bende yasadım aynı ağrıları rahim genişliyormuş onun için o sızılar sen yine de için rahat olsun bi görün doktora sıkıntı yapma ama bişey yok normal herşey :)Arkadaşlar karninin alt tarafinda agrı olan varmi. Sızı gibi yada çekme gibi. Önceden kasık ağrısı çektiğim oldu ama bu agri üç gündür devam ediyor doktora gitmelimiyim
İnşallah güzel teyzemiz bakalım inşallah bişey demez doktorum. Bugün baya oynadık konuştuk eşimle sabah bebişle. Ben elimi koyunca hareket ediyo babası koyunca hareket kesiliyo :)
İnşallah hayirlisiyla ogrenirsiniz :) hem ona göre seversin daha güzel oluyor önce bebisim diye seviyodum bn simdi oglus diyorumgerçi doktor 12 haftalıkken kız olabilir sanki ama net değil dedi inşallah da olur sabırsızlıkla bekliyoruz bir öğrensem alışveriş çılgınlığına her an kapılabilirimzor zabdediyorum kendimi :
na [QUOTE=gün n a25377510441 .!.:bende yasadım aynı ağrıları rahim genişliyormuş onun için o sızılar sen yine de için rahat olsun bi görün doktora sıkıntı yapma ama bişey yok normal herşey :)
bende yasadım aynı ağrıları rahim genişliyormuş onun için o sızılar sen yine de için rahat olsun bi görün doktora sıkıntı y :)
Randevuma daha on gunvarbende yasadım aynı ağrıları rahim genişliyormuş onun için o sızılar sen yine de için rahat olsun bi görün doktora sıkıntı yapma ama bişey yok normal herşey :)
ra2537, post: 37510441, member: 633165"]bende yasadım aynı ağrıları rahim genişliyormuş onun için o sızılar sen yine de için rahat olsun bi görün doktora sıkıntı yapma ama bişey yok normal herşey :)
Bende yeni atlattım cok şükür bol bol su içtim ama öyle böyle değil mutfağa 2 dakikada bir gittim su içtim sonra tuvalete ama çok işe yaradı birde sabah kahvaltıda bal tarçın ikilisini mutlaka ye o da cok iyi geliyor yumurta da bebeği koruyor bi de yaptığım özel bir şey akşam yatmadan 2 tane büyük nar yedim multivitamin içtim sabahında hiçbirşeyim kalmamıştı.Sağol Canım inşallah sende olmazsın sürekli ihlamur içiyorum meyve de yiyorum. İnşallah yarın dinlenicem artık yoksa çok uzun sürecek. Bir de evlilik arefesinde böyle uzun süre gribim geçmemişti..
ikiz mi yoksa maşallah korkma hatta ben krizlere girmiştim bu ağrılar yüzünden ama problem yok çok ayakta durma uzun yürüyüşler yapma geçiyor bide ceviz ye bol bol su iç o da ağrıya sızıya birebir rahim kendini güçlendirio genişliyor bu yüzden geriliyor normal yani bende dr kağan kocatepenin sayfasına takılıyorum cok yararlı bilgiler var.Randevuma daha on gunvar herşeyden korkar oldum.zaman gecede bebisleri kucagimiza alsak yaa
O BENDE DE VAR CNM GERİLİYO GİBİ DİMİ ÖZELLİKLE AYAĞA KALKINCA HİSSEDİYORUM BEN YÜRÜRKEN FALAN İLKİMDE DE OLMUŞTU AMA BU DEFA ÇOK ERKEN DEĞİLMİ DİYE DÜŞÜNMÜYO DEĞİLİMArkadaşlar karninin alt tarafinda agrı olan varmi. Sızı gibi yada çekme gibi. Önceden kasık ağrısı çektiğim oldu ama bu agri üç gündür devam ediyor doktora gitmelimiyim
Zararlı olabileceğini bende duymuştum ama ayrıntılı ultrason gebelik sürecinin en önemli tetkik aşaması benim önceki gebeliğimde ayrıntılıda bebeğin organları ile ilgili ağır problem tespit edilmişti ve vefat etmesi durumunda zehirlenebileceğim söylenmişti.o yüzden ayrıntılıya mutlaka girmelisin bence daha sonra eğer problem yaşamazsan gerekli olmadıkça girmezsin.kızlar ya kafama bişi takıldı, dün akşam bir toplantıdayım. toplantıdaki herkes üst düzey yönetici, doktor olanlar, vs. boş insanlar değillerdi kısacası. neyse konu benim hamileliğe gelince, bana dedikleri çok fazla ultrasona girme sakın ülkemizde çok bilinmiyor ama bebeğe zararlı olup olmadığı çok kesin olmamakla birlikte yüksek oranda zarar verildiğini uzmanların söylediğini bana anlattılar.özellikle yurtdışında ultrasona her istediğin gibi giremediğini, kısıtlamalar olduğunu söylediler. Şuana kadar inanın en ufak bir şey duymamıştım bunun zararlı olduğu ile ilgili. hatta kadınlardan birinin babası çok eskilerden önemli bir jinekologmuş onların zamanında ilk olarak röntgen kullanılmış ve o dönemin bebekleri büyüdüklerinde görmüşler ki çocuklarda çeşitli hastalıklar oluşmuş ve röntgenin hamilelere zararlı olduğu anlaşılmış ve yasaklanmış. günümüzde hamilelerde ilk ultrasonun kullanılmaya başlandığı kuşaklar için henüz böyle toplu bir hastalık görülmedi ancak henüz kuşak atlamadı yani ilerde ne ile karşılaşacağı bilinmiyor...
sonuç olarak, önümüzdeki haftalarda gireceğimiz ayrıntılı ultrason hakkında girsem mi girmesem mi diye endişelerim olmaya başladı arkadaşlar. ne yapsak bu detaylı ultrason bebek için şart mı? tam olarak ne işe yarıyor bilgisi olan var mı? özellikle 3-4 dak.dan uzun süreli olan ultrasonlarda bebeğin kalp ısısı artıyormuş
amin canım sağol evet kızlar çoğalsın etrafımda 2015 te kim doğum yapacaksa erkek maşallah kızlarımız çok mu şanslı olacak ne:))Hayırlı olsun canım bi prenses daha geliyor kızlar çoğaldı ne güzel Allah hepsine sağlık versin inşallah. Herşeyin yolunda olmasına çok sevndim maşallah ona
Canim ihmal etme enfeksiyonu mutlaka tedaviettir olmadi baska dr larada gorun canim bak ben kendi dr ma guveniyorum genede egitim arastirma gidecem cunku Rabbime emanet melegim ona simsiki sarilmisim her turlu kotulukten korumaya calisiyorum 1,5 paket sigara icen ben yavrum icin biraktim
ayy canım benim hayırlı olsun maşallah :)) KAÇINCI HAFTADASIN BENİM HAMİLELİK TAKVİMİ BİZDEN 1 HAFTA ÖNDE GİDİYOR ..erkek sanırım hadi hayırlı uğurlu bereketli olsun <3Merhaba kizlar bbizde cinsiyetimizi ogrendik annesinin tosunu geliyor :)
Canım ben usg nin zararlı olduğunu düşünmüyorum. Zaten çalışma prensibi gönderilen ses dalgalarının cisme çarpıp geri gelmesi ve böylece görüntü oluşması. Sıcaklıkla ilgili bir noktası yok. Ama röntgen mr tomografi gb şeyler tabii zararlıdır. Onların çalışmaları bundan çok farklı. Bende her dakika keyfimize göre doktora gitmeye karşıyım sonuçta doktor bakarken oraya baskı yapıyor. Ama gerektiği zamanlarda yapıldğında zararı olmaz bence. Doktorumda zararı yok demişti.kızlar ya kafama bişi takıldı, dün akşam bir toplantıdayım. toplantıdaki herkes üst düzey yönetici, doktor olanlar, vs. boş insanlar değillerdi kısacası. neyse konu benim hamileliğe gelince, bana dedikleri çok fazla ultrasona girme sakın ülkemizde çok bilinmiyor ama bebeğe zararlı olup olmadığı çok kesin olmamakla birlikte yüksek oranda zarar verildiğini uzmanların söylediğini bana anlattılar.özellikle yurtdışında ultrasona her istediğin gibi giremediğini, kısıtlamalar olduğunu söylediler. Şuana kadar inanın en ufak bir şey duymamıştım bunun zararlı olduğu ile ilgili. hatta kadınlardan birinin babası çok eskilerden önemli bir jinekologmuş onların zamanında ilk olarak röntgen kullanılmış ve o dönemin bebekleri büyüdüklerinde görmüşler ki çocuklarda çeşitli hastalıklar oluşmuş ve röntgenin hamilelere zararlı olduğu anlaşılmış ve yasaklanmış. günümüzde hamilelerde ilk ultrasonun kullanılmaya başlandığı kuşaklar için henüz böyle toplu bir hastalık görülmedi ancak henüz kuşak atlamadı yani ilerde ne ile karşılaşacağı bilinmiyor...
sonuç olarak, önümüzdeki haftalarda gireceğimiz ayrıntılı ultrason hakkında girsem mi girmesem mi diye endişelerim olmaya başladı arkadaşlar. ne yapsak bu detaylı ultrason bebek için şart mı? tam olarak ne işe yarıyor bilgisi olan var mı? özellikle 3-4 dak.dan uzun süreli olan ultrasonlarda bebeğin kalp ısısı artıyormuş
15+5 te mi gittin doktora canım kızlarda cinsiyet geç belli oluyor diolar.amin canım sağol evet kızlar çoğalsın etrafımda 2015 te kim doğum yapacaksa erkek maşallah kızlarımız çok mu şanslı olacak ne:))
Selam kizlar 1 haftadır bende net hissediyorum hareketlerini coK hoşumuza gidiyor eşimle perşembe günü randevumuz var ınş cinsiyeti ogrencez
yok benim 3 ekimde 12 haftalıkken özele gittiğim dr direk kzınız olacak demişti şimdi devlette ki de böyle deyince kesinleşti gibi cumartesi özele randevum var yine bakalım o zaman kesinleşir bence dr a cihaza ve bebeğin pozisyonuna bağlı gittiğim dr çok tecrübeli cihazı da iyi ve bebek te 12. haftadaki kontrolde ayakları hep havada açıktı doğru gördüğünü düşünüyorum 12. haftalarda kime tahminde bulunduysa doğru çıkmış gittiğim dr un15+5 te mi gittin doktora canım kızlarda cinsiyet geç belli oluyor diolar.
cok sagol canım benim 14+6 doktorum yuzde iki yuz erkek dedi pipisini çekti bi de amin cunlemizden rabbim herkese bu duyguyu yasatsin evlatlarimizi bize bagislasin :)ayy canım benim hayırlı olsun maşallah :)) KAÇINCI HAFTADASIN BENİM HAMİLELİK TAKVİMİ BİZDEN 1 HAFTA ÖNDE GİDİYOR ..erkek sanırım hadi hayırlı uğurlu bereketli olsun <3
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?