2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
geçmiş olsun canım hayaller güzelde gerçek olsa:)

Marghaba tatlışlar bugün biz düğüne gideceğiz oğlum ilk defa toplu olarak Aile içine girecek ve inşallah kimse oğlumu öpmez ama bu mümkün değil
inşaallah güzel geçer canım bol bol oku kuzuya:)

hoşgeldin canım:)

eşinin görevi ne canım mahsuru yoksa

Aynen canım babası hep halay başı oynamayı sever artık o babasından alır halay başını

Merhaba annişler akşama günüm var yine bende oturdum geçmişi okuyorum yoruldum çok, geçen haftaki misafir ağırlama sevincini abarttım bugün ve Cumartesi misafir aldım öle bi merhaba yazayım diye geldim gidiyorum şimdi öpüldnüz şekerler

Benim oğlum üşümüyor canım sadeca üstünü arada açıyor oda benim sürekli gözüm üstünde örtüyorum yorganı yüzüne çok çekiyor ondan korkuyorum
tavsiye ederim uyku tulumunu o zaman çünkü almadan önce bende hep endişeleniyordum, üstüne battaniyeyi çeker diye,,,

canım rapor hakkım 37gün duruyor kullanirim aslında da bakalım duruma 5 er 5er kullanmak istiyorum olursa onu da heryerde vermiyor aile hekımım bi 5gün daha verir şimdi her seferinde başka doktor başka stres meselesi en iyisi bulursa kaynım heyet ins olur

Canim benim kizda acikmayinca agzina almiyor memeyi ve cok agliyor emzirmeye cakisirken. Bene 2 saatte bir emsin istiyirum uzuluyorum oyle yapinca. Ac olunca iyi emiyor ama.
Gecede iyi emiyir uyku sersemi.
O zaman ben gunduz 3-4 saatte bir emmesini sorun etmeyeyim.

Marghaba tatlışlar bugün biz düğüne gideceğiz oğlum ilk defa toplu olarak Aile içine girecek ve inşallah kimse oğlumu öpmez ama bu mümkün değil
Valla canım plastik sineklikler var ya onlardan taşıyacağım ben öpenin Çat dudağına Çat eline :))

Inş canım dualarımız seninle..

R reyhanerdem büyük bir amin diyorum ben de altını degistirmekte zorlaniyorum durmuyor dönüp gitmeye çalışıyor oy çok işimiz var çok
Ben artık doğru bez bağlayamaz oldum ancak saçıma ilginç toka bağlayıp Kafamı falan sallıyorum ilgisini çekmek için :))

Ben de hep iki saatte bir ve hatta ne zaman isterse Daha sık emzirdim yapışık ikiz gibiydik ama artık memeyi unutuyorlar Dışarıya bakmaktan :))

Hadi bakalım guzel gecer cnm insallah ben de bugun 1.yas dogum gunune gidicem esim ve kizimla..1 saat durabilsek iyidir..
İnş güzel geçer sana da fikir olur hem doğumgünü için :)

geçmiş olsun canım hayaller güzelde gerçek olsa:)
Malesef canım büyük hayalkırıklığı oldu bende:)) çok inanmıştım..

Ben de kaşındım 25 Kişilik grup alıyorum bu pazar inş güzel ve kolayca atlatırsın canım..

istemitorum anne diyor artık akıllı yavrularımız :))

merhaba kızlar telefondan takip ediyorum ama yazamıyorum, bilgisayarı açınca yazayım dedim :)
benim bebeğim de gündüz 4 saati buluyor bazen acıkması bazen de 2 saat sonra yine istiyor ne zaman isterse o zaman emziriyorum geceleri daha da uzuyor tabi kilo alımı da çok iyi çok şükür :)

sizinle bir yazı paylaşmak istiyorum :) ek gıda ile ilgili aşçıanne diye birinin blogundan :) bebe bisküvüsü tarifini beğendim yapıcam bende kızıma ek gıdaya geçince :)

EK GIDAYA GEÇİŞTE YAPILAN 9 YANLIŞ
YANLIŞ 1) Ek Gıdaya Erken Başlamak: Bana gelen her soruda ve her fırsatta da belirttiğim gibi, tek başına anne sütü, (yoksa veya yetersizse formül süt), bebek D vitamini ile desteklendiği takdirde, ilk 6 ay bebeğin tüm gereksinimlerini karşılar. Ek gıdaya erken başlamak, bebeğin henüz gelişmemiş sindirim sisteminde çok şey beklemek anlamına geliyor. Bebek “ek gıda”ya başlasa bile, yediklerinden fayda sağlayamayacağı gibi, bir de boşu boşuna sindirim sistemi sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Ek gıdaya geçişte yapılan yanlışlardan biri de ek gıdaya 4-6 ay arası başlamak. Mayıs 2001’de yapılan ve dünyadaki tüm ülkelerin katılımıyla düzenlenen 54. Dünya Sağlık Toplantısında ek gıdaya 6.ayda başlanması kararı alınmıştır.

Not: Bebeğiniz altıncı ayını doldurmuş olsa bile, başını henüz dik tutamıyor, diliyle geri itme refleksi hala devam ediyor ve henüz dik oturamıyorsa ek gıdaya geçişi erteleyebilir ve bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

YANLIŞ 2) “Benim oğlum brokoliyi hiç sevmedi” gibi cümleler kurmak: Bebekler genelde kendilerine ilk kez sunulan bir besini yemeyi reddedebilirler. Damak tadı konusunda bebeklerin aşırı muhafazakar bir zihniyette olduğunu asla unutmayın. İlk sunumlarda bebeğin bir yiyeceği yememesi, o besinin sevilmediği/sevilmeyeceği anlamına gelmez. O nedenle “Benim bebeğim brokoli sevmiyor” şeklindeki cümleleri içinizden bile kurmayın. Bu durumda bebeğinizin yemeyi reddettiği şeyi, hiç ısrar etmeden birkaç gün sonra tekrar deneyin. Farklı tabak, farklı besin kombinasyonları (yanına yoğurt, baharat çeşitlerini kullanmak), farklı dokular (püre yerine çorba gibi, kıyma yerine kuşbaşı kavurma gibi) ile denerseniz başarınız artar. Yine reddederse bu sefer bir, bazen birkaç hafta sonra deneyin. Sevmediği gıdayı sonraki dönemlerde tekrar sunun. Ve o sevmediği besin her neyse, o besin ailenizde tüketiliyor mu onu bir sorgulayın. Sebze yenmeyen evlerde bebeklerin sebze sevmemesi çok normal, hatta sevmesi anormal olur. Zira bebekler neyi görürse kaydediyorlar. Sizin bu süreçte yapmanız gereken, ısrarcı olmadan ve bıkmadan, kararlılıkla bebeğinize sağlıklı yemekler yapıp özenlice sunmak. Yaratıcılığınızı sonuna kadar kullanın, siz bir AşçıAnne’siniz bunu sakın unutmayın

Bazen de bebekler, ek gıdaya geçişte ilk aylarda, refleks olarak dilleriyle kaşığı itebilir. Bu durumda bebeğim şu şu püreyi sevmedi demeyin. Bu tarz bir durumda küçük bir çay kaşığı yardımıyla besini dilinin üstüne koyun. O zaman lokmayı kabul edebilir.

YANLIŞ 3) Paketli Hazır Ek Gıda Vermek: Hazır bebe bisküvileri, binbir çeşidi olan ve harika tatlara sahip kaşık mamalar, kavanoz mamaları… Bu besinler “Junk Food”dur. Yani abur cubur. Yani bizim için hamburger, cips neyse onlar için de hazır paketli kaşık mamalar ve hazır bebe bisküvileri de o. Asıl benim içimi acıtan, çoğu çocuk doktorlarının bu besinleri kendi ağızlarıyla tavsiye etmesi. Bazı annelerin de kolayına geliyor tabi. Tadı da güzel olduğu için, zira şeker var içinde, bebekler reddetmeden yiyiyor. Hazırlaması da kolay, nasıl olsa doktor da önerdi diye diye abur cuburcu bir nesil yetişiyor. Lütfen bebeklerinizden hazır bebe bisküvilerini uzak tutun. Evde kendiniz tam buğday unundan ve şeker kullanmadan yapın. Ev yapımı bebe bisküvisi tariflerim için;

http://www.ascianne.com/tarif/ev-yapimi-bebe-biskuvisi-6-ay/

http://www.ascianne.com/tarif/muzlu-bebe-buskuvisi-12-ay/

YANLIŞ 4) Bulamaç Yapmak: Genelde kahvaltı öğünü için tercih edilir. Doktorlar tarafından da tavsiye edilir. Bulamaç yapmak, bebeğin damak zevkinin gelişmesini engeller. Tereyağı, yumurta, peynir ve pekmez gibi alakasız besinleri bir araya getirmek, bebeklerin damak zevkine karşı işlenmiş bir suçtur.

YANLIŞ 5) Blendır kullanmamak için Pütürlü Yiyemeyen Bebeğe Islarla Pütürlü Yemek Sunmak:. Besinler, ek gıdaya geçişte ilk önce tel süzgeçten veya blendırdan geçirilmelidir. Blendırın besinlerin vitaminini öldürdüğüne dair hiçbir bilimsel makaleyle karşılaşmadım henüz. Bebeğiniz blendırdan sonuna kadar çekilmiş püreleri, konforluca yiyiyorsa, lütfen bunu ondan esirgemeyin, en azından ek gıdaya başladığınız ilk iki ay. Blendırdan geçirilerek çok pürüzsüz hale getirilmiş gıdalar, bebeğin pütürlü gıdalara alışmasını geciktirebiliyor bu doğru. Fakat buradan yola çıkarak, bebeğin çok iyi beslenmesi gereken bir süreçte, pütürlü yiyemeyen veya henüz pütürlüye alışmaya hazır olmayan bebeğe, daha az yiyeceği bir dokuda yemeği sunmam ben şahsen… Sunmadım da… Çünkü bazı çorbaları pütürlü yemedi benim oğlum. Ben de o besin her neyse, ondan mahrum kalmaması için kullandım.

Blendır kullanımındaki tek yanlış, bebeğin her yediğini blendırlamak. Blendırlanmış püre ve çorba dışındaki dokularla da mutlaka tanışması lazım bebeklerimizin.

Ek gıdaya geçiş sürecinde, pütürlü gıdalarla beslenme ağız ve dil kaslarını geliştirerek bebeğin konuşmasına da fayda sağlar. Çünkü beslenme için kullanılan dil, dudak, sert ve yumuşak damak ve çene; aynı zamanda konuşmamızı sağlayan organlardır. O nedenle blendır kullanan anneler, zamanla yemekleri blendırdan geçirme süresini azaltarak, olabildiğince erken pütürlü gıdaya geçmelidir.

Bu konudaki detaylı yazımı, http://www.ascianne.com/puturlu-mu-putursuz-mu-blendir-mi-tel-suzgec-mi-catalla-ezmek-mi/ buradan okuyabilirsiniz.

YANLIŞ 6) İnek Sütüne 1 Yaş Öncesinde Başlamak: Eskiden anne sütü yoksa veya azsa akla gelen ilk alternatif inek sütüymüş. Sonucu büyük ihtimalle kabız veya ishal olan, alerjiden dolayı egzamalı ve gazlı bir bebek tabi. Sonra sulandırarak verilmeye başlanmış, şimdilerde ise neyseki 1 yaş öncesi inek sütü vermenin zararları artık çoğu anne tarafından biliniyor. Alerji ve her türlü sindirim sistemi sorunlarını tetikliyor, hatta bizzat sebep oluyor.

YANLIŞ 7) Meyve Suları, Yemek Suları ve Et/Kemik Sularına Güvenmek: Meyve suyu, başta C vitamini olmak üzere iyi bir vitamin kaynağıdır. C vitamini, demirin emilimin artırır ki bu bizim için önemli bir nimet. Zira ırkımız bebeklerinde demir eksikliği yaygın. Ama gereğinden fazla miktarda tüketilmesi; bebeğin anne sütü ile dolması gereken midesini başka bir sıvıyla doldurması anlamına gelir. Artı diğer sağlıklı besinlere (meyve suyuna nispeten daha lezzetsiz sebzelere) karşı iştahsızlığa neden olur. Zira her meyve suyunun tadı süperdir ve bu tadı alan bebek başka şeyler yemeyi muhtemelen reddedecektir.

Hiçbir besin değeri olmayan yemek sularına gelince… Bebeğe yemeğin suyu değil, yemeğin kendisinin verilmesi gerekir. Aynı şey et ve kemik suları için de geçerlidir. Et ve kemik suları hakkındaki düşüncelerimi; http://www.ascianne.com/?s=kemik&submit.x=0&submit.y=0 buradan okuyabilirsiniz.

YANLIŞ 8) Ek Gıda Verirken Biberon Kullanmak: Besinler kaşık ile verilmeli; ek gıdalarla beslenme esnasında biberon asla kullanılmamalıdır. Kıvamı koyu besinler, biberon emziğinden emilirken boğulmalara yol açabilir. Aynı zamanda biberon, bebeğin kendisini kaşıkla/çatalla besleme ve sofraya oturmaya başlama sürecini aşırı olumsuz etkiler. Bir de üç yanlışın birleşimi olan kombo bir yanlış var ki… Malesef bazı anneler, biberona hazır bebe bisküvili sütü koyup veriyor ve bebeklerin o küçük mideleri, fayda sağmayan bir sıvıyla dolmuş oluyor. Hem, o kıvamda sıvıyı biberonla ver, hem çöp gıda olan hazır bebe bisküvisi ile 1 yaş öncesi bebeğe yasak olan inek sütünü karıştır, hem de protein ve vitaminden yoksun bir öğünle bebeği doyur… Bebek tabii ki sebze yemez bu şartlarda…

YANLIŞ 9) (Sözüm ona) Soğanı Pembeleştirmek: Daha doğrusu şuna soğanı kızartmak diyelim. Artık kızartmanın zararlarından haberdar olmayan kimse yoktur diye düşünüyorum. Soğanı hangi yağda olursa olsun pembeleştirmek, soğanı kızartma işlemidir. Soğanlar suda sotelenmelidir. Sıkı takipçilerim bilirler, her soğanlı tarifimde de belirtirim soğanlar su ile sotelenir diye. Bu işlemi bebeklik dönemi boyunca sürdürmenizi tavsiye ederim.

Biz anneler için, bebeğimizin yediği her lokma bir mutluluk sebebidir. Özenle hazırlanan öğünleri reddeden bebekler karşısında anne son derece üzülür, bebeğinin yeterli besin alıp alamadığını sorgular. Bu noktada şunu unutmamalıyız; çocuk yeterli kilo alıyor, vitamin ve mineral eksikliği yaşamıyorsa, beslenmesi muhtemelen yeterli ve dengelidir diyebiliriz.

Ek gıda süreci, zordur, sabır ister, bilgi ister…

Allah kolaylık versin canım ben düğüne gittim kızımla kucağımdan alıp götüren mi dersin yanağından öpen mi dersin hepsi oldu :S bazılarına izin vermedim daha küçük diye inşallah sende böyle şeyler olmaz :)

İyi gecelr kızlar bugun bebişimi kontrole doktr amcasına goturduk genel muane etti hersey yolunda dedi . Bir ayda 500 gram almiş bu ay az almış . Doktrda nırmal oldugunu soyledi bu aylarda az alırmş zaten bbkler oyle dedi . Birde zaten boyu kilosu olması gerekenden fazla dedi . Az aldgna birz uzuldum ama doktr oyle diyinca rahatladm biraz . Birde ek gıdaya ne zmn geceym diye sordum besinci ayda baslaylm annesi daha erkn dedi . Ama bebegim geceleri çok sık uyanır oldu sabaha kadar emiyor galiba artık doymamaya basladı . Zaten iri bi bebek ve ebede demişti gelişimli oldugu için normlden brz fazla beslemn gerekiyr demmişti demekki kilo arttıkça alması gerekn sut miktarı dahada artıyr bilmiyorum ama bugun nettennbiraz arastrdım bazı doktrlar ilk altı ay ek gıdaya karsı ama bazı doktrlarsa tersine verilebilir kilo alımı azalan doymayan bebekler için diyolar ve dorduncu aydan snra verilebileck tarifler var . Bir haftadr bebegm uyumayınca gece bugunbo tarifi denedim yarım su bardagı suyun içine pirinç,unu ve norml aptamil mama koydum bi kaç kaşik yedrdim gece rahat uyusunn diye . Ve bu şekilde ogunun birinde gece yatarken vermeyi duşunuyorum ve sonrasındada yogurt vericem . Birde kaşik maması aldım 4. aydan itibarenn olandan ama onu daha vermeyi duşunmuyorum . Bilmiyorum biraz erkn oldu ama doymuyr çocuk son on besgunde yuz gram almiş sadece .

canım masallah bebeğine hiç üzülme bızımkılerının kilosu nerdeyse aynı biraz iri oldukları için hep böyle güzel kilo alacaklar sandik ama onlarda nihayetnde anne şutuyla beslenen bebekler şişko bebek olmaları mümkün değil olmasınlarda zaten benimki de 4.ayın da 500 gr almıştı ebemız baslayin demişti ben başladım ama baslasanda bebek zaten yıyecegı kadar yiyor benim oglus ilk başta sanki iştahlı olacak akıllı diyordum şimdi iki üç kasık ancak yiyor biberon kullanmaym diyorum ama bazen anne memesi ile uyumlu olan var hafif veriyorum bari ağzına birşeyler girsin diye illa da anne memesi diye ağlıyor inanir misin bu düşkünlük ne bilmiyorum benm cocuklardaki bu ara sadece anne seni emlylm modunda bende teklif ediyorum ek gıdayı ama zorlamıyorum napıyım

Kızlar bu arada vatana millete hayırlı olsun adet olmuşum şoktayım ve mutluyum kızımda 17 ay olmayinca umudum yoktu şahsen ama olunca çoooooook sevindim ya sukurler olsun sıslıklerım iner sinirlerim rahatlar belki daha da zayıflarım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…