Selamün aleyküm cümleten güzel anneler:)
Bugün doktora gittik, çıkışta da kayınvalidemlere geçtik. O yüzden yazamadım.
Randevuda biraz gerildim. Daha önce bende amniyotik bant şüphesi oluşmuştu. Bu bant bebeğin eline, ayağına vs dolanarak o organı kesip atan bir oluşum. Emin olamamışlardı var mı yok mu diye. 4 hafta önce Etlik Doğum'da amniyotik bant yok dendi, rahatladık. Ama bugün doktor abimiz bizim ultrasonumuz yapılırken iki doktor arkadaşını çağırdı gelin siz de bakın diye. Sonra arkadaşlarına söylediği cümle şu: "Bu gebeye amniyotik bant teşhisi konmuş. Şuraya bakın bant koparıp atmış." Tabi bunları benim insan olduğumu, güzel bir şeyler duymak için gözünün içine baktığımı umursamadan söyledi. "Doktor bey kopan ne!" dediğimde ise "Kontrol bitsin bilgi vereceğim." yanıtını aldım. Benim dünyam karardı resmen. Zannettim ki amniyotik bant bebeğimin kolunu ya da ayağını koparıp attıBunu yapabiliyor çünkü bu kör olasıca bant. Yarım saat sorularıma cevap vermeden, beni yok sayarak inceledi bebeğimi. Sonra lutfetti de bebek amniyotik bantı koparmış, bu zaman kadar banta dolanmadan kendini korumuş dedi. Düşünebiliyor musunuz halimi... Tam yarım saat kaskatı kesilip ultrasonun bitmesini bekledim. Sonra da diyor ki "Ya amniyotik bant hiç yoktu ya da vardı ama bebek koparıp kendini kurtardı..." Sözün kısası ben o yarım saat içinde bebeğimin organının koptuğunu düşünüp acıdan ölmediysem artık ölmem...
Sonuç bebeğim sağlıklı, eli, ayağı yerinde çok şükür. Ama bir insanın psikolojisiyle bu kadar oynandığı için o doktoru Allah'a havale ediyorum...
Çok uzun yazdım biliyorum... Allah'a şükür sonuç iyi ama öyle böyle gerilmedim...
Kizlar buz dün akşami acilde geçirdik sancim geçmedi kanla idrarime bakildi bi sorun yok dedi doğumhaneye gönderdi beni ultrasona ay cok heycanlandim ilk defa doğumhaneye girdim elim ayağım birbirine dolaştı:) şükür bebeğim iyi bi sorun var demedi yani ama ben goremedim ekrani bide alttan baktı idrara sıkışık olmadigim icin açıklık varmi diye onada guzel dedi içim rahatladi ama benim ağrım hala gecmedi acaba hareketsizliktenmi oluyoki.. buarada dün doğumgünümdü acilde geçti olsun minik kuzum iyi olsunda:)
Ama doğumhaneden cok etkilendim ben ya cokk heyecanli biyer:)
bizim hemşire 16 - 20 haftaları arasında yapılıyor dedi beni 17. haftada çağırmıştıArkadaşlar selam herkese,
bugün tetanoz aşısı için aile hekimine gittim ama ultrasona göre 19+4 olmama rağmen son reglime göre 18+ küsur çıkıyor diye yapılmadı aşı.27 kasıma gün verdi ama tabi hesabıma göre o zaman 22 hafta falan oluyor. Tetanoz aşısında geç kalınması gibi bir durum olur mu ki?...
Slm kızlar bugün geçen hafta yapılan şeker yüklememin sonucu geldi ve malasef gebelik şekeriyim hemde ilk hamileliğinden daha fazla o zamanlar 8 lerde idi şimdi şeker yükleme sonucu 10.5 ki bu epey yüksek yani Benim karaciğer insülin üretmede sorun yaşıyor bizede bebeğimi korumak adına diyet yapmak düşer ki bu sadece şekerden uzak kalmak anlamına gelmiyor kızlar zaman zaman size yedikleri söyler kan şekerimi ölçüp paylaşırım sizde çok şaşıracaksınız yedikleriniz çok az ve protein ağırlıklı olmasına rağmen yüksek olabiliyor .. Neyse inş burda tek bu durumu yaşayan ben olurum ve kimsenin başına gelmez .. Ve umarım ki bende insülin kullanma zorunluluğu yaşamam . Perş günü diyetisyen doktor ve uzmanı ile randevüm var bakalım daha neler bizi bekliyor ..
belli canım 2. oğlum olcak senin?Aramizda 1 gün var.bellimi cinsiyeti canim
Kafam çok karıştı şimdi...Cumartesi dr. randevum var.Bi kere de ona sormakta fayda var sanırım.Teşekkür ederimbizim hemşire 16 - 20 haftaları arasında yapılıyor dedi beni 17. haftada çağırmıştı
Bize bugün anlatılanlar şöyle ; Önce aç karna kan alınıyor.Sonra 50 cl. lik eczaneden alınan şekerli su ( limon getirirsek içmek daha kolay oluyormuş) içiliyor ve tekrar kan alınıyor.Daha sonra da yaklaşık 2 saat sonra tekrar kan alınıyor.Hatırladığım kadarıyla böyle....selam canım, öncelikle çok geçmiş olsunben de çok korkuyorum bu şekerden hergün 2 porsiyon meyve yiyorm bakalım sonuç nolcak. benim doktor 15 aralıkta gel şekerine bakalım dedi ama işlemler nsl oluyor direkt şeker yüklemesi yapılıp öyle mi sonuç belli oluyor yoksa önce kan testi yapılıp sonucuna göre mi?
Bize bugün anlatılanlar şöyle ; Önce aç karna kan alınıyor.Sonra 50 cl. lik eczaneden alınan şekerli su ( limon getirirsek içmek daha kolay oluyormuş) içiliyor ve tekrar kan alınıyor.Daha sonra da yaklaşık 2 saat sonra tekrar kan alınıyor.Hatırladığım kadarıyla böyle....
Aç karnına gideceksin canım, o yüzden sabah saatlerine doktor randevun alırsan daha sağlıklı sonuç alırsınız. Doktorun sana tahlil yazacak, önce aç karnına kan vereceksin, sonra eczaneden alacağın şekerli suyu hazırlayıp içecek sin. Bir süre bekleyip- ki ben 1 saat diye hatırlıyorum- ikinci kez kan tahlili vereceksin. Sonuçlar çıkana kadar yine bişey yiyip içmemen gerekiyor, çünkü herhangi bir olumsuzluk durumunda bu sefer 100 lük yükleme yapılıyor. Sonuçları doktora gösterdikten sonra istediğini ye iç. Kurt gibi acıkıyor insan zaten :) Ayrıca bekleme süresince oturup bekle, yürümek iş yapmak sonucu etkileyebilir, o yüzden dergi kitap gibi bişeyler götürürsen sıkılmazsınkızlar bişi sorcam, ens son doktora gittiğimde bana 15 aralıkta gel şekerine bakalım dedi. şimdi kafama takılan gittiğimde bana önce test mi yapacak yoksa direkt şeker yüklemesi mi? tecrübeli annelerden yardım rica ediyorum.
Ton balığı yenmiyor diye okudum.Civa oranı yüzünden sanırım. Mantar konusunda bi fikrim yok.kizlar kultur mantari yiyormusunuz su marketlerde satilan mantardan.birde evde bir suru ton baligi var yesek olur mu
Bu yükleme sadece aile hekiminde olmuyor mu? Yoksa ben özel hastane de izliyorum gebeliği dr.um orda, orda da mi yapılıyor ve ücretli öyle mi? Evet çok kafa karıştırıcıbaya karışıkmışş ya fiyat soruyorum yüklemeye göre değişir diyor, devlette yaptırsam nsl olur acaba yaa off kafam karışık
AMA TON BALIĞI yenebilir diye biliyordum ? ?Ton balığı yenmiyor diye okudum.Civa oranı yüzünden sanırım. Mantar konusunda bi fikrim yok.
Amin canım işallah yarın çok güzel şeylerden konuşuruz bi atlatalım hayırlısıylaİnş güzel ve olumlu haberlerle dönersin CNm daha birşey yokken kendine ve bebeğine eziyet etme , Rabbim büyük en güzelini eyler inş . Biz dua edilim gerisi mevlamın ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?