2015 Nisan Anneleri

büyük söylemeyeyim ama ben emzik kullandırmak istemiyorum arkadaşım tabi becerebilirsem

Aslında ben de sen gibi düşünüyorum. ama araştırdım birkac yerde okudum, emzigin bebege hiçbir zarari yokmuş. Özellikle damak yapısına... hatta ve hatta, bebekler anne karnında emme hareketi yaptıkları için özellikle uykuda falan kullanılmalı şeklinde okudum...
Hala kafamdaki önyargıyı kırmış degilim... ama doktor görüşleri bunlar. Ama hala da kararsızım :)

Ben de küçükken çok bağımlıymışım tam biraktirmislar kardeşim olunca tekrar gizli gizli onun ağzından alıp emiyormuşum. Bu yüzden alıştırmak istemiyorum inşallah zora düşmem.

Günaydın ben 1 de yattim 6 buçukta kalktım çok düzensizlesti uykularım gece 2 kere de wc ye kalktım bazen aralıksız 7-8 saat uyuyorum bazen de böyle 5-6 saat anca uyuyorum
Of ya uyku düzenim yerle bir... okul yokken de insan 6 buçukta kalkar mı yaa ?

Hahaha seninki benimkinden de süpermiş balım :) :) :)

Gunaydin herkese, iyi pazarlar. Bugun agriyla uyandim. Zaten romatizmam var, kac gundur yagan yagmur sonucunda legen kemigim ve bacaklarimin agrisina dayanamiyorum artik! Umarim sizlerin gunu iyi gecer, bol dinlenmeli ve keyifli bir gun olsun!

Kizlaar gunaydin aklima bir soru takildi .. Sacimizi dogumdan ne kadar sonra boyatiyoruz bilgisi olan var mi? Simdi bile Çingen gibi oldum uçlar sapsari diplerim iyice cikti doğumdan sonra bari uzun sürmez inş boyle gezmek...

Kizlaar gunaydin aklima bir soru takildi .. Sacimizi dogumdan ne kadar sonra boyatiyoruz bilgisi olan var mi? Simdi bile Çingen gibi oldum uçlar sapsari diplerim iyice cikti doğumdan sonra bari uzun sürmez inş boyle gezmek...
Bende öyleyim ben doğuma yakın boyatıcam artık çocuk beni böyle görmesin

Ben hamile kalmadan 4 ay kadar önce saçlarımı kendi rengine boyattım ve doğumdan sonra da en fazla gölge attırırım ya da ombre yaptırmayı düşünüyorum sadece uçlarına ve uzuun bi süre boyatmayı da düşünmüyorum benim içim rahat olmuyo

Emzik benim için büyük bi kurtarıcıydı ve bebeği gerçekten sakinleştiriyo yoksa emzik yerine siZi kullanmaya başlıyo 1 yaşına kadar emdi 1 yaşından sonra da sadece geceleri ve ben araba kullanırken arka koltukta bağlı olduğu zamanlar kullandım ve tam 2 yaşında da tamamen bıraktırdım

gunaydin canlar :) benim de dipler aldi basini gidiyor ama ben dogum sonrasi boyatacagim cunku cok zararli olduğunu duydum onun icin bekleyecegim

canm hamile

hamileyken hiç iyi değil boyatmak burda çoğu kuaför hamilelerin boyamıyo bebeğe çok zararlı iyi düşün derim

Zararlı biliyorum canım o yüZden çok az bir zaman kala boyatıcam. Zaten ben dip boyası yaptırmayacağım direk röfle yaptırıcam oda zaten diplere temas etmiyor. saçım kıvırcık olduğu için dibe pek gerek kalmıyo :)

kozmetiklerin hatta medikal kremlerin çoğu zaten petrokimya. Yani bitkisel olmadığı sürece hepsi aynı. Pahalı ürünler de dahil. Doktorum kullanabileceğimi söylediği için ben de bebekler için üretilmiş bir vazelin kullanıyorum, zararsızdır umarım ☺

iyi niyetliyse beraber seçelim ben de çok heves ediyorum filan desen. Açıkcası ben de o tarz şeyleri kendi zevkime göre almak isterim. Parasını yine o ödesin, yada senin beğendiğin onun beğendiğinden pahalıysa aradaki farkı ödemeyi teklif edersin. Iki tarafın da gönlü olur

emmë içgüdüsü bebeklerin en büyük ihtiyacı kızlar, o şekilde düşünmeyin. Sürekli göğsünüzde tutmanız imkansız, onun da tatmin olması lazım. Şimdiki emzik ler ağız yapısına uygun ve zarar vermiyor, bunu diş Hekimleri bile söylüyor. Bıraktımak da sandığınız kadar zor değil, benim kızım 12 aylıkken kendi bıraktı azı dişleri çıkarken, ablamınkine de 15 aylıkken ben bırakırım, 24 saatte unutmuştu ikisi de. O 3-4 yaşına kadar emen bebeklerin annelerin den kaynaklı bir durum, rahatlığa o kadar alışıyorlar ki bıraktırmak zor geliyor. Bu konuyu biraz daha araştırın derim. Chicco phisio emziği öneririm

ama çok ilginç, ben de tam tersi yönde diş ve damak yapısını bozduğuna dair yazılar okumuştum diş dr.undan hem de... Ben oğluma teklif ettim ama o almadı çok da ısrar etmedim doğrusu içime sinmediği için... özellikle uykuda emmmesi çok da doğal gelmiyor bana... bir de bıraktırma sorunu var gerçekten o da zor bir süreç... şimdiden ne biberon ne emzik almayı düşünmüyorum, ihtiyaç duyarsam belkii...

anladım canm ama onun kokusu falan çok rahatsız eder tekrar tekrar düşünmek lazım birde kimyasal olmayan organik boyalar var onları düşünebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…