2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
kızlarrr bişey danışmak istiyorum sizlere bu konu face de çok tartışıldı ama biz burda hiç konuşmadık,hemen hemen bilgili anneler 2.erkek çocukları için ilkinde bilemedik çok çektik,yeri geldi idrar yolları tıkandı yok şöle böyle ama ilk işimiz doğasıya sünnet ettirmek olcak diyenler oldu,sanırım hemen bikaç gün sonra oluyormuş,gerçi dr uma sormadım ama annemde geçen kızdı,hani dedi bu çocuğa sünnet yapıcaktık,dedim yaparız yıne ,öyle şeymi olur diyor,şimdi sağlıklısı buysa eğer doğasıya sünnet ettirmek,ilerde ben 5 yaşında oğlumu giydirip sünnet düğünü yaptıramazmıyım illa yani pipinin kesilmesimi lazım düğünde :KK51:
bende doğar doğmaz yaptırmak istiyordum benim sünnetçi bir tanıdığım var onunla konuşdum,, en iyisi 3 aylık olsun öyle kestirt dedi veya en azından 5 kg olsun dedi,,,
bizim akrabalrın hepsi 3-4 aylıkken kestirtti,, sasğolsun sünnetçi olunca ailede,, ve hepsi sünnet düğünlerini çocukların aklı erince yaptırıcak,,, hem sünnet düğünleri de bile artık çocuk ya önceden yada sonradan sünnet ettiriliyor,,,
ben düğün yapmayacağım için benim bir problemim yok,,,

kızlarrr bişey danışmak istiyorum sizlere bu konu face de çok tartışıldı ama biz burda hiç konuşmadık,hemen hemen bilgili anneler 2.erkek çocukları için ilkinde bilemedik çok çektik,yeri geldi idrar yolları tıkandı yok şöle böyle ama ilk işimiz doğasıya sünnet ettirmek olcak diyenler oldu,sanırım hemen bikaç gün sonra oluyormuş,gerçi dr uma sormadım ama annemde geçen kızdı,hani dedi bu çocuğa sünnet yapıcaktık,dedim yaparız yıne ,öyle şeymi olur diyor,şimdi sağlıklısı buysa eğer doğasıya sünnet ettirmek,ilerde ben 5 yaşında oğlumu giydirip sünnet düğünü yaptıramazmıyım illa yani pipinin kesilmesimi lazım düğünde :KK51:

Canım yenidoğan sünnetindense kırkı çıkınca yaptırmak en iyisi yenidoğan bebeği sarsmamış oluyorsun diyorlar. Benim de yeğenlerimden gözlemlerim bebek küçükken yaptırmak en iyisi anne babaya çocuğa eziyet olmuyor.
Sünnet düğününü Dr istediğin zaman arkadaşları olduğunda eğleneceği yaşta yaparsın illa sünnetli olacak değil ya. Anlamlar öyle yaptı, sen nasıl istiyorsan öyle yap. Kanunu yok ki bunun, bazen insanlar biz ne istesek tersini söylüyor :) hiç takma kafana :)

inşallah canım adetime göre birlikte doğum yapıyoruz :-):-):-)

ne diyecem ya size aralık anaları çoğu kasım da doğurdu
bizimkilerin de yarısı aralıkta doğuracak gibi
Ay evet ya bizimkiler erken olmasın zamanında doğsun :KK57:aynı gün doğum yapabiliriz yani bellimi olur:KK19::KK48:

Nego Nego oğlun gerçekten çok tatlıymış yaa maşallah, bide nasıl masumm, şimdikide abisi gibi yakışıklı olur inşallah. ve bence bi tanede kız doğurmalısın :)) ben renkli göz cok seviyorum :)
Sağol canım, burda 9 aylık falandı şimdi kocaman:)

Eymenimi gördüm rüyamda eğer çıkarsa bu paşamdan daha sarı daha beyazdı:)

Eşimde birde kızımız olsun senin gibi olsun diyor ben maviş değilim kara kuzumuz da olsun diyor:KK48: bende yok canım sağol Allah isteyene bekleyene nasip etsin diyorum, hem kız olacağıda garanti değil malum:)

benim pazartesiydi randevu
bebeğim hala ters pozisyonda zaten sezeryan yapmak istediğim için problem yapmıyorum
burcu hanım 40. haftayı bekleyemeyiz cünkü makat duruşlarda sancı başlarsa doğum erken sürede gerçekleşiyor dedi
onun için ocagın ilk haftası sezeryan yapmayı düşündüğünü söyledi
bende okeyledim
ocagın ilk haftası olacak yani benim sezeryan o zamanda 39haftalık oluyorum zaten
gün belirlemedi haftaya bigün gel güne karar verelim dedi
nasıl heyecanlandım
bu arada 36+1 de kilo 2800 boy 47-48cm gibi dedi
bende durumlar böyle...

doğar doğmaz değilde 1 hafta sonra yaptırmayı düşünüyoruz sünnetini
bebek için çok daha rahat oluyormuş sünnet
zaten şimdilerde büyük çogunluk böyle yaptırıyor
yaşı biraz daha büyüyncede sünnet düğünü yapıcaz sadece pipisi önceden kesildiği için sünnet düğününde kesilmeye gerek kalmıycak...

bu arada kendimi zorlasam o patiğide örerim ama eriniyorum:KK76:
hala süslemesi için küçük küçük süsler yapıyorum :)
ayy ne bilim güzel olcak sanırım oda tabi odayı süsledikten sonra nasıl bi görüntü ortaya cıkacak oda belli olmaz:KK64:
bu arada o ördüğün küçük patik varya onu hastane odana asmak içinde kullanabilirsin.

canım benim de bebeğim makat gelişi ve döneceğe de benzemiyor ama doktorum sezeryanın lafını bile etmedi dönmezse elbet sezeryan olacak ama şunu anlamadım makat gelişi bebekler sancı başladığında nasıl hemen doğuyor bunu çözemedim :D yani doktorun bu konuda seni aydınlatmış mıydı

Eşimde birde kızımız olsun senin gibi olsun diyor ben maviş değilim kara kuzumuz da olsun diyor:KK48: bende yok canım sağol Allah isteyene bekleyene nasip etsin diyorum, hem kız olacağıda garanti değil malum:)
Haklısın canım Allah gönlüne göre versin diyelim o zaman :)

evet canım benim bal küpüm o maviş oğlum, sizler için koydum normalde pek kullanmam nazar olur diye:) çoook yakışıklı tıpkı babası:KK70: eşimide sıkıştırıyorum araya:KK70: amiiiin diyorum
Allahım korusun maşallah sübhanallah çok tatlı minik oğlun :) öp yerime benim onu annesi:)

Ozan saldırınca rahatlıyor ya benim prenses gibi narin bir ablam vardı lohusalık Döneminde aynı öyle saydırıuordu valla :)) ben üzüldüysem o da üzülsün diyordu biz yapma etme dediğimizde:)) o lafları nerden biliyormuş şok olmuştuk :)))

Eflalim senin kp i sıkıştırıp dövelim aklı başına gelsin:))) daha da karışmaz hiçbir şeylere..: oğluşuna da maşallah :))

Bende hemen yaptirmak istiyorum esim istemiyor anlasamiyoruz bu konuda belki baskalarina garip gelebilir ama sunnet dugunune karsiyim saglik icin bisey yapiliyor bizde bunu düğün gibi törenlerle millete duyuruyorz ki kız cocuklarina haksizlik yapildigi dusuncesindeyim toplumumuzda erkek cocugunun ne kadar onemsendiginin kanıtı sonrada erkek egemen bi toplum diye hayiflaniyoruz pipisinden kesilen küçücük bi deriyi bile törenlerle kutlarsak ataerkil bir toplum olmaktan da kurtulamayiz o zaman kız cocugu da ilk regl oldugunda onu da kutlayalım....şahsi düşüncem bu benim yapanlara saygı duyuyorum

Allahım korusun maşallah sübhanallah çok tatlı minik oğlun :) öp yerime benim onu annesi:)
amin canım sağol öperim
Ozan saldırınca rahatlıyor ya benim prenses gibi narin bir ablam vardı lohusalık Döneminde aynı öyle saydırıuordu valla :)) ben üzüldüysem o da üzülsün diyordu biz yapma etme dediğimizde:)) o lafları nerden biliyormuş şok olmuştuk :)))

Eflalim senin kp i sıkıştırıp dövelim aklı başına gelsin:))) daha da karışmaz hiçbir şeylere..: oğluşuna da maşallah :))

ay öyle canım lohusalık falan insan değişiyor:) bende çok bağıran biri olmuştum mesela:oops:

oğlum için sağol

kp i hemen postalıyorum adres verin:KK70: en çok kv sevinir kadıncağız rahatlar:mad:

minione minione canim yanlis anlama sen konuyu actin diye alintiyi sendn yaptim kimseyi kirmak icin yazmadim şahsi düşüncem yani seni kastetmedim;)

Bende hemen yaptirmak istiyorum esim istemiyor anlasamiyoruz bu konuda belki baskalarina garip gelebilir ama sunnet dugunune karsiyim saglik icin bisey yapiliyor bizde bunu düğün gibi törenlerle millete duyuruyorz ki kız cocuklarina haksizlik yapildigi dusuncesindeyim toplumumuzda erkek cocugunun ne kadar onemsendiginin kanıtı sonrada erkek egemen bi toplum diye hayiflaniyoruz pipisinden kesilen küçücük bi deriyi bile törenlerle kutlarsak ataerkil bir toplum olmaktan da kurtulamayiz o zaman kız cocugu da ilk regl oldugunda onu da kutlayalım....şahsi düşüncem bu benim yapanlara saygı duyuyorum
Bende kısmen sana katılıyorum canım, ama bizim toplumumuz abartmayı şatafatı seviyor, kız erkek ayrımından kaynaklandığını düşünmüyorum, cocugun canı acıdığı için bi teselli gibide görülebilir bence. Bizim ailede pek yapmaz kardeşlerime kuzenlerime yapılmadı sünnet düğünü, aile arasında yekınlara yemek verildi o şekilde sade bir tören..

yokk tatlımm haftaya çarşamba kısmetse,sesim çıkmıyor bu çılgın napıyor demiyorsun hiççç,paylaşılmış yünler örgüler,bir baktım dolapta bir mavi bir beyaz yün,birde tığ:p
ayy dedim ben bunlan bişi yapıyım,bilmiyorum çok ii ama zincir trabzan aklımda kalmış,converse bebek patik yapımı gördüm you tube da

yap sök yap sökk yapp bakk aayyhhh halen teki bitmedi bir haltada beznermi bilmiyorum ,ilki dev gibi oldu nerdeyse bana olcak:KK53::KK48:
ikincide o kdr ufakki oyuncak bebeğime giydirirm artık:KK48::KK48::KK48: yada süs olcak asarım beşiğine:KK48::KK48:
can sıkıntısı işte,bitince atarım,yada atmıyım rezil olmıyım:KK48:

inanki benimde bu konularda hiç yeteneğim yok hemen hemen ilk tecrübem olcak,baka baka yapıyorum şuan,kadın zaten jet hızıylaa anlatıyor sanki 40 yıllık usta varmış gibi karşısında ama kımını kendimce sallayıp yapmaya çalışıyorum bitince atıcam tabi biterse:KK48:
yeni iş heyecanından çabucak bitirirsn canım sen.resimde bekliyorum :KK15:

evet canım benim bal küpüm o maviş oğlum, sizler için koydum normalde pek kullanmam nazar olur diye:) çoook yakışıklı tıpkı babası:KK70: eşimide sıkıştırıyorum araya:KK70: amiiiin diyorum
oy oy maşallah Allah ım size bağışlasın çok tatlı..

Merhaba kızlar yeniden ..doktordan geldim benim kız pek inatçı çıktı dönmemiş ..doktorum bundan sonra bekleyecegiz artık son ana kadar dedi.onun dışında herşey iyi sancı yoktu nts de ama 1cm lik açılma varmış.ikinci hamilelik oldugu için sancıları bekleyebiliriz ilk olsaydı gelecek haftaya sezeryan olabilirdiniz dedi.Hakkımızda ne hayırlısı ise o olsun herşeyde bir hayır varmış.Bizden haberler böyle canlarım :))
ayy bende doğum korkusundan ters dönse diye bekliyorum :oops::oops: benim kızda saolsun geçen hafta döndü :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:4 gözle bekliyodum sanki dönsün diye:mad:
inşallah döner seninki canım.ben halı sildim geçen hafta sanırım ondan döndü.Hatta daha öncede paylaşılmıştı tam hatırlamıyom ama yere eğilip gır gır yapmak dönmesini sağlıyomuş benim kız o gün döndü mesela:KK58::KK58:

canım benim de bebeğim makat gelişi ve döneceğe de benzemiyor ama doktorum sezeryanın lafını bile etmedi dönmezse elbet sezeryan olacak ama şunu anlamadım makat gelişi bebekler sancı başladığında nasıl hemen doğuyor bunu çözemedim :D yani doktorun bu konuda seni aydınlatmış mıydı
canım hayır daha önceden aydınlatmadı
hemen değilde daha kısa sürede gerçekleşir doğum dedi
canım senin kararın ama makat geliş ile normal doğum yapmak bebek için riskli
ben kendi açımdan şöyle düşünüyorum
ben normal doğum yapmak istiyorum diye, ters duran bebeğimi makat duruştayken normal doğumla dünyaya getirme riskini göze alamam
yani bebegimi azcık riske sokan hiç bir seceneğe evet diyemem
naçizane düşüncem
zaten dönmezse sezeryan olmıycam demişsin pardon canım..

Ay benim eşim beş tane çocuk istiyorum genç nüfus azalmış diyo banane be sen doğur o zaman dedim beş tane iki üç tamam da beş ne be:KK57::KK57:kalabalık aileyide çok sever bide bende tersine az olsun öz olsun:KK50:neyse bakalım allahım korusun bu miniğimi kucağımıza alalım da bi sağlıkla:nazar::nazar::KK46::KK46:

Back
X