merhaba arkadaşlar kanama yasadığım 14 mayıstan beri işten iznliyim ve memleketten de uzaktayım öyle evde oturuorum camdan dışarı bakıyorum bir kaç hamile arkadaş yürüyüş yapıyor 4 aylık olana kadar kilo almamaya çalışıyorlar 64 kilo ile hamile kaldım acaba çok mu şişman kaldım ki en son eve girerken insnların üzerinde hırkaları vardı şimdi kısa kollu geziyorlar ben sadece camdan bakıyorum keşke bende yürüyüş yapıp hareket edebilseydim siz kaç kilo ile hamile kaldınız? 64 ile başladım 80 i görürürüm herhalde değil mi?
ben hamile kalmadan önce çok kilo aldım ve 73 kilo ile hamile kaldım, ama internette araştırdım ilk üç ay eğer bir sadece 1 kg diğer aylarda da ayda 1 kilo alırsam 80 ile tamamlarım,,,
hamilelik dönemlerinde (ilk üç aydeğil) kilo vermek çok sakıncalı ,çünkü yağ yakımından oluşan emzimler bebeğe zarar verebilirmiş,,,
ben hamilelik döneminde hayatımdan tatlıyı, hamur işlerini, beyaz ekmeği, pirinç pilavını çıkardım,,,
yediğim şeyler, kepekli ekmek, bulgur pilavı, yumurta, süt,yoğurt, teneke peyniri, bakliyat, et, balık, kuruyemiş, meyve ve sebze,,,
kendime göre beslenme planı hazırladım, hergün bu besin gruplarını tüketmeye çalışıyorum( tabi bu ara miğde bulantısından bir şey yiyemiyorum)
sadece ayda bir kere kendime şımartma verdim,,,
birde doktorumla konuştum diyetisyene gideyim mi diye şimdilik gerek yok dedi,
sonuçta günde sadece extradan 300 kalori alınması gerekiyor, ve denilen şey iki kişi için yemeyin kalori olarak AMA BESİN DEĞERİ AÇISINDAN iki kişilik yiyin,,, yani kısaca sağlıklı beslenin deniliyor,,,