• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

bende bende. yumurtanın adı bıle öğürtüyo. baska hıcbıseyde öğürmüyorum, yu...ta beni benden alıyo. buzdolabını acınca kapaktaki malum yere bıle bakamıyorum. cok kotu aramız cook.
onun yerıne ne yapabılırız acep.

Yumurtada protein mi var acaba bilmiyorum ki ben süt çok seviyorum bol bol süt içiyorum

Gunaydin kizlar,
Dun doktorumla şu vitamine gerek var mi yok mu onu konustuk. Doktorun esi eczaciymis. Onlar da bu konuda sık sık istisare yaparmis.. karikoca dengeli beslenerek vitamine gerek olmadigi konusunda hem fikir. Peki neden doktorlar daha ilk baslarda vermek istiyo diye sordum. Depolarimiz bosalmadan doldurmak istiyolarmis. Bir de Tr de kadinlar beslenmeyi bilmiyo varsa yoksa pirinc pilavi ve meyve yiyolar dedi. Pirinc pilavi direkt karbonhidrat ve hicbir faydasi yok gebelik sekerini ortaya cikariyor. Meyve de sadece meyve sekeri ve vitamin destegi.. kaliteli protein ve calsiyum almayi pek umursamiyormusuz. Ozellikle kirmizi et bakliyat bulgur pilavi yogurt peynir sutu ozellikle beslenmemizde bulundurmaliymisiz. Doktoruma hak verdim. Cogu zaman dikkat etmiyoruz yediklerimize. Bir de sunu dedi. Birsey aklina takilinca yapmadan once bizim dogamizda var mi yok mu onu sor kendine. Eger varsa yap dedi. Mesela pirinc bize ait bi kultur degil. Ama bulgur 15000 yildir bu topraklarda var. Mesela cinsellik dogal bi olgudur dedi :KK66: yani ben sormadan soylemis oldu bi sakincasi yokmus.
Yani bu vitamin konusu kafami acayip kurcaliyo. Karacigerimi gereksiz yormak istemiyorum . Vitaminin neyden yapildigini bilmiyorum. Ustune bi de kabiz yapiyo beni. Diyorum ki dengeli beslenmeye calissam da arada tahlillerle durumumu kontrol mu etsem acaba.
Sizlerin ve doktorlarinizin fikirleri neler merak ediyorum canlarim :)
Ben de dr.umdan yüz bulsam ben de almıycam hiç ilaç türü bişey, ben de doğal olandan yanayım hep...

Bn de hapa karsiyim canim cok mecbur kalmadikca sebze meyve balik vs besinlerle beslenmek daha iyi ama vucudun ihtiyavi fazlaysa mecbur kullancaz 1 ay sonra tekrar tahlil isterler heralde bn oyle almayi dusunuyorum 1 ay once gittigim dr bana sormadan verdi halsizligine iyi gelir diye elevit diye bi vitamin domuz jelatini var diye kullanmadim tahlile gore bakcam bi dahakine
Ben de elevitle ilgili durumu söyledum de decavit diye başka bir vitamin verdi bana

Esim de beni videoya cekmis. agzim hep kullaklarimda cikmisim. Deli gibi :-D
Canim durumuna cok uzuldum gercekten.. bizim ailede genetik aslinda ananem teyzem annem ablam hepsi mahvoldular..ablami surekli hastanelere tasidik.. ilk 3 ayda 6 kilo verdi. Amaa ben onlar gibi olmadim. Yani en basindan beri.. hepsi cok dogurgan cikti. Ben tupbebek icin bile 3 yil bekledim. Cok sukur tuttu. Bende hafif bulanti oldu 8.haftada o kadar. Rabbim oncesinde cektirdi simdi rahatim sukur. Insallah boyle de devam eder. Sık disini 1 hafta sonra bicak gibi kesilecek bulantilar. 12. Haftada kalmiyormus dr dedi :KK66:) Allah yardimcin olsun Canim

Saol canim allah razi olsun. Son sat 8 temmuzdu. Hafta olarak hesapladigimda burda 12 haftalik cikiyor doktor 10 haftalik dedi. Bu bnm icin onemli ne kadar daha cekicegimi hesaplamak adina hangisini dikkate almaliyim bilemedim. :/

kızlarr benım canım taze fasulye tursucu cekıyo vallla ama evde yok hazır tursuyuda sevmıyorum ilaçlı tadını. tıpkı hazır yoğurt gıbı sevımsız oluyo. nette gezerken 1 gunde olan tursu tarıfı buldum. taze fasulyeyı ayıtlıyorusun sirke kaya tuzu su ıle kavanozlara doldurup kapagını sıkıca kapatıyorsun ama kapak ılk kullanımlı olmalı. sonra ilginç kısma gelıyoruz dıkkat, bulasık makınasına agzı asagıya gelcek sekılde yerlestırıp en sıcak derecede calıstırıyoruz. makına bıtıp kavanozlar sogudugunda tursu hazırrrrr... hatta tavuk yemegı balık yemegı yapanlar bıle varmıs makınada:KK57: bugun deneyecegım eve gıdınce tabı konserve kapağı bulabılırsem. aranızda yapan varmı?
http://fotogaleri.haberler.com/bulasik-makinesinde-tursu-yapimi/ tesadüfen denk geldi, işine yarar belki :)

Kızlar ben yarın doktora gideceğim. En son tam 10 haftalıkken gitmiştim. Doktor karından göremediği için alttan bakmayı tercih etti çünkü su içmeden gitmiştim. İdrar kesesi boştu. Neyse her gitmeme sadece top gibi yuvarlak belirli belirsiz birşey görebiliyordum. Alttan bakınca bayağı bebeğe benzeyen birşey görebildim. Başkalarına göre karın bölgesindeki yağlarım fazla acaba ondan mı hep öyle görünüyordu ya da o gün tam 10 haftalık olduğu için net görebildik bilmiyorum. Kafama taktım biraz. Eğer alttan daha net görünüyorsa ne kadar sevmesem de öyle bakmasını isteyeceğim.

Kızlar ben yarın doktora gideceğim. En son tam 10 haftalıkken gitmiştim. Doktor karından göremediği için alttan bakmayı tercih etti çünkü su içmeden gitmiştim. İdrar kesesi boştu. Neyse her gitmeme sadece top gibi yuvarlak belirli belirsiz birşey görebiliyordum. Alttan bakınca bayağı bebeğe benzeyen birşey görebildim. Başkalarına göre karın bölgesindeki yağlarım fazla acaba ondan mı hep öyle görünüyordu ya da o gün tam 10 haftalık olduğu için net görebildik bilmiyorum. Kafama taktım biraz. Eğer alttan daha net görünüyorsa ne kadar sevmesem de öyle bakmasını isteyeceğim.

Ben de yarın gidiyorum cnm enson bnde 10 haftalıkken gittim bnde kiloluyum göbekteki yağdan dolayı net görünmüyor sıkma canını boşuna sürekli alttan baktırma zaten bu haftalarda karından bakar

11 . Haftaya kdr bulantim bile yokken 11.haftadan sonra kusmalar basladi. Cok fenayim kilo verdim. Eczaneden metapid diye bi ilac aldim. Mide bulantısı hspi kullanan varsa metapid kullanan varmi baska markami.
Canm midene birşey mi dokundu acaba çok geçmiş olsun

• Beğen
Reactions: nix
cuma gidicektim canım carsambaya aldım ben 2li testi kacırmaktan korktum:oops:bide merak ettim en son 8hafta 6 günlükken görmüştüm:KK22:
bende en son 7 hafta 3 günlükken görmüştüm bişey anlayamadım zaten belli belirsizdi bir ay olacak yani görmeyeli biraz daha büyümüştür inş. birde ikili test var dediğin gibi onuda yapar heralde bu gidişimizde :KK30:

bende en son 7 hafta 3 günlükken görmüştüm bişey anlayamadım zaten belli belirsizdi bir ay olacak yani görmeyeli biraz daha büyümüştür inş. birde ikili test var dediğin gibi onuda yapar heralde bu gidişimizde :KK30:
insallah canım saglıklı olsunlarda :KK54: cinsiyetide söylerlermiki acep tahminen :KK51:merak ediyorum :KK68:

Back
X