Benim martın sonunda bitmişti iznim. Şimdi aylıksız izindeyim. haziran on beşte de seminere başlıcam inşallah. anne sütünün altı ay verilmesi gerektiğini basbas bağıran sağlık bakanlığı doğum sonrası izinlerinin de o kadar olması için çalışma yapsa yacanım rapor hakkım 37gün duruyor kullanirim aslında da bakalım duruma 5 er 5er kullanmak istiyorum olursa onu da heryerde vermiyor aile hekımım bi 5gün daha verir şimdi her seferinde başka doktor başka stres meselesi en iyisi bulursa kaynım heyet ins olur
aynen canım ya ilk aylar çok guzel kilo alınca hep oyle gidecek sandım doktrda oyle dedi . Ek gıdaya şimdi baslama bes ay bitsin dedi ama doktr yasıtlarıyla olan kilosunu karşilaştırarak baslama dedi ama son onbes gunde çok az almiş bide dedgim gbi gece uyumuyor devamlı emmek istiyor demekki artık sut doyurmuyor . Dun bi mama tarifi aldım nette gece yatrken yedirdim bugun biraz rahat uyudu . Artık yavastan geçmeyi duşunuyorum . Yedirirken diliyle itti biraz ama kaşikla geriye dogru bıraktım mamayı ve az az verdim yedi kakasıda duzelmiş mamayı yiyince kotu ishal gbi kaka yapıyordu . Ve alması gereken kiloyu almayan bebekler için ilk ek gıdaya tahılla baslanılması oneriliyor hem beslenmesi hem gelişimini normal surdurmesi için o yuzden ilk olarak pirinç unu maması verdim ilerleyen zamanda yogurt eklicem ve meyve purelerine geçicem . Birde tam sanslı zmnda ek gıdaya geçiyoruz yaz meyve sebzelerinin yeni çıktıgı zamanda vitamini herseyden alacak . Emmeyi benimkide seviyor ama çok asırı duşkunlugude yok acıktıgı zamanlar emiyor homurdanarak ama keyfe emmiyor durduk yere. Ek gıdaya geçsemde gunun buyuk bolumunu emzircem yine sadece şimdilik bir ogununde vericem inşallah tosuncuklar yine toparlanırlar gozum alişti tombişligine :)canım masallah bebeğine hiç üzülme bızımkılerının kilosu nerdeyse aynı biraz iri oldukları için hep böyle güzel kilo alacaklar sandik ama onlarda nihayetnde anne şutuyla beslenen bebekler şişko bebek olmaları mümkün değil olmasınlarda zaten benimki de 4.ayın da 500 gr almıştı ebemız baslayin demişti ben başladım ama baslasanda bebek zaten yıyecegı kadar yiyor benim oglus ilk başta sanki iştahlı olacak akıllı diyordum şimdi iki üç kasık ancak yiyor biberon kullanmaym diyorum ama bazen anne memesi ile uyumlu olan var hafif veriyorum bari ağzına birşeyler girsin diye illa da anne memesi diye ağlıyor inanir misin bu düşkünlük ne bilmiyorum benm cocuklardaki bu ara sadece anne seni emlylm modunda bende teklif ediyorum ek gıdayı ama zorlamıyorum napıyım
bende dun pirinç unu verdim canım ayı kuçuk oldugu için sadece tahıl veriliyormuş şimdilik ve sonrasında bir ogununede yogurt eklencek daha sonrasındada once meyve (elma seftali muz ) sonrada sebze vericem dun çok arastrdım bu şekilde olası gerekiyormuş dorduncu aydan baslanacagı zaman . Canım birde kabagı yogurtla yedr daha iyi olur ben sebzelere geçince hep yogurtla yedircem oglumda oldugu gibi . Oglum çok guzel yerdi masalla sebzeyi meyveyi ama kilo almazdı o ayrı :)Hayırlı geceler.Dun 5. ayımızı doldurduk ve ekk gıdaya başladıkkk. Kabak çorbası yaptım dün ve severek içti maşallah. Bugünde severek içti ama ne kadar vermeliyim bilmiyorum. Yani versem kaseyi bitirecek ama çok olur sanırım. Bir kaç kaşıkta kesiyorum. Doğrumu yapıyorum? Nasıl olmalı?
canım ben kırkım çıktıktan yirmi gun sonra olmuştum ve sonrasındada baya bi gecikmişti o zamandada çok şişmiştim olamayınca ve goren hamile zannediyodu . Adet oldukça gerçekten şişler iniyor ve kiloda verilşyor . Benim bi arkadas var bebegi bes buçuk aylık hala adet olmamiş ve şiş duruyor .Kızlar bu arada vatana millete hayırlı olsun adet olmuşum şoktayım ve mutluyum kızımda 17 ay olmayinca umudum yoktu şahsen ama olunca çoooooook sevindim ya sukurler olsun sıslıklerım iner sinirlerim rahatlar belki daha da zayıflarım:)
canım sana sonuna kadar katiliyorum bende bunu söylüyorum her fırsatta doğru olmamasına rağmen ev kredisinden dolayı rapor aldım ücretsiz izin alirsam mümkün değilBenim martın sonunda bitmişti iznim. Şimdi aylıksız izindeyim. haziran on beşte de seminere başlıcam inşallah. anne sütünün altı ay verilmesi gerektiğini basbas bağıran sağlık bakanlığı doğum sonrası izinlerinin de o kadar olması için çalışma yapsa yainsan hakikatten başına gelmeden anlamıyormuş bu izin durumunun ehemmiyetini. Resmen iki üç aylık bebeği bırak dön işe diyorlar.
Allah kolaylık versin sizlere de. Umarım halledersiniz.
benim oğlan da cok sık uyanıyor bir kez kalkardii 3-4 e çıktı.galiba doymuyor artıkİyi gecelr kızlar bugun bebişimi kontrole doktr amcasına goturduk genel muane etti hersey yolunda dedi . Bir ayda 500 gram almiş bu ay az almış . Doktrda nırmal oldugunu soyledi bu aylarda az alırmş zaten bbkler oyle dedi . Birde zaten boyu kilosu olması gerekenden fazla dedi . Az aldgna birz uzuldum ama doktr oyle diyinca rahatladm biraz . Birde ek gıdaya ne zmn geceym diye sordum besinci ayda baslaylm annesi daha erkn dedi . Ama bebegim geceleri çok sık uyanır oldu sabaha kadar emiyor galiba artık doymamaya basladı . Zaten iri bi bebek ve ebede demişti gelişimli oldugu için normlden brz fazla beslemn gerekiyr demmişti demekki kilo arttıkça alması gerekn sut miktarı dahada artıyr bilmiyorum ama bugun nettennbiraz arastrdım bazı doktrlar ilk altı ay ek gıdaya karsı ama bazı doktrlarsa tersine verilebilir kilo alımı azalan doymayan bebekler için diyolar ve dorduncu aydan snra verilebileck tarifler var . Bir haftadr bebegm uyumayınca gece bugunbo tarifi denedim yarım su bardagı suyun içine pirinç,unu ve norml aptamil mama koydum bi kaç kaşik yedrdim gece rahat uyusunn diye . Ve bu şekilde ogunun birinde gece yatarken vermeyi duşunuyorum ve sonrasındada yogurt vericem . Birde kaşik maması aldım 4. aydan itibarenn olandan ama onu daha vermeyi duşunmuyorum . Bilmiyorum biraz erkn oldu ama doymuyr çocuk son on besgunde yuz gram almiş sadece .
Gnydn cnm hosgeldiniz..Günaydınlaaar benle oğlum geldik nasılsınız
Hayirli yolculuklar cnm aman uyusun minik..Günaydın kızlar biz arhanla otobüsteyiz ya Allah dedik bindik :) uyuyor şükür yanımızda boş şanslıyız
Evet Cnm ben de okudum Ama sanki böyle az kilo alacaklarmis gibime geldi analik psikolojisi snrm..Günaydın kızlar sizede
Geçmişi okudum bayadır giremiyordum.emzirmekle ilgili 3.aydan sonra 3,4 saat aralık olması gerekiyor diyor tracy hogg.eğer sık emzirirsek uykuları daha kısa ve atıştırmacı bir bebek olabilir kızlar.artık okadar sık emzirmeye gerek yok.ben 3 saatte bir emziriyorum 10 dk da doyuyor kilo alımı iyi şükür.artık kısa sürede bitiriyorlar
aynen cnm onceden çok guzel uyurdu gece sadece sabah beste kalkıp emip geri uyurdu şimdi çok kalkıyo ve çok emiyo . Aslında sutumde az degil hatta doyup kndi bırakıyo sut akarken ama demekki çok tok tutmuyo çok sık acıkıyo . Birde ustten emiyo alttan gidiyo çokta sık kaka yapıyo yani kakadanda belli doymadıgı çunku nette kaka kıvamndan bbek yeterli besin alıyomu almıyomu bilinebldgi yazıyodu . İlk zamnlar guzel beslendgini biliyodum kıvamlıydı şimdi ishal gbi yapıyo . Neyse bakalım şimdilik pirinç unuyla aptamil katıp vericm bir haftaya kadarda baska seyler tattrcam .benim oğlan da cok sık uyanıyor bir kez kalkardii 3-4 e çıktı.galiba doymuyor artık
kontrolümuz var 10 gün sonra kilo alimina bakıp belki ek gıdaya geçerim hayırlısı bakalım
Hosbuldumimam hatip esımın gorevi ama sıvaslıyım ama yinede gurbetteyım
kolay gelsin canımMerhaba annişler akşama günüm var yine bende oturdum geçmişi okuyorum yoruldum çok, geçen haftaki misafir ağırlama sevincini abarttım bugün ve Cumartesi misafir aldım öle bi merhaba yazayım diye geldim gidiyorum şimdi öpüldnüz şekerler
canım nerelerdesinCanim benim kizda acikmayinca agzina almiyor memeyi ve cok agliyor emzirmeye cakisirken. Bene 2 saatte bir emsin istiyirum uzuluyorum oyle yapinca. Ac olunca iyi emiyor ama.
Gecede iyi emiyir uyku sersemi.
O zaman ben gunduz 3-4 saatte bir emmesini sorun etmeyeyim.
hadi gözünaydınKızlar bu arada vatana millete hayırlı olsun adet olmuşum şoktayım ve mutluyum kızımda 17 ay olmayinca umudum yoktu şahsen ama olunca çoooooook sevindim ya sukurler olsun sıslıklerım iner sinirlerim rahatlar belki daha da zayıflarım:)
hayırlı yolculuklarGünaydın kızlar biz arhanla otobüsteyiz ya Allah dedik bindik :) uyuyor şükür yanımızda boş şanslıyız
benimki tutmuyor canım emzikUykuya geçişte çok problem yaşıyoruz,zaten uyumayan bir tosunum var,etrafa ilgisi iyice arttı emzik emsin istiyorum daha kolay dalsın diye.ağzına alıyor bir iki emiyor ağzından düşüyor emzik tutamıyor nasıl tutabilir yönteminiz varmı
canım üzülme kimde sana gelse bebeğine bakamaz daha çok huysuzlanıyorlar baen bebekler inşallah düzeir bebeğin...Canlarım tr ye gelmek benim için hayalkırıklığı oldu. Herkes evime gelecek bebek sevecek oynayacak bana bakacak sanıyordum kendi annem bile gelmedi çok :)))
Uykusuz gecelerim bitecek sanmıştım hangi kafadaysam:))
Yakında dönmemiz Lazım ama ben yazı geçirip gideceğim inş.. Hakkımızda Hayırlısı olsun..
Yazmak istiyorum ama vakit bulamıyorum. Sol bileğim incinmiş bileklik takıyorum bebeğim durmuyor evin işleri Gözüme batıyor bir Sürü şey..
Bugün market ve kuaför yapmam lazım benden bu kadar :)
canım öyle bir salladımki nerdeyse yatakları toplamıycam
anladım canım teşekkür ederim alırım bir ara...tavsiye ederim uyku tulumunu o zaman çünkü almadan önce bende hep endişeleniyordum, üstüne battaniyeyi çeker diye,,,
canım benim oğlum öyleydi benim annem onu süreklli yer bırak ağlasa bile bırak alışır dedi gerçekten işe yaradı onu bırakıp oyun oynadı oyaladım öyle öyle alıştı şimdi onu bzen bırakıyorum kendiliğinden oyun oynuyor..oglum sureklı kucakta gezmek ıstıyor oturdugum an aglıyor daha yemek yapmadım kollarım agrıdı
haydi gözün aydın canım ağrısızKızlar bu arada vatana millete hayırlı olsun adet olmuşum şoktayım ve mutluyum kızımda 17 ay olmayinca umudum yoktu şahsen ama olunca çoooooook sevindim ya sukurler olsun sıslıklerım iner sinirlerim rahatlar belki daha da zayıflarım:)
hadi hayırlısı canım inşallah hertürlü besini sever bebişin:))Hayırlı geceler.Dun 5. ayımızı doldurduk ve ekk gıdaya başladıkkk. Kabak çorbası yaptım dün ve severek içti maşallah. Bugünde severek içti ama ne kadar vermeliyim bilmiyorum. Yani versem kaseyi bitirecek ama çok olur sanırım. Bir kaç kaşıkta kesiyorum. Doğrumu yapıyorum? Nasıl olmalı?
benim oğlumda emzik tutmuyordu o nekadar attıysa ben tekrara verdim ve şimdi tutuyor gerçekten çok büyük kolaylık tavsiye ederim...Uykuya geçişte çok problem yaşıyoruz,zaten uyumayan bir tosunum var,etrafa ilgisi iyice arttı emzik emsin istiyorum daha kolay dalsın diye.ağzına alıyor bir iki emiyor ağzından düşüyor emzik tutamıyor nasıl tutabilir yönteminiz varmı
Bi deneyim ama annelik yuregı heralde aglamasına dayanamıyorum kollarım uyusana kadar gezdırıyorum yosa cook fena aglıyorcanım üzülme kimde sana gelse bebeğine bakamaz daha çok huysuzlanıyorlar baen bebekler inşallah düzeir bebeğin...
birşey olmaz canım bebişler büyüyünce acısını çıkartırız..
anladım canım teşekkür ederim alırım bir ara...
canım benim oğlum öyleydi benim annem onu süreklli yer bırak ağlasa bile bırak alışır dedi gerçekten işe yaradı onu bırakıp oyun oynadı oyaladım öyle öyle alıştı şimdi onu bzen bırakıyorum kendiliğinden oyun oynuyor..
haydi gözün aydın canım ağrısız
geçirirsin inşallah
hadi hayırlısı canım inşallah hertürlü besini sever bebişin:))
benim oğlumda emzik tutmuyordu o nekadar attıysa ben tekrara verdim ve şimdi tutuyor gerçekten çok büyük kolaylık tavsiye ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?