- 26 Mart 2014
- 117
- 170
- 53
Benimkide canım. Bugün 18 günlük olduk. 10. Günden itibaren ıkınma ve inlemeler başladı. Doktor bilgi vermişti, gaz yüzünden oluyor. Bağırsaklarındaki gazı çıkarmaya çalışıyor bebişin. Endişe etme gayet sağlıklı bir durum. 15. Gün kontrolümüzde gaz ilacına ve d vitaminine başladık. Gaz ilacı iyi geliyor sanırım ki ağlaması yok çok şükür. Ama hep gurul gurul karnısı kuzumun.
Aynen katılıyorum süt olsun diye ömrümde yemeyecegim icmeyecegim seyleri denedim ama olmuyor süt..bi de her kadının sütü vardır diyorlar da biz de mi sorun yok işte süt falan kupkuru tahta gibi benim gögusler yine de emzirmeye calisiyorum ama mecburen mama veriyorum
Canim ben manüel kullanmadim ama ilk hastanede elektrikliyle denedim baktim bebek emerken yoruluyo hepsini cekemiyo sanki çok sut var mis gibi yani öyle düşündüm sagmadan bilemiyosun ne kadar geldiğini en azından simdi gözlerimle görüyorum sut gelecek diye ne bebeği yoruyorum nede beyinden kendimi çünkü o emerken memeyle cebellesince daha çok üzülüyorumKizlar mauel pompa mi elektrikli pompa mi daha cok acıtıyor elektrikliyi denedim ama gögus uclarim paramparca oldu resmen kırmizi kan pompoladim hemen kapattim makineyi bide manueli deneyeyim diyorum o da cok acitiyor mu
Bende öyle düşünüyorum ne yaparsak yapalim yaramiyo moralimi bozmak istemiyorum ama sut yetmeyince yavrum araninca ister istemez bozuluyor saatlerce emse yine AC yine AC ebe gecen gelmiş diyo sürekli emzir ya neyi emzirim yok kizimi emziriyorum pesine sıkıyorum göğsü yok cikmiyo bile ben nasil o göğsü bi daha ona vereyim yok oldugunu bile bile Allahim kimseye vermesin gerçekten çaresizlik çok kotu birşey.bunu bir sut yetmediğinden birde gazi varken anliyorum yavrum ikiniyo gozumun önünde elden birsey gelmiyorMoral bOzmak istemem sakin pes etme ama humana still, lactamil, komposto, yesilllik, tahin, hurma? Rezene vs ... hepsini denedim malesef bence sutu yeterli olanlarda ise yariyor...saat basi emzirmeyide denedim olmuyor olmuyor..pes etmiyorum ama yoruldum bebek kivrandikca.iyice yorgun dusuorum..her ogun mama veriyorum yoksa doymuyor..
Evet canim sütu çekiyor olmayınca kiziyo yavrumSutu cekiyor gelmeyince oyle yapıyor
Canim biz o sorunu atlattik simdi KV günde bi kere görmeye falan geliyor ondada okuyo falan ama kizin genelde uyuyo oluyorDafiduck @ebrubirol.ya aynen banada gelıolar cok sıcak cok sıcak.yok sıcaga alıstırma.ya bebekler usuyo.altını acıorum ayagı hemen soguyo.bıde ınsanlarla ugrasyorumya zaten bebegmın zoru var
Bir iki kere sagmayi deneyim ama gögus uclarim yara oldugu icin kanadi gelen sutte kipkirmizi kan oldu hemen birakmak zorunda kaldim o denemelerimde gelen sut 1 cay kasigiydiSagip baktinmi hic ne kadar ortalama ?? Mama kullanmak zor is ama alternatifin yok..
Bir iki kere sagmayi deneyim ama gögus uclarim yara oldugu icin kanadi gelen sutte kipkirmizi kan oldu hemen birakmak zorunda kaldim o denemelerimde gelen sut 1 cay kasigiydi[/QUOT
Ne zor is...
Bende var canım.bizim oğlan hiç hoşlanmıyor ama ondan. Ödü kopuyo ağlamaya başlıyo hemen. Öncesinde okyanus suyu damlatmak gerekiyor. Kuru kuru çekme burun mukozası zarar görüyomuş. Biz bilmiyoduk, doktor uyardı ve okyanus suyu yazdı. Kullanacağımızı sanmıyorum ama acil durumlar için suyu aldık.Kızlar otri bebe burun aspiratoru kullananlar öncesinde buna birsey damlatiyor musunuz? Ne kadar sıklıkta kullaniyorsunuz ? Bu sabah oğlum nefes alamadı sanki boğularak gibi oldu burnu tıkanmış çok korktum pompalı burun aspiratoru almıştım denedim birinden biraz horse geldi ama diğerini temizleyemedi çok ugrastim otri bebe yi övmüsler ondan alıcam kullananlar bilgi verir se sevinirim lütfen
Canim benim eve geldikten hemen sonra yara oldu ve özellikle sağ göğsüm kanadi resmen ilk elektrikli pompoayla dediğin gibi kan akti ve o gün sutum vardi tas gibiydi gogsum doğumdan 4 gün sonra.20 ml boşa gitti ve gogsum tas gibi olduğu gün her bi göğüsten 60 ar milim cikti ve ben o kadar mutlu oldum ki yavrum sutumu içti hem de yettiBir iki kere sagmayi deneyim ama gögus uclarim yara oldugu icin kanadi gelen sutte kipkirmizi kan oldu hemen birakmak zorunda kaldim o denemelerimde gelen sut 1 cay kasigiydi
Evet canim sut gelmedigi icin sinirleniyor malesef ayni sorunu bende yasiyorum..bir sure once mamasini verip sonra meme verdim sinirlenmeyip doyuma memede ulasti ama bu seferde erken yoruldugi icin memeyi iyi emmedi..cok zor is bende sagiyorum arada 55 cc yi goremedim henuzbebegim 33 gunluk dr a gore ihtiyaci 75-80 cc bu hafta icin..2. Ayin sonunda 120 cc ye ulasacak..sut yerinde sayiyor...tomrisin emzirme notlarinda bahsedilen emzirme kampini yapmayi dusunuorum..basarabilirde yaparim ve sut artmazsa kabullenmek gerekecrk artik durumu..
75 80 mi benim kizim şuan o kadar sütü versem icicek.bir seferinde biriktire biriktire 90 ml yaptim da onu içti benim kiz obur mu nedir :-( doktorlar bu konuyu hic konusmadim çünkü sutum yok dediğim halde bana nerden anladin diye saçma salak bi soru sordu bunu anlamayacak ne var.benimde aksamdan sabaha anca 60 ml cikiyo gece sağdamdâ o sütü arttirmiyo maalesef aksine ml mini azaltiyo ya bizde sut yok ondan damla damla nereye kadar.şuan ayva kompostosunu deniyorum onunda fayda sagladigi soyledinndi bugün 2. Günüm pek fayda göremedim söyleyen kişi 2 3 günde faydasini göreceksiniz dedi ama bizde tik yok.en son deneyecegim humana still tee şayet ondada fayda gormezsem kaderime razi olucam bugün 22.günümüz ve hala basladigimiz yerdeyiz :-(
Teşekkür ederim aaaa bilmiyordum okyanus suyu ben de alayım o zamanBende var canım.bizim oğlan hiç hoşlanmıyor ama ondan. Ödü kopuyo ağlamaya başlıyo hemen. Öncesinde okyanus suyu damlatmak gerekiyor. Kuru kuru çekme burun mukozası zarar görüyomuş. Biz bilmiyoduk, doktor uyardı ve okyanus suyu yazdı. Kullanacağımızı sanmıyorum ama acil durumlar için suyu aldık.
Hahahsa bi ben degilmisim :) biz yine yatagimixi ayirdik valla ben salonda cok mutluyum masaya popis alt degistirme masasi yaptim yatagim orda besigim orda babamiz zaten 10 da eve gelio aksam sabau 6 da ise giduyo yatsin odasinda adam ,salan rahat rahat salsin :))Bizimkininde sancisi olunca emmek istiyor aslında vermek istemiyorum daha kotu olmasin diye ama araniyo meme.bizimki acligindan aranmiyo çünkü.hattaNego demişti gazi varken aranir diye o zamandan beri anlıyorum. Benim kizin Allaha şükür öyle sancisi olmuyo günde 2 3 kere vuruyo cikana kadar cani yaniyo yavrumun,mübarek saolsin patir patir atiyo assadan sasiriyorum zaten o kadar gaz cikarmaya nazil sanci çeker benim kizim.
Gecenminione bahsetmişti galiba eşinden çektiğini ce şimdide bebegininde bol bol osurdugindan.merak etme canim bende senin gibi hem eşten çektim yillardir,hic abartmiyorum ayri bile yattigimi biliyorum zaten esim rahatsiz olursa kendi der ayrui yatalim diye . Kizimda babasina çekmiş sanirim.neyse o yeterli cikarsin alttan yada üstten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?