2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Selam kızlar sabah oğlumun yüzünde sivilce gibi kızarıklıklar vardı herhalde odanıza 1 tane sivrisinek kaçmış nerden kaçtıysa ben onu bir yakalayayım görür o oğlumu ısırmak neymiş :-)

Kuzlar siz bebişlerinize tişört şort giydirmeye başladınızmı ben dün giydirdim oğlumun kolları ve bacakları buz gibiydi ama sıcaktanda durmuyor sizde durumlar nasıl?
Tisort sorta bikac haftadir gectik canim, malum diyarbakir col gibi sicak...

ben yaklaşık 2-3 haftadır giydiriyorum şort,, dışarı çıkarken hep üstüne pazen battaniyeyi alıyorum,, güneş görmesin diye,,
evdede genelde hiç alt giydirmiyorum,, veya kısa kollu ve sort tulumlardan aldım onlardan giydiriyorum,,

Ayyy kızlar nasıl sinirim bozuk şu an anlatamam. Keyifli keyifli oğlumu aldım avm gittim babalar günü için birşeyler aldık oğlum huzursuzlaninca emzirme odasına gittim bi kadın geldi bebeğiyle işte klasik muhabbet kaç aylık sizinki filan sonra kaç kilo dedi en son 6700 du dedim yüzünü buruşturdu bi hadi ya dedi bebeğinin yeni 40 i çıkmış bu 6 kilo da şu an dedi . Nasıl sinirlendim valla şu anki kilosuna bakarak hiç sevinme benimki de iyi gidiyordu sonra emmemeye başladı o hiç belli olmuyo dedim. Daha böyle saçma sapan laflar etti Zaten takıntılıyım üzülüyorum kilo konusuna bunu yapan da bi anne yani en çok insanın halinden anlaması gereken insan, kendi bebeği sanki kiloda kriter obez olcak haberi yok gelir gelmez buraya attım kendimi
tatlım,,, sen daha iyi bilirsin ama böyle insanlarla ne yazık ki hep karşılaşıcaksın,, şimdi kilosunu karşılaştırıcak sonra yürümesini, emeklemesini, konuşmasını, daha sonra okul olaylarında v.s.
benim oğlum kilosu boyu iyi şükür, benim KV bile karşılaştırdı bebeğimi bilmem kimin bebeği ile,,, ilk çok üzüldüm ama anladım ki bu hep olucak,,,,bende kulaklarımı tıkayıp hı hı deyip geçiyorum sana da tavsiye ederim,,,
sende kulaklarını tıka,, hı hı de geç,, tatlım,,

Bugun oglum disleriyle korkunc beni isirdi o kdr canim yandiki hickira hickira sesle agladim oglumda cok sasirdi beni oyle gorunce yawrum oda soka girdi :((( dislerimiz cok erken cikti yaaa boyle devam ederse yandim benn
canım ya tepki vermemeye çalış yoksa daha çok yapar

Selam kizlar. Biz kizimla annemlere geldik. Uzun bir sure kalacagiz. Burasi deniz kenari. Ilk defa denize soktuk cimcimemi cok sevdi. Daha ayaklarini sokar sokmaz cildirdi. Ayaklarini bir cirpisi var gormeniz lazim. bu arada her yeri isilik oldu sicaktan. Umarim tuzlu su gecirir.
Pazartesi doktora gittik 6. Ay kontrolune gidemeyecegimi soyledim. Ek gida icin on bilgilendirme yapti. Ilk on gun sadece sebze, sonraki on gun yogurt eklenecek dedi. Meyveyi ek gidaya basladiktan 20gun sonra vermeye basla dedi. Meyveyle baslarsan sebzeler tatsiz gelir cok zorlanabilirsin yedirmekte dedi. Bana cok mantikli geldi.
hihami hihami bebegin ne zaman dogdu bilmiyorum ama kilosu kiziminkiyle neredeyse ayni. Ben hic kafama takmiyorum. Daha dogrusu bana tombis bile geliyor. Doktorum da kilosu cok iyi diyor her seferinde. Bence sen de stres yapma ve kulaklarini da tika cahil insanlarin gereksiz laflarina.

Oncelikle sozume masallah diyerek baslicam cunku anladim ki bebisime nazar degdiren kisi benmisim:)
Kizimi 6 gundur sallamadan uyutuyorum:) bu benim icin ne buyuk gelisme tahmin edemezsiniz. Carsafta ciglik kiyamet saatlerce salladigim, gunde ortalama 6 saatimi sallamaya ayirarak nihayetinde toplamda yaklasik 2bucuk saat uyutabildigim bebegim nihayet sallanmadan uyuyor. Ilk gunlerde cok zorlansam da -ki hala cok vaktimi aliyor uyutmak- artik besigine koydugumda cigligi basip morarana kadar aglamiyor en azindan. Insallah boyle devam ederiz. Amin.

hihami hihami bosver cnm kızların dediği gibi laf söyleyen cok olur..
U umberto cok sevindim cnm adina nazli kızlarımız duzelecek insallah..Ek gıda konusunda dr.un dogru söylemiş meyve puresini seviyor benim minik ama sebze tatsız geliyor, ben de daha once de yazmıştım kavun suyu ekliyorum sebze puresine..
bugun kv ye gittik iftara aslında sırf o mutlu olsun diye gidiyorum seviniyor gidince..Tarhana çorbası yapmış cok lezzetli ama daha erken dedim yine bozuldu daha sonra kizim bayila bayila yiycek zaten. .Ona gore sebze corbasi tatsiz cocuk nasil yesin diyor. .:KK51:
mama sandalyesini kullaniyorum buyuk rahatlik en azindan yerken duruyor isi bitince başlıyor mizirdanmaya..:-):-)

merhabalar kızlar :)
bütün kocalar aynı hiç merak etmeyin işte yorulduklarını düşünelim ve anne kadar fedakar olamazlar yapacak birşey yok :) olumlu olmaya çalışmalıyız yoksa şikayet ederek bu hayat geçmez :KK70:

kızım dönüyor, çığlık atıyor aaa şimdide uyandı :KK70: öpüyorum hepinizi

bu arada bebekleriniz kusuyor mu ?? emzirdikten sonra kucağıma almaya korkuyorum napıcam bilemedim yüz üstü döndüğünde de kusuyor karnına baskı olduğundan :S
Canım benim kizim üç aylıktan beri kusuyor. O zamanlar dikkat edip fazla hareket ettirmiyordum. Bayagi azalmıştı. Dönmeye Başladığından beri yine arttı kusmalar. Dort bucuk aylıktı burnundan geldiğini fark ettim. Cok korktum. Bi daha olmadi ama doktora götürdüm tabi. Gavıscon a başladık. Bebek reflüsu olabilir dedi doktor. Biraz azaldı ama cok hareketli olduğundan üst bas batıyor. Ne zor seymis diyorum bazen. Yinede Allah beterinden korusun ;)

İyi aksmlar kizlar, ben bugun oruc tuttum cok sukur rahat gecti, sutumde yetti sanirim, iftarayakin kizima kabak ve havuc karisimi corba yaptim ondan verdm, bol su verdim, bizimkinin deposu iyi oradan kullansin :)). Zaten 2-3 gune regl olcagim tutamayacagm ilk gunleri degerlendirmek istedm.
Kizlar ben sort tshirt basladm havalar gayet sicak, hele ist nemde var cocuga yazik giydirin bnce,bizimki usudugu zaman hapsiriyor sizde o sekilde usuyup usumedigini anlayabilirsnz

Kizlar kiyafet konusu konusulmus ben sicak yerde yasiyorum msyistan beri tek kat kisa kollu giydirdim son iki haftadir askili giydiriyorum ve askiliylada yatiyo ustune incecik ortuyorum sadece bacaklarini ortuyorum buna ragmen cok terliyo gunde en az 4 kere dus aldiriyorum soguga yakin suyla buna ragmen gogsunde isilik cikti

Selam kizlar. Biz kizimla annemlere geldik. Uzun bir sure kalacagiz. Burasi deniz kenari. Ilk defa denize soktuk cimcimemi cok sevdi. Daha ayaklarini sokar sokmaz cildirdi. Ayaklarini bir cirpisi var gormeniz lazim. bu arada her yeri isilik oldu sicaktan. Umarim tuzlu su gecirir.
Pazartesi doktora gittik 6. Ay kontrolune gidemeyecegimi soyledim. Ek gida icin on bilgilendirme yapti. Ilk on gun sadece sebze, sonraki on gun yogurt eklenecek dedi. Meyveyi ek gidaya basladiktan 20gun sonra vermeye basla dedi. Meyveyle baslarsan sebzeler tatsiz gelir cok zorlanabilirsin yedirmekte dedi. Bana cok mantikli geldi.
hihami hihami bebegin ne zaman dogdu bilmiyorum ama kilosu kiziminkiyle neredeyse ayni. Ben hic kafama takmiyorum. Daha dogrusu bana tombis bile geliyor. Doktorum da kilosu cok iyi diyor her seferinde. Bence sen de stres yapma ve kulaklarini da tika cahil insanlarin gereksiz laflarina.
deniz suyu isiliğe iyi geliyor,, benim oğlumunda isiliği vardı,,hatta boynu o kadar kötü oldu ki mantar kremi kullanıcakdım neredeyse,,,ama şimdi her gün kendi kuvetine oturtuyorum suyunun içinede bebe yağı atıyorum azıcık, artık oturabildiği için de kendi kendine oynuyor bende sürekli sırtına su döküyorum ki, üşümesin diye öyle bir 5 dakika tutuyorum,, hatta bezen biraz daha uzun sonrada duruluyorum oğluşumu,,, hiç sabun veya şampuan kullanmıyorum bu arada,,, ve oğlumun isilikleri geçti,, artık haftada bir kere şampuanla yıkıyorum sadece,,,

Kizlar kiyafet konusu konusulmus ben sicak yerde yasiyorum msyistan beri tek kat kisa kollu giydirdim son iki haftadir askili giydiriyorum ve askiliylada yatiyo ustune incecik ortuyorum sadece bacaklarini ortuyorum buna ragmen cok terliyo gunde en az 4 kere dus aldiriyorum soguga yakin suyla buna ragmen gogsunde isilik cikti
4 kere mıııııı bızım buralar soguk valla:KK57:

Masallah cnm 4 kez iyi yıkıyosun ben korkuyorum çocugu üşütücem diye benimki musluktan akan suyu izlemeyi cok seviyo beraber elini yüzünü yikiuoruz seviyo .

İyi aksmlar kizlar, ben bugun oruc tuttum cok sukur rahat gecti, sutumde yetti sanirim, iftarayakin kizima kabak ve havuc karisimi corba yaptim ondan verdm, bol su verdim, bizimkinin deposu iyi oradan kullansin :)). Zaten 2-3 gune regl olcagim tutamayacagm ilk gunleri degerlendirmek istedm.
Kizlar ben sort tshirt basladm havalar gayet sicak, hele ist nemde var cocuga yazik giydirin bnce,bizimki usudugu zaman hapsiriyor sizde o sekilde usuyup usumedigini anlayabilirsnz
Cnm Allah kabul etsin havuc Mevsimi gecti diye biliyorum aklında olsun ;)

Çocukları erkn uyudugu halde sahura kadar uyku tutmayan bi tek benmiyim ya dondum dondum uyuyamadım çok uyumuşumda uykuyu almişim gbi sanki
Bende varım canım ama benim oğlum yatmıyor o uyumamak için direniyor bende uyutmak için allah sonumuzu hayır etsin...

Benim oğlum çok huysuz zaten huysuzdu dahada huysuzlaştı anlamadım gitti dişmi çıkarıyor ne anlamadım birde iki gündür Onu doyurduktan sonra kusuyor ara ara Bir gilginiz varmı acaba??

sahura kadar ayaktayız bu benı zorlyor ama yatarsamda tobe bıllah kımse kaldıramaz benı o yuzden bu uykusuzluga dayanmaya calısıyorum gozlerım kıpkırmızı su tabakları bırınız gelıp hayrına toplasın allah askına :KK53: hayırlı geceler ben kacarrr
Benimkilerde duruyor çok fenayım bilsem sinek kapmayacak kokmayacak öyle bırakacam gerçi bırakırssm bu sefer bana batacak sabaha kadar aklımda rüyamda heryerde bulaşık görürüm:-)

Back
X