2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ayy alıntılama yapamadm bı.. Neyse bende 88 kasımlıyım yanı 25 yasındaym 5yıllık ogretmenım 4 yıllık evlıyım 3yasında kızım var ıkıncı yolda hayata erken atıldık erken lıse bttı erken kazandm unıv hemen atandm sonuc bu :) bu arada kızlar suyunuz gelınce hemen gıdın ..sancı olursa bekleyın ben gece 2de basladı sabah 11 de gıttım 16,20 de dogurdum... 38.haftadaym 16 kılo aldm

bence de en mantıklısı yaza doğru yaparsın.. yazık lohusalık zaten yorucu bir süreç ..yıpranır,

bende 8 kg almışım toplamda 35. haftada .. ama şeker var diyet yapıyorum :KK43: Açım ...
Ben de şeker çıkar diye korkumdan şekeri gıdalar tüketmemeye çalıştım canım çıkmadı ama ben yine de dikkat ediyorum onun dışında yiyorum aşırı karbonhidrat tüketmiyorum onun yerine bol sebze aç kalmıyorum yaa

Kizlar bise danisacam..benim ilk bebeğim Mevlüt falan yapacaktik ama evim dar gelecekler en az 30 40 kisi.. mumkun degil sigmaz.. annemlerin evi benimkinden kucuk oraya on kisi bile sigmaz.. kv evi baya buyuk. Dedik orda yapalım ama hanimaga hicbise demesi esim demis de tamam demis guya..bejim yanimda uckez lafi acildi hicbise demedi gonulsuz yani.. gecende esim dediki artik mevlutten ince evi temizlersiniz askim hazirlik yaparsiniz.. ben o halde yapamam ee benm kardeslerimmi gidip yapacak onun pisligini temizlicek.. adim gibi eminim bu kaynanamin agzi.. demistir gelip ev temizlenir hazirlik yapılır falan.. tepem atri.. esime az once dedimki ben mevlut yapmicam.. neeen ddi.. dedim benim ailemmi annenin evini temizkicek.. agzini acipta tek kelime etmesi kackez konusu acildi gonulsuz du cunku annen dedim.. ben kimsenn stresini cekemem dedim o halimle.. istemiyorum mevlut falan dedim.. olurmu oyle sey dedi olur ben kizima yasin okurun dedim.. cunku kv nin bekledigi aynen su kizlar.. kardeslerim gidecek evini temizleyecek sonra hazirlik yapilacak.mevlutte bizimkiler hizmet edecek onun tarafi oturacak ki bu basima geldi daha oncede.. sonra tekrar evi toparlanacak.m kendi babaanne olarak bukadar heveski iste torununa.. bende istemiyorum bubyuzden.. haksizmiyim.. ayrica ordada olsa mevlut degil yasin okunacak.. benm duvak mevludumde de ayni seyi yapti bi hoca getirmesi kendilerinden birine yasin okuttu..size soruyrm ne yapmam mantikli olur
Canim senin yerinde olsam 2 ayrı Mevlüt yaparım. Biri eşinin akrabaları için biri senin akrabalar icin. Eşinin arabalarina kv nin evinde yaparsın hem kardeşlerinin gitmesine de gerek kalmaz. Kendi akrabaları sonuçta onlar rezil olcak pis olsada evi :)

super ya oyle çk ozeniyorumki okuyup meslk sahibi olanlara Allhım bnada nasip eder inş ya

rabbim gönlüne göre versin canım inş hepimiz istediğimiz yerlere ulaşırız

Kizlar bende dr dan yeni geldim pazartesi idrar tahlili yapmistim bugun cikti idrarda kan var dedi kum dokuyormusum heralde enfeksiyonda varmis tek kullanimlik ilac verdi birde idrar kulturj istedi pazartesi cikacak boll su ic dedi varmi icinizde hamilelkte kum doken

geçmiş olsun canm

Ben de şeker çıkar diye korkumdan şekeri gıdalar tüketmemeye çalıştım canım çıkmadı ama ben yine de dikkat ediyorum onun dışında yiyorum aşırı karbonhidrat tüketmiyorum onun yerine bol sebze aç kalmıyorum yaa
sebze de yesem çıkıyor canım.. et türevi şeylerle daha kontrol altında oluyor benim.. ne bileyim işte az kaldı zaten .. biraz daha sabır..

Kizlar bise danisacam..benim ilk bebeğim Mevlüt falan yapacaktik ama evim dar gelecekler en az 30 40 kisi.. mumkun degil sigmaz.. annemlerin evi benimkinden kucuk oraya on kisi bile sigmaz.. kv evi baya buyuk. Dedik orda yapalım ama hanimaga hicbise demesi esim demis de tamam demis guya..bejim yanimda uckez lafi acildi hicbise demedi gonulsuz yani.. gecende esim dediki artik mevlutten ince evi temizlersiniz askim hazirlik yaparsiniz.. ben o halde yapamam ee benm kardeslerimmi gidip yapacak onun pisligini temizlicek.. adim gibi eminim bu kaynanamin agzi.. demistir gelip ev temizlenir hazirlik yapılır falan.. tepem atri.. esime az once dedimki ben mevlut yapmicam.. neeen ddi.. dedim benim ailemmi annenin evini temizkicek.. agzini acipta tek kelime etmesi kackez konusu acildi gonulsuz du cunku annen dedim.. ben kimsenn stresini cekemem dedim o halimle.. istemiyorum mevlut falan dedim.. olurmu oyle sey dedi olur ben kizima yasin okurun dedim.. cunku kv nin bekledigi aynen su kizlar.. kardeslerim gidecek evini temizleyecek sonra hazirlik yapilacak.mevlutte bizimkiler hizmet edecek onun tarafi oturacak ki bu basima geldi daha oncede.. sonra tekrar evi toparlanacak.m kendi babaanne olarak bukadar heveski iste torununa.. bende istemiyorum bubyuzden.. haksizmiyim.. ayrica ordada olsa mevlut degil yasin okunacak.. benm duvak mevludumde de ayni seyi yapti bi hoca getirmesi kendilerinden birine yasin okuttu..size soruyrm ne yapmam mantikli olur

Kendi evinde yap..Bir şekilde sığılıyor böyle durumlarda.. Sığamayan erken kalkar sanada az iş kalır.. Hiç kendini sıkıntıya sokmaya değer mi bu durumda..

Ben netten sipariş ettim wollex markası iyi bir markaymis. Hem sırt çantası oluyor hem kol hem yan. İşlevsel baya tablet koyma yeri bile var hepsi buradadan 90tl te bir araştır istersen.
ben wollew aldım siyah olandan ilk aylarda almıştım n11den 69 liraydı şimdi zam geldi mi bilmiyorum ama çanta güzel dediğin gibi sırt çantası da kol çantası da oluyo ve içi baya geniş kullanışlı hatta hastaneye de götürcem bir sürü şey aldı içine

Sen oğlunu eşinden çok sevecek misin ? Evet evlat herseyden üstündür esine sevgin artacak çünkü eşinin unvanı artacak gözünde sadece esin değil bebeğinin babası olacak ikisinin de yeri bambaşka kiyaslanmaz ama bebeğin bir öğün yemek yemezse telaş yapıp üzüleceksin. Şarkılarda ne der kimse senin gibi sevmiyor anne. Bu yüzden tam tersini de düşün sen eşinin bebeğinin annesisin çıkabileceğin en yuksek mertebede olacaksın. Kıyaslama yapıp kıskanmaya gerek yok bebegimizi ne kadar çok severse o kadar çok mutlu olurum. Evlat sevgisi başka es sevgisi başka anne sevgisi başka baba sevgisi başka bambaşka sevgiler güzel şeyler
Eşim e yaa bebişi senden çok seversem diyorum sen yapmazsın öyle şeyler diyor biz ailecek bi hoşuz:KK28:

ilginç geldi vallahi :D e sen karnında onun tekmelerini severken iyi ama o da babası. inan ben isterim ki eşim evlatlarını herşeyin üstünde tutsun en kıymetlisi olsun. çünkü doğurduğum çocuğu kendi canımdan kıymetli görüyorum .
bence hiç kıskanma hamilelik depresyonundayız şuan ben de başka şeyleri kafaya takıyorum mesela eşimle aramızdaki söylemesi ayıp cinsel ilişkiyi epeydir sonlandırdık aramızda çocuk var diye bi garip hissediyoruz kendimizi o yüzden yapmıyoruz. üstüme çok titriyor. peki doğduktan sonra beni halen anne olarak görmeye devam eder mi eskisi gibi olur muyuz diye beynimi kemiriyorum :D
Erkekse emin ol eskisi gibi olur ;)

kızlar bana kızmasın ama zaten bu mevlüttü,çeyız sermesi,çeyız bohçası sadece biz türklere has adetlerdir,kadının kendi kendine duasını evnde yapması bence çok daha allah katında kıymetli,bende suadi arabistana çok gittim,çok kaldım orda,hiç böyle adetler böyle şeyler yok,hele kandil geceleri kabe de diğer günlerden bile hiç farklı geçmiyor,hele bir gün yine bir sohbette çeyiz sermesi olayının ne kdr günah olduğuna değinildi ve hal verdim,evlenmemiş genç kızlar geliyor,alan var alamayn var daha betergözleri kalanlar o yüzden,dinimizde farzdı sünnetti diye bir kaide yok bebek mevlütüyle alakalı,sen içinden neler geçiyorsa okuyabilirsin,hele benm mevlütüm zaten benim için kv için olacak,çünkü bizim çok akrabamız yok,hatta ahir zaman misali burdaki çoğu akrabalarımızda küs gibi oldular annemle,görüşmüyorlar bile ,biz kala kala 3-5 arkadaşım 3-5 teyze annem ablam ben 10 kişi bile olmıycaz belki,kv tüm mahallenin kadnları ile görüştüğü için hatta kendi mahalleside değil 5 sokak ötekilerlede görüştüğü için ben açık açık dedim benm mevlüt umrumda değil yapmasakta olur,aaa dedi 100 kişi gelcek ,dedim bu bizim değil senin elalem için yapılcak bir mevlüt,kadınların hiçbirini tanımıyorum görmedim bile,o yuzden biz kısmetse,bir arabaya toplanıp annem ablam kv denin evine gideceğiz,mevlüt orda olcak,ama zaten allah için kv zaten evine temizlikçisi gelir,öteberi pilavcısı ayranı ikramı herşeyini güzelce yapar,ee yapsında zaten gelen benim değil onun tanıdıkları,o yüzden ben kapı süsümden 2 tane yaptım,gelırken kapı süsünü getir dedilr,tak çıkar koy çıkar kırılır mırılır yedeğini yaptım bende:KK48::KK48::KK48:

Ben Martta 34 olucam.. +1 öndeyim :KK76: Pınarcım genç anne olmak en büyük arzumdu ama kısmet olmadı.. Çok şanslısın
inan bana beraber büyüyorsunuz.. Süper :cool:
hayorlısı cnm hangi yasta olursa olsun anne olmk çok gzl bişey . Allahm isteyen herkese nasip etsin hangi yasta olursa olsun yeterki rabbim aratmasın ..

kızlar bana kızmasın ama zaten bu mevlüttü,çeyız sermesi,çeyız bohçası sadece biz türklere has adetlerdir,kadının kendi kendine duasını evnde yapması bence çok daha allah katında kıymetli,bende suadi arabistana çok gittim,çok kaldım orda,hiç böyle adetler böyle şeyler yok,hele kandil geceleri kabe de diğer günlerden bile hiç farklı geçmiyor,hele bir gün yine bir sohbette çeyiz sermesi olayının ne kdr günah olduğuna değinildi ve hal verdim,evlenmemiş genç kızlar geliyor,alan var alamayn var daha betergözleri kalanlar o yüzden,dinimizde farzdı sünnetti diye bir kaide yok bebek mevlütüyle alakalı,sen içinden neler geçiyorsa okuyabilirsin,hele benm mevlütüm zaten benim için kv için olacak,çünkü bizim çok akrabamız yok,hatta ahir zaman misali burdaki çoğu akrabalarımızda küs gibi oldular annemle,görüşmüyorlar bile ,biz kala kala 3-5 arkadaşım 3-5 teyze annem ablam ben 10 kişi bile olmıycaz belki,kv tüm mahallenin kadnları ile görüştüğü için hatta kendi mahalleside değil 5 sokak ötekilerlede görüştüğü için ben açık açık dedim benm mevlüt umrumda değil yapmasakta olur,aaa dedi 100 kişi gelcek ,dedim bu bizim değil senin elalem için yapılcak bir mevlüt,kadınların hiçbirini tanımıyorum görmedim bile,o yuzden biz kısmetse,bir arabaya toplanıp annem ablam kv denin evine gideceğiz,mevlüt orda olcak,ama zaten allah için kv zaten evine temizlikçisi gelir,öteberi pilavcısı ayranı ikramı herşeyini güzelce yapar,ee yapsında zaten gelen benim değil onun tanıdıkları,o yüzden ben kapı süsümden 2 tane yaptım,gelırken kapı süsünü getir dedilr,tak çıkar koy çıkar kırılır mırılır yedeğini yaptım bende:KK48::KK48::KK48:
: ))) yedek kapı susumu yaptın supersin yaa : )

Kızlar doğumun yaklaştığını anlamak için bir yöntem var arkadaşlardan öğrenmiştim, yere oturup bacaklarınız uzatıyorsunuz, ayak ayak üstüne atıyorsunuz, eğer atabilirseniz daha var demektir, yok atamıyorsanız bebek iyice inmiş demektir
denicem bunu :)

ben sadece yenidogn grubunu ve 3 ayliklari yikadim. buyuklere dokunmadim. onlari vakti gelince yikarim giydirmedimlerimi de yikamadan hediye ederim diye dusundum. koyu renklileri ayri yikadim ama aciklari hep beraber attim. renk verme olmadi maviler bejler beyazlar yesiller hep bi aradaydi.
bir de dalan roxy ile yikadiklarimda 2 durulama yaptigim halde hep tortu vardi. acik renklilerde degilde koyularda anladim. oyle beyaz beyaz bir suru tortu vardi koyu camasirlarda. ben de roxy.den vazgectim ebebekten baby&me sivi deterjan aldim. bence cok daha hijyenik oldu.
bende dalan roxy kullandım canım ama ne olur ne olmaz diye ilave durulamalı programda yıkattım kalmadı tortu öyle de dene istersen

kızlar ya ben artık beni gören herkesin ' doğum yakın mı ? bebek çok aşağıya düşmüş' demesinden nefret ediyorum. Acayip berbat bir psikolojiye soktular beni ya. Vallahi birinin gırtlağına yapışabilirim. Rezil oldu hamileliğim .. Bebeğimi sevemiyororum korkudan hareket edecek bişey olacak diye. Allahım 37. haftayı göster bana ne olur :KK43:

Canım Bebeğin başı aşağıda demek bebek doğru pozisyonda doğum pozisyonunda demek ama bu risk değil, doğumun başladığını Gösteren gir şey değil. Bebek düzgün doğru duruyor normal doğum için demek.. Seni korkutmuş boşver.. Ayrıca bana da iki hafta önce erken doğum riski var Demişti ama tık yok. Olmasın tabi maşallah ama şimdi de beni bebek ya geç doğarsa diye korku Aldı kocamın dırdırını çekeceğim yoksa :)

bana göbeğin düşük demeye 20. haftalarda başladılar,,, hatta ve hatta senin göbeğin çok düşük düşük yaparsın bile dediler,,,
walla,,, şaka gibi,,, bende hep farkındayım doktorum da farkında deyip geçiştiriyordum,,, halbuki türkiyenin en iyi doktorlarından birine gidiyorum adam çok sağlıklısın diyor ama millet maşallah kadın doğum uzmanı kesiliyor,,,
aynı şey çocuklar doğunca da olucak herkes çocuk doktoru çocuk psikoloğu olacak,, onun için ben şimdiden bebeğimin doktorunu buldum,,, araştırdım tabiki de,,,,
insanlar hiç bir zaman susmayacak ve yalan yanlış yorumlar yapacak insanları susturmanın bir yolu yok ama iyi doktorlar bulup onşara güvendiğimiz zaman böyle şeylere kulaklarımızı tıkamış olacağız,,,,
birde bebek doğunca herkes meme uzmanı olucak,,,
fazla kilolar yüzünden herkez diyetisyen olacak,,, hatta karınlarımızı görüp aaaa sen doğurmadın mı ötekini içeride unutmuşlar diye espiriler yapılıcak,,,
acı ama gerçek,,,,
Düşük yaparsın mı dediler? Insanlarda gerçekten insaf kalp merhamet kalmamış ya... Dediklerini aynen yaşayacağız ama takmamak ne ladar elde Allah bilir.. Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inş leblecim:)

canım ben doktordan yana da pek şanslı olamadım. İçimi rahatlatan bir doktorum yok. Geçen muayenede o da bana bebeğin başı aşağıda dedi:KK57: yani dedim bu ne demek .. hiç bir şey söylemedi . Dikkat et erken doğum olmasın dedi yanlızca .. İnsan şuna dikkat et buna dikkat et der dimi .. hiç .. yok ya ben bu cuma dan sonra 2 hafta hastalık raporu
alıp sonra doğum iznimi başlatacağım. Çok kötü bir psikolojiye girdim. Bir şey olursa kendimi çok suçlu hissederim.. Ev hanımlarıııııı durumunuzun kıymetini bilin!!!
Canım risk olsa hastaneye yatırır doktorun boş konuşmuş. Korkutma kendini. güzelce diblenmeye bak:))

Herkese günaydın kızlar.Bir kaç gündür geceleri sancılarım oluyor.Korkuyorum gece doğum başlayacak diye.Oturduğumuz yer ilçede hastaneye 1 saat arabamız filan da yok.Henüz kontrole gitmedim doktora soramadım.Gerçek doğum sancısının düzenli olması gerekiyormuş.Size sorayım mesela gece önce sancım düzenli aralıklarla başladı hangi sıklıkta olduğu zaman hastaneye gideyim veya sancım başlamadan suyum geldi hemen hastaneye gitmelimiyim hangi saat olursa olsun doktoru arayabilirmiyim?.Annemlerde şuan yolda bugün geliyolar inş.memleketten.Kalkıp temizlik yemek yapcam.Hepinizi seviyorum
Canım suyun berrak temiz gelirse doktoru ara sancılar sıklaşınca çağırır. Suyun kirli gelirse kontrole gidersin. Dayanabilen sancılar 10 dk ya 5 dk y düştüğünde bir gidiyor işte.. Her şey düzenli sadece Sancı varsa zaten Telaş yapmazsınız yolu da hesaba katar çıkarsınız inş..

valla cnm altının gramı 90 lira,2 gr dediler 180 yapar,bide tamamen el işi bu,hazır bir kalıpla dökmüyorlar,usta eliyle yapıyor tüm harfleri,bana çok işçilikli özel geldi,çevremde çok baktım saçma sapan özelliksiz maşallahlar bile 160 lira,ayrıca bunun resmini çekip bizim tanıdık kuyumcuya götürdüm,2 gr olsun,çok büyük olmawsın dememe rağmen 350-400 lira fiyat verdi bende hmn sipariş verdim cnm
Yazdıktan sonra pişman oldum:(( hayırlı olsun diyeceğime be diyorum canım ben borsa finansı olunca hep Aklım hesap kitaba kayıyor o Yüzden öyle yazdım her tutumlu muyum nerdeee:) çok güzel olmuş Güle Güle kullansın bebişin inş sağlık ve mutlulukla:)

Ya kızlar arada her zmn olmuyor ama eşim oğlum nasıl diye sorunca kıskanıyorum iyi işte bişi olsa söylerim tepikleyip duruyor diye trioleniyorum. Sizde de oluyor mu.. benden çok onu sevsin istemiyorum
Bende de ya bebeğimi sevmezse diye korkuyorum. Onu sevsin sahiplensin kimse laf söyletmesin istiyorum prensesimiz olsun kızım canım ciğerim:) üzerlerine izin vermesin hiç!
Ailesi biraz dangul dungul da..

ilginç geldi vallahi :D e sen karnında onun tekmelerini severken iyi ama o da babası. inan ben isterim ki eşim evlatlarını herşeyin üstünde tutsun en kıymetlisi olsun. çünkü doğurduğum çocuğu kendi canımdan kıymetli görüyorum .
bence hiç kıskanma hamilelik depresyonundayız şuan ben de başka şeyleri kafaya takıyorum mesela eşimle aramızdaki söylemesi ayıp cinsel ilişkiyi epeydir sonlandırdık aramızda çocuk var diye bi garip hissediyoruz kendimizi o yüzden yapmıyoruz. üstüme çok titriyor. peki doğduktan sonra beni halen anne olarak görmeye devam eder mi eskisi gibi olur muyuz diye beynimi kemiriyorum :D
Canım doğum yapıp kanaman bs bitince erkek kendiliğinden yaklaşır zaten. Ama bi yakınım eşine kendi çabuk Israr etmiş erkek dikişleri görünce bi bi ayda daha kadın kendini süsleyip püsleyene ladar dokunmamış:) bırak o kendiliğinden gelsin Demişti bana..

selammmm kızlar günaydın
dün akşam arkadaşım geldi 3 çocuğu ve eşiyle çay içmeye çok yorulmadım ama inanın artık kafam gürültüyü kaldırmıyor sürekli sandalyede oturduğum için belim acayip ağrıdı sabaha kadar da ağrıdı sanrıım yeni geçti ben şimdiden gürültüyü kaldıramıyorsam bebeğim olunca napıcam hiç biliyorum
Ben de senin gibiyim. Tr de avm ler de her dükkanda son ses müzik.. Ileriye girince evladım kısın şu Müziğin sesini diyesim geliyor :))

Kızlar benim beklenen doğum tarihim 8 Ocak..

36+2 de eşim Yanıma geliyor. Doğumun 40 a hatta 42 ye kadar yolu var şimdiden stres sardı beni:(
Eşim fazla kalamam diye başımın etini yiyecek 38+ da doğum gerçekleşse keşke..

Ben ikinci Doğumu ve Ocak ilk yarı olan Merve den girlboymom dan doğum haberi bekliyordum onlar hala doğurmadıysa benim epey uzun yolum bar demek ki:)

Tabiki sağlıklı olsunlar vakti zamanında gelsinler ama eşim ben bi ay kalamam diye Çene yapmaya başlayınca ben De geriliyorum..

Bir de ablam bile karnın yok gibi bu karın daha şişecek aşağı inecek daha karnın şişmemiş bile diyor iyice gerildim.. Doğumlar 38-42 Arasında olur biliyorum ama ah stres ah..

Haha ay cok guldum nasıl boyadiniz yahu :))
Benim ozel sigortam var sskmda var canim. Acibaden fulyada dogum yapti butun arkadaslarim cook memnunlardi. Bize de normal dogum 6 bine yakin epidural sezaryen 5 kusur gbi biseyler demişlerdi. Ama zaten yillardir oduyorum özel sigortayi bsey farketmiyecekti. Bu istanbul Florance Nightingale hastanesini de cok methediolar. Ebru Gündeş orda dogum yapmis. Onemli mi onun nerde dogurdugu asla dgl ama guclu bi referans gbi geldi bana bide arastrdim yeni yapılmış vs.. bakalim..bunlar bos is aslinda saglikka dogusun da oglum gerisi onemli dgl :)
selam canım , geçen hafta arkadaşım florance da doğum yaptı memnun kaldı. bende hamileliğin başından beri oraya gidiyorum. doğumda orada olacak inşallah. doktorun kim?

Back
X