• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
ecepelin29 ecepelin29 pirincsalatasi harika salgam suyuyla yapiliyor tavsiye ederim arkadasim yapoyor onu ben hic yapmadimyada julyen salata yapabilirsin herkes seviyor onu

Hım biliyorum geçen hafta gelenlere ondan yapmıştım :KK66:
Bildiğiniz farklı salata tarifi var mı
ay Cnm Kolay gelsin benim de Yarın arkadasim gelicek bi kisi bişeyler hazirliyim diyorum. Ben tavuk salatasi yapmayi planliyorum arkadasim sevdigi icin..belki biliyosundur zaten..
Aksam babama gidicez insallah yemek goturucem yarin temizlige bayanlar gelicek ona çünkü. .Nil hanim uyursa bi seyler hazirliycam insallah..

Hım biliyorum geçen hafta gelenlere ondan yapmıştım ;)
Bildiğiniz farklı salata tarifi var mı

ecepelin29 ecepelin29 pirincsalatasi harika salgam suyuyla yapiliyor tavsiye ederim arkadasim yapoyor onu ben hic yapmadimyada julyen salata yapabilirsin herkes seviyor onu
biz de bulgurla yapıyoruz aynı salatayı canım o da güzel oluyor

benmde akşam misafirim var çaya bnde düşünme aşamasındayım Bi malzeme eksik olsa bebekle çıkıp alamıyoruz eskisi gb mutfağa Bi girebilsem

ecepelin29 ecepelin29 canım tatlı olarak kahveli pasta var hem yapımı kolay hem yiyen bayılıyor

şimdi oğlumu uyutuyorum uyusun defterime bakıp yazıyım

salata olarak bulgurlu salatam var uydurmasyon onuda beğeniyorlar

pilavlık bulguru sıvıyağlı salçalı pilav gibi pişiriyorsun sonra kornişon turşu garnitür mısır dereotu yeşil soğan kimyon limon istediğin baharatı karıştır çok leziz oluyor canım çekti bende yapıyım:)

poğaçaya dediğim sostan olur acukayı diyorsan eğer

onuda evde yapıyorum ceviz ekmek içi biber domates salçası sarımsak kimyon zeytinyağı var içinde

C Cucu aynen cnm. Ben malzeme eksik olmasin diye indigimde kedidili potibor kek puding kremsanti mavi hashas irmik vanilya misir baklavalik yufka borekik yufka aliyorum herdaim eksildikce ekliyorum

kahveli pasta

yarım su bardağı sıvıyağ
bir su bardağı süt
bir su bardağı şeker
iki yumurta
bir paket kabartma tozu
bir su bardağı un
üç çorba kaşığı kakao bu malzemelerle keki yapılıyor

piştikten sonra bir su bardağı suda bir paket granül kahve eritilip soğutuluyor sıcak keke dökülüyor

kreması için

bir türk kahvesi fincanı un
bir „ „ „ şeker
iki su bardağı süt bunlar pişirilecek soğuyunca iki poşet çırpılmış krem şanti eklenip karıştırılıcak pastanın üstüne sürülecek üstünede ikram etmeye yakın türk kahvesi serpilecek

dikdörtgen ya da yuvarlak borcam ölçüsü

Ece erken 15 gün önce epidural sezaryenle dogum yapti 10 kilo vermiş bile:KK11:ebru şallı 2 dogumunu da sezaryen yapmış hic dogurmamış gibi.... taş gibi hatun :KK11:illa ünlü mü olmak lazim:eek:bende istiyoreee taş gibi olmak:KK42:
onlar emzirmiyor olabilir dicem ama ebru salli emzirdi ya bunlarin niye sezeyan yeri yok jic gobegi acik giyiyorlarda

Slm kizlar hazırlık yapanlara kolay gelsin ben de kosturuyorum bugun..Yarin arkadasim gelicek diye aglayan kek yaptım, bi de babama yarın temizlige gelicekler diye yemek yaptim onu birakicaz akşam gidip...
Onun disinda ben face de lansinoh a emzirme ile ilgili soru sormuştum goreve başlayacağım icin Ynt ve sorumun resmini yüklüyorum belki bi faydasi olur. .
PicsArt_1429884570629.webp

3 yildir evliyiz 2 yilinda ayri kaldik. Gecen yil birlikteydik sadece allahtan o ara cocuk yapmisiz :) zor oluyor ya pzt sabah erkenden gidiyor. Pazar aksami icime bi yumru oturuyor . Pzt aksama kadar sikiliyorum sonra alisiyoruz tabi oglusumla. Cuma aksam gelince de bi garip oluyorum bazen ☺ insan her seye alisiyor ama kotu. Ilk zamanlar cok korkuyordum bebegime bir sey olursa nasil yaparim diye..
O zaman bir araya gelirseniz 2. Çocuk çok sürmez oğluna kardes gelir :-) inş bir şey olmaz Allah yardımcın olsun..

Bu arada ben calismayi ogrencilerimi ozledim norm fazlasiyim ogre
[/QUOTE]
Şimdi calissan bebeğe nasıl bakacaksın? Var mı yanında kalan biri.. ben başladım çalışıyorum 3 haftadır rapor almadım.. okulu ozlemisim dersi ogrencileri ama Eve koşarak dönüyorum bebeğimi de özlüyorum :-)

calpol ateş düşürücü olduğunu anladım ama bize doktor ateşdüşürücü olarak fitil vermişti ve zorlandım omu kullanırken madem böyle bir şurup vardı niye bize vermedi. Calpol u kullanmanın 3 aylık 5 aylık diye bir sınırı mı var acaba? veya her ateş durumunda kullanılabilir mi ? öyleyse evde bulundurayım bari
Canım calpolu bizede verdiler ama hiç. Kullanmadım ben ateside çıkmadı şükür. Ama calpolun içeriğindeki bi madde ayda bi kere bile kullanılsa ilerde yüzde yetmiş astıma sebep oluyomuş bunuda geçen bi ark paylaşmış facede gazete haberi. Çok mecbur kalmadıkça kullanma derim

iyi akşamlar güzel yürekliler
bugun saglik ocagina gittik şükür kilo almis onceki ay a gire cok az ana olsun boyumuz iyi uzamis maşallah...
saglik ocağından çıkınca aylardan sonra sohbete gittim cok özlemişim arkadaşları o ortami cok şükür artik normal hayata döndüm demek oluyor bu benim için
kv de yoktu rahat ettim.daha gelme nisan ciksin mayis çıksın diyip duruyordu daha dinleyemem onu. ben vakiftayken aradı sohbetteyim diyince yok hastasın yok cocuk mikrop kapar vs birsürü şey saydi bisey olmaz anne diyip kapattim
mikrop kapicak neyi var ki normal bir ev gibi ve cocuk odası var zaten biz arkadaşla hep ordaydik ay cok iyi geldi valla.cuma günleri gidicem ins.

mama sandalyesinden bahsedilmis.biz almistil ufaklık daha doğmadan
cok cok pahali degil ama esim yorumlara bakarak wellgro diye bi marka almıştı gayet de iyi ayaklı ve de

tarifleriniz de iştahımi kabartti himm mis
ben de en son misafierime Yaptıklarımdan Havuçlu cevizli kek uzerine kendim kakaolu krema yapıyorum ve salatalardan barbunya salatası yapnistim cok da lezzetli oluyor tavsiye ederim
geçenlerde yazacaktım ama konu açılmışken söyleyeyim
malum hepimiz de misafir agirliyoruz bol bol
yaptigim ikramliklari soylesek bizler icin farklı lezzetler olur. farkli memleket ve yörelerin kadınları olarak

hihami hihami canım dediğim dr evliya çelebideydi şimdi araştırma hastanesi olmuş dr ordamıdır bilmem biz ordayken devlet hastanesiydi

özelde de dr lar çok iyi olmayabiliyor

mesela burda büyük oğlumu hep özele götürdük en son yanlış teşhis yaptı

yine devlette süper bir dr bulduk oğlumun dr fobisini bile yendirdibu dr
Baktım listeden canım o isimde bi Dr var, bakalım deneyelim orayı da çok zor ya Dr bulamamak :KK43:

Bizde de yarın mevlüt var. Biraz gecikmeli oldu mevlümüz ama anca denk getirebildim zamanı. İkramlıkların yanında benim de el emeğim olsun diyerekten galeta unlu tatlı yaptım. Sabahtan da kurabiye yapsam diyorum. Her şey Zeynoş için :D
Bu arada misafirleriniz için tramisu yapımı kolay, hafif ve lezzetlidir. Tarifimi arzu edene verebilirim. Beğenmeyen çıkmadı şimdiye kadar ;) Salatalardan da kırmızı fasülye salatası, tavuklu kuskus, mantarlı semizotu önerebilirim. Bir de ben rahat zamanımda sosyete mantısı için kıymalı minik gül börekleri hazırlayıp buzluğa atıyorum. Yağlı suyla ıslatıp fırınlıyorum. Sarımsaklı yoğurt ve üzerine salçalı sos... oiiiiyyyy acıktım gece gece :D

Back
X