• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Nisan Anneleri

benim gece wc işi kendi içinde düzene girdi 2-3 hafta öncesine kadar 2 saatte 1 uyanıp gidiyordum artık akşam kaçta yatarsam yatayım 1 saat sonra wc ye kalkıyorum sonra uyuyorum tam 6 saat sonra bidaha wc ye gidiyorum sonra benim uyku da gidiyor her gece bu şekilde ama en azından azaldı gece çok susuyorum yarım lt lik şişe gece bitiyor benim

iyi gene 6 saat uyuyon gece 12 tuvaletgidiyorum sonra bakiyorun 1 ceyrek bir bucuk bidaha sonra 3de 6da surekli tuvalet uykun kacti dalmakda alem

Merhaba arkadaşlar bende özel hasatneye gidiyorum ikili test ücreti 195 lira dediler. bende devlet hastanesinden randevu aldım. ücretsiz yapılacak. ama kendi doktoruma alıştığım birde başka bir doktor sanki ense kalınığı ölçemez yapamza yanlış yapar gibi hisler içinde yim .. benim gibi olan var mı? bende 12+2 de ölçtürücem erken mi sizce? sonra üzülmek istemiyorum erken ölçünce hatalı hesaplamalar yapılabiliyormuş.

erken degil bende 11 hafta 6 gunlugum ama ultrasyona gore 12 hafta 5 gun cikiyor doktor tam vakti dedi ben 13 haftamda yapmak istiyordm belki cinsiyet tahmin eder die benim ozel doktor kan tahlilini baska hastane yapip getirebilirsin dedi ozelde 160 tl ikili test arti 35 muhane o yuzden devlet yaptirdim bu gun aslinda idrar icin gittim ama gitmiisken buda ciksin dedim 2 hafta sonra sonucum cikacak ozele gosterecegim o zamana tahminde eder belki

kilar seker yuklemesi yaptiracakmisiniz bn yaptirmicam vb ebeklerde ilerde b t in d ite sebeb oluyormus

erken degil bende 11 hafta 6 gunlugum ama ultrasyona gore 12 hafta 5 gun cikiyor doktor tam vakti dedi ben 13 haftamda yapmak istiyordm belki cinsiyet tahmin eder die benim ozel doktor kan tahlilini baska hastane yapip getirebilirsin dedi ozelde 160 tl ikili test arti 35 muhane o yuzden devlet yaptirdim bu gun aslinda idrar icin gittim ama gitmiisken buda ciksin dedim 2 hafta sonra sonucum cikacak ozele gosterecegim o zamana tahminde eder belki

benimkide ilk kontrole gittiğimde 4-5 gün küçük görünüyordu. Doktor normal dedi 1 hafta fark olabilirmiş. benimde kendi doktorum 13 + da ikili test için randevu al demişti. ama devletten 12+2 ye aldım. zaten sorun olursa gidip tekrar kendi hastaneme yaptırırım diye.. çok düşünüyorum, çok canımı sıkıyorum..
bendede enfeksiyon vardı 3 farklı doktora göründüm. 2 si ilaç yazdı kendi doktorum günde en az 3 litre su iç geçer normal dedi hamilelikte. 1 hafta bol su içtim tekrar test yapmaya gerek bile duymadı. ama bende ikili test için gittiğim zaman tekrar idrar testi isticem..

birde ben süt içemiyorum normalde satın alıp kendim kaynatıp içerim gerçek inek sütünü ama hazır sütlerin tadı iğrenç geliyo.. dışardan alınan çiğ sütğde herkes içmeyin diyo. naoıcamı bilemedim. sanki bebeğim CA dan yoksun, zayıf gelişmemiş olacak gibi saçma düşüncelerim var...

uffff nasıl kurtulucam bu olumsuz düşüncelerden :(

kilar seker yuklemesi yaptiracakmisiniz bn yaptirmicam vb ebeklerde ilerde b t in d ite sebeb oluyormus
dun canan karatayi izledim krsinlikle yaptirmayin akcigerlrri gelismiyor dedi cocukta olan grip bronsit astim sekerden oluyormus bende yaptirmayacagim

dun canan karatayi izledim krsinlikle yaptirmayin akcigerlrri gelismiyor dedi cocukta olan grip bronsit astim sekerden oluyormus bende yaptirmayacagim

bende canan karataydan duymuştum kesinlikle tavsiye etmiyor şeker yüklemesini. ama diğer doktorlarda yapılması gerekiyor diyor işte. hangisi doğru bilemiyor insan..

şeker yüklemesi 5 . ayda mı yapılıyordu genelde doktorlar yapılmalı diyor ama canan karatay keisnlikle karşı ama ben yatırıcam büyük ihtimal.

Arkadaşlar ben de yarın ikili test olucam 11+5 olucaz biraz erken olcak gibi.bu arada özel hastanelerin fiyatları hep farklı.oturduğum ilde 27 veriyorduk.şu an annemlerdeyim 95 veriyorum.ikili test için 100 tl fark varmış.e biraz zorluyor haliyle.Allah yardımcımız olsun.
meraba canm bende yarın gidicem kontrole 11+4 oluyorum yarın. doktorum ikili test yaparmı bilmiyorum daha önce gittiğimde bişey dememişti. ben devlette yaptıracağım özelde fiyatlar nedir bilgim yok. arkadaşların yazdığına göre heryerde farklı fiyat sanırım.

benimkide ilk kontrole gittiğimde 4-5 gün küçük görünüyordu. Doktor normal dedi 1 hafta fark olabilirmiş. benimde kendi doktorum 13 + da ikili test için randevu al demişti. ama devletten 12+2 ye aldım. zaten sorun olursa gidip tekrar kendi hastaneme yaptırırım diye.. çok düşünüyorum, çok canımı sıkıyorum..
bendede enfeksiyon vardı 3 farklı doktora göründüm. 2 si ilaç yazdı kendi doktorum günde en az 3 litre su iç geçer normal dedi hamilelikte. 1 hafta bol su içtim tekrar test yapmaya gerek bile duymadı. ama bende ikili test için gittiğim zaman tekrar idrar testi isticem..

birde ben süt içemiyorum normalde satın alıp kendim kaynatıp içerim gerçek inek sütünü ama hazır sütlerin tadı iğrenç geliyo.. dışardan alınan çiğ sütğde herkes içmeyin diyo. naoıcamı bilemedim. sanki bebeğim CA dan yoksun, zayıf gelişmemiş olacak gibi saçma düşüncelerim var...

uffff nasıl kurtulucam bu olumsuz düşüncelerden :KK43:

vuuu ben sen gibi hic dusunmedim bende sut icmiyorum peynir yogurt yemiyorum ula yogurt hazir seviyorum kaynanam aldirtmio eve kendisi yapio ama ev yogurduda eksi oluyo yada sulu tam kivam olmuyo yiyemiyorum bende idrar tahlilim 3 hafta once temiz cikmisti simdi surekli idrar cikiyorum die yaptirmak istedim ama kadin leyla cikti kendisi yaptiralim dedi yaptirmadi unuttu hemen ne bilim ya o yuzden ozele yaptircam orda idrar 8tl bakio testi biz hamile kadinlari derdi bitmez i lla bise cikar kafaya takacak benimkide hareketsiz cikti iyimi takmim diyorum ama gelio bana sanki ölüyor.ne bilim ya ne yapacaz kotu dusunceden uzaklasip onlar icin d uan yapabilcamiz en iyi da sey guzel beslenmek kuran okuyup dua etmek

aynen yaptirmayalim eskiden boyle seylermi vardi biraz arastiralim doktorlarinda oyuncagi olmayalim sonra bebek buronsit astim olacak bizde uzulup hastane koseleri kosacaz o yuzden bizden oncekiler daha saglikli ya

şeker yüklemesi 5 . ayda mı yapılıyordu genelde doktorlar yapılmalı diyor ama canan karatay keisnlikle karşı ama ben yatırıcam büyük ihtimal.
bbende tam bilmiyorum ne zaman ama doktorlarin kuklasi olmak istemiyorum anneannemler hep dioki bizde 5 ayda gidilir cinsiyeti ogrenilir o kadar diyo ee bi bakima iyi doktorun suan davranisi testleri bizim anlicamiz gibi soylememesi en ufak birsey takip uzuluyoruz bide deneyleri oluyoruz tarihde arastirdim insanlari deney olarak tedavide kullanmislar kac kisi helef olmus sana birsey icerek temiz yapmis icindde tam ne var belli degil o yuzden riske girmicem yaptirmicam ben

Orkide canım benim bilirim bu zorluğu. Ben de dershanede çalışıyordum ama düşük tehlikesi geçirdim ve işi bıraktım. Şimdi en azından uykusuzluktan kıvranmıyorum:)

aynen yaptirmayalim eskiden boyle seylermi vardi biraz arastiralim doktorlarinda oyuncagi olmayalim sonra bebek buronsit astim olacak bizde uzulup hastane koseleri kosacaz o yuzden bizden oncekiler daha saglikli ya

Mrb ilk bebeğim de yaptırdım bi sorun çıkmadı çok şükür. ailede şeker hastası olan varsa risk grubuna giriliyor diye biliyorum.

Merhaba hanımlar ben de bir nisan annesi olarak aranıza katılmak istiyorum:) Yaklaşık 12 haftalık hamileyim ve burada sizlerle çok güzel paylaşımlarda bulunacağımızı biliyorum. Kuzularınıza ve sizlere sağlıklı ve hayırlı günler diliyorum:)
hoşgeldiniz aramıza Rabbim tamaına erdirsin inşaallah arkadaşım

merhaba kızlar hepinize hayırlı saglıklı haftalar diliyorum..ben geçen hafta perşembe dr a gittim o zaman 10+1 dik yanlız usg de 9+4 çıktı dr bir ay sonra tekrar gel dedi bnde o heyecanla ne bebegin ense kalınlıgını sorabildim nede ikili testin ne zaman yapılacagını ..dr da hiç bir bilği vermedi..o zaman gittiğimde 5 tüp kan ve idrar aldılar buğün için tekrar randevu aldık tahlilleri almak ve ğöstermek için..bu tahliller ne için acaba ikili test için böyle kan ve idrar alıyorlar mı bu sefer tedarikli ğidecegim sorularımı kağıda yazdım :D

Ben doktorum ne derse, hangi testi isterse onlari yaptiracagim. Sonucta surekli televizyons cikan bir doktorun degil uzmanlik alani bu is olan ve beni takip eden bir doktorun fikirleri benim icin daha onemli. Eskiden o mu vardi bu mu vardi diye dusunecek olsak su anda yaptigimiz bircok seyi yapmamamiz gerekir sonucta. Gunun sartlarinda ve teknolojisinde yapilanlarin da bebegin ve bizim sagligimizi korumaya, bir sorun varsa sayet onlemeye yonelik oldugunu dusunuyorum.

Back
X