2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Mrssuperfıne bende kendımew haber beklıyorum aama yok :) kız dur daha erken en az otuz sekızı doldur da sezeryanını ol canım

Kızlar bu boyundaki kordon meselesi canımı cok sıkıyor bana buşiler söyleyin
selam, benim bebişinde boynunda kordon var dediler sonra bende çok gerildim başka bir doktora daha gittim. kordon boynunda atkı gibiymiş. yumuşak ve kaygan bir maddeden olduğundan bebekler kordona sarılmayı çok severmiş, uyku arkadaşı gibi düşünebilirsin. ayrıca tek sefer dolanmasının bir sıkıntısı yokmuş, benim bebeğim ters duruyor zaten bu saatten sonra dönmesini pek beklemediğimiz için sezeryan doğum olacak ama olurda dönerse sürpriz yapıp kordon normal doğurmama engel değilmiş. birden fazla dolanmışsa ve kan akışında sıkıntı varsa normal doğum olmuyor bildiğim kadarıyla. doppler ile bakıp kontrol ediyor zaten doktor kan akışını.
içini ferah tut bu son günleri kendine zehir etme bence kötü düşüncelerle

kızlar benim bebek başı aşağıdaydı kontrolde makat geliş yazıyor bebek dönmüş 33+5im şimdi tekrara dönermi acaba bilen var mı sezeryan olmak istemiyorum 2 normal doğumdan sonra hiç böyle bişey başıma gelmemişti
Canım doğum anına kadar döner sıkıntı yapma, ayrıca bebek Dönmesi için duvar siler gibi aşağı yukarı ya da gırgır yapmayı öneriyorlar. Aklında olsun.

hahah matematik problemi gbi olmş pınar 22 yasındaysa annesi kaç yasındadır filan ; ) evet annem 38 yasında 35 yasında anneanne oldu annem beni 17 yasında dogurmş aslında bn tam 22 degilim 93 luyum bn
Oh maşallah sana genç anne ben nedense seni hep olgun anne gibi düşünüyordum 45ten ötürü sanırım nickteki:))

Eki Görüntüle 1331194 Eki Görüntüle 1331188 Eki Görüntüle 1331194 Basit gibi gozuksede beni cok yoran hastane odasi suslemem nihayet bitti kizlar
Hiç basit gibi durmuyor çok güzel maşallah valla ben hastaneye burada bir tek kapı süsü götüreceğim ama vaktim olsa halim olsa bunu da yapmak isterdim ellerine sağlık:)

kizlar ya ben artk yumurta ,yogurt ve sütü eskisi gibi tüketemiyorum.canim istemiyor.sonra vicdan azabi duyuyorum.ama artk midem almiyor
Canım hamileliğimin başından beri giyemedim. Yersem de çıkardım. Doktor önemli değil miden ne alıyorsa dedi... Sıkıntı yapma vitamin alıyoruz sonuçta ki onları da düzenli inemiyorum..

Hiç de basit durmuyor canım eline sağlık çok güzel olmuş. Ben de yapmıştım bunu görünce hevese geldim paylaşiyim, daha dantel kurdeleye dizilcek de son zaman yaparım artıkEki Görüntüle 133123
Ben hep bunu kullanırım alerjim Olduğum için ama lekeleri pek iyi çıkarmıyor leke çıkarıcısı yine şe ben de tavsiye ederim :)

aaa çok yakınız:KK66:

Canım açlık tokluk a bakılırken üç aylık şeker ortalamana da baktır o gün iyi olsan bile ortalama dans doğru sonuç verir. Dualarımız seninle ama ne olursun takma şu doktorları, doğumdan sonra hepsinin Boşa çıktığını konuşacağız inş. El kadar Bebeğin kilosuna kalması gerekir, o da çok zor.. Bebeğin de kontrolleri aşıları vs var. Bir de benim kocam Nasılsa ablam Yanımda diye Mevlüt duasına gelir

Cnm çok sağol doktoro söyledim, 3 aylık şekerime bakılacak. Tokluk şekerini eczanede yaptırdım yemekten 1 saat sonra 138 çıktı risktemiyim acaba açlık şekerimde cuma belli olucak
Tokluk 120 üstü risk diye biliyorum şeker çıkarsa alet Alıp kendin takip edersin diyetle vs Yürüyüşle atlatırsın inş. Ortalamana göre doktor sonucu Söyler zaten. En doğrusu o..

kızlar 35 haftadayım bebiş henüz dönmemiş
daha zaman var ama sizin doktorunuz size bebeğin dönmesi için bir şey tavsiye etti mi
geçenlerde burada birisi yerleri gırgırlamaktan bahsediyordu ama dr tavsiyesi mi hatırlamıyorum
Canım Hakan Çoker doktor tavsiyesi duvar siler gibi yapın Diyor çapa yapar gibi ya da gırgır da olabilir :)

kızlar sağlık ocağındaki ebe bana suyun gelirse hemen git hastaneye dedi enfeksiyon kapmaman için dedi
ama sancı olursa hemen değil evde bekle artınca gidersin dedi evde daha rahat oedersin dedi
Canım su temiz gelirse kontrol olmadıkça nasıl enfeksiyon kapsın? Evde bekleyebilirsin. Su geldikten sonra sık vajinal muayene yapılmıyor enfeksiyon riski olduğu için e onu da evde kendimiz yapmaycağkmoza göre..

Mrssuperfıne bende kendımew haber beklıyorum aama yok :) kız dur daha erken en az otuz sekızı doldur da sezeryanını ol canım
Allah korusun canım normal doğum istiyorum sağlıkla kolaylıkla huzurla inş ama kocam geriyoo başım şunsaatten sonra dırdırı kaldırmıyor. Sezaryanlı ameliyatla ülkeme dönemem yoksa :(

Canım Bebeğin başı aşağıda demek bebek doğru pozisyonda doğum pozisyonunda demek ama bu risk değil, doğumun başladığını Gösteren gir şey değil. Bebek düzgün doğru duruyor normal doğum için demek.. Seni korkutmuş boşver.. Ayrıca bana da iki hafta önce erken doğum riski var Demişti ama tık yok. Olmasın tabi maşallah ama şimdi de beni bebek ya geç doğarsa diye korku Aldı kocamın dırdırını çekeceğim yoksa :)

Düşük yaparsın mı dediler? Insanlarda gerçekten insaf kalp merhamet kalmamış ya... Dediklerini aynen yaşayacağız ama takmamak ne ladar elde Allah bilir.. Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inş leblecim:)

Canım risk olsa hastaneye yatırır doktorun boş konuşmuş. Korkutma kendini. güzelce diblenmeye bak:))

Canım suyun berrak temiz gelirse doktoru ara sancılar sıklaşınca çağırır. Suyun kirli gelirse kontrole gidersin. Dayanabilen sancılar 10 dk ya 5 dk y düştüğünde bir gidiyor işte.. Her şey düzenli sadece Sancı varsa zaten Telaş yapmazsınız yolu da hesaba katar çıkarsınız inş..

Yazdıktan sonra pişman oldum:KK43:( hayırlı olsun diyeceğime be diyorum canım ben borsa finansı olunca hep Aklım hesap kitaba kayıyor o Yüzden öyle yazdım her tutumlu muyum nerdeee:) çok güzel olmuş Güle Güle kullansın bebişin inş sağlık ve mutlulukla:)

Bende de ya bebeğimi sevmezse diye korkuyorum. Onu sevsin sahiplensin kimse laf söyletmesin istiyorum prensesimiz olsun kızım canım ciğerim:) üzerlerine izin vermesin hiç!
Ailesi biraz dangul dungul da..

Canım doğum yapıp kanaman bs bitince erkek kendiliğinden yaklaşır zaten. Ama bi yakınım eşine kendi çabuk Israr etmiş erkek dikişleri görünce bi bi ayda daha kadın kendini süsleyip püsleyene ladar dokunmamış:) bırak o kendiliğinden gelsin Demişti bana..

Ben de senin gibiyim. Tr de avm ler de her dükkanda son ses müzik.. Ileriye girince evladım kısın şu Müziğin sesini diyesim geliyor :))

aşkolsun,elbette uyarıcaz birbirimzi,para kolay kazanılmıyorki,daha ucuzunu bilirsin tavsiye edersin,ben takılmam öyle şeylere :) az çok senide tanıyorum artık,iyi niyetle söylediğinin zaten farkındayım cnm ya,her zmn her konuda valla burda yeri geldi senden bile birşey öğrendim,gerçekten bak asla takılmadım,çok teşekkür ederim .

iyidir annesi iyidir ooohh tontiş olmuştur kuzun :D
Sağol cnm geldik doktordan herşey yolunda çok şükür 2550 gram :) :) çok sevindik pipiyi gosterdi doktor terbiyesiz bu çocuk dedi :) nst de oldu tabi süper dedi doktorumuz.15 ocak en son tarihimiz çatı çok iyi normal e uygun dedi 30-35 gün bekleyelim donmemis hala oturuyo dedi. 15inde gel dedi ama çok uzun süre ya biraz erken gitcem ben:) :)

ayy bende tam tersi kocam oğlumu sevdikçe yada nasıl diye sordukça şeker gibi eriyesim geliyo
o kadar hoşuma gidiyo yani
doğuncada aynen böyle çok sevsin isterim
mesela işten eve sırf bebek için koştura koştura gelsin
geceleri sırf bebeği sevmek için uyansın
o kadar sevsin ki altını bile değişmeye can atsın
kucağından hiç indirmesin falan istiyorum:KK68:

birbuçuk aymı:KK57:
kontrolun bir buçuk ayda mı oluyor??

aynen:D
Evet ya çok uzundu bu sefer şimdide 15inde gel dedi erken gitcem işte banane banane :63::63:

aaa çok yakınız:KK66:

Tem hospitale benim ilk kızımı doğum yaptığım doktorum gitti kamer bey bana yakın ama eşim gitmiyo oraya ters yol diye.Ben kanuniye gidiyorum genel anlamda hast iyi ama doktorlar insanı panik yapabiliyo.Mall off ada yakınız.Geçenlerde eşimle arnavutköye giderken kayabaşından geçtik gördüm kiptaş konutların. Bana mehmet akif hast.çok yakın yürüme mesafesi

Canım açlık tokluk a bakılırken üç aylık şeker ortalamana da baktır o gün iyi olsan bile ortalama dans doğru sonuç verir. Dualarımız seninle ama ne olursun takma şu doktorları, doğumdan sonra hepsinin Boşa çıktığını konuşacağız inş. El kadar Bebeğin kilosuna kalması gerekir, o da çok zor.. Bebeğin de kontrolleri aşıları vs var. Bir de benim kocam Nasılsa ablam Yanımda diye Mevlüt duasına gelir komşunun Kocası gibi :)) ablam dönecek
Iki Mevlüt elbisesi daha vardı beğendiğim alamadım eşimin korkusuna:) hep süs diye kızıyor:)) Senin bir de Kızın olur onu giydirmek nasip olur inş beğendiğin kıyafetlerle , bir de kız annesi olursun:)

Canım yaşını yanlış yazmıştır bence benimki 65 Yaşında ama 38 olsaydı ah ah ne güzel olurdu:)
Aklımdayken yazayım,
Çarık için benim ablam oğluna mevlütte çarık Çorap giydirmişti, bulamazsanız fikir olur belki. Onun takımının çarığı vardı ama karton gibi olunca kıyamamıştı bebeğine..

Bebeğin resimlerini hiç koyma annene Katılıyorum beni de tembihliyorlar her şeyimi anlatır gösteririm diye ama nete bebek fotosu koymam, sonra hep başlarına büyük belalar geliyor Allah korusun.. Bu konuda anne sözü dinle.. Ablam bebeği doğunca bebek ayakkabısını koydu kayboldu :) poposunu koydu o günden beri pişik bebişin elini koydu elini yaktı biberon koydu sütü kesildi aman diyim hiç koyma bir de o söz dinlemiyor hala orasından burasından koyuyor ..

heheeh mervecim âlemsin:) benim de yastıklarım var ama ekleyemedim bir türlü, seninki de çok gizel olmuş.. Benim annem be anlam da Başakşehir de ama orası bana dünynın bir ucu geliyor :)

Gül'e Gül'e kullanın canım çok güzel ama Max 2. Gram 14 ayar vs için Pahalı.. Ben kendi kuyumcuma yaptıracağım o Toptancı hem kız bebeğine bileklik hem de böyle nazarlıklı Çengelli iğne istiyorum nasipse.. Gül'e Gül'e kullan İnş.

Canım herkes annenin yaşını merak etmiş 38 demişsin ama ben Yazım Yanlışı oldum diyr düşünüyorum:)) seni Kaş Yaşında doğurmuş ki? Benim annem 60 Yaşında :))

Sancı çektirip sonra sezaryana alma sebepleri de şu canım.. Akşam 6'ya kadar mesaileri devam ediyor kimisi muayenesinde vs randevularını Alıp günü tamamlayıp yarım saatte sezaryana gelip sezaryan yapıp gidiyorlar. Çok acil bir durum olsa hemen sezaryana alırlar ama gün içinde randevularını bitirip açılma olmadı şu bu var deyip direkt sezaryanı yapıp evine gidiyorlar. Hasta anne de tüm gün yaşadığı Endişe korku ile kalıyor ..

Cnm çok sağol doktoro söyledim, 3 aylık şekerime bakılacak. Tokluk şekerini eczanede yaptırdım yemekten 1 saat sonra 138 çıktı risktemiyim acaba açlık şekerimde cuma belli olucak[/QUOTE]
Evet ya çok yakın :)

Canım doğum anına kadar döner sıkıntı yapma, ayrıca bebek Dönmesi için duvar siler gibi aşağı yukarı ya da gırgır yapmayı öneriyorlar. Aklında olsun.

Oh maşallah sana genç anne ben nedense seni hep olgun anne gibi düşünüyordum 45ten ötürü sanırım nickteki:))

Hiç basit gibi durmuyor çok güzel maşallah valla ben hastaneye burada bir tek kapı süsü götüreceğim ama vaktim olsa halim olsa bunu da yapmak isterdim ellerine sağlık:)

Canım hamileliğimin başından beri giyemedim. Yersem de çıkardım. Doktor önemli değil miden ne alıyorsa dedi... Sıkıntı yapma vitamin alıyoruz sonuçta ki onları da düzenli inemiyorum..

Ben hep bunu kullanırım alerjim Olduğum için ama lekeleri pek iyi çıkarmıyor leke çıkarıcısı yine şe ben de tavsiye ederim :)

Tokluk 120 üstü risk diye biliyorum şeker çıkarsa alet Alıp kendin takip edersin diyetle vs Yürüyüşle atlatırsın inş. Ortalamana göre doktor sonucu Söyler zaten. En doğrusu o..

Canım Hakan Çoker doktor tavsiyesi duvar siler gibi yapın Diyor çapa yapar gibi ya da gırgır da olabilir :)

Canım su temiz gelirse kontrol olmadıkça nasıl enfeksiyon kapsın? Evde bekleyebilirsin. Su geldikten sonra sık vajinal muayene yapılmıyor enfeksiyon riski olduğu için e onu da evde kendimiz yapmaycağkmoza göre..

Allah korusun canım normal doğum istiyorum sağlıkla kolaylıkla huzurla inş ama kocam geriyoo başım şunsaatten sonra dırdırı kaldırmıyor. Sezaryanlı ameliyatla ülkeme dönemem yoksa :KK43:
Şu su gelme olayını hiç anlamıyorum ben, ilk doğumum olacak kısmetse. Su gelince hemen hastaneye gitmemiz gerekmez mi? Bebegin susuz kalması riskli değil mi? Sanırım su gelince her zaman sancı gelmiyo, bebek için tehlikeli degilmi?:KK64:
Kafamda deli sorular :confused::KK53:

Kizlar bende dr dan yeni geldim pazartesi idrar tahlili yapmistim bugun cikti idrarda kan var dedi kum dokuyormusum heralde enfeksiyonda varmis tek kullanimlik ilac verdi birde idrar kulturj istedi pazartesi cikacak boll su ic dedi varmi icinizde hamilelkte kum doken
Benim kum dökme hamilelikte hiç olmadı ama akıntı yeşil diye fitil ve krem verdi içinde yedi tane var acaba hepsini kullancammi bilemedim bişey demedi ama kullan kremle birlikte dedi .

selam canım , geçen hafta arkadaşım florance da doğum yaptı memnun kaldı. bende hamileliğin başından beri oraya gidiyorum. doğumda orada olacak inşallah. doktorun kim?

Selam canim. Doktorum herman işçi. Istanbul Florans Nightingale hastanesinde kadrolu ama ben yarin ilk defa oraya gitcem. Fulyadaki ozel muayenehanesine gidiyorum hep. Ben hala Acibadem takintiliyim ama bakalim yarin fikrim degisebilir :) senin doktorun kim

[QUOTE="minione, post: 38240634, member: 60208kızlar bana kızmasın ama zaten bu mevlüttü,çeyız sermesi,çeyız bohçası sadece biz türklere has adetlerdir,kadının kendi kendine duasını evnde yapması bence çok daha allah katında kıymetli,bende suadi arabistana çok gittim,çok kaldım orda,hiç böyle adetler böyle şeyler yok,hele kandil geceleri kabe de diğer günlerden bile hiç farklı geçmiyor,hele bir gün yine bir sohbette çeyiz sermesi olayının ne kdr günah olduğuna değinildi ve hal verdim,evlenmemiş genç kızlar geliyor,alan var alamayn var daha betergözleri kalanlar o yüzden,dinimizde farzdı sünnetti diye bir kaide yok bebek mevlütüyle alakalı,sen içinden neler geçiyorsa okuyabilirsin,hele benm mevlütüm zaten benim için kv için olacak,çünkü bizim çok akrabamız yok,hatta ahir zaman misali burdaki çoğu akrabalarımızda küs gibi oldular annemle,görüşmüyorlar bile ,biz kala kala 3-5 arkadaşım 3-5 teyze annem ablam ben 10 kişi bile olmıycaz belki,kv tüm mahallenin kadnları ile görüştüğü için hatta kendi mahalleside değil 5 sokak ötekilerlede görüştüğü için ben açık açık dedim benm mevlüt umrumda değil yapmasakta olur,aaa dedi 100 kişi gelcek ,dedim bu bizim değil senin elalem için yapılcak bir mevlüt,kadınların hiçbirini tanımıyorum görmedim bile,o yuzden biz kısmetse,bir arabaya toplanıp annem ablam kv denin evine gideceğiz,mevlüt orda olcak,ama zaten allah için kv zaten evine temizlikçisi gelir,öteberi pilavcısı ayranı ikramı herşeyini güzelce yapar,ee yapsında zaten gelen benim değil onun tanıdıkları,o yüzden ben kapı süsümden 2 tane yaptım,gelırken kapı süsünü getir dedilr,tak çıkar koy çıkar kırılır mırılır yedeğini yaptım bende:KK48::KK48::KK48:[/QUOTE]
Benimki sagolsun bostan hava atmayi sever hem yapmaz hemde heraey yapilmis olsun ister. Aman kendi evi kirlenmesin onun parasi gitmesin.. benim ailemin onun evini temizlemesini bekliyor daha ne diyeyim nekadar ayip..ben zatrn kalkip hizmet edemem o halde.. benim kardeslerimden baska kimse biseye dokunmaz yaslisi genci buna dahil.. bende huna tqhammul edemiyorum zaten..cok isteyen kendi evinde yapsin. Ben evimde yapmicam.. cok gorgusuzlerdir zaten karsi taraf.. sirf evde yemek oisirmeyim dogalgazli evde sicaksicak oturup soba yakmayim ye gekirler cogu yemin ederim bu zihniyetteler.

Sağol cnm geldik doktordan herşey yolunda çok şükür 2550 gram :) :) çok sevindik pipiyi gosterdi doktor terbiyesiz bu çocuk dedi :) nst de oldu tabi süper dedi doktorumuz.15 ocak en son tarihimiz çatı çok iyi normal e uygun dedi 30-35 gün bekleyelim donmemis hala oturuyo dedi. 15inde gel dedi ama çok uzun süre ya biraz erken gitcem ben:) :)
2 hafta beklemek iyidir ya bencede. maşallah kuzuna çok iyi . alın size pipi demiş hhahhaaaa . tam memur çocuğu olacak zamanda doğuyor ayın 15i. :D bizimki 12si gibi tüh diyorum 3 gün daha sıksam dişimi :P

Canim ilk dogumun olacak sanirim. Nisan ve su geldikten sonra dogum hemen olmuyormus. Ortalama 12 saati buluyormus. Yani suyun geldiginde acele etmene gerek yok. Guzelce dusunu alip hazirlanip oyle gidebilirsin. Sabaha karsi bi saatse sabahi bekleyebilirsin. Sonucta su geldikten sonra agrilarin artacak acilman 10cm bulacak da ancak dogum baslayacak. Ortalama 1 saatte 1 cm acilma oluyormus. Gerisini sen dusun. Ama bunyeden bunyeye de fark eder tabi. Bunlar genel izlenimler..

Benimki de diyor ki dun gece. Ohhhooo bi de bunun lohusaligi falan da var. Daha coookkk beklicezzzz, artik bi geve uyandiginda beni orumcek adam gibi duvarlara tirmanirken gorursen korkma sakin :))
ahahhaaa adamlar duvarı tırmalayacak :D aman onlar tırmalayacak sanki biz can değiliz bizimde bişe yaptığımız yok gerçi bana kalsa hiç aklıma bile gelmiyor ama . napim ben neler çekiyorum çocuğu dünyaya getirmek için o da katlansın biraz.. bazen diyorum hadi yine iyisin baba oluyon sayemde :D

Kendi evinde yap..Bir şekilde sığılıyor böyle durumlarda.. Sığamayan erken kalkar sanada az iş kalır.. Hiç kendini sıkıntıya sokmaya değer mi bu durumda..
Evim her iki aile tarafina da cok uzak kaldigindam gelenin erken kalkmasina imkan yokki benim duvak mevkudumde de ayni seyi yasadik cunku.bide ozaman hava iyiydi actik kqpilari millet balkon salon holde oturdu herkes rahat rahat dinledi.simdi cok soguk kimse odadan cikmaz ya bide benim mevlutte esimin akrabalari salona gecti yayildi benim tarag hep disarfa kalmisti acayip zoruma gitmisti yine aynisi olur ne bilim tqdim kacsin istemiyorum hic

ben zaten vitamin ilacımı hiç kullanamadım aşırı kabızlık yapıyodu
bebegimin yavaş gelişmesini ona baglıyorum
bende balık yiyemiyorum doğru düzgün hiç yiyemedim çok sevmeme ragmen
hamilelikten dolayı benimde içim almıyor
böylede olunca bebek zayıf kalıyor kilo almıyor:KK43:
ay canim baligida esimin zoruyla yiyorum.

Şu su gelme olayını hiç anlamıyorum ben, ilk doğumum olacak kısmetse. Su gelince hemen hastaneye gitmemiz gerekmez mi? Bebegin susuz kalması riskli değil mi? Sanırım su gelince her zaman sancı gelmiyo, bebek için tehlikeli degilmi?:KK64:
bende de aynı sorular :KK47::KK45::KK57: ben duş almadan şurdan şuraya gitmem :D

Hay maşallah oku oku bitiremedim geçmişi..
Oh oh kötu bi haber yok çok sukur,.kontrollerde de sikinti yok.cumada bizim kontrolumuz var Allah nasip ederse pazar günüde okumam var evde.onuda yaparsam hayirlisiyla uzerimdeki yük kalkacak.
Bugün hasta bezini, yatak koruyucusunun ve normal bezimide aldim.aklimdayken alayim dedim.geriye kapi süsü,mevlutte dagitilcaklar,mevlit elbisesi :-) ve kizimim pisik kremi ve yagi kaldi.
Pisik kremini n11 sen sudocrem alican kararimi verdim.
3 gündür kizimun masallahi var bi hareketli bi hareketli sanirim 33. Haftaya baslamamizinda etkisinden olsa gerek karnimi yamuk yumuk ediyor aliskin olmayinca tabi hareketlere :-)

Allah korusun canım normal doğum istiyorum sağlıkla kolaylıkla huzurla inş ama kocam geriyoo başım şunsaatten sonra dırdırı kaldırmıyor. Sezaryanlı ameliyatla ülkeme dönemem yoksa :KK43:

bilmiyorum canım ya ilk doğumum olacak çok bilgim yok işte öyle söyledi

gözün aydın canım :) maşallah bebişine

ay bende aynı durumdayım :KK70::confused: braxt... kasılması nasıl acaba karnım sertleşiyor falan ama ağrı olmuyor bunlar bebek mi sancı mı:confused: ilk suyum mu geliek sancım mı olacak yoksa kan mı gelicek :confused:
bu ağrılar ne zaman geçicek:confused:
bebeğe su verecekmiyiz ilk zamanlar :confused:
ayy daha neler neler:KK70:

ahahhaaa adamlar duvarı tırmalayacak :D aman onlar tırmalayacak sanki biz can değiliz bizimde bişe yaptığımız yok gerçi bana kalsa hiç aklıma bile gelmiyor ama . napim ben neler çekiyorum çocuğu dünyaya getirmek için o da katlansın biraz.. bazen diyorum hadi yine iyisin baba oluyon sayemde :D

ben kocamı dün gece değil ondan önceki gece rüyamda gördüm kendimi sapık gibi hissediyorum:KK22: ama normalde hiç isteğim yok bu konularda :KK22: aklımın ucuna bile gelmiyor yani bebeğimizi düşünmekten:confused:

[QUOTE="minione, post: 38240634, member: 60208kızlar bana kızmasın ama zaten bu mevlüttü,çeyız sermesi,çeyız bohçası sadece biz türklere has adetlerdir,kadının kendi kendine duasını evnde yapması bence çok daha allah katında kıymetli,bende suadi arabistana çok gittim,çok kaldım orda,hiç böyle adetler böyle şeyler yok,hele kandil geceleri kabe de diğer günlerden bile hiç farklı geçmiyor,hele bir gün yine bir sohbette çeyiz sermesi olayının ne kdr günah olduğuna değinildi ve hal verdim,evlenmemiş genç kızlar geliyor,alan var alamayn var daha betergözleri kalanlar o yüzden,dinimizde farzdı sünnetti diye bir kaide yok bebek mevlütüyle alakalı,sen içinden neler geçiyorsa okuyabilirsin,hele benm mevlütüm zaten benim için kv için olacak,çünkü bizim çok akrabamız yok,hatta ahir zaman misali burdaki çoğu akrabalarımızda küs gibi oldular annemle,görüşmüyorlar bile ,biz kala kala 3-5 arkadaşım 3-5 teyze annem ablam ben 10 kişi bile olmıycaz belki,kv tüm mahallenin kadnları ile görüştüğü için hatta kendi mahalleside değil 5 sokak ötekilerlede görüştüğü için ben açık açık dedim benm mevlüt umrumda değil yapmasakta olur,aaa dedi 100 kişi gelcek ,dedim bu bizim değil senin elalem için yapılcak bir mevlüt,kadınların hiçbirini tanımıyorum görmedim bile,o yuzden biz kısmetse,bir arabaya toplanıp annem ablam kv denin evine gideceğiz,mevlüt orda olcak,ama zaten allah için kv zaten evine temizlikçisi gelir,öteberi pilavcısı ayranı ikramı herşeyini güzelce yapar,ee yapsında zaten gelen benim değil onun tanıdıkları,o yüzden ben kapı süsümden 2 tane yaptım,gelırken kapı süsünü getir dedilr,tak çıkar koy çıkar kırılır mırılır yedeğini yaptım bende:KK48::KK48::KK48:
Benimki sagolsun bostan hava atmayi sever hem yapmaz hemde heraey yapilmis olsun ister. Aman kendi evi kirlenmesin onun parasi gitmesin.. benim ailemin onun evini temizlemesini bekliyor daha ne diyeyim nekadar ayip..ben zatrn kalkip hizmet edemem o halde.. benim kardeslerimden baska kimse biseye dokunmaz yaslisi genci buna dahil.. bende huna tqhammul edemiyorum zaten..cok isteyen kendi evinde yapsin. Ben evimde yapmicam.. cok gorgusuzlerdir zaten karsi taraf.. sirf evde yemek oisirmeyim dogalgazli evde sicaksicak oturup soba yakmayim ye gekirler cogu yemin ederim bu zihniyetteler.[/QUOTE]

ne diyimki canım,Allah uzak etsin dicem eşinin annesi,yinede çok aşırı sıklıkta görüşmemekte fayda var

Back
X