Evet canim ilk bebegimiz olucak insallah.sizin de ilk mimerhaba canım son adet tarihlerimiz ve bebeklerimizin cinsiyeti aynı ilk bebeğinmi olacak senin?
Bende de çıktı ama garip bi şekilde bende hamile olmadan öncede çıkmıştı sebebini de anlamamıştım ama şu anda bariz belli :)Slm kizlar göbek cizgisi herkes de var mi ne zaman çıktı bilmiyorum ama dün dikkatimi cekti gobekten aşağıya kadar kahverengi cizgi olusmus bn yan tarafa oluyo saniyodum bi garip oldum hamile olduğumu daha da anladim
Günde iki bardak içebilirsin açık olucak şekilde kendini sıkma doktorlar 200 mg cafein i geçmemek üzere alabilirsiniz diyor ki bir bardak çayda 50 mg kadar var cafein ..kızlar ben kendime engel olamıyorum bu çay konusunda sürekli canım istiyor offf
bende de yeni oluştu görünce şaşirdim bende durup durup akşamları ewdeyken bakıyorum değişik geliyoSlm kizlar göbek cizgisi herkes de var mi ne zaman çıktı bilmiyorum ama dün dikkatimi cekti gobekten aşağıya kadar kahverengi cizgi olusmus bn yan tarafa oluyo saniyodum bi garip oldum hamile olduğumu daha da anladim
arkadaşım benim ki hemen hemen 2.5 aylıktan itibaren var şimdide daha koyu renkteSlm kizlar göbek cizgisi herkes de var mi ne zaman çıktı bilmiyorum ama dün dikkatimi cekti gobekten aşağıya kadar kahverengi cizgi olusmus bn yan tarafa oluyo saniyodum bi garip oldum hamile olduğumu daha da anladim
Bende de var CNm göbekten iki üç CNm aşağıya doğru ve doğuma yakın bu çizgi aşağıdan göbek üstüne doğru uzun bir çizgi haline gelicek . Çizgide doğumdan 4 veya 5 ay sonra ancak kayboluyor ..Slm kizlar göbek cizgisi herkes de var mi ne zaman çıktı bilmiyorum ama dün dikkatimi cekti gobekten aşağıya kadar kahverengi cizgi olusmus bn yan tarafa oluyo saniyodum bi garip oldum hamile olduğumu daha da anladim
bizde de ilk çıktığında süreklii bakıyorduk hala duruyormu diyebende de yeni oluştu görünce şaşirdim bende durup durup akşamları ewdeyken bakıyorum değişik geliyo
Benimde gittim hastanede yapilmiyor doktorum yonlendirdigi yerde 23.haftada bakiyoruz dedi ona gore randevu verdiler nasipse 5aralikta gidicemBen aldım ayrıntılımı ayın 29 unda ama kızlar 19+4 oluyoruz zaman iyi mi sizcede..18+4 dü 1 hafta öteledim..
Bugün aldım bende aralık 18. İnşallah sorunsuz çıkar herkesinki. Bu arada bizim fiyat baya uçukmuş umarım uzun uzun bakarızda en azından bebişime doyarım :)
evet canım onunda etkisi oldu bir hafta daha bekleyim tam olsun dedimKız
canım kalp atışları daha belirgin oluyormuş 22 haftalıkken bende öyle randevu aldım
Her seferinde böyle dr ların olduğunu duyunca ben de inanılmaz geriliyorum nasıl ruhsuz olabiliyorlar anlamıyorum hiç.Dikkati dğılmasın diye demiş olabilir ama en azından orda sana dönüp bantı koparmış sıkıntı yok dese bile yeterdi yani içini rahatlatmaya.Şu anda bizim için en önemli varlıkların bebeklerimiz olduğunu bilmelerine rağmen bu şekilde davranıp yada kötü davranıp kırıyorlar üzüyorlar ya Allah da hesabını sorar eminim.Şükürler olsun ki iyiymiş canım benim o kadar sıkıntı çektin ama sonunda Allah yüzünü güldürmüş bi daha da yaşatmasın inşallah çok üzüldüm gerçekten
Hayalperdesi tatlim bu doktorlar bazen illet ediyor gercekten..
Biz ikili teste gittiğimizde doktor ultrason a başlar başlamaz, ikili testin amacı şudur sizden önceki bayan da o yüzden gelmişti mesela ama bebegin boynunda lenf kistleri oluşmuş gebelik sonlandırılacak dedi, ben kesin bizde de gördü alıştırıyor diye düşündüm çünkü doktor bakmaya başlamıştı. elim ayagim boşaldı resmen orada... ha neyse ki sizde bir sorun görünmüyor demesi belki 1 dakika sonra değildi ama bana öyle uzun geldi ki....
Ki sen yarım saat beklemişsin işkence gibi... doktor oldukları için çok alışıyorlar bu durumlara evet ama her gelen insan için özel birsey o. Onu unutuyorlar bazen sanirim
Ama tatlim hepsi geride kaldi. Bir şok yaşattılar sana ama bak çok şükür hersey yolunda... o bant varsa bile çok güçlü bir bebek gelecek bu kesin :) allah yaptıklarımızı bizlere bağışlasın...
Herkese günaydın öncelikle hayalperdesi çok geçmiş olsun çok şükür yolundaymış herşey sonuna kadar okuyunca sevindim.Bizim de dün akşam 9 buçukda randevumuz vardı doktorumuzla şansa sıra bana gelince doktorumun birine acil müdahale etmesi gerekti 1 saat bekledik koltukta zaten ağrıyan kuyruksokumum tavan yaptı.
Muayenemizi olduk çok şükür herşey yolunda kızımız olacağı iyice netleşti.21 cm 250 gr tuzlu fıstık kadar bişi :)
Dörtlü testimizi yaptık 20 gün sonra da renkli doplere girecekmişiz.Aklıma takılan soruları sordum hep.Bizimki riskli gebelik uzmanı işinize yarar bilgi varsa şöyle özet geçeyim:
Saç boyası: Sonuna kadar önermiyorum, otizmle bağlantısı olduğunu düşünenlerdenim dedi yolu kapadı bana. Ama bazı doktorlar 4 aydan sonra bitkisele müsaade ediyormuş dedim.Olabilir ama ben izin vermem dedi.
Çay: Günde 1 bardaktan ötesi gereksiz sınırla dedi.
Renkli dopler ile detaylı ultrason farklı bişey mi: İkisi de aynı şeymiş
Ne kadar su içmeliyim: Günde 2-2.5 litre su 2 bardak süt dedi.
Diş eti kanaması: Kan sulandırıcı kullandığım için oluyormuş.Bebekler için diş fırçası var ondan al fırçalamaya devam dedi.
He bir de ultrason sırasında bebek kıpırdarken karnımda 1 haftadır hissettiğim ama bağırsak hareketi sandığım şeyi hissettim solumda.Ayakları nerede diye sordum solunuzda deyince o an aslında hareketlerini hissettiğimi anladım.Eve gece gelince muz yedim ve uzandım en az 4-5 kere bunun olduğunu farkettim.Nasıl bir mucizeymiş bu...
bende 150 ye yaptıracagım canım 4 aralıktaNe kadara yaptiricaksiniz. Ben 180tlye yaptiricam nasipse 5aralikta
canım ya nasıl korkutmuş seni ruhsuz adam.
allh akıl fikir versin bunlara.
bundan sonra inş her kontrolün huzur dolu geçer.
Ya kuzular sizin bebisleriniz babasi gelip konuşunca hareket ediyorum?ben tüm gün konuşuyorum cokkkk az hareket ediyorbabası gelip konuşunca durmuyor bide erkek bebekler anneye düşkün olur derler bizimki babaci olacak herhalde kiskaniyorummmmm
kızlar şu anda çok üzgünümgeçen haziran ayında erken doğum yapan ve bebeğini kaybeden yanımda çalışan elemanımız (5 aylıktı bebek oldukça sağlıklıydı) tekrar hamile kaldı ekim ayında fakat biraz önce tuvalete gittiğinde kanaması olduğunu farketti sarıldı ağladı cuma günü de hafif pembe akıntısı olmuştu ama doktor mantardan dolayı demişti düşük tehlikesi var da dememiş inşallah tehlikeli bir durum yoktur dua eder misiniz allah yardımcısı olsun
Teyzesi yesin onin horon tepmesiniSorma kuzum ya Allah kimseye yaşatmasın böyle durumlar. Neyse ki bebeğim sağlıklı çok şükür... Allah razı olsun inşallah hepimiz hep güzel habeeler alırız...
Aynı dertten muzdaribim:) Benim sıpam cinsiyetini hala gösteemedi ama babacı olacağı belliEşimin gece nöbetleri oluyor. O nöbete gitti mi bizimkinde tık yok. Babası gelip de yavrummm deyince horona başlıyor sıpaaaaa
Kuzumm ederiz tabi Allah yardımcısı olsun inşallah alır sağlıkla kucağına... Allah evlat acısı yaşatmasın kimseye
canım benimkini radyalog yapacak sanırımÖzel hastaneye kontrole giden arkadaşlar ayrintili ultrasonu Dr unuzmu yapiyor bazi arkadaşlar radyloga görüntüleme merkezine gitmişler özel hastanenin kadim doğum uzmanları girmiyor mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?