2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Ay kızlar bende basladım temiLigime.. Oturma odam bitti.. Tek tek yapcam yormıcam kendimi..
Aksam bi sakarlık yaptım şükür rabbim korudu.. Bi kupa cay koydum kendime.. O arada sofrada bişi vardı ona uzanım derken pat kaynar cay swn dökül bacagıma ama nasıl bagırdum.. Yanıyorum diye..( rabbim cehennem atesinden korusun)
Hemen cıkarttım eşofmanımı direk banyoya fiskiyeyle soguk su kompress i bi 10 dk falan eşim tutdu napim..
Agladım ama basıl canım yandı ..
Sonra buz torbası koydum .. Şükür ki su toplamadı .. Ama sızlıyo hala.. O aradada tam kızımkucagıma gelıpdu sanıyelık farkla yawrum yanmadı.. Bnm sag baldır yandı kızımın bi yeri nokta kadar dahı olsa yansaydı napardım ben... Neseki su an bişi yok sadece sızlıo..
Rabbim korusun cümlemizi

rabbim kolaylık versin canım ben artık iyi oldukça biryerleri temizliyorum erken doğum faln olur ev pis olmasın

geçmiş olsun bu arada rabbim beterinden korusun

Geçmiş olsun canım.. Bu bebim ikinci hamileligim ve ikisindede bilek agrısı yasadım.. Seni cok iyi anlıyorum..
Agrı artı şişmede vardı bende.. Canım bana dr um kalsıyum eksılgı olanılırde olmasda demişti..her kadında hamilelik degişik reaksiyon gmsterir.. Hiç agrımıyan yerler agrır.. Şişer dedi.. Mesela bnm bilegim geçti şkür derken şimdi vajınamın sol tarafı agrıyor.. Hemde fena.. Ytamıyprum.. Kalkamıyorum.. Hani şöle ayagınla halıyı düzeltirsin ya onu bile yapamıyorum.. Dr gittim hersey normal dedi.. Anlatmak istedigim böle agrılar normal.. Herhangı biyere vurduysan bilmeden oluyo ya öle yada üstünemi yattın .. Oluyo canım.. Cok agrırsa dr basvur agrı kesci igne vuruyolar genellkle dıkloron vurdular bana.. Evde varda minıset iç canım rahatlatır ve zararı yok .. Kullanabılcegımız ilaçlar yani ..
Birde sunu diyim sargılar varya canım .. Onlardan al.. Güselce sar bilegini oda hareketini kısıtladıgı için agrıyı azaltıyo..eczaneden al.. 5 lira falan.. Sar bilegini güzelce ohh..
Baska havluyu ütüyle ısıtıp agrıyan yere koy.. Öle öle asırı agrısını alırsın canım..
Bnm yaptıklarım bunlar.. İn geçer.. Bu arada korkma inş dogumdan sonra agrın olmaz .....
Tekrar cok geçmiş olsun

Çok teşekkür ederim sanada gecmis olsun.evet sargı sardim biraz daha iyi oluyor ama malum evde is yaparken sürekli çıkarmak zorunda kalıyorum. Birtek okulda takabiliyorum. Birde dün akşam internette araştırdım sanırım ne olduğunu öğrendim. Hamile lerde olabiliyormus. Hamilelik Sonrası geciyormuş. işte buna sevindim.tuzu azaltmam gerekiyormuş.

kimsecikler yok kahvaltı yapıyım artık ,bende bebiş de bayram etsin dün tyollarda midemi bozmuşum sanırım akşam içimde ne varsa kustum sonra kendime zor geldim

Kızlar misafir geldigi zaman elinizden geleni yapın..ama cok ugrasmayınbencs bunları düşünmeyin şiödiden... Çünkü o zaman geldiginde komsuların veya akraban ziyarete geldiginde kapıyı acamamzlık yapmıcaksınız. Acıkcası yapmam etmem demeyin..
İsteyerek veya istemeyerek yapıcaz.. Zaten ilk zamanalr cok yakınlarınız gelir..
Bikaç aylık olunca artık akrabalarınz gelir..
Hem unutmayın dost insanı ziyaret eder.. Her dostumuz akrabamız dörtdörtlük olmaz evet.. Aka bizim yanımıza geliyolarsa bizi sevdiklerinden saydıklarından gelir.. Misafir bu..
Bilmiyorum ama bna misafir pek sorun ggözükmüyo..
Kızımdada gelenim oldu geldıler cayımızı yaptık içtik .. Yıkadılar bulasıklarını gittiler..
Tek dikkat etmeiz gereken gelenlerin hasta olmaması ki zaten bilinçli bi insan hastayken yenidogum yapmıs birinini yanına gitmez..

Rosacım sana su konuda katılıyorum..
Nazar insanı mezara koyar..hayvanı kazana derler... Rabbim muhafaza etsin.. Sürekli olunmak lazım..
Nazar duaları ayetler okunması gerekıyo.. Kötü gözle degil iyi niyetle bile baksalar nazar olur....
Sürekli okunmak gerekır.. Ayetel kürsi nazar ayeltlerı okunursa inş biiznillah bişi olmaz..

Buzdolabına bişiler koymak.. Drin dondurucunuz varsa koyun doldurun derim:KK66:
Bazen hiç hlaınız olmuyo gercekten.. Sürekli dısardande isteyemiyosun kı bunun saglıklı olmadıgını biliyoruz ki bebek emziricez.. Sebzelerden yemeklık koyun.. Kıymanızı köfte yapıp koyun.. Etlerınızı dograyıp kavurmalık koyun..
Sarmalarınız börekleriniz..ne bilim ne cok seviyorsunuz... Onu koyun..
Beb bi ara corba bile yapıp koymustum..
Cıkartıp atıyodum tencereye oh miss gibi taptaze..
Yani kızlar su bi gercek ki elimizi kılumuzu hiçbiseyden pat dıye cekemeyiz.. Yanımızda duran kısıye güvenmemelıyız.. En fazla kac gün durcak.. Bunları böle anlatıyprum hanı gercek bunlar yani.. En azından bnm gerceklerım..gücümün yertigi kadarını yapmaya calısıyprum..Rabbm Kendiden baska kımseye muhtac etmesın minnet ettirmesin..
Annemiz babamız kvdemiz kardesimiz o su bu hepsi en fazla su kadar gün kalıcaklar.. Ama biz o kadar gün anne olmıcaz.. Rabbim ömür berirse ölene kadar olucaz.. O yüzden güçlü olöamız lazım.. Böle aman misafirdi aman temizlkti aman yemekti bunları sorun olarak görmeyelim bile.. Biz herseyin üstesinden geliriz.. Ama 10 günde ama 1 haftada bu kımseyi ilgilendirmez..
Beb ilk dogumumda yaptıgım hatalardan yasadıım sorumlardan arındım.. Birdaha aynı hatayı rabbimden baska kımse yaptıramaz bana..

Ayyy cok konusmusum.:)

tavsiyelerin için çok teşekkürler tatlım

Uykusuz bir gecenin ardından Günaydın kızlar.Kızımı okula bıraktım geldim.Az kaldı sabredin kızlar hepimizin şikayetleri var aşağı yukarı. .Ne yapalım Allah beterinden saklasın bizi:nazar:

slm kacak geldi pofff inanin hic vaktim olmuyor gelmeye son zamanlarda iyice agirlastistim hic keyfim yok cumartesi bide popomun ustune dustumki sormayin fenaydim sukur bi sorun olmadi onun harici aksama kadar yari oturarak yari dinlenerek is yapiyorum ne isim bitiyor nede adam akilli dinleniyorumm ben 3 cocuga nasi yetiscem bilmiyorum:KK43:
persembe gunu kontrolumuz var ayrica kan uyusmazligi icin ignemiz olucak insallah hersey yolunda ve sorunsuzdur en cokta kilosunu merak ediyorum oglumun ben baya kilo aldim ama oglusum ne durumda bilmiyorum daha:)
bu arada ismimize EMRE olarka karar verdik sukur sonunda tabi son anda bi degisiklik olmassa :)
mert,eren ve emre daltonlar olucak benim ogluslarim rabbim evlatlarimizin acilarini gostermesin insallah ...
insallah sizlerin keyfi yerindedir kusuruma bakmayin eskisi gibi gelemiyorum ama elimden geldigince gelip kendimden haber vericem insallah hepinizi cok seviyorum iyi bakin bebislere ve kendinize :))

:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: maşallah canım ya bu 3 isim de erkek olsa seçenekler arasındaydı Eren i kuzenim koydu ama mert i hala çok istiyorum zeynepimin bi kardeşi olursa erkek mert koyarım :KK25::KK25::KK25::KK25:

Sılam aynı zamanda gelmişiz :KK19: Özledim seninle konuşmayı, yazdıklarını okumayı...
Emre ismi çok güzel hayırlı uğurlu olsun. Çokta uymuş abilerinin isimlerine. İnşallah hamilelik yorgunluğu geçince yetişeceksin her şeye inşallah.
Şimdi benimde işim bitmiş gibi düşünüyorum iş yaparken ama geçeceğine inanıyorum inşallah:confused:

Bende bu aralar akraba günümü atlattım, oturma odasını Ara odamıza taşıdık.
Mustafamın odasını boşalttık yani. Eşimle 3 duvarı boyayıp, 1 duvarı duvar kağıdı yapmaya karar verdik.
O odayı boşaltınca ev taşınıyormuş gibi birbirine girdi tabi. Eşim o kadar çok yoruldu ki:cry:
Sonra boya yapmaya kalkıştık. Ben kalorifer peteğini (döküm eski tip petek) boyadım.
Eşim tek katı boyadı, yok yapamayacağım galiba dedi, bıraktı. Zaten yorgundu.
Çok şükür eniştemlerin atölyesinde çalışan usta Pazar Pazar imdadımıza yetişti :KK4:
Geldi boya yaptı, oturma odasını taşıdığımız odayı boyadı. Bu akşamda duvar kağıdını yaptı.
Ablam geldi ortalık topladık, boya kalıntılarını temizledi falan filan. Çok yoğunduk yani.
Televizyonu da salona taşıdık, TV ünitesi sipariş ettik..

1 haftadır çok sancım vardı. Ne olduğunu anlayamıyordum. Vajinama doğru makata doğru sancı, Mustafamın hareketleri kramp gibi sancılar falan filan derken bugün doktoruma gitmeyi istedim
Ablam geldi hemen gittik.
Muayanehanesine gittik, dediklerimi anlatınca muayene edelim bir dedi, canı sıkılır gibi oldu.
Ama aradan geldiğimiz için bir kaç hastasının muayenesini beklememizi istedi.

Bekledi girdik içeri. Vajinal ultrasonla baktı. Rahim ağzı sımsıkı kapalı kesinlikle erken doğum riski yok dedi. Hatta bu şekilde gördüğümüz servikslere hiç erken doğum riski yok bile diyebiliriz dedi.
Ama tabi ne olur bilinmez sonuçta...
Çok iyi çok normal korkacak endişe edecek hiçbir şey yok, hamileliğin tadını çıkar dedi.
Sonra hadi yüzünü de görelim dedi ve karından baktı. 4 boyutlu ultrasonla Mustafımızın yüzünü gördük yine:rolleyes: Ama o kadar hareketliydi sürekli yüzünü kaçırıyordu:rolleyes:
Ay ay ayy ne çirkin bir bebek bu böyle deyip bize takıldı yine doktorumuz..
Ama çoook tatlıyrdı çoook:KK36:
Suyuda çok güzel her şey yolunda, hiçbir sorun yok dedi.
Sonra bu şekilde annenin şikayetlerini dikkate almak gerekir, önemli olabilir dedi.
Ablam neyden korkmamız gerekir Hocam dedi; kanama ve su gelirse derhal gelin dedi.

Ücret almadı sağolsun, zaten 1 Kasımda randevumuz alsaydı batardık:KK70::KK70::KK70:
1 Kasımda yüzüne daha dikkatle bakacağız şimdilik yeter dedi:KK33:

Ben İlahiyat okuyorum, Teknik Lise mezunu olduğum için Arapça hiç bilmiyorum o yüzden kursa gidiyorum.
Ev işleri, Arapça kursu diğer derslere çalışmak, bebek hazırlığı, mevlütte dağıtılacaklar, hastane süslemesi vs çok yoğunum. Zaten bu aralar pek keyfimde yok:cry:
Hatta hiç keyfim yok:cry:

Neyse öyle işte kızlar okuyorum yazdıklarınızı, alış-verişlerinizi çok beğeniyorum, az buçuk eksiklerimiz var onları daha sonra tamamlayacağız biz.
Hepinizle konuşmayı özledim.
Allah'a emanet olun. Dikkat edin kendinize:KK5:

Daha çok gel canım lütfen ceee yapıp gitme böyle

Canım çok güzel,güle güle sağlıkla kullanın inşallah.boyutu nasıl küçükmü sanki?ama çok hoş gözülüyor :)
ölçülerini bilemicem canm ama Bi büyük bide küçük olan boyut varya bu küçük olanı ama 3yaşa kadar yeterli olur bence

Ay kızlar bende basladım temiLigime.. Oturma odam bitti.. Tek tek yapcam yormıcam kendimi..
Aksam bi sakarlık yaptım şükür rabbim korudu.. Bi kupa cay koydum kendime.. O arada sofrada bişi vardı ona uzanım derken pat kaynar cay swn dökül bacagıma ama nasıl bagırdum.. Yanıyorum diye..( rabbim cehennem atesinden korusun)
Hemen cıkarttım eşofmanımı direk banyoya fiskiyeyle soguk su kompress i bi 10 dk falan eşim tutdu napim..
Agladım ama basıl canım yandı ..
Sonra buz torbası koydum .. Şükür ki su toplamadı .. Ama sızlıyo hala.. O aradada tam kızımkucagıma gelıpdu sanıyelık farkla yawrum yanmadı.. Bnm sag baldır yandı kızımın bi yeri nokta kadar dahı olsa yansaydı napardım ben... Neseki su an bişi yok sadece sızlıo..
Rabbim korusun cümlemizi
geçmiş olsun Mervecim

Bebeğin kilosunun önde gitmesi daha erken doğacağı anlamına gelir mi acaba? Doktora sormayı unuttum. Bizimki göbekliymiş önde gidiyormuş. Sana doktorun öyle birşey dedi mi ?
Canım özellikle doğum ne zaman olur dedim 28 Ocak dedi. Sezaryen olursa 1 hafta erken alırız dedi.
Bence bebekler dengeliyorlar zaman geçtikçe. Oğlum 1 hafta önde gidiyordu normalde şimdi 2 gün önde gidiyor.
Şunu öğrendim sadece bebekleri gelişimlerine göre sınıflandırıyorlarmış. %50 değer verdikleri bebek ortalama bir bebekmiş. Bizim bebeğimize gelişimi %78 dedi. Demek ki bu da doğum tarihini etkilemiyor.

Günaydın fıstıklar bogazım çok agrıyor kulaklarim bogazima kadar kaşınıyor faranjit oldum sanirim bogazimdan su bile icemiyorum adaçayı ile gargara yap gecer dediler ama 3 gündür geçmedi sizin var mi tavsiyeleriniz?

Günaydın kızlar a nasilsinz. .benm vucut dökülüyor ya samki heryerim şişmiş hic bise yapamıyorum saga yatamadm sola yata yata yanim curudu resmen kabuslar yorgunluklar..oyy oy.saglikla gekeydi minik sipalar valla hamilelik cok zormus
Canım aynen yaa sabahı sabah ediyorum bende.

Back
X