2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
İlk sütün çok değerli olduğunu biliyorum ve böyle boşa gitmesini istemem ondan tedirgin oldum canım:KK66:

1 dmla dan bişi olmaz canım

mavi üstü beyaz puantiyeli evet..ümitköyde evimi yaptırdığım yerden aldım.. Malesef ulusta ne beğendiysem stoğu çıkmadı..
Toplam 9 rulo gitti (odada biraz büyük) ama ingiliz malıymış ruloların enleri çok küçük dolayısıyla .. dikkat ettiğim konu vinildi bundada araştıordım vinil hiç yok sadece kağıt.. dolayısıyla biraz maliyetli oldu işçiliği dahil.. napalım miniğe feda olsun dedik..taşınma gibi bir durumumda yok uzun süre kullanır düşüncesindeyim..:oops:

sadece kağıt iyi oluyor demi bende baktım vinil iyi değilmiş

iyi günlerde kullanın canım değmiş bence çok güzel olmuş

1 dmla dan bişi olmaz canım

sadece kağıt iyi oluyor demi bende baktım vinil iyi değilmiş

iyi günlerde kullanın canım değmiş bence çok güzel olmuş

Evimi yaptırırkende çok araştırmıştım.. Duvarların hava alması için naylon bazlı olmaması gerek diye inş. müh. bir arkadaş uyarmıştı, hele birde alerjik bünyeye sahip iseniz iyice dikkatli olmak gerek ben alerjik astıma bir adım kalmış bir bünyeye sahibim malesef..Hoş herşeye aynı anda dikkat etmek mümkün değil ama herkesin birşeye takıntısı var bende bu duvar kağıdı durumuna takılmış durumdayım..
Çok teşekkür ederim, daha güzeli sana olur umarım..

ben de izinleri doğum sonrasına kullanmak istediğim için doğum öncesine bir problem çıkmadıkça izin almayı düşünmüyorum...

Ah canım bende bunu çok istiyorum ama iş yerim Müge Anlının programından bile daha gergin. Resmen zaman sayıyorum arada da rapor almaya başladım.

Gunaydin canlarim masallah Bebislerin cicileri hepsi birbirinden güzel iyi günlerde kullanın inşallah. Bildiğiniz gibi ablam da 30 haftalik hamile ve malesef erken doğum sayısı yaşıyor iğne vuruluyor şimdi bebeğin diğerleri gelirsin diye ayrıca sancılı engelleyici hap vermiş doktor ayakta gezinmek bile yasak mümkün olduğunca yapması gerekiyor bebeği bir gün içerde kalması bile5 kar demiş doktor. Insallah sorunsuz olur hersey :KK43:
günaydın sılacım geçmiş olsun inşallah sorunsuz hallolur
Kızlar sabah atletimde minik damla şeklinde leke dikkatimi çekti, sağ göğsümden gelmiş sanırım, normal mi bu durum? 26. haftamız, doktora sormalı mıyım? Deneyimli anneler cevap bekliyorum...
canım o bende de olmuştu netten baktım gögüsunden geliyor sadece ucunu sıkma önemli bişi değilmiş

kolonya şişelerimi de gg dan aldım şimdi yavaş yavaş onları da hazırlıyım 25 adet yeter pembe gülsuyu kolanyası var evde onunla normalı karıştırıp açık pembe yaparım

:KK46:sizlerin aldını yaptını okudukça kendimi çok tembel hissediyorum daha miniğimin hiç bişi yok

Anneler mothercare'de pırlanta indirimi mi ne oluyormuş, her ayın 15inde %50. Bilgisi olan var mı, her ay oluyor mu gerçekten acaba?

Ah canım bende bunu çok istiyorum ama iş yerim Müge Anlının programından bile daha gergin. Resmen zaman sayıyorum arada da rapor almaya başladım.

En azından rapor alabiliyorsun buda bir avantaj öyle düşün.. Benim o şansımda yok..Avutalım birbirimizi ancak öyle geçer zaman :)

O zaman yazacaklarını merakla bekliyoruz..

• İnternet'te bir yerde hamile olduğunuzu önceden bildirmeniz gerekiyor falan yazıyordu Öncelikle onu sordum yok hayır dedi 32. haftadan 37. haftaya kadar o aradaki zamanda zaten rapor vereceksiniz ayrı bir bildirime gerek yok dedi.
  • Kasım 15 inde ayrılabiliyorum resmi olarak dedim ama çalışabildiğim kadar çalışacam o aradaki paramı maaş olarak mı alacam demi dedim evet dedi. Peki verilecek 4 aylık paradan düşer mi o dedim hayır dedi rapor ne zaman başlarsa o zamandan itibaren 4 ay dedi.
  • Doğum paramı ne zaman alabilirim dedim işveren in onayına bağlıdır dedi ya 2ye bölünüp verilir yada tüm olarak verilir dedi. Doğum yaptığınıza dair rapor getirdikten sonra 20-45 gün içinde verilir dedi.
  • Bi de bizim ihale yüzünden girdi-çıktı yapmışlardı 2 ay önce bu durum doğum parasına engel olur mu dedim hayır dedi sadece toplam 90 gün çalışmış olmanız lazım dedi
İşte bunları sordum

kızlar nasıl sizce bunlar hangisini tercih ediyim kolanya şişesi için,,

images.webp
8146.webp
444.webp
8283.webp
pano.webp

• İnternet'te bir yerde hamile olduğunuzu önceden bildirmeniz gerekiyor falan yazıyordu Öncelikle onu sordum yok hayır dedi 32. haftadan 37. haftaya kadar o aradaki zamanda zaten rapor vereceksiniz ayrı bir bildirime gerek yok dedi.
  • Kasım 15 inde ayrılabiliyorum resmi olarak dedim ama çalışabildiğim kadar çalışacam o aradaki paramı maaş olarak mı alacam demi dedim evet dedi. Peki verilecek 4 aylık paradan düşer mi o dedim hayır dedi rapor ne zaman başlarsa o zamandan itibaren 4 ay dedi.
  • Doğum paramı ne zaman alabilirim dedim işveren in onayına bağlıdır dedi ya 2ye bölünüp verilir yada tüm olarak verilir dedi. Doğum yaptığınıza dair rapor getirdikten sonra 20-45 gün içinde verilir dedi.
  • Bi de bizim ihale yüzünden girdi-çıktı yapmışlardı 2 ay önce bu durum doğum parasına engel olur mu dedim hayır dedi sadece toplam 90 gün çalışmış olmanız lazım dedi
İşte bunları sordum

Canım teşekkürler.. 3. madde hariç aynı şeyleri öğrendim bende.. Oda doğum parasının işveren tarafından değil SGK nın çalışabilir raporundan sonra kesintisiyle beraber ziraat bankasına yatırdığı bilgisi verilmişti bana..

Back
X