2015 Nisan Anneleri

Hamişler bişe sorucam.bu aralar bazi şeylerden çok tiksiniyorum.bu bi böcek olabiliyo,yemek olabiliyo,aklima gelmiyo.daha bi suru sey.cocuga etkisi olur mu bunun.

kızlar ben bu aralar fazla kayısı çekirdeği yedim,bir zararı var mı acaba?

Kizlar çatlaklar için ne zaman baslamak gerekiyo krem ve yaglara.. bn bebe yagi aldim dustan sonra onu kullanıyorum baska da bisey yapmiyorum siz basladiniz mi
Canm ben hergun bebe yağı kullanıyorum karın ve goğus bolgeme..ilerde çatlak kremine geçebilirim kararsızım

Hamişler bişe sorucam.bu aralar bazi şeylerden çok tiksiniyorum.bu bi böcek olabiliyo,yemek olabiliyo,aklima gelmiyo.daha bi suru sey.cocuga etkisi olur mu bunun.

Bende parfumden. Sprey olan herseyden kokusu beni ögurtuyor. Ilk haftalarda herseydendi.cok sukur gecti. Bide hava almayan oda kokusuna tahammul edemiyrm

Ben kizimda mustela kullaniyorum aynen devam edicem memnunum.bez olarakta hagiss cok iyi

Zaten o marka israil malı.. İsrailin gonderdigi her şeyin içeriği değiştirilmiş oluyor. Zarar verici oluyor.. Ben buna kesinlikle inaniyorum. Danone yemeyin yedirmeyin. İçeriği geri zekali yapici bir maddeyle dolu... Turkiyeye gonderdikleri urunlerde bu boyle...

HAMİLELİKTE;
KALORİ: Genç bir kadının günde yaklaşık 2200 kcal.’ye ihtiyacı vardır. Hamilelik döneminde bu ihtiyaç günde 255 kcal. kadar artar. Bu ihtiyaç ara öğünler ile karşılanır. Örneğin akşamüzerileri yenilen bir dilim peynirli ya da tereyağlı ekmek ile.

PROTEİN: Günde 60 gr. protein alınmalıdır. Bunun 40 gr’ı yüksek biyolojik değerli hayvansal proteinlerden (süt, süt ürünleri, et ve balık gibi) karşılanmalıdır. Örneğin, bir porsiyon balık, bir dilim peynir ve bir bardak süt günlük protein ihtiyacını karşılar.
Kalan 20 gr. ise bitkisel proteinler olmalıdır. Bitkisel proteinlere en iyi örnekler, soya, bezelye, lahana, patates, diğer baklagil ve hububatlardır.

YAĞ: Besinlerle aldığımız yağ genellikle günlük ihtiyacı karşılar. Dikkat edilmesi gereken nokta, 3-4 kaşık sıvı yağ veya katı yağın günlük ihtiyacı karşılıyor olmasıdır. Bu yağlar, tereyağı ve kızartma yağı olmamalıdır.
Mısır özü ve ayçiçek yağları esansiyel yağ asitleri olan Linoleik asit ve Alfa-linolenik asit (Omega-6 ve Omega-3 yağ asitleri) bakımından zengindir. Bu esansiyel yağ asitlerinden zengin beslenebilmek için haftada en az 1-2 öğün balık da tüketilmelidir. Annenin hamilelik ve emzirme döneminde esansiyel yağ asitleri tüketmesi, bebeğin sağlıklı sinir sistemi gelişimi için hayati öneme sahiptir.

KARBONHİDRAT: Ana enerji kaynaklarından, protein ve yağın yanında karbohidrat da yer alır. Karbonhidratı, ekmek, hamurişi, patates, pirinç, sebze ve meyveden alırız. Beyaz un yerine kepek unu ya da kabuklu tahıl unları tüketmeniz önerilir; çünkü bu sayede önemli vitamin ve mineralleri alırken sindirim sisteminiz de rahatlayacaktır.

SIVILAR: Günde 2-2,5 litre sıvıya ihtiyacınız vardır. Sodyumsuz soda, şeker ilave edilmemiş meyve suları içmeniz tavsiye edilir. Sulu sebze ve meyvelerden de su ihtiyacınızın bir bölümünü karşılayabilirsiniz.
Hamile anne adayları, çay ve kahve içmemelidir. Emzirme döneminde ise en fazla günde 1-2 bardak çay veya kahve tüketilmelidir.
Ceviz, peynir ile berâber yenirse en güzel kalsiyum ve fosfor kaynağıdır.Hamileyken yemeli.
DİKKAT!
Alkol ve sigara kullanılmamalıdır.
Salam, sosis, sucuk gibi katkı maddeli etler;
Çiğ süt ve süt ürünleri,
bakteriyel enfeksiyonlara neden olabileceği için tüketilmemelidir.
Hamilelikte, zeytinyağı içinde bulunan yağ asitleri hücre ve sinir sisteminin oluşturulmasında çok önemli etkendir.Günde iki çorba kaşığı zeytinyağı tüketilmelidir.
Hamilelikte sakıncalı yağlar: (bu yağlar kas spazmına ve düşüğe neden olablilir) Karanfil, fesleğen, yalancı mirha, ardıç, biberiye, tatlı mercangüç, oğulotu, adaçayı, rezene, anason, servi, yasemin, hardal, karaturp, ingiliznanesi, kekik, gerçek melisa'dır.
qmc; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 30; İl enizli 18.03.2003
canikli gibi benim de yaşımdan küçük gösterdiğimi söylerler. Hatta gözetmenlik yapacağım sınavlarda beni öğrenci sanıp bir sıraya oturtmaya çalışan hocalar yüzünden koca sınıfa rezil olmuşluğum bile vardır. Küçük gösteriyor olmanın zeytinyağıyla ilgisi var mı bilmiyorum ama annem de bana hamileyken sabah-akşam belli ölçüde zeytinyağı içmiş. Ayrıca doğum kilosu en yüksek çocuğu olmama rağmen zeytinyağı sayesinde diğerlerine göre çok daha kolay ve kısa sürede biten bir doğum olduğunu söyler.
Annem bana hamileyken kiraz yiyormuş. Yanındaki arkadaşı, kirazı dikkatli yemesini, bir yerine sürerse çocuğunun orasında leke kalacağını söylemiş. Annem de denemek için kalçasına sürmüş. Sonuç olarak gerçekten de kalçamda kiraz büyüklüğünde, kırmızımsı bir leke var

(Süt içen hamilenin oğlu olursa kalbi temiz, kız olursa güzel olur.) [Ebu Nuaym]

lHamile bir kadın herhangi birisinin biryerini çirkin bulup
kınarsa aynı beğenmediği durumu çocuğunda görmeye hazır olmalıdır. Bu gerçeği gözönüne alarak, kınamak gibi bir hataya düşerse hemen tövbe etmelidir.

Doğum Öncesi Adetleri
Doğacak çocuğun güzel olması için; güzel çocuklara bakma, tatlı yemeye özen gösterme, ğöğüs üzerine gül ya da çiçek koyma, ya da çocuğun özürlü olmaması için Alah’a (c.c) dua etme gibi pratiklere başvurulur. Doğacak çocuğun selahiyeti için özürlü kimselerle alay edilmemesine dikkat edilir
Aşerirken ve hamilelik döneminde geçmişte olduğu gibi günümüzde de kadının davranışlarına göre, uyulan, uyulmadığı durumlarda çocuğun güzel olmayacağına veya zarar göreceğine dair inanmalar yaygındır. Bu uygulamaların tümü kadın üzerinde yoğunlaşmaktadır. Hamile kadın;
- Tavşan eti yemez, yerse çocuğun dudağı mırık (açık) olur.
- Çocuğun yanakları al olsun diye elma yer.
-Nar, ayva ve portakal, çocuğu güzel yapar
-Çocuk güzel , yanakları gamzeli olsun diye ayva yer.
- Çocuk oynadığı zaman güzele bakar.
-Gül koklar,
- Ayva, elma, yeşil erik, üzüm yer
-Tırmata (ekmek kırıntısı) yiyenin çocuğu güzel olur, yemeyenin erkek çocuğu olmaz
-Hamile kadın pasmanika (patlamış mısır) fazla yerse doğacak çocukta cilt hastalığı olur.
-Hamile kadın çocuk karnında oynayana kadar tavuk yediklerinde doğan çocuğun boğazından problemi olur.
Hamileliği sırasında tavşan yiyen kadının çocuğu, uzun kulaklı ve patlak gözlü olur...
-Yusuf Sûresi okunan çocuğun güzel olacağına inanılır
-Hamile gece mehtaba bakarsa, çocuğu ay gibi güzel olur...

• Doğan çocuk iri ve kara gözlere sahipse, annesinin hamilelikte kara üzüm yediğinden derler...

• Hamilelikte elma ya da nar yiyen kadının çocuğu, kırmızı yanaklı olur...
Hamile kimse çirkin şeylere, cenazeye bakması, balık, tavşan, kele-paça veya gizli bir şey yemesi, iyi sayılmaz çünkü doğacak bebeğin, anne neye özenir ise ona benzeyeceğine,
-Hamile kadın ciğer yerse doğacak çocuklar hasta olur. ... olmaz. Hamile iken ciğer yiyen kadının çocuğu benekli olur.Ciğer yüksek miktarda A vitamini içerdiği için gelişmekte olan embriyoda fiziksel ve zihinsel bozukluklara yol açabilir.
- Hamileyken canının istediği herşeyi yer, yemezse çocuğu salar (düşer), çocuk ister yemeyi, kadın onun için yemek ister, eğer yemezse çocuk doğduğu zaman dudağı teprenir (titrer).

Anne çocuğun sağlıklı ve güzel olması niyetiyle Zemzem içmeliymiş.Hz.Cabirden Resulullah(s.a.v) "Zemzem suyu ne maksatla içilirse o maksatla faydalıdır." (Kütüb-i Sitte n:6872)

bebek.com: Hangi laboratuar testleri kesinlikle yapılmalıdır?
. Dr. Murat Taşdemir :Hamilelik döneminde idrar testi, kan grubu tayini, kansızlığın tesbiti için kan sayımı, Hepatit B, Rubella ( kızamıkçık ), sifiliz ( Frengi ) toksoplazma, herpes vb. gibi bazı enfeksiyonları araştıran testler yapılmalıdır.
Beslenmenizi daha sağlıklı, kontrollü ve bilinçli devam ettirebilmeniz için önemli besin maddeleri hakkında daha detaylı bilgilere ihtiyacınız olabilir:
Özürlülükten korunmak için İyotlu tuz kullanın.

ben oğlumda dalin kullanmıştım,çok ta memnun kaldım,danone konusunda da sana katılıyorum.Çünkü ben de duymuştum aynısını.

Kızlar bu çatlaklar için normal bir markanın vücut losyonu olmuyormu
Ben çatlaklar için vazelin kullanıyorum. Doktoruma sordum kullanabilirsin dedi. Şimdi Nivea uni dilin hepsi kokusuz vadeli çıkarmış ben uni ninkini aldım. Bir kez sürünce 2 gün idare ediyor, zaten rutin olarak her gün sürmeyi unutuyorum. Bir de çatlak bünye meselesi, ilkinde biraz bebeyağı sürüm sonra hiçbişey kullanmadım, hiç de çatlağım yok, malum pahalı kremleri kullanıp çatır çatır çatlayan arkadaşlarım da oldu. Genetik bu durumda Ürünlerin önüne geçiyor

Ben hic kullanmakdim ne kullanabilirim ?ne tavsiye edersiniz

Bu arada uni markası da Türk markası, Eczacıbaşı nın ürünü. Uni Baby şampuanları paraben sls sles gibi zararlı maddeler yok ve kolay durulan. Ben dalini kokusu dışında sevemedim satan bir türlü durulanmıyor

Kizlar ben catlak icin normal vucut losyonumu kullaniyorum aksamlari bence iyi nemlendirdigimiz takdirde cokta bi catlak olacagini sanmiyorum.Ayrica bu catlak kremlerinin normal kremlerden farkli bi etki gosterdiginide dusunmuyorum keske hic catlagimiz olmasa ama bundan pek bi kacis yok gibi malsf :)

Doğrudur inanırım CNm , ben Türkiye'de değilim gerçi ama o milletin sadece müslümanları hedef aldığını sanmam .. Dünya onların düşmanı kanımca ..bazı şeylerini kullansakta seciciliğe çok dikkat etmek lazım .

Bende parfumden. Sprey olan herseyden kokusu beni ögurtuyor. Ilk haftalarda herseydendi.cok sukur gecti. Bide hava almayan oda kokusuna tahammul edemiyrm
Canim benimki mide bulantisi degil.mesela hurafe mi bilmiyrm.hamile kadin paca corbasi yememeli diyolar.ben cok seviyrm.tiksinti geliyo.yesem yerim.ama sanki cocuga farkli bi sekilde tesir edicek saniyrm.mesela bocek gordum gecen tvde.tiksindim gozumu cevirdim.sanki bakmaya devam etsem cocuga farkli tesir edicek gibi bise var bilinc altimda.

Cnm paca corbasi niye icmemeliyiz ben ilk ona aserdim bszi doktorlarda onrriyor nden yememeliyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…