2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
sağolun kızlar ne diyeceğimizi ne yapacağımızı şaşırdık ağlamaktan başım çatlıyor,takdiri İlahi diyoruz elimizden bir şey gelmez, dr üzülmeyin tek böbrekli yaşayanlar çok bu sorun değil dedi bir anne olarak bu bana yeterli değil ki:KK43: araştırmaya başladım doğru düzgün bir şey yazmıyor

detaylıyı bende sordum o dönemde çok küçük oluyormuş böbrekler farkdilmeyebilir dedi dr, özelde ki dr bu öylesine bakarken farkektti, hemen radyolojiye gittik o da aynını söyledi yokmuş ya da başka bir yere yerleşmiş olabilirmiş..

devlette ki dr larıma da göstericem, üniversite hastanesinede gidicem duramam böyle:KK43:

bunca zaman nasıl farkedilmedi bilemiyorum dr pozisyonuyla alakalı şu an müsaitti baktım dedi normalde böbreği çok incelemeyiz dedi..

dua edin yeter bana
geçmiş olsun,, çok üzüldüm,,, ama tedavisi olamayacak bir şey değildir,,, çok geçmiş olsun yeniden,,,

Ben kilosu için endişelenirken, yine ilk oğlumda ki gibi mi olacak diye her kontrolde yüreğim ağzıma gelirken, böyle bir şeyi duymak çok zormuş, insanın korktuğu başına gelir korkmayın kızlar hamileliğinizle bebeğinizle ilgili hiç bir şeyden korkmayın:KK43: ben hep haberlerde böyle hasta çocukları bebekleri gördükçe kahroluyordum organ nakli bekleyenleri vs. ya başımıza gelirse diyordum hep:KK43:

Her şeyi dert ettim yılların birikmişliği, gereksiz görülen her şeyi ben abarttım elimde olmadan, yok özel hastane yok eşim beni anlamıyor... Şimdi gözümde yok hiç biri, bunlara üzülürken hep diyordum ki Allah daha büyük dert verecek göreceksin gününü...

Kilosu mu maşaallah çok iyi dr 2900 ölçtü radyolog 3150 gözümde mi peki:KK43: :KK43: :KK43:

Yine hamdolsun diyorum , çok üzüldüm evet canı yanıyor mu diye geldi aklıma, doğunca nasıl olacak hayatı normal olacak mı, kafamda deli sorular... Bu konuyla ilgili tatmin edici bir şeyde okuyamadım ki..

Kimseyi üzmek için yazmıyorum yanlış anlamayın güzel yüreğinizle dua edin paşama yeter
eşin bir konuda çok haklı internetten biraz uzak dur,, iyi bir çocuk doktoru bul,,, hangi şehirdesin? ben senin için bakayım internete,,
bu arada ben senin yerinde olsam bebeğin kordon kanını saklatırım,, ( ne olur olmaz tıp, herşey çok değişiyor belki çocuğunun derdine bir şifa olur)

kızlar agenezi diye yazınca daha çok yazı buldum, dr başka yere yerleşmiş olabilir dedi, pelviğe yerleşebiliyormuş çoğu zaman öyle oluncada sıkıntı olmuyormuş, üniversite hastanesi şart oldu, gerçi doğumdan sonra netleşirmiş
ayy inşallah yanlış görmüşlerdir,, içime su serpildi,,
bak sende poziyif ol,,, inşallah bir sorun yoktur,,,

ikiz bebekler duşuk kilolu dogarlar cnm tek bebekle ikiz bbkler kıyaslanmaz . Yani sanki oyle bi yazıyosunuzki bu yazılar bna hiç samimi gelmiyor tabikide herseyin başi saglik ama kim istemezki biraz kilolu olsun ele avuca gelsin . Burda yuz defa konuşuldu işte ne yesem bebege kilo aldırırım diye yani bunlar hep bbgin duşuk kilolu olmaması için. İki seçenek olsa ya uç ya uç buçuk kilo olcak bn sanmiyorumki kimsenin uç kilo olsun isteyeceni . Saglikli olsunda zayıf olsun gbi sozleri samimi bulmuyorum çunku bnde once saglikli olmasını istiyorum snrada kilosunun iyi olmasını uç buçuk kilo çok fazla bi kilo degil standart olnası gerekn kiloda sanki bes buçuk dedim .

Ben cok yorum yapmiyorum ama surekli okuyup takip ediyorum forumu. Bazen cok kirici, cok ters cevaplar veriyorsun Pinar. Ozellikle de insanlar seninle ayni dusuncede olmadigi zaman.. Seninle ayni sekilde dusunmuyo diye kimseyi samimiyetsizlikle suclamaya hakkin yok bence..

kızlar
saten güneşlik falan derken, gardırobuma bakarken demode yazlık beyaz pile fırfırlı bi elbisem vardı hiç giymediğim
bundan ben bişi yaparım dedim ve hastane bebek beşiği için bu örtüyü yaptım
oldumu bilmiyorum boydan 30cm, enide 185cm oldu
aman ne biliym odayı süslerken beşik boş klasın istemedim beşiğinde bi kılıfı var artık.
olmuş mu kullanılırmı sizce?:KK76:
bu arada size göstermek için toluiğneledim masa örtüsüne egri gibi durmuş ama egrilik yok aslında

Gayet yaratici ve guzel olmus canim, ellerine saglik, cok guzel dusunmussun.

benımde 4 aylıkken bebegın beynınde kıst oldugu goruldu ıkı tane unv. hastanesıne gıdıyorum hoca ınceledı eger kuculmez buyurse amıyosentez yaparız dedı 15 gun sonra yıne gel bakalım dedı 15 gun neler cektık down sendromlu olma durumu var dendı. ıkıncı gıdısımde kuculmeye baslamı amıyosenteze gerek yok dendı ama bırde kalbıne baklsın fetal eko cekıldı kalbınde ıkı tane acıklık var dedı dr dogumdan sonra 20 gun ıcınde gel bakalım dedı. dogacaz ama neelerle karsılacaz bılmıuorum allahyardımcımız olsu

Canim size de cok gecmis olsun. Insaallah dogum sonrasinda bebeginle de seninle de ilgili hic bir problem yasamazsiniz. Rabb'im bebeklerimizi saglikla kucagimiza alip buyutmeyi nasip etsin..

benımde 4 aylıkken bebegın beynınde kıst oldugu goruldu ıkı tane unv. hastanesıne gıdıyorum hoca ınceledı eger kuculmez buyurse amıyosentez yaparız dedı 15 gun sonra yıne gel bakalım dedı 15 gun neler cektık down sendromlu olma durumu var dendı. ıkıncı gıdısımde kuculmeye baslamı amıyosenteze gerek yok dendı ama bırde kalbıne baklsın fetal eko cekıldı kalbınde ıkı tane acıklık var dedı dr dogumdan sonra 20 gun ıcınde gel bakalım dedı. dogacaz ama neelerle karsılacaz bılmıuorum allahyardımcımız olsu
Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sağlıkla kuzularımızı kucaklarımıza almayı nasip etsin. Sıkıntısız bir şekilde atlatırsınız inşallah doğum sonrasını da.

lebl 38302585 .!.:
olabilir,,, ama nişanın gelmesi doğumun hemen başladığına işret değildir,, bazı durumlarda bir hafta sonra bile başlayabilir,,,
birde ne hikmetse doğum yapmadan önce kadınlar çok acayip bir enerji ile dolarmış,, (yuva yapma sendromu ne deniyprmuş),, yani aslaında vücudumuzun bize verdiği doğum yapmak için kullanacağımız enerji,,,
ama genelde kadınlar bu son enerji patlamasını ev temizlemek ve alışveriş içişn harcarlarmış,,, ( hatta ayyy çok iş yaptım ondan mı doğum başladı derlermiş),,,,
küçük bir dip not,,,

Ben bugün temizlik yaptım adet ağrısı gibi ağrım oldu yürüyemiyorum sanki çok da yormadan kendimi yavaş yavaş yaptım ama :KK43: hayırlısı bakalım İnşallah geçer ddoğum sancısı gelir anlamam diye korkuyorum :(

Kizlar doğum sonrası icin korse alaniniz var mi? Kasim anneleri kullaniyor da merak ettim nasil bisey almaliyiz? Ve kac beden? Ben hamilelikten once xs giyerdim simdi l giyyorum :) korseyi s mi almaliyim patlarim heralde. L alıp zamanla beden mi dusurmeli ki
ben aldım,,, göğüs altına kadar sıkı bir korse,, ama çok yumuşak,, birde doğumdan sonra cırcırlı kordelerden alıcam onlardan kullanıcam,,, tummy tuck ameliyatlarından sonra kullanılan korseler var onlardan,,, daha sonrada normal o yumuşak korseye geçicem,,,

@eflalim canım inşallah yanlış görülmüştür. Ki ben kızkardeşinden sonra asla tek Dr n dedigiyle yetinmiyorum. Kizkardedime bebegin kalbinde kocaman delik var bu çocuk yaşamaz dedi Dr. Doğar doğmaz ameliyata alınacak falan filan. Kaç ay ağladı kardeşim. Doğdu hiçbirşey çıkmadı maşallah. Simdi bir yasında.inşallah sizde de hic bir sıkıntı yoktur. Biz bazen olayların arka yüzünü gidemiyoruz ama mutlaka bunda da vardır bir hayır. Rabbim herşeyin en iyisini bilir.

Nedense bu hikaye geldi aklıma

Bir zamanlar Afrika da ki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü. Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının,ister iyi olsun ister kötü,her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: "Bunda da bir hayır var!"

Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın baş parmağı koptu. Durumu gören arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: "Bunda da bir hayır var!"

Kral acı ve öfkeyle bağırdı:
"Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu? "Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı.

Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini,ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir, bir anlattı.

"Haklıymışsın!" dedi. "Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış.

İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.Yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi." "Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. "Bunda da bir hayır var."

"Ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral. "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir." "Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum,değil mi? Ve sonrasını düşünsene?

Canim cok sevindim senin adina. Mis gibi kokla yavrunu bizim de yerimize.. Allah anali babali buyutsun.. ayrintilari bekliyoruz..

Allah yar ve yardimcin olsun. Umarim dah durur bebegin durabildigi kadar ve en hayirli zamanda saglikla dogar..

Canim mavi tonlarda ojeyle boyayabilirsin bence pembe yerleri :)

Canim resmen sok oldum. Senin halini dusunemiyorum bile. Insaallah sikinti yaratmayacak sekilde baska bi yere yerlesmistir. Gittigin hastanelerden aldigin sonuclari bize de haber ver.
kesinlikle nasıl yani ya sol böbreği yok ayrıntılıda falan bakılmıyormu böbreğe

ben aldım,,, göğüs altına kadar sıkı bir korse,, ama çok yumuşak,, birde doğumdan sonra cırcırlı kordelerden alıcam onlardan kullanıcam,,, tummy tuck ameliyatlarından sonra kullanılan korseler var onlardan,,, daha sonrada normal o yumuşak korseye geçicem,,,

Ayy bi ara foto paylasirmisin lutfen? Zahmet olmazsa yani

Eflalim üzüldüm gercekten.ama yanilabiliyorlar da doktorlar bazen baska hastahanelere de bir görün istersen.bir arkadasima cocugun down sendromlu olacak dendi hic bir sey cikmadi cok sukur.ayni sey degil diyeceksin belki ama yanilma payi her zaman vardir.allah yardimcin olsun insallah senjn de bebeginin de canım cok uzuldum :(

ikiz bebekler duşuk kilolu dogarlar cnm tek bebekle ikiz bbkler kıyaslanmaz . Yani sanki oyle bi yazıyosunuzki bu yazılar bna hiç samimi gelmiyor tabikide herseyin başi saglik ama kim istemezki biraz kilolu olsun ele avuca gelsin . Burda yuz defa konuşuldu işte ne yesem bebege kilo aldırırım diye yani bunlar hep bbgin duşuk kilolu olmaması için. İki seçenek olsa ya uç ya uç buçuk kilo olcak bn sanmiyorumki kimsenin uç kilo olsun isteyeceni . Saglikli olsunda zayıf olsun gbi sozleri samimi bulmuyorum çunku bnde once saglikli olmasını istiyorum snrada kilosunun iyi olmasını uç buçuk kilo çok fazla bi kilo degil standart olnası gerekn kiloda sanki bes buçuk dedim .
Niye kızıyorsun ki canım ben de fikrimi söyledim. Benim için kilosu senin düşündüğün kadar önemli değil kilo alsın diye özel bişey yapmıyorum ben valla.

@eflalim canım derdi veren de dermanı veren de Allah üzme kendini bebeğinde üzülür. İnşallah sağlıklı bir şekilde doğar bebeğin canım.

Hepiniz çok sağolun, çok ağladım çok kahroldum ama şimdi elimden bir şey gelmiyor dua edicez yavrum sağlıkla doğsun hayatına sağlıkla devam etsin tek dileğimiz bu, nasıl farkedilmedi ayrıntılıda diye bende sordum o dönem küçük oluyor böbrekler vs. dedi dr, tabi ki tatmin olmadım ben, ilk işim devlette ki erkek dr uma gitmek olacak, nasıl görülmedi ona sorucam, sonra devlette doğumumu yapmasını istediğim dr a sorucam ve tabiki araştırma hastanesine gidicem hem bakılması için hem de nasıl ayrıntılıda görmemişler sormak için hatta bakan dr a hesap sorucam büyük bir şok yaşadık kızlar çok büyük hem de:KK43: tarifi mümkün değil kimse yaşamasın, hayatına nasıl devam edecek yavrum hayat onun için zor olacak mı deli deli sorular kafamda...

Sakin olmaya çalışıyorum dediğiniz gibi bebeğim için olmak zorundayım tansiyon sıkıntım nüksederse kendimi affetmem yine:KK43:

Eşim bir dr la karşılaşmış az su içtiği için olmuş demiş benim sinirim iyice bozuldu ne alakası var benim içtiğim suyla diye haliyle birde ona ağladım ben mi sebep oldum diye ki suyu normal içiyorum, yok işte bazı ilaçlar yaparmış eee ilaç kullanmadım ki vitamin dışında

Devlette ki dr umun beni yönlendireceğini düşünüyorum çok özverili bir dr

Tabi ki haber vericem kızlar, lütfen dua edin sağlıkla doğsun büyüsün yavrum:KK61:
[/QUOTE]
Canım benim üzme kendini diyeceğim ama üzmemek elde değil biliyorum. Allah büyük herşeyin bir çözümü var . Sen

IMG-20141213-WA0003.webp kizimin besigi geldiii

Pınar sen sakamısın .... Ne bu kendını cok bişey biliyo halleri...
Biz ne diyoruz sen me diyorsın arkadasım işine gelmeyen bi kou olursa agzına geleni sölüyosun.. Biz karsımızdaki insanı görmesekte kalbinin kırılcanı yada yanlış anlıcanı düşünerekten yazıyoruz... Dün banada böle bi tavırlı konustun anlamadım ne bu kılo merakı ister 4 dogur ister 5.. Sana kötü bişi diyomsuz gbi saglıklı olsunda 4 kılo olmasına gerek tok demenın neresınde samımıyetsizlik..samimi bulmıyosan yazma cevap verme...
Evet burda cok paylastık.. Ama onu soranlar bebegim kılolu olsunda kılolu olsun diyenler degil usg de dr un bebegınız kılo almamıs gelişimi iyi degil diyen kişilerin sordugu sorular..
Sakaysan sınırını koru.. Kimseyi bu sekılde eleştiremessin..ben bişi diyince hep olay oluyo biliyorum, ya ortaokul muhabbeti oluyo kimilerine göre ama samimi bulmadıgım kişilerin söledikleri umrumda degil, ama pınar iyi bi annesin tmm bazı seyleri bilebilirsin.. Ama sana gelen yorumlara yada annelerin düşüncelerine böle alaycı alaycı konusma canım...

@eflalim canım inşallah yanlış görülmüştür. Ki ben kızkardeşinden sonra asla tek Dr n dedigiyle yetinmiyorum. Kizkardedime bebegin kalbinde kocaman delik var bu çocuk yaşamaz dedi Dr. Doğar doğmaz ameliyata alınacak falan filan. Kaç ay ağladı kardeşim. Doğdu hiçbirşey çıkmadı maşallah. Simdi bir yasında.inşallah sizde de hic bir sıkıntı yoktur. Biz bazen olayların arka yüzünü gidemiyoruz ama mutlaka bunda da vardır bir hayır. Rabbim herşeyin en iyisini bilir.

Nedense bu hikaye geldi aklıma

Bir zamanlar Afrika da ki bir ülkede hüküm süren bir kral vardı. Kral, daha çocukluğundan itibaren arkadaş olduğu, birlikte büyüdüğü bir dostunu hiç yanından ayırmazdı. Nereye gitse onu da beraberinde götürürdü. Kralın bu arkadaşının ise değişik bir huyu vardı. İster kendi başına gelsin ister başkasının,ister iyi olsun ister kötü,her olay karşısında hep aynı şeyi söylerdi: "Bunda da bir hayır var!"

Bir gün kralla arkadaşı birlikte ava çıktılar. Kralın arkadaşı tüfekleri dolduruyor, krala veriyor, kral da ateş ediyordu. Arkadaşı muhtemelen tüfeklerden birini doldururken bir yanlışlık yaptı ve kral ateş ederken tüfeği geriye doğru patladı ve kralın baş parmağı koptu. Durumu gören arkadaşı her zamanki sözünü söyledi: "Bunda da bir hayır var!"

Kral acı ve öfkeyle bağırdı:
"Bunda hayır filan yok! Görmüyor musun, parmağım koptu? "Ve sonra da kızgınlığı geçmediği için arkadaşını zindana attırdı.

Bir yıl kadar sonra, kral insan yiyen kabilelerin yaşadığı ve aslında uzak durması gereken bir bölgede birkaç adamıyla birlikte avlanıyordu. Yamyamlar onları ele geçirdiler ve köylerine götürdüler. Ellerini,ayaklarını bağladılar ve köyün meydanına odun yığdılar. Sonra da odunların ortasına diktikleri direklere bağladılar. Tam odunları tutuşturmaya geliyorlardı ki, kralın başparmağının olmadığını fark ettiler. Bu kabile, batıl inançları nedeniyle uzuvlarından biri eksik olan insanları yemiyordu. Böyle bir insanı yedikleri takdirde başlarına kötü olaylar geleceğine inanıyorlardı. Bu korkuyla, kralı çözdüler ve salıverdiler. Diğer adamları ise pişirip yediler. Sarayına döndüğünde, kurtuluşunun kopuk parmağı sayesinde gerçekleştiğini anlayan kral, onca yıllık arkadaşına reva gördüğü muameleden dolayı pişman oldu. Hemen zindana koştu ve zindandan çıkardığı arkadaşına başından geçenleri bir, bir anlattı.

"Haklıymışsın!" dedi. "Parmağımın kopmasında gerçekten de bir hayır varmış.

İşte bu yüzden, seni bu kadar uzun süre zindanda tuttuğum için özür diliyorum.Yaptığım çok haksız ve kötü bir şeydi." "Hayır" diye karşılık verdi arkadaşı. "Bunda da bir hayır var."

"Ne diyorsun Allah aşkına?" diye hayretle bağırdı kral. "Bir arkadaşımı bir yıl boyunca zindanda tutmanın neresinde hayır olabilir." "Düşünsene, ben zindanda olmasaydım, seninle birlikte avda olurdum,değil mi? Ve sonrasını düşünsene?
Çok güzel hikaye canım duygulandım. Var tabii herşeyde bir hayır. Allah bizim bilemediğimizi bilendir. İnançlı olmak insanı çok rahatlatıyor her zaman.

kızlar agenezi diye yazınca daha çok yazı buldum, dr başka yere yerleşmiş olabilir dedi, pelviğe yerleşebiliyormuş çoğu zaman öyle oluncada sıkıntı olmuyormuş, üniversite hastanesi şart oldu, gerçi doğumdan sonra netleşirmiş

Canım ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum, daha bikaç gün önce bebeğimle ilgili ufak bişeyede ben cok üzülüp ağlamıştım, öncelikle şunu söyleyeceğim LÜTFEN üzüntünü yok etmeye çalış, kötü şeyleri aklından çıkarıp iyi olacağını düşün, çünkü bebeğin senin ruh halinden etkileniyor, onuda strese sokma..
Ben üzüldüğüm konuyla ilgili annemle konuşurken annem tam buna benzer bir örnek vermişti, bi akrabamız hamileyken bebeğine tek böbreği yok demişler çok üzülmüş, hastanede kurul filan toplanmış, neyse sonuçta çocuk sapa sağlam doğdu hiç bir eksikliği yok şimdi 15 yaşında.. Yani demeye çalıştığım şey bu ultrason cihazlarına cokta güven olmuyor, Allaha tevekkül et, ona bırak, Rabbim hepimize birer kader yazmış senin yavrunda kaderi neyse onu yaşayacak, ama daha net olmayan bişey için üzme kendini, duaya sarıl, inşallah bebeğin sağlıklı doğar, o doktorlar yanılmıştır..

Ayy bi ara foto paylasirmisin lutfen? Zahmet olmazsa yani
http://www.medikal-urunler.com/tibbi-ozel-korseler/abdominal-karin-korsesi.html
ilk önce bunun gibi bir şey alıcam,,, atlet giyiyorsun üstüne bu,, annem kullandı ameliyat olmuşdu,,, ama bunların kimisi sert kimisi yumuşak ,, ama çok işe yarıyor,,,
öteki korsemi annem yurt dışından aldı,, http://y www.ebay.com/itm/Sweet-Nothings-Easy-Up-Shapewear-Waistnipper-82368-Black-/231233934788
bu çok yumuşak bir korse,, ama sıkı onun için bir kaç ay sonra giyerim,,,

Back
X