2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
kızlar şu son hafta itibariyle bebeğim inanılmaz hareketlendi.. Ne çabuk büyüyorlar.. Sanki enteresan hareketler yapıyormuş gibi hissediyorum.. Gece ilk defa hareketine uyandım.. O bile güzel .. Bazen ilk karşılaşacağımız zamanın hayalini kuruyorum ; çok duygulanıyorum. :KK61:Çok heyecenlıyım .. Nasıl bir çocuk olacak karakteri nasıl olacak çok merak ediyorum...

ÜÇÜNCÜ ÜÇ AYDA GÖRÜLEN FİZİKSEL DEĞİŞİKLİKLER ve SIKÇA SORULANLAR
• Halsizlik, yorgunluk
• Çarpıntı
• Nefes darlığı
• Psikolojik problemler, gerginlik
• Karın, sırt, bel, kasık ağrıları
• Mide ekşime ve yanmaları
• Bacak krampları
• Uykusuzluk
• Sık idrara çıkma ve idrar kaçırma problemleri
• El ve ayak parmak uçlarında uyuşmalar
• Varisler
• Bacaklardaki ödemler
Son üç ay, şikayetlerin yeniden alevlendiği 27 ile 40. gebelik haftaları arasındaki dönemdir.
Bu dönemdeki şikayetlerin pek çoğundaki neden, rahimin hacimsel büyümesidir. Ayrıca gebeliğin şikayetlerinin artması yanında bebekle ilgili risklerin de en fazla olduğu dönemdir.
Bu dönemdeki psikolojik şikayetlerin ve uykusuzluğun genel olarak nedenleri, doğum ile ilgili endişelenme ve korkular, doğum sonrası anne ve baba olmanın getireceği maddi ve manevi yükümlülükler ile gebeliğin büyümesine bağlı hissedilen rahatsızlıkların artışıdır.
Resmen tırstımmmm:KK17::KK17::KK17::KK17:

Alsam mı napsam bilemedim canım, geçen burada çanta muhabbeti vardı bulamıyorum orayı da
canım gittigiyordan eklenmişti, bence model güzel boyutuda büyükse al
evet tatile ama bunun bi de dönüşü var :KK43: zaten bi sürü kirliyle geliyoz. bi de (boşa heveslenmek istemem ama olur da) bebişe bişiler aldılarsa onları yıkaması ütülemesi yerleştirmesi oo :D neyse allah sağlık versin yavaş yavaş yaparız inş
aynen canım sağlık olsunda
Biri temizlik mi dedi :) Çılgınlar gibi temizlik yapiyorum koltuklarimi siliyorum mutfak dolabimi buzdolabi ic dis temizledim her gun camasir atiyorum resmen kendimi temizlige verdim üstüne bi de işe gidiyorum bende panik atak gibi bisey oldu kizlar sürekli temizlik yapiyorum ya bisey olursa erken dogum falan heryer temiz olsun duzenli olsun hastaneye falan yatarsam eve gelenler evi temiz bulsun diye kafayi bozdum yani temizlikle allah sonumu Hayır etsin:KK66:
aferin sana böyle temizlik yaparsan doğurursun tabi, çok yorma kendini
Günaydın herkese kızlar
Cumartesiden beri hastayım pazartesi salı raporluydum bugün geldim işe ama yine de halim yok :cry:
Zaten çok ağır geçirirdim ben hastalığı acile gittim hiçbişey veremeyiz sadece ateşin aolursa parol al dedi o kadar
rapor verdi anneme gittim yattım sadece mandalina ve ıhlamurla ne kadar geçerse
canım çok geçmiş olsun
Sagolasin mervem hosbuldum canim sukur oglumun pipisi iyi oldu hic yeni sunnet olmus gibi degiliz sorunsuz gecti hersey simdi kresede gidiyor hersey yolunda sukur.masallah senin enerjin hala devam ediyor bense tam tersine hep otursam hic kalkmasam yerimdenn ahh evde islerim dururken ben oturup tv izliyorum aksama kadar hicbirsey yapamiyorum halim yok dermanim yok ve en onemliside istegim yok bakalim ne kadar surecek bu uyusuklugumm :KK43:

canim doktorunla konusursun o uygun goruyorsa ona gore kararini verirsin :)sagolasin bende yeniden aranizda olmaktan cok mutluyum :)

yaww nedir bu temizlik telasi eflalim birakin zorlamayin kendinizi olmuyosa olmuyodur yapcak birsey yok bende ayni durumdayim yapmiyorum oldugu kadarrr ne yapayimm :KK43:

cok gecmis olsun canim dikkat et kendine :)
canım buralar malum bayramda gelenler mecburen yapılıyor işte
Ebrucum prosedür aynı prosedür şeker testi olmayın bebekleri stres yapmayın diye ortalığa yarım bir şey attılar gebeler daha çok stres oldu:)) ilk 100 gr vermiyorlar zaten ilk 50 ya da 75 oluyor ona da doktorun karar veriyor. Doktoruna güveniyorsan sıkıntı yok, eğer illa da test yaptırmak istemiyorsan kan tahlili ile üç aylık ortalamana baktır veya şeker Ölçüm cihazı ile takip et.

Bayramlık cicilerin hazırlanıyor ne güzel :) annesi ve kendisi marifetli olan insanlara bayılıyorum bizim aile malesef Kütük gibi:)) keşke okuyacağımıza kuaförlük terzilik gibi şeyleri de öğrenebileymişsiz diyorum da kızıyorlar :)) tamam canım inş faydası olur beğenir misin bilmem ama beni yazıları bile motive ediyor:)

Ben de tüm şifrelerini unutuyorum en sonunda hepsini eşime söyledim:KK66: yeniden Hoşgeldin sılacım:))

Çok geçmiş olsun canım Güzelce dinlenmeyr bak kendini yorma...

Ahh nerde eflalim:) bilmem kaç ay hastanede yattım serum aldım istifralardan bir de evimde ablam gelip kaldı yeni bebeğiyle Allah Razı olsun ondan sonra ne arayan ne soranım var ne de yardımcım.. Eşimin birkaç Şeyini yıkayıp ütülüyorum iş için kendi şallarımı bir de.. Sonra Islak mendille toz Alıp bitiriyorum temizlik faslını:))) ev derli toplu zaten makine kuruyorum kaldırıyorum. Bir tek yerler silinmek ister.. normalde çok titizim ama şimdi ne nefesim yetiyor ne halim var:) bir De bi düşüğüm olunca hiçbir şey bebeğimden değerli değil diyorum:) kocam meyvesini bile soyulmuş Ağzına ister:) kaynana meselelerine hiç girmiyorum pozitif kalayım diye ama Allah Muhtaç etmesin:) öyle böyle işte:) ama temizlik biraz bekleyecek kadın bulsam kadın alacağım ama o da yok.
Ben de dertliyim anlayacağın:) kaynanan yapıyorsa utanma bence kötü Günü'nde yanında olanın sen de kötü Günü'nde yanında olursun arkadaşlar aile bunun için Lazım... Bence hiç utanma birlikte yapın..

Canım hiç yükseğe Çıkma pişman olacağın işleri şimdilik Rafa kaldır zaten dengemizi zor kuruyoruz bu halimizle aman aman..
ayy canım sözümü geri alıyorum, zormuş işin:) en azından temizlikçi alma imkanın var benim eşim asla aldırmaz

dün kv de görümcede yaptılar Allah razı olsun
Bende kahvaltimi yaptim guzelceee oturdum pc basina cok isim var yapilmasi gereken ama yapicak halim yok bi turlu gecmedi kansizligim hamiligimden bu yana 3 kutu demir hapi bitirdim ama yok duzelmiyor :KK43:
persembe gunu kontrolum vardi oglumun poposu ayaklari asagida kafasi yukardaymis o yuzden asagiya cok baski yapiyor ve altimda agri oluyor doktor doguma yakin zaman olmadigi icin sorun olmucani soyledi zaten normal dogumda yapmicam o yuzden sorun degil ama cok asagida olmasi altima agri yapiyor penguen gibi yuruyorum resmen bacaklarim ayrik ayrik :KK53:
gogsumun alt kism bos oglum asagida oldugu icin ve gogsumun altindaki kurek kemiklerim batiyor resmen karnim davul gibi gerginn o kadar gerginki cirt diye yirtilcak diye korkuyorum derim yumusatici krem suruyorum hem catlatlara hemde gerginlige iyi gelen iyi geliyor ama oda bi yere kadar etkisi :KK51:
son 3 ayin icine girdik bidahaki kontrolumde yani 28 inci haftamda kan uyusmazligi icin igne yaptircam benim gibi kan uyusmazligi olanlar unutmasin ignesi yaptirmayi cok onemli bu igne hem bizim hemde bebek icin :KK17:
cumadan itibaren 2 hafta okullar tatile giriyor ara tatil basliyor bizim burda buyuk oglusum evde olucak abisi evde kaldimi kucukte krese gitmek istemiyor bakalim nasi olcak ..
ayrica kizlar esimin isiyle ilgili sorunlar var lutfen dua edin hakkimizda hayirlisi olsunn son zamanlarda esimde bende bu isten dolayi cok dusunceliyiz cok onemli bi karar vermesi gerek ama o kararin sonucunda nasil olucak isyerindeki durumlar bilemiyoruzz offfff zorr bu isler dualarinizi bekliyorum o_O
Canım eşinin işi inşaallah istediğiniz gibi sonuçlanır
Canım çok yorma kendini biz hamileyiz herkes kendi işine baksın. İçimizdeki canlar bize emanet temizlik için riske atmayalım. Bende takıntılıyımdır ama Allah razı olsun haftasonu ablamla eşim dip köşe temizledi. Sende eşini bekle bence
canım bende riske atmak istemedim yaptı kv gil sağolsunlar
Bu forumda tetanoz asisida günlerce konusuldu kolunu kaldiramayan agrilar icinde kalan oldu hepsini okuduk gecmis olsun dedik ve ben bu aşıyı yaptirdim hic bisey olmadi insanlara tutupda ne kadar abartiyosunuz bi igne sanki ne olcak demedim cunku herkesin bünyesi farkli buna da cok saygi duyuyorum, ve bikac gundur seker yuklemesini konusuyoruz ve abarttigimizi da dusunmuyorum yasadiklarimi yazıyorum nacizane tavsiyede bulunuyorum oturup bi tabak tatlı degil 1 dilimi zor yiyen biri olarak beni etkiledi bu sekerli su , benim bunyem farkli seninki farkli cunku, burda hic bisey paylasamiyacaksak hic girmeyelim foruma
canım niye öyle yazdın kimse bir şey dememiş yanlış anladın heralde, küsmek yok öyle:)
Yarın doktora gidicem inşallah bebişim iyidir ve cinsiyeti gösterir miniğim :) bugün rüyamda erkek olduğunu gördüm ultrasonda hayırdır inşallah :KK66: isim olarak erkek ise doğa tuna düşünüyoruz doğa değişebilir ama Eşim dedi ama bakalım. kız ise doğa deniz kesin bu ama kız sa :nazar::KK46::KK49:çok heyecanlıyım dua edin bize lütfen annisler :KK52::KK54::KK19::KK17:karışık duygular içindeyim. ..
canım ben kız gördüm erkek çıktı
merhaba bayanlar bende sizi takip etmekle geçiriyorum ne güzel herkesin bebeği iyi durumda çok şükür ama benim 25 haftalık oldum dün şeker yüklemesi için devlet hastanesine gittim ve muane de oldum bebeğimin beyninde 10mm su birikintisi olduğunu bunu tam sınır olduğunu söyledi bende bugün çok beyenilen ve zor randevu alınan özel bi doktora arkadaşım vasıtası ile gittim oda aynı şeyi bunun sınır olduğunu 20 gün sonra tekrar çağırıp bunun çoğalıp çoğalmıyacağına bakıcaz dedi eğer çoğalma varsa gen testi yapılacak dedi bunun gibi bi durumu yaşayan varmı çevrenizde çok kötü durumdayım bu arada4lü testim çok iyi çıkmıştı
Canım inşaallah bir daha ki kontrolde normale dönmüş olur,Ya Şafi de elini karnına koyup sürekli
Kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım 1. saat sonucum 185, doktor dahiliye uzmanına gitmemi söyledi, korktum hiç beklemiyordum bunu:KK61: Yüksek çıkan arkadaşlar yorum bekliyorum bu arada 75 gr yapıldı.
canım korkam diyetle düzeliyor, geçmiş olsun
Gunaydınnnnn canlarrr.. Bende hastalar kervanına katıldımmm oğlumda hastaydıı ondan bana geçtiii :KK43: herkesler iyidir inşallah :*
geçmiş olsun canım
Herkeslere günaydınnn:)

Haftalar aylardır kocamın yüzünü görmüyordum, hafif hafif de depresyon belirtileri vardı sanki bende, bu sabah kocam işe geç(!) gitti 7'de birlikte kahvaltı ettik çok özlemişim:)

Rabbim kimseyi eşiyle işçiyle ailesiyle çocuğu bebeğiyle imtihan etmesin inş..

Hep burada olumlu şeylerden bahsedelim diyorum ama şu günlerde hiç gücüm yok.. Bebeğimi doğurabileceğimi onu kucağıma alacağımı hiç hayal edemiyorum :KK43:( sanki Allah korudun bir aksilik olacak gibi içimde korku var...

İnş bebeklerimizi sağsalim kolaylıkla huzurla kucaklarımıza alırız.. Korkular gider yerine mutluluklar kalır.. Bu gerçekten bir mucize.. I,şende bir canlının olması... Ne kadar dua etsek şükretsek az...

Canım arada olur öyle negatif duygula hormonlar sağolsun, annelik demek endişe demek, iyi olacak inşaallah bebeğin sağsalim doğar büyür kuzun inşaallah

Gunaydiinn herkese :)

Biz bebisimle Mozart dinliyoruz son zamanlarda inanılmaz hareketli :) suan içimde dans ediyor sanırım :)

Doktora gidecek tüm arkadaşlar inş hayırlı haberlerle gelir :)

Gunaydınnnnn canlarrr.. Bende hastalar kervanına katıldımmm oğlumda hastaydıı ondan bana geçtiii :KK43: herkesler iyidir inşallah :*

Geçmiş olsun cnm

Kızlar bugün şeker yüklemesi yaptırdım 1. saat sonucum 185, doktor dahiliye uzmanına gitmemi söyledi, korktum hiç beklemiyordum bunu:KK61: Yüksek çıkan arkadaşlar yorum bekliyorum bu arada 75 gr yapıldı.

korkma canım benimde 175 çıkmıştı diyetle düştü çok şükür sana da diyet verirler dikkat edersen bişeycik olmaz ben taa 200 küsürlerden diyetle düşürenlerle konuştum sıkma canını

canım gittigiyordan eklenmişti, bence model güzel boyutuda büyükse al

aynen canım sağlık olsunda

aferin sana böyle temizlik yaparsan doğurursun tabi, çok yorma kendini

canım çok geçmiş olsun

canım buralar malum bayramda gelenler mecburen yapılıyor işte

ayy canım sözümü geri alıyorum, zormuş işin:) en azından temizlikçi alma imkanın var benim eşim asla aldırmaz

dün kv de görümcede yaptılar Allah razı olsun

Canım eşinin işi inşaallah istediğiniz gibi sonuçlanır

canım bende riske atmak istemedim yaptı kv gil sağolsunlar

canım niye öyle yazdın kimse bir şey dememiş yanlış anladın heralde, küsmek yok öyle:)

canım ben kız gördüm erkek çıktı

Canım inşaallah bir daha ki kontrolde normale dönmüş olur,Ya Şafi de elini karnına koyup sürekli
Dün unnadoda gördüm canım, kullanışlı gibi geldi sipariş verdim bakalım beğenmezsem yollarım geri

Günaydın canlarim esimle kahvaltı ettik yayildim koltuga hemen sanki çok is yaptım masam toplancak bekliyor beni :)
Larkinim firsatim oldukca burdayım inşallah son uc ayimizi hep birlikte güzel paylasimlarla gecirelimm en zor döneme girdik başıma gelecekleri bildigim icin hazirlikliyim.ama cok zor bi dönem bizi bekliyor hazırlıklı olun kızlar tam iki ay rahat ettim bulantilardan sonra simdilerde dayanılmaz bi bel agrim var kopuyor sanki belim agridan nefes sikisikligi darlik gelmesi gogsumun altındaki batmalar vs derken busuru sey sayabilirim suan normal bir şekilde oturamıyorum illa yayilmam lazım koltuga :)
Ama son aylar tadini da çıkarmak lazım inanin hamilelik gunleride ozleniyor hamileler gordukce :)

Darkim geçmiş olsun canım :)

Dün unnadoda gördüm canım, kullanışlı gibi geldi sipariş verdim bakalım beğenmezsem yollarım geri
inşaalleh beğenirsin canım bende bayramdan sonra bakayım inşaallah nasip olursa

SLM kizlar dun kontrol ve seker yuklemesi vardi kontrolumuzda hersey yolunda haftasiyla uyumlu cok sukur 792 grm lmus pasam 50gr yukleme sonucu 146 cikti doktor yuksek dahiliye git dedi bayram sonrasi dedi sizlerinki kacti degerleriniz doktorunuz ne dedi

SLM kizlar dun kontrol ve seker yuklemesi vardi kontrolumuzda hersey yolunda haftasiyla uyumlu cok sukur 792 grm lmus pasam 50gr yukleme sonucu 146 cikti doktor yuksek dahiliye git dedi bayram sonrasi dedi sizlerinki kacti degerleriniz doktorunuz ne dedi

canım benim 175 di doktorum diyet verdi 1 ay diyetle geçirdim sonra tokluk şekeri ölçtü düşmüş çok şükür senin ki çok yüksek değilmiş aslında 140 sınır diye biliyorum

Günaydınlarrr :oops:
Hic ama hic yataktan cikasim yok biri beni kahvaltiya cagirsa ne hos olur :KK50:
Bugun saglik ocagina kan ve vitamin ilaclarino yazdirmaya gitcem ama ben doktora gitmek istiyorum :mad:
Esim bosuna gitme diyo senin derdin baska diyooo :KK66:
Evet baska.hala bebegimin cinsiyetinden emin degilim niye boyleyim ben ya :KK61:
17.haftamda istanbula ailemin yanina gittigimde ozele gottik kiz dedi ama kesin demedi benziyo dedi
21.haftada burdaki doktorumda kiz dedi ama oda kesin demedi:KK11:
Detaylida ise bebegim saolsun kpadi orasini ayakcigiyla :mad:
Ah melegim brn burda meraktan oluyom sen gizliyon kendini annene yazik degilmi :mad:
Krsin bise demediklerinden emin olamiyoruz bi iki bise aliyorum pembe pembe sonra eve gelince pisman oluyorum ya erkekse diyree :mad:
Cok kotu cikmazdayim bayramdan sonra seker yuklemem var ve ben yine istanbula gidicem melegime bisey almadan gelemem ki :KK42:
Yine pembe pembe alirim :KK70: daha evime gelmeden pisman oolurum huyum kurusun :cool:
Esimde diyo kiz diye göstermiyor iste kendini. Keske bende net olabilsem..

Kızlar eşim kızımıza ebrar ismini koyslım diyor nasibse...ebrar isminde tanıdıklarınız var mı karekterleri nasıl oluyor?

Kızlar mrb hep sağlık sorunlarıyla geliyorum forma geçen hafta şeker yüklemesi Yaptılar 186 çıktı tokluk dün yine gittim 100 lük yükleme Yaptılar öğleden sonra gitcem ama netten baktım sonuçlara yine yüksek bide tansiyonum var ve sadece 4 kilo almışım kilo almam gerekiyormuş nasıl yapsam bilmiyorum tuzsuz yiiorum bir aydır tansiyon kapı kullanıyorum

Back
X