BEN O GÜN Bİ doğal ürünlerin satıldığı fuarı gezerken dayanamadım tulum peynir ve ev yapımı kaşar peynir aldım ama tüketmeye korkuyorum doktorum pastörize peynir dışında peynirleri yeme demişti ne yapcam bilemedim?Feeidun kunak tarifini bimiyorum CNm bizimlede paylaşırmısın malasef mayalama konusunda iyi değilim ben(
Yok balkonda değil ama mutfakta üst ufak camımız hep açık olur bu yüzden hafif soğuk genelde 18 derecede yemek pişmediği zamanlar .. Birde fırın mini olanda değil şu duvara gömme şeklinde olandan .. Acaba fırını bir bir iki derecede çalıştırsam olur mu deniyimmi ..1 kiloya 1 kaşık dolu dolu yoğurt yeterli ama oda sıcaklığında olmalı.fırının balkondamı
Sorsaydın CNm belli pastörize sütten yapılmıştır .. Bende severim tulumu ama ben yiyemem onu çok kalorili bir peynir o .malum kan şekerimi düşünmek zorundayım ..BEN O GÜN Bİ doğal ürünlerin satıldığı fuarı gezerken dayanamadım tulum peynir ve ev yapımı kaşar peynir aldım ama tüketmeye korkuyorum doktorum pastörize peynir dışında peynirleri yeme demişti ne yapcam bilemedim?
Bence gerek yok canım havluyla iyice sar kabın ağzınada düz bir kaşık falan koyki örtüye bulaşmasın sütYok balkonda değil ama mutfakta üst ufak camımız hep açık olur bu yüzden hafif soğuk genelde 18 derecede yemek pişmediği zamanlar .. Birde fırın mini olanda değil şu duvara gömme şeklinde olandan .. Acaba fırını bir bir iki derecede çalıştırsam olur mu deniyimmi ..
Allah ben bunlara bittim çok güzeller , Rabbim sağlıcakla giydirmeyi nasip etsin inş .İşte kızımın ilk cicisi becerdim bu sefer :)Eki Görüntüle 1305979
teşekkür ederiz :)Güle güle sağlıklı mutlu günlerde giysin inşallah prensesin tatlım
inşallah canım sağol :) geçmiş olsun sanada :)merhaba kızlar herkese merhaba flybutterfly cicileriniz çok güzelmiş güzel günlerde olsun :) geçmiş sayfaları okuyamadım umarım herkes iyidir... ben de bugün tetanos oldum kolum ağırlaşmaya başladı şu an o derece kötü değil inşallah dahası yoktur hafif bir ağırlık var sadece
Oy oy oy çok tatlı güle güle giysin işallah fıstık...
teşekkür ederiz teyzeleri bebişim giyince de paylaşmak nasip olur inşallah :)Allah ben bunlara bittim çok güzeller , Rabbim sağlıcakla giydirmeyi nasip etsin inş .
bugün dünden iyi cnm tabi bebegimden daha önemli değil ama ucak biletim bir milyara yakin tuttu gitmezsem yanmış olcak o yüzden fazla kafaya taktigim zaman daha cok agriyo sanki psikolojik yani ama bi görünmek lazim yinedeDoktora mutlaka Git tatlım olsun gidersin yine belki biraz ertelemiş olursun ama için rahat olur . Diğer taraftan Almanya'daki doktorlar bizimkiler kadar ayrıntılı kontrol etmiyebilirler .
amin canım benim inşallah teşekkür ederim güzel dileklerin için işler yoğun cevap veremedim hemen kusuruma bakma emiYeni evinde ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inş Rabbim hayırlı olsun CNm .
Kahin validene söyle çok konusmasin canim.uyuz okuyorum su kaynanalara aldigina karisirlar giydiğinde karisirlar herşeye muhalafet oluyorlar.sanki kendileri dört dörtlükler.ben oğlumun karisini dizime oturtup sevicem inşallahsağolun kızlar ya inanın herkes birşey söylüyo ama bizim halimizden biz anlarız yine sonuçta hepimizn istegi ortak kayın validem ne gerek var diyo eskiden öyle şeylermi vardıd diye insan soguyo ama yaptırcam eşim allah razı olsun anlayışlı nerde istiyosan gideriz dedi bir kere değilmi zaten dedi gidicem bende yeterki iyi olsun bebişim en azından birşey olsa bile tedbir olur inşallah
İç canim tabi vücudumuzun ℅80 su zaten bebesinede şifa olur sanada insallahevet çok az su içiyorum çünkü hiçç susamıyorum ama bundan sonra 2 litreyi bitireceğim şuan bile ağrıyo kasıklarım
Ayyyyy cok tatli gule gule giysin minik prensesİşte kızımın ilk cicisi becerdim bu sefer :)Eki Görüntüle 1305979
ben kendı yaptıgım seklı anlatım sana; aksamdan kaynayıp sogumus ( serce parmagını sute soktugunda 5 e kadar say dayanabılıyorsan ılıklıgı ıyı.cokta soguk olmasın az sıcak olsun)sute kg basına 1 tatlı kasıgı yogurdu ( yogurt ıcıne caykasıgının ucuyla toz serker katıp once yogurtla cırpıyprum) sutle ılıstıra ılıstıra tencereye katıyorum, bu esnada sutude karıstırıyorum. ardından cam kavanozlara sut+yogurt karısımını boluyorum( 2 kg sut ortalama boyda 3 kavanoza sıgıyor)kapaklarınıhafıf kapatıp tepsıyle evın en az gırılen odasına ( ben sımdılık cocuk odasını kullanıyorum, amaç hava akımının olmadıgı cok soguk bır ortam olmaması. cok soguga kayarsan daha uzun surer mayalanması. ortam cok sıcak olursa yogurdun eksı tutar) goturup battanıye ıle sarıyorum 3-4 saatte yogurt oluyor ( 3- saat sonra kontrol edıyorum kapagını acıyorum eger ustte yesılımsı su tabakası olmussa dolaba gırmeye hazır demektır) kapakları acık sekılde buzdolabına koyuyorum sabaha da kapaklarını sıkıca ortuyorum hazırrrrr. kavanozlara bolunce hem daha taze kalıyor hem de sulanmıyo eksımıyor cabuk. tabıu ıstersen tencerede de yapabılırsın .Bir dk bir dk bazı şeyleri sormam lazım :)) şimdi ben bir kilo süte yapıcam 5 kilo çok gelir birde taze olsun istiyorum bu yüzden bir kiloya kaç kaşık atmam lazım bu birincisi .. Ikincisi fırın içinde ağzı açık nasıl olucak tatlım benim mutfakta cam açık ve soğuk fırın içi sıcak olmaz kanımca bu yüzden ne yapmam lazım sarmalayıp kalofier altına koysam olmaz mı şekerim ..
Ben geçen hafta icmedim hastalıktan rahimde ağrı tepeciği oluşmuş doktor 3 buçuk 3 lt iceceksin dedi. Sonra netten okudum da su içmemek bebekte organ yetmezligine neden olabiliyormus ve deformasyon da olabiliyormuş Allah korusun. Bebeklerimiz için içmemiz lazım mutlaka.evet çok az su içiyorum çünkü hiçç susamıyorum ama bundan sonra 2 litreyi bitireceğim şuan bile ağrıyo kasıklarım
ayyy arada bole tecrubelerınınzı paylasın yaaa nede guzel oluyo ben gıbı bılmeyenler ıcın :)Kızlar ciciler alınmaya başlamış. Tecrübeli anne olarak tavsiyelerde bulunayım :) boy tulumlar çok şirin ama sanıldığı kadar kullanışlı değil, bebeklerin boyu çok çabuk uzuyor ve çok az gidebiliyor, ayağı patikti olanlardan alacaksınız sayıyı çok tutmayın, bir iki tane yeterli, patiksiz olanlar daha kullanışlı. Ve en önemlisi kollarına dikkat edin, geniş olmasın, özelikte kol uçları dar olsun, yoksa çocuğun elleri içine kaçıyor
yogudunu inek sutunden mi mayaliyorsun..Bende yoğurdumu kendim mayalıyorum Feridun kunak tarifiyle çok lezzetli oluyor ve kolay kolay bozulmuyor süt olarak ise hazır pastörize süt içiyorum canım en sağlıklı olan bunlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?