2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
bebişim yıkadım uyuttum sıra geldı mutfaga :) oglum bugun 3 kere kaka yaaptı normalde 1 kere yapar bende taze anne olarak heveslenıyorum ya guyaaa ceyrek muzu catalla ezdım parmagımla verdım balık gıbı agzını acıp acıp kapattı :D ama yuttu sızde ıyı mı kotu mu yapmısım a doslar sız soyleyın :)

Kizlar merhaba,ekgida konusulmus,bizde artik baya bi duzene girdi oglenleri meyve puresi yada yogurtlu meyve puresi aksamlarida corba olmak uzere iki kez ekgida veriyorum yaklasik 15 gundur..iki gun sonra 6 aylik olcaz,doktor 6 ayi doldurana kadar gunde iki kez demisti,5.ayda basladik yavas yavas,ama oglum cok istekliydi benim yemek gorunce cildiriyodubu arada benim doktorumda corbalardan 6 ay dolana kadar sadece sebze ve yogurt corbasi yiyebilir dedi..3 saatte bir yine emziriyorum, ama sutum yetmiyor genelde aksam mama(devam sutu)takviye ediyorum..ek gidayi mama sandalyesinde yediriyorum artik onu cok seviyor cunku..bizde haberler boyle..opuyorum bebislerinizi

Selamlar hiç vaktim yok eymen çok huysuz hep kucak istiyor mızırdanıyor, kaşık maması aldırdım hippin pirinçlisini tadı berbat sma mamasıyla yapıyorum yok yemiyor yemiyor kırk takla atıyorum ağzını kilitliyor açtığı an tıkıyorum:KK43: bugün karpuz suyu kattım ki içine yesin diye yok yemiyor, karpuz verdim yemiyor, ilacı içmiyor su bile içmiyor ben verdikçe mememe saldırıyor hırsla emiyor, anlaşılan ek gıda işi çok ama çok zor olacak:KK43: zaten stres altındayım altıncı ayı dolunca testisi inmezse ameliyat olacak ki inmedi hala:KK43: girmezsem merak etmeyin gerçekten zor yetişiyorum ev işi bebek bakımı çocuk bakımı
Allah kolaylık versin. İnşallah ameliyata gerek kalmaz. Ev işlerini de kafaya takma çok nankör çünkü ne kadar vakit ayırırsan ayır yeterli gelmiyor çünkü. Olduğu kadar...

Sevgili anneler
Okuyabildiğim kadarıyla idrar tahlili, idrar kültürü yaptıracak olanlar var.
Yeni öğrendiğimiz birşey var paylaşmak istedim.
Numuneyi almak için doktor idrar torbası yerine sondayla almayı teklif ederse sakın kabul etmeyin. Bakteri yüzeyde ise içeri ulaşmasına neden oluyormuş.
Bez bölgesi suyla temizlendikten sonra dezenfekte edilerek numunenin torba ile alınması daha sağlıklı bir yöntemmiş.
Dip not:Bizim ex doktor sondayla numune aldı :-(

Selam kızlar bugün oğluşum kilo kontrolü vardı 15gunde 300 gr almış iyi dedi dr ek gıdaya başla dedi ama sebze püresi falan mı yapayım dedim yok yoğurt ve mercimek çorbası verebilirsin püre sonra dedi anlamadım herkes bişey söylüyor

bide oğlumun poposunda Bi kızarıklık gördüm sabah sızıntı şeklinde kanama vardı tam popoda değil de yumurtalıklarının altında bi yer tahriş olmuş dedi antibiyotikli Bi krem verdi

noluyor benim küçüğüme anlamadım valla
gülen yüzüm öyle mutlu ki anlatamam hiçbişeyin farkında değil
Maşallah ahmet arhan a geçmis olsun. Ek gidada katılıyorum canim.netten de arastirdim herkes bisey söylüyor. O yuzden tecrübeli anneler e sordum.
İlgîsi olduğunu nasıl anlıcaZ canım? Bizim ki sofraya oturup bakmak istiyoır

Nasıl anlıca îstediğini canım?
Yerken agzimiza bakiyo yedircem zaman seviniyo guluyo cirpiniyo el kol.hatta bugün babası iftar yaparken masada oglus kucagimdaydi karsidan babasi kavun uzatti agzina doğru ta uzaktan kuş gibi ağzını acti bizde sasirdik:KK57::KK57:

hay masallah :KK70: bendede bı tane var dıgerı bacım zaten yanı bacımla eltıyız :KK70: bı tane daha gelecek bacımla planlar kuruyoz :KK70:

goruon mu sen su gelını :)

:KK70:

bı ozenıyorum kı su ısteklı olan bebıslere benımkıde atılsa yemek gorunce keskeee
anaaam yandı sizi elti adayı:KK70::KK70:iki bacı ne planlıyorsunuz:KK53::KK53:
hatırlıyor musun memeyı de boyle agzına tıktıgın zorlandıgın zamanları :) o gunler gectı basardın emzırmeyı bu da olacak ınsallah allah sabır versın guc kuvvet versın :)kıyamam yaaa meme ıstıyor mınııık :KK43: ınsalah amelıyata gerek kalmaz dua et annelık cok zor... ben bı bebekle yetıstıremyrum sen hıc yetıstıremezsın ama hersey mukemmel olmak zorunda degıl allah yardımcn oolsn....
ayy evet canım sağol desteğin için ne uğraşmıştım meme içinde:) kv de diyor memeyi almadın şimdi meme aşığı oldun diye miniğime:KK48: inşallah gerek kalmaz ameliyata narkoz alacak o yüzden çok korkuyorum, mükemmel olmak zorunda değil çok haklısın ama elimde değil dağınık durunca sinirim daha çok bozuluyor
Anneler annelerrrr merhaba..
23 gün luk kizim var. Bir hafta sonra memeyi tuttu. Ama nedense hep safi emdi solu emmesi ya da ememedi.
Simdi ikisini de emiyor sorun şu ki sağ gogsum sol gogsumden daha iri oldu.
İlk basta sut sağma makinasıyla bayag zorlamistim sut ciksin diye bebeğim.kuvezdeyken.
Ne yapmaliyim?
canım bazı bebekler tek memeyi emer çok duydum çaresi var mı bilmem ki, emzik kullanıyorsa emzik yerine o memenin versen sık sık, birde benim de sütümün çok olan göğsüm daha büyük diğerinden.
Geçmiş olsun canım. Sen konuyu eşinle paylaş ve çocuğunla ilgili konularda karismalarina fırsat verici davranışlarda bulunma bence mesela hastaneye birlikte gitme belki böyle yapınca kendilerinde söz sahibi olma hakkı goruyorlardir

Biz ilk dozunu öyle yaptırmıştik canım. Güvenilir ve sağlık ocağına yakın bir yer olmalı. Elektrik kesintisi durumunda jeneratörleri var mı onu da sor eczaneye
Dert etme canım dönmüş Zaten canı istemiyordur.

Ayy nefret ettim şu yedirme probleminden benimki de artık sadece uyurken emiyor veya mama alıyor ek gıdaya geçince naparim diye ben de düşünüyorum şimdiden Allah yardımcımız olsun Canım. İnşallah ameliyata gerek kalmadan düzelir canım dua edeceğim sen alıntı yapmasan da bi gorun burada sensiz olmaz
canım ilk oğlumda diş çıkarması çok kolaydı yemesi çok kolaydı bunda zorlanacağım belliydi bir kolay bir zor bebek oluyor buna inandım artık:( inşallah sen zorlanmazsın ek gıda da belli olmaz belki sever canım senin ki, ameliyat için sağol canım inşallah gerek kalmaz, fırsat buldukça yazarım bende ayrı kalamıyorum ki:)
Annisler bugun 5 aylik olduk. Ek gidaya baslatio doktorumuz. Bugun ilk kasik mamasi muhallebiyi yemedi agladi itti diliyle mama sandalyedine oturttum. Oyle yapin dedi doktorumuz. Ilk denemesinde byle olan var mi?
benimkide öyle maalesef
Allah kolaylik versin canım sağlık sıhhat versin
amin canım çok sağol
bebişim yıkadım uyuttum sıra geldı mutfaga :) oglum bugun 3 kere kaka yaaptı normalde 1 kere yapar bende taze anne olarak heveslenıyorum ya guyaaa ceyrek muzu catalla ezdım parmagımla verdım balık gıbı agzını acıp acıp kapattı :KK70: ama yuttu sızde ıyı mı kotu mu yapmısım a doslar sız soyleyın :)
iyi yapmışsın canım yediyse ne ala ama işte sebze vermekte zorlanabilirsin
Kizlar merhaba,ekgida konusulmus,bizde artik baya bi duzene girdi oglenleri meyve puresi yada yogurtlu meyve puresi aksamlarida corba olmak uzere iki kez ekgida veriyorum yaklasik 15 gundur..iki gun sonra 6 aylik olcaz,doktor 6 ayi doldurana kadar gunde iki kez demisti,5.ayda basladik yavas yavas,ama oglum cok istekliydi benim yemek gorunce cildiriyodubu arada benim doktorumda corbalardan 6 ay dolana kadar sadece sebze ve yogurt corbasi yiyebilir dedi..3 saatte bir yine emziriyorum, ama sutum yetmiyor genelde aksam mama(devam sutu)takviye ediyorum..ek gidayi mama sandalyesinde yediriyorum artik onu cok seviyor cunku..bizde haberler boyle..opuyorum bebislerinizi
maşallah canım bebişine
Kızlar dün regl oldum oğlum emince kusuyor var mıdır alakası
yok canım onla alakası yok ama regl dönemi sütüm daha az oluyor beniö
Allah kolaylık versin. İnşallah ameliyata gerek kalmaz. Ev işlerini de kafaya takma çok nankör çünkü ne kadar vakit ayırırsan ayır yeterli gelmiyor çünkü. Olduğu kadar...
sağol canım inşallah, öyle hem de ne nankör
Sevgili anneler
Numuneyi almak için doktor idrar torbası yerine sondayla almayı teklif ederse sakın kabul etmeyin. Bakteri yüzeyde ise içeri ulaşmasına neden oluyormuş.
Bez bölgesi suyla temizlendikten sonra dezenfekte edilerek numunenin torba ile alınması daha sağlıklı bir yöntemmiş.
canım neden sondaya başvurdular hemen, birde enjektörle alınıyor benim bildiğim sondayla değil o da son çare bir türlü idrar tahlili veremeyen bebekler için, sonda kesinlikle sebep olur, en basiti sezaryanda sonda yapılıyor sonrası felaket bir yanma kaldı bende iki hafta su içe içe geçirdim
Bende oyle birsey olmadi canim, sadece goguslerim yumusak yumusak oluyor bos gibi.

evet benimkide öyle oluyor

Günaydınlar, süt çoğaltma maceramda sonucu yazayım, galactago kesinlikle çok etkili tavsiye ederim, birde kuru meyveleri karıştırıp hoşaf yapıyorum demiştim sonra blendırdan geçiriyorum, gece yatarken bir de sabah içiyorum o da çok etkili, içinde incir, kayısı,dut,hurma, üzüm var, rezene ve susamı çekip bala karıştırıp yedim ama onu çok yiyemedim etkisi ne bilmiyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki e sütün arttıysa ne diye mamaydı kaşık mamasıydı çabalıyorsun, çünkü hala kilo almadı ya sütüm yaramıyor diyecem ki bunca zaman yaradı da birden ne oldu ya da başka bir sıkıntı var:( yoksa inanın canıma minnet sadece emsin sütüm yetsin de emsin, çünkü ek gıda işi belli ki çok uğraştıracak beni:( biberonu anne vermesin başkası versin taktiği işe yaramadı bu taktiği kaşık maması içinde mi denesem:KK53:

Bebeğim bana mesaj mı veriyor sadece süt ver ek gıdaya gerek yok diye, ya da iştahsız bir bebek olacağının göstergesi mi ki bence öyle kendimi kandırmıyım:(

Kafamda deli sorular annelik iç güdüm sadece kiloya odaklanmış takıntılı bir hal aldı:KK34: o yüzden sağlıklı düşünemiyorum

Akıl akıldan üstün tecrübe de bir yere kadar, ben şimdi ne yapayım a dostlar, ısra edeyim mi kaşık mamasına tesr teper mi sonrası için:mad::mad:

Sagolun kızlar yazdıklarınz için iyiki burası var butun stresimi alıyor kp in herseye karışması hersey onun oldugundan kaynaklanıyr herseyi o zamsnında kazanmış almış çocuklarına birer ev dukkan araba almış para onun elinde hersey onun elinde oldugu için karışma hakkı goruyr kndinde . Ama eşiminde emegi var senelerdir oda çalişiyor ediyr ama onun gozunde degeri pk yok herseyi kndinin olarak goruyor eşimin kazandıgı parayı bile bnm diyor çunku iş onun ama lafta hersey çocuklarımn diyr icraatta hep onda o yuzden karışabiliyor banka çunku birde karşı çıkıncada bisuru huzurszluk çıkartıyolar usandım artık

Günaydınlar, süt çoğaltma maceramda sonucu yazayım, galactago kesinlikle çok etkili tavsiye ederim, birde kuru meyveleri karıştırıp hoşaf yapıyorum demiştim sonra blendırdan geçiriyorum, gece yatarken bir de sabah içiyorum o da çok etkili, içinde incir, kayısı,dut,hurma, üzüm var, rezene ve susamı çekip bala karıştırıp yedim ama onu çok yiyemedim etkisi ne bilmiyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki e sütün arttıysa ne diye mamaydı kaşık mamasıydı çabalıyorsun, çünkü hala kilo almadı ya sütüm yaramıyor diyecem ki bunca zaman yaradı da birden ne oldu ya da başka bir sıkıntı var:( yoksa inanın canıma minnet sadece emsin sütüm yetsin de emsin, çünkü ek gıda işi belli ki çok uğraştıracak beni:( biberonu anne vermesin başkası versin taktiği işe yaramadı bu taktiği kaşık maması içinde mi denesem:KK53:

Bebeğim bana mesaj mı veriyor sadece süt ver ek gıdaya gerek yok diye, ya da iştahsız bir bebek olacağının göstergesi mi ki bence öyle kendimi kandırmıyım:(

Kafamda deli sorular annelik iç güdüm sadece kiloya odaklanmış takıntılı bir hal aldı:KK34: o yüzden sağlıklı düşünemiyorum

Akıl akıldan üstün tecrübe de bir yere kadar, ben şimdi ne yapayım a dostlar, ısra edeyim mi kaşık mamasına tesr teper mi sonrası için:mad::mad:
canm sutyn ne kadar artarsa artsın artık sutunle norml kilo alması zor çunku artık sindirim sistemi gelişti karnını daha çok tok tutack seylere ihtiyacı var seninki yanlş hatrlamıyosam bes buçuk aylık artık yavastan tattrmn gerekiyr almamakta direniyorsa emzirmeden açkn vermeyi dene birde istersen sebzelerle basla mamanın sekerli tadını alırsa bu seferde ek gıdayı reddedebilir tum bbkleriçin boyle degil seninki ek gıdayı kabul etmedigi için dyrm cnm havalarda çok sıcak birazda su ver bnce

canm sutyn ne kadar artarsa artsın artık sutunle norml kilo alması zor çunku artık sindirim sistemi gelişti karnını daha çok tok tutack seylere ihtiyacı var seninki yanlş hatrlamıyosam bes buçuk aylık artık yavastan tattrmn gerekiyr almamakta direniyorsa emzirmeden açkn vermeyi dene birde istersen sebzelerle basla mamanın sekerli tadını alırsa bu seferde ek gıdayı reddedebilir tum bbkleriçin boyle degil seninki ek gıdayı kabul etmedigi için dyrm cnm havalarda çok sıcak birazda su ver bnce
Canım açkende almıyor çok ağlıyor ağzını kapatıyor püskürtüyor, suyu bile almıyor, mama tatlı değil canım çok tatsız hatta aroması bile yok hippin pirinçlisi, zaten muz karpuz ağzına sürdüm onları bile almıyor tatlı olduğu halde

Canım açkende almıyor çok ağlıyor ağzını kapatıyor püskürtüyor, suyu bile almıyor, mama tatlı değil canım çok tatsız hatta aroması bile yok hippin pirinçlisi, zaten muz karpuz ağzına sürdüm onları bile almıyor tatlı olduğu halde
canım bazı bebekler ek gıdyı reddedebiliyr annesutunden baska bişeyi istemiyor çok duydum bn bir buçuk yasına kadr hç bşy yemeyip reddedp sadece anne sutu alan bbklr var ama inşallah seninki oyle olmaz netten arastrdnmı cnm Allah kolaylk versn

diş çıkarma evresınde ıstahsız oluyorlarmıs olabılırmı acaba ? benımkınınde sabahları atesı oluyor ogleye dogru gecıyor olcuyorum 36.6 larda fılan ama alnı sıcacık

Sagolun kızlar yazdıklarınz için iyiki burası var butun stresimi alıyor kp in herseye karışması hersey onun oldugundan kaynaklanıyr herseyi o zamsnında kazanmış almış çocuklarına birer ev dukkan araba almış para onun elinde hersey onun elinde oldugu için karışma hakkı goruyr kndinde . Ama eşiminde emegi var senelerdir oda çalişiyor ediyr ama onun gozunde degeri pk yok herseyi kndinin olarak goruyor eşimin kazandıgı parayı bile bnm diyor çunku iş onun ama lafta hersey çocuklarımn diyr icraatta hep onda o yuzden karışabiliyor banka çunku birde karşı çıkıncada bisuru huzurszluk çıkartıyolar usandım artık
Kayın pederin çok yanlış zaten İmkanı varsa çocuklarına Bu saydıklarını yapmak zorunda.. Örneğin benim eşim şimdiden oğluma hesap açtırmış her ay bir miktar para atacak oraya birde allah izin verirse oğlumun adına ev almayı düşünüyoruz sonuçta onun geleceğini kurmak zorundayız allah izin verirse yarın öbür gün oğlum evlendiğinde direk evine geçer bu bizim görevimiz..

canım bazı bebekler ek gıdyı reddedebiliyr annesutunden baska bişeyi istemiyor çok duydum bn bir buçuk yasına kadr hç bşy yemeyip reddedp sadece anne sutu alan bbklr var ama inşallah seninki oyle olmaz netten arastrdnmı cnm Allah kolaylk versn
inşallah olmaz canım şimdi bakıyordum sağol:)
diş çıkarma evresınde ıstahsız oluyorlarmıs olabılırmı acaba ? benımkınınde sabahları atesı oluyor ogleye dogru gecıyor olcuyorum 36.6 larda fılan ama alnı sıcacık

o da geldi aklıma zaten çok kaşıyor dişlerini, başı hep sıcak benimkinin o yönden pek ayırt edemiyorum

tek anne sutu vermeyı ıstıyorum fakat artık kıtı kıtına zor yetıyor azıcık azıcık baslasam dıyorum ama hı ıstek yok. bı hafta sonra kontrolu var eger kılo almamıssa baslarım herhalde... sen ıkea nın mama sandelyesıne bakmıstın nasıldı
ben ikea mama sandalyesini kullanıyorum ve çok memnunum, evde hiçyer kaplamıyor ve çok hafif,, yalnız bir önerim var,, destek minderini de satın al derim alırken,, destek minderinin dışı kumaş içide şişirilebilen yastık,,,
http://www.ikea.com.tr/urun-katalog...dalyeleri/90251824/pyttig-destek-minderi.aspx

Kizlar ben bikac gun once ek gidaya basladim 5bucuk aylikken baslamis olduk, azcik muz yedirdim, suda haslanmis kabagi ezip verdim, yogurt vermistim ama cok gaz yapti, dun tekrar mayaladim bakalim yine gaz yapcak mi, kizim yemegini verdigm tabaga saldiriyor resmen :) ikinci kasigi verene kadar zor bekliyor :KK70:

Kizlar benim bebegim yan donuyor ama hala yuzusti donmek istemiyor, 3-4 kere donmustu oda 1 ay once filandi, oyle hareketsiz bi bebek degil elleri ayaklari cirpinip duruyor, biseylere uzanmaya calisiyor surekli, kiyaslamak istemiyorum ama biraz dertte ediyorum sizce bi problem var midir?
benim oğlumda dönüyordu ama dönmeyi bırakdı bende çok üzülmüşdüm ama doktoruna sordum meğersen yeni bir şey keşfedince oturmak gibi, v.s bazen eski yaptıklarına rağbet etmiyebiliyorlarmış,,,,

Sevgili anneler
yazık yavruya ya nefret ediyorm sondadan

parmagınla sürünce de yalamadı mi canım ezilmeye deva, et bence geçici bi durum dış çıkarıyor dur
suyu çay bardagi ile dene canım dişine değdiği için seviyorlar

Back
X