2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Canım teşekkürler.. 3. madde hariç aynı şeyleri öğrendim bende.. Oda doğum parasının işveren tarafından değil SGK nın çalışabilir raporundan sonra kesintisiyle beraber ziraat bankasına yatırdığı bilgisi verilmişti bana..

sgk ziraat e yatırıyormuş evet ama iş veren onayı var dedi kadın da bana

benim ne zaman ölçülse 9-5 yada 9-6 çıkıyor

dün hastane mahvetti beni canım ,akıntı bende var ama hiç takmadım şimdiye kadar .vajina korumasız oluyormuş o yüzden akıntı olunca mikroplara karşı korunuyor diye dıydum
rabbim hepimize şifa versin inş zor günler başladı artık
hayırlısıyla kucağımıuza alalım da gerisi önemli değil

senin yorgunluğun onada geçiyrdur canım bende öyle oluyor

ayy şahane olmuş maşşalah mavi puanlı mı yoksa yıldızlımı nerden aldınızbirde ve kaç aldınız çok soru sordum canm

aynen öyle oldu canm şimdi daha iyiyim şükürler olsun

geçmiş olsun cnım acil şifalar diliyorum
Ay Kıyamam ben ona yorgun ve hareketli olunca hissedilmiyo ya allah korusun iyi olsunda :)

Unutkanlık durumu nasıl arkadaşlar sizde birde sakarlık.. Hayatımda olmadığım kadar unutkan ve sakar biri oldum o_O

Üzülüyo insan ama ya iyimidir diye tedirgin oluyorum off sağlıklı bir şekilde kucağımiza alalım bian önce geçsin zaman inşallah :)

• İnternet'te bir yerde hamile olduğunuzu önceden bildirmeniz gerekiyor falan yazıyordu Öncelikle onu sordum yok hayır dedi 32. haftadan 37. haftaya kadar o aradaki zamanda zaten rapor vereceksiniz ayrı bir bildirime gerek yok dedi.
  • Kasım 15 inde ayrılabiliyorum resmi olarak dedim ama çalışabildiğim kadar çalışacam o aradaki paramı maaş olarak mı alacam demi dedim evet dedi. Peki verilecek 4 aylık paradan düşer mi o dedim hayır dedi rapor ne zaman başlarsa o zamandan itibaren 4 ay dedi.
  • Doğum paramı ne zaman alabilirim dedim işveren in onayına bağlıdır dedi ya 2ye bölünüp verilir yada tüm olarak verilir dedi. Doğum yaptığınıza dair rapor getirdikten sonra 20-45 gün içinde verilir dedi.
  • Bi de bizim ihale yüzünden girdi-çıktı yapmışlardı 2 ay önce bu durum doğum parasına engel olur mu dedim hayır dedi sadece toplam 90 gün çalışmış olmanız lazım dedi
İşte bunları sordum
bizim muhasebeci bizi kandırmış hain adam benim hamileliğimin ilk ayında sigorta yapıtırcaktık hamile olunca sordular doğum ücreti için yapıldını düşünürler falan dedi

Ev
Unutkanlık durumu nasıl arkadaşlar sizde birde sakarlık.. Hayatımda olmadığım kadar unutkan ve sakar biri oldum o_O[/QUOT Evleneli 2.5 yıl oldu daha bardak kırmadim son 2 haftadır 4 tane kırdım biri geceydi eşim yataktan fırladı unutkanlık ise bi konu hakkinda konuşuyorum konuşurken konuyu unutuyorymki eşim bile suratıma bakakalıyor normalde bana hayrandır aklıma ah bu kızçe herşeyden soyutladı beni:KK51:

çok ama çok beğendim,en başından beri kral taçlı kuplu modellere bakıyordum bende sonunda kral taçlı kuplu ama bembeyaz bir takım seçtik,uyku setinde de kral taçlı bir takım seçtik çok hoş oldu,güzel bir tercih,güzel sağlıklı günlerde kullansın inşallah,maşallah subhanallah...

Biz de eşimle taçlı bir model beğenip aldık :) uyku seti de içinde o da taçlı. gerçekten çok güzel görünüyordu mağazada. Güüle güle kullansın bebişlerimiz.

hım muhasebeye bir daha sorayım.. çok teşekürler :KK60:

Geçen sene doğum yapan arkadaşıma sordum tesadüfen aradı,
Doğumdan 1 ay sonra başvurmuş sgkya adam yarısını şimdi ister misiniz demiş evet dersen 15 gün içinde yarısı yatacakmış hayır dersen 2 ay sonra hepsi toplu

Canim bu benim.ikinci bebegim olcak ins birincidedogumlarda2 gunim gereklide olmadi cok sukur bebegimi emzirdim bi yere gideceksem.bile en fazla 2 saatligine gittim oda cok nadir oldu o yuzden hic biberon kullanmadim suanda da almsyi dusunmuyorum xok gerekirse zaten dogduktan sonrada alinabilir
teyzemde şöyle olmuştu. bebek doğar doğmaz sütü gelmedi 1-2 gün mama vermek zorunda kaldılar o yüzden o bana sıkı sıkı tembih etti küçük bi tane cam biberon kesin al diye.[/QUOTE]
Canim tabi sen bilirsin ama oyle bi durumda da cay kasigiyla vermen daha ii olur bence sezaryanla dogumlarda 2gun cok az oluyo zaten hemen strese girip mamaya yonelmemek gerekiyo bence tabi bunlar benim fikrim ben bir defa cok az mama verdim oda bebek gun boyu uyumustu kasikla verdim

Günaydın kizlar sabah kasık ağrısıyla uyandım sol kasık neden oluyo anlamadim kizdada tık yok eskiden uyandırırdı sabahları
canım kasık ağrısı bebek büyüdüğü içinde olur bağırsaklardan da olur gaz veya kabızlıkta
saol canım iyiyim şükürler olsun

büyümüş büyümüş maşşallah :)
sağol canım
Gunaydin kizlarr yarim saat sonra kizimi gorecem heyecanliyim:)
ayy ne güzel
Ayyy benim 1 ay oldu sıpamı görmeyeli. Canım çekti :)
benimde iki ay oldu yarın inşaallah
günaydın annişkolar. şeker yüklememin sonucu 141 çıkmıştı. doktorum da arada tokluk şekerine baktır demişti. ama tahlil yapılcak diye az yeme normal ye demişti. ben de işe gideceğim için herzamanki gibi simit meyvesuyu ve topkekimi yiyip tahlil yaptırdım ve 179 çıktı :KK43: yüksekmiş izleyecez dedi. bi de yine kilo almışım 2 haftada 2 kilo :S hareketsizlikten alıyomuşum kiloyu. yürüyüş dedi. ama benim zamanım yok ki :'(
e canım normal o yediklerinden sonra öyle çıkması sıkma canını
bende de hata veriyo pc den girdim çok da merak ettim yahu
canım anlamadım ki kayıtlı kullanıcılara açık hep
Gunaydin canlarim masallah Bebislerin cicileri hepsi birbirinden güzel iyi günlerde kullanın inşallah. Bildiğiniz gibi ablam da 30 haftalik hamile ve malesef erken doğum sayısı yaşıyor iğne vuruluyor şimdi bebeğin diğerleri gelirsin diye ayrıca sancılı engelleyici hap vermiş doktor ayakta gezinmek bile yasak mümkün olduğunca yapması gerekiyor bebeği bir gün içerde kalması bile5 kar demiş doktor. Insallah sorunsuz olur hersey :KK43:
canım inşaallag erken gelmez kuzu az daha büyür
Kızlar sabah atletimde minik damla şeklinde leke dikkatimi çekti, sağ göğsümden gelmiş sanırım, normal mi bu durum? 26. haftamız, doktora sormalı mıyım? Deneyimli anneler cevap bekliyorum...

İlk sütün çok değerli olduğunu biliyorum ve böyle boşa gitmesini istemem ondan tedirgin oldum canım:KK66:
canım normal olur, korkma ilk sütün gitmiyor
hata veriyo canım ben açamadım :110:
anlayamadım sebebini çoğu kişi açtı ama
kolonya şişelerimi de gg dan aldım şimdi yavaş yavaş onları da hazırlıyım 25 adet yeter pembe gülsuyu kolanyası var evde onunla normalı karıştırıp açık pembe yaparım
kolay gelsin canım
hepside güzel:) ben çok kararsızım canım yorum yapmıyım:)
Unutkanlık durumu nasıl arkadaşlar sizde birde sakarlık.. Hayatımda olmadığım kadar unutkan ve sakar biri oldum o_O

hem de ne unutkanlık var zaten resflekslerimiz yavaşlıyor o yüzden sakarlıkta var

sigorta nasıl yapmadı ya ben onu anlamadım
ben kendi işyerimize gelip gidiyorum sigorta yapalım dedik tam o arada hamile oldumu öğrendik muhasebeci şimdi yaparsak sigorta doğğum ücreti için oldunu düşünür ve ceza alırsınız dedi

Kızlar bebek şekeri süsü konusunda kafam çok karıştı benim, hastanede sadece güzel bir şeker tabağı yapmaya karar verdim, mevlüt ilk oğlumda yapamamıştım gurbetteydim şimdi hem misafirleri toplu ağırlayayım diyorum hem de içimde kalmamış olur diye yapmak istiyorum, süs işini o zaman vereyim diyorum, şimdi çerçeve mi yoksa lavanta kesesimi beğendiklerimi ekliyorum ne dersiniz? Geçen nikah vardı çerçeve verdiler minik çok hoşuma gitti benim, birde çerçeve olursa arkasına tül içinde lavanta yapsam mı ki? Nikahtan aldığımınkini çıkardım ben açıkcası, lavanta kesesi eklemezsem ismini nereye yazıcam?

3014-large_default.webp
3302-large_default.webp
3387-large_default.webp
ikinci çerçeve hoşuma gitti benim

Back
X