2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
şeker yüklemesi yaptırmak istemeyen var mı arkadaşlar?

-ailemde şeker hastalığı yok.
-her gün en az yarım saat yürüyorum.
-şekerle tatlıyla hamur işleriyle çok çok haşır neşir değilim. daha da azaltmayı düşünüyorum.
-hamileliğin başında (3. ay gibi) açlık tokluğa baktık gayet iyiydi.
-hamileliğim boyunca 3-4 kilo aldım.

şeker testini yaptırmak istemiyorum. ama yine de içim rahat değil çok kararsızım... :KK43:
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?

bende cnm çok kararsızım,senin maddelere ben çok fazla uyamıyorum sayıyım hatta
-sadece babannemde şeker vardı annem babamda yok
-hergun hiç yürümuyorum ama avm lerde en az 2 saat geziyorum :)
-şekr hamur işi yemiyorum,aşermıyorum çokda yemedim ama olunca hiç afetmem yerim
-hamileliğin başında benimde açlık tokluk gayet iyiydi
-hamileliğim boyunca 9 kg : ( aldım

dr um dün yaptırmam gerektiğini canan hocayı asla hiç bir dr un kabul etmediğini,kötü birşey olsa biz bunu size neden yapalım dedi,kafam çok karıştı,cana hocayada şu yönde çok katılıyorum sanki diyor şeker çıkınca bir önlemi var,ilaç verilmiyor bişi yapılmıyor,diet veriliyor demeside çok mantıklı gelio,bide gebelikte zaten şeker çıkar diyor hormonlardan ötürü,zararlarınıda sayıyor bebeğe şeker yüklemesi sonucu olanları,ayy valla ne bileyim çok kararsızım ya : ( dr um istedi,yaptırmadım dersem kızar,yaptırdım deyip yaptırmasam mı,yaptıran arkadaşlarda çok var,ne diyorsunuz kızlar ya ,ona göre perşembe yaptırcam

canım evi leş götürürüyor o zaman yavaş yavaş yapmak en iyisi

tabi canım yoruluyoruz ama mecburen napcaz :63:
benim hamileliğimde ilk büyük temizliğim geçen bayram yapmamıştım ne yalan söyliyim :KK14:
Babamızda zeynebimizi yordun diyip duruyo :63: dedim zeynep kim :KK57: kızımız demez mi :KK20:anca dedim rüyanda görürsün zeynebi:KK53:
benim bebeğim beniimle yatmaya alıştı ondan daha fazla yorulmuştur.Annesinin kuzusu saolsun sabahın erken saatlerinde başlamıyo tekmelere.annesini düşünüyo :KK76:
İleriki haftalardada dvam etse keşke :KK51:

Canım ben de temizliği bırak kendimi doyursam kar sayıyorum ama tüm doktorlar Risk yoksa ev temizliği yapmanın normal doğuma hazırladığını Söylüyorlar.. Dinlenerek yapmak en iyisi...

yavaş yavaş yapılır tabi o çok normal ama böyle cam kapı silmek falan, büyük temizlikler.. ne bileyim ya dedim ya okurken içim bir fena oldu :110: belki de bünye meselesidir ama cam sildiğimi düşünemiyorum ben bu halimle. ufak tefek işler zaten mecburen yapılıyor gebelikte risk yoksa. bana kalsa onları da yapmam ama :KK22:
sabahları okulda zaten canım çıkıyor öğlene kadar olduğu halde. eve gelince yemek yapsam kâr sayıyorum valla. bir de yürüyüşe başladım bu aralar. bana yetiyor bunlar. maşaallah size :nazar::nazar::nazar:

yavaş yavaş yapılır tabi o çok normal ama böyle cam kapı silmek falan, büyük temizlikler.. ne bileyim ya dedim ya okurken içim bir fena oldu :110: belki de bünye meselesidir ama cam sildiğimi düşünemiyorum ben bu halimle. ufak tefek işler zaten mecburen yapılıyor gebelikte risk yoksa. bana kalsa onları da yapmam ama :KK22:
sabahları okulda zaten canım çıkıyor öğlene kadar olduğu halde. eve gelince yemek yapsam kâr sayıyorum valla. bir de yürüyüşe başladım bu aralar. bana yetiyor bunlar. maşaallah size :nazar::nazar::nazar:
valla canım sizler sabah kalkarak ve çalışarak hamilelikte zaten büyük iş başarıyorsunuz gerisi olmasada olur çok normal :KK60:

Ben Almanya'da yaşıyorum burda şeker yüklemesi falan yok.Sadece her ay kan alınıyor, idrar alınıyor ordan degerler ölçülüyor kilo tansiyon falan (annelik pasaportu deniliyor burda) özel deftere yazılıyor

bende cnm çok kararsızım,senin maddelere ben çok fazla uyamıyorum sayıyım hatta
-sadece babannemde şeker vardı annem babamda yok
-hergun hiç yürümuyorum ama avm lerde en az 2 saat geziyorum :)
-şekr hamur işi yemiyorum,aşermıyorum çokda yemedim ama olunca hiç afetmem yerim
-hamileliğin başında benimde açlık tokluk gayet iyiydi
-hamileliğim boyunca 9 kg : ( aldım

dr um dün yaptırmam gerektiğini canan hocayı asla hiç bir dr un kabul etmediğini,kötü birşey olsa biz bunu size neden yapalım dedi,kafam çok karıştı,cana hocayada şu yönde çok katılıyorum sanki diyor şeker çıkınca bir önlemi var,ilaç verilmiyor bişi yapılmıyor,diet veriliyor demeside çok mantıklı gelio,bide gebelikte zaten şeker çıkar diyor hormonlardan ötürü,zararlarınıda sayıyor bebeğe şeker yüklemesi sonucu olanları,ayy valla ne bileyim çok kararsızım ya : ( dr um istedi,yaptırmadım dersem kızar,yaptırdım deyip yaptırmasam mı,yaptıran arkadaşlarda çok var,ne diyorsunuz kızlar ya ,ona göre perşembe yaptırcam

canım öyle deme şeker çıktığı zaman ya diyet yapmalısın yapamıyorsan o zaman insülin iğnesi vurulmak zorunda kalıyorsun bende senin gibi düşünüyordum yaptırmayacaktım ama aynı şekilde doktorum açıklamasını yaptı ki ilk yükleme 50 gr oluyor bu da öyle seni ve bebeği etkileyecek şekilde değil daha sonrasını düşünmekte yarar var ben bebeğimi düşündüm yaptırdım çok şükür her sonuç temiz çıktı...

valla canım sizler sabah kalkarak ve çalışarak hamilelikte zaten büyük iş başarıyorsunuz gerisi olmasada olur çok normal :KK60:
haftaları sayıyorum izin için, sekiz hafta sonra ben de evdeyim Allah izin verirse :KK6: hamileyken evde olmak da zor, işe gitmek de. Allah hepimizin yardımcısı olsun :KK19:

kız geliyor :) adı ECE, şimdiden ecem diye sevmeye başladık eşimle. :)
henüz sadece biberon, emzik ve tırnak makası gibi ufak şeyleri aldık. ben uzun araştırmalrdan ve izlediğim videolardan sonra cam biberon kullanmaya karar verdim. Amerikaya giden bir arkadasıma sipariş verdim, avent aldırdım. türkiyede de var, e-bebekde gördüm ama fiyatı daha uygun olduğu için ve hazır amerikaya giden arkadasım oldugu için ona aldırdım, tırnak makasını da büyüteçli aldım.
bebek arabası arıyorum ama henüz karar veremedim, bir çok seçenek var, ucuzundan pahalısına kadar, bu konuda önerisi olan varsa çok memnun olurum. ben concord neo ve maclaren techno xt arasında gidip geliyorum su an...
öncelikle almak istediklerim organik hastane çıkışı ve kendim için pijama-gecelik... ablamın 2 yasında bir ufaklıgı oldugu için çok rahatım tüm ilk ay kıyafetleri ondan gelecek, bebek yatagı, dolabı, kuveti, mam sandalyesi, anakucagı :) neredeyse hiç para harcamayacagım :)

aramıza hoşgeldin ecenin annesi :KK15:

Canım sen zaten erkenden Kalkıp işe gidip geliyorsun daha ne:) bir de cam mı sileceksin ;) ben ne çalışıyorum burada ne de cam siliyorum ama canım çıkıyor hehehre

canım öyle deme şeker çıktığı zaman ya diyet yapmalısın yapamıyorsan o zaman insülin iğnesi vurulmak zorunda kalıyorsun bende senin gibi düşünüyordum yaptırmayacaktım ama aynı şekilde doktorum açıklamasını yaptı ki ilk yükleme 50 gr oluyor bu da öyle seni ve bebeği etkileyecek şekilde değil daha sonrasını düşünmekte yarar var ben bebeğimi düşündüm yaptırdım çok şükür her sonuç temiz çıktı...

bana 75 gram yazmış ya,neden öyle,bende mi 50 gram yaptırsam yoksa

kızlar bu şeker yüklemesi konusunda aydınlatırmısınız beni.Tamam akşam belli saatten sonra bişey yemicez sabah aç gidicez.İlk kan alcaklar açlık şekerine sonra o kötü şeyi :KK45: içtikten 1saat sonra tokluk şekerine bakıcaklar.Peki bu ilk alınan kanın sonucu malum öğleden sonra çıkıyo.ona göremi bize gramaj ayarlancak.yani ben ilk kanı verdikten sonra sonuca göremi içeçeğim o_O
doktoruma sormadım çünkü kan uyuşmazlık testi yaptırdım sonucu gösterirken sorarım dedim oda negatif çıktı gitmeye gerek duymadım ( doktorla o şekilde konuşmuştuk )
Detaylı sonucunu gösteririm ozaman sorarım dediydm doktorum eğer ordan birşey demezlerse temizse buraya kadar yorulma dedi. ( üniversite hastanesind yaptırdım profesör temiz dedi geri doktoruma gitmeye gerek duymadım )
şimdi iyicene kafam karıştı bu 50 gr. 75 gr.100 gr mı görünce.
Bu arada ben dvlet hastanesine gidiyorum ama illaki prosedürleri aynıdır yaa :mad:

şeker yüklemesi yaptırmak istemeyen var mı arkadaşlar?

-ailemde şeker hastalığı yok.
-her gün en az yarım saat yürüyorum.
-şekerle tatlıyla hamur işleriyle çok çok haşır neşir değilim. daha da azaltmayı düşünüyorum.
-hamileliğin başında (3. ay gibi) açlık tokluğa baktık gayet iyiydi.
-hamileliğim boyunca 3-4 kilo aldım.

şeker testini yaptırmak istemiyorum. ama yine de içim rahat değil çok kararsızım... :KK43:
sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz?
Bencedevyaptirma yediklerine dikkat et yeter bence cok saçmaydı

Huhuuu kizlar ben annemdeyim bu aksam, esim işte.
Annem 2. Hamile pantolonumu dikiyor :))
Ve telefondan giriyorum maalesef, yazmak ne zormus yahu buradan.

Alinti yapmiyorum insallah denk gelir okursunuz.

Mrssuperfinacigimm doktorum adini unuttum simdi ama bayagi arastirdim, bununla ilgilibyazacagim sana sakin unuttugumu sanma :)

Seker yuklemesi yaptiracak arkadaslarim;
Doktorum benden de 75 gr. Istedi.
Hic sorgulamamistim ama simdi bende neden acaba 50 degilde 75 diye dusunuyorum, persembe gidecegim insallah soracagim.

Birde once acken kan aliyorlar.
Hemen pesine doktorunuz kac gr seker yuklemesini istediyse o suyla karistirilip hepsi iciliyor.
Sonra 1 saat beklenip tekrar kan tahlili veriliyor.
Ben 75 gr yaptirdigim icin ictikten 1 saat sonra kan verdim, oylece bekleyip tekrar 1 saat sonra kan verdim.
Hadi hayirli sonuclar olsun insallah.

Isim konusu da evladin anne baba uzerindeki hakkidir. Anlami guzel isim koymak anne babanin borcudur.
Kur'an-i Kerim arapca dilindedir bu yuzden icinde baglac, edat fiil vb bulunur yani her Kuran da geciyor denen kelimenin bir anlami olmuyor.
Seytan, iblis, cehennem bunlarda Kur'an'da gecer ama malum konulmaz :))
Anlami guzel olmali. Hayirli isimler, hesabini verebilecegimiz isimler koyalim insallah.

Vee Ece'nin annesiiii hosgeldin aramizaaaa :))
Sen unutmak istemissin ama ben neden tup bebek yaptirdiniz, kac yillik evlisin, kac yasindasin, kacinci denemeniz cok merak ediyorum.
Bizimde tup bebek cunku :))
Bende Mustafa'nin annesiyim insallah memnun oldum :)))
Zaten bu bebisler insallah bizlere tum kotu günleri unutturacak.
Biz arabamizi aldiiik. Hemen saticisiymisim gibi reklamini yapayim :))))
Concord dusunuyorsan ben Jane Rider+ Matrix Light i oneririm tabiki.
Sezinle ben Jane ciyiz :))) aldik arabalarimizi.
Tek sirti kademeli ana kucagi, tasima koltugu yada araba koltugu olan model Matrix Light. Bakmani oneririm :)) bakmadan Concord almamalisin.

Simdilik ben kacar kizlar hepinizi opuyorum.

Heeeee birde 5n1k cigim (isim bilmeyincede bir garip oluyor boyle hitap :)
Ikiz bebekleri emzirmek konusunda internetten Hassas Anne sitesinden premature emme refleksi olmadan dogan 33 haftalik kizlarini 6 ay sadece anne sutuyle nasil besledigi konusunu mutlaka ama mutlaka okumalisin.
Hatta herkes okumali. Ama ememeyen iki tane bebeklerini bile 6 ay anne sutuyle besledigi icin yaptiklari cok onemli.

Hadi simdi kactim opuyorum .

Şükür kavusturana :)
Canlarım sifri unuttum gunlwrdir giremiyorum sonunda bugun akil edip yonetimden yardım istedim yeni sifre verdiler aranızdayım acayip unutkan oldum bunuda unutmazsam iyidir..
Hepinizi tek tek çooook özledim yönetim bile özelden yais face de ismim.yazilmis sanırım yokum diye anlamadım konuyu ama neyde :)
Bende durumlar iyi şükür karnim cok gergin ve sis o cok rahatsız edici onun haricinde bel agrim cok fazla en daysnilmazida bu bel ağrısı :(
İnşallah hepinizin durumu iyidir artık burdayım inşallah ozlendiniz Cadılar :))

Şükür kavusturana :)
Canlarım sifri unuttum gunlwrdir giremiyorum sonunda bugun akil edip yonetimden yardım istedim yeni sifre verdiler aranızdayım acayip unutkan oldum bunuda unutmazsam iyidir..
Hepinizi tek tek çooook özledim yönetim bile özelden yais face de ismim.yazilmis sanırım yokum diye anlamadım konuyu ama neyde :)
Bende durumlar iyi şükür karnim cok gergin ve sis o cok rahatsız edici onun haricinde bel agrim cok fazla en daysnilmazida bu bel ağrısı :KK43:
İnşallah hepinizin durumu iyidir artık burdayım inşallah ozlendiniz Cadılar :))
Hoşgeldin sıla,sen şeker yüklemesi yaptırdın mı senin bu konuda fikrin nedir

Ben Almanya'da yaşıyorum burda şeker yüklemesi falan yok.Sadece her ay kan alınıyor, idrar alınıyor ordan degerler ölçülüyor kilo tansiyon falan (annelik pasaportu deniliyor burda) özel deftere yazılıyor
Canim bende almanyadayim benim diger iki hamileligimde olmamisti ama perşembe günü kontrolum vardı bu sefer bir batdak kirmizi üzüm suyina benzer bir içecek içirdiler bir saat sonra kan alcaz dediler şaşırdım hayir da diyemedim ilk defa bunda oldu seker kontrolü şükür çıkmadı ama seker falan kötü birsey değilmiş gerekirse yaptircaz mecbur ki bana sormafilar bile ben.ictikten sonra dank etti şeker kontrolü oldugum :))

Hoşgeldin sıla,sen şeker yüklemesi yaptırdın mı senin bu konuda fikrin nedir
Yaptırdım canım perşembe günü açıkçası ben doktoruma güveniyorum onun yapılması gerek dedigi herseyi tereddüt etmeden yaparım ki yaptırdım kötü bir şey de değil kontrol ado üstünde ne zararı olabilir ki.diyelim ki seker var ve kontrol yaptirmadigin icin bilmiyorsun sekerin oldugunu bu daha kötü sonuclar dogurmazmi hem bebek hemde senin icin ?
Kontrol her zaman birseylerin önlemini alabilmek için yapılıyor sonuçta bence kafanız karismasin doktorunuz gerekli goruyorsa yaptirin ...

İyi gecelerrrr..... Cee ee... Nasılmıs bakalım bnm güzel annelerim... Masallah cok güzel konuslmus bugun...
Hepsini tam okuyamadım.. Basım dönüyo..
Suan aclıktankwndimi mutfakta yemek yerken bıldum... Nideeeeem...
Kızlar mutfagımı temizledim ya bnden pasası yok... Miss miss varya bayılıyorum...
Bimin güldal yag sökücüsünw bayılıorum... Avizelere dolap kapaklarına içe dısa aspretöre hep onu kullandım... Cok güzek emin olun...
Mutfagımı en son doguma yakın yıne dip köşe silerim yeter... Zaten huyumdur gunun sonunda mutfak dolabımın dısını yag sökücüyle guzelce silerım.. Fazla işim çıkmaz... En cok zamn harcadıgım yer fırın ocak aspıretpr bölümü gerısı zaten miss miss...
Dun kışlıklarımı cıkardım... Guselll bi yıkadım.. Kurudular ütü yapıp yerleştrdım... Amaa gıcır gıcır... Sıkır sıkır... Cam dolabımı sildimm guselce ...
Nevresımlerımı degıstrdım...
Evi havalandırdım bugun... 2 3 gundur yagmurdan sdolayı acmamıstım pek camı...
Ben bayramda sonra baslıcam ewıme.. Plan yaptım ona göre yapıcam...
Cok sevıyorum evımle ugrasmayı... Bana enerjı katıyo bililer yapmk.. Bazen tembellik vuruyo o gun içim bayılıyo sanki...
Bugun aspirixle kapılarımı sildimm... Amb Allhım kapıların yanından gecerkn zırt bırt bakıyorum ......
Şimdide heryerı gırgırladım... Düzelttim... Camasırlarımı astım...
Uykun yok... Kardeşime eliş yapıyodum ya diger havluya geçtim... Uzatcam ayaklarımı dayıcam sırtıma yastıgı ohhh... Acarım tv yı.. Artık neolursa...
Bevişimle kınusurum arada.. Suanda kıpır kıpır masallah...
Kızımda uyuyo..herifimde yattı.. Keyif bnm arkadas: D

Back
X