• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Günaydın canim.
geçer gecer canim sabah sabah ben de öyle atarlandi eşim geri gecti ama.yoksa hayat gecer mi.

ilahi canim.hayırlı kandille.cumamiz mübarek olsun

aminn.hayirli cumalar kandiller canim

ahh benimki de memur ama hic evden gitnez.onceden sıkılıyordum da oglustan sonra bi yere gitse gondermiyorum hemen tel le çağırıyorum iyi oluyor ama bugune dek hiçbir ev isinde yardim etmez.üstelik sabah ben gidiyordum o evde gelip ona kahvaltı hazirliyordum çalışırken.simdi sadece bebişe sevgisinden sefkatinden bakiyo

eflalim huylu huyundan gecmez.bizde tam tersi kv kp hala en ufak seyde para gerek mi diye sorarlar. esim kotu alisti biz de onlara veririz ama tekrar verirler. biz onlardan alsak istemezler. minnet altında kalmak da iyi degil.esime diyorum annenlere guvenme basinin çaresine bak diye
cok şükür gecen ay sıkıştı.benim maasi tekrar odemek gerejince e bir de araba taksidi derken.
annesigilden istemedi söyleme dedim.oğlusun takılarını filan bozdurduk malesef. hallettik bisekilde
benım esımde dın gorevlısı onceden hep evdeydı sımdı bebek oldu adam eve gelmıyor bahce ıslerı varmıs koydeyız malum zorunlu gorevde koy hayatı farklı yenı alıstım :cool:

Iblis Allah'a der ki; "varligina yemin ederim ki insanlari mahsere kadar kandirmaktan vazgecmeyecegim " bunun üzerine Rabbim der ki; "varligima yemin olsun ki kandirdigin her kulum benden af diledikce bende onlari affedecegim" Affolunabilmek duasi ile... MİRAç KANDİLİMİZ ve CUMAMIZ
MUBAREK OLSUN ...

agladıgınde bende oynamaya calısıyorum fakat hıc bır sekılde oyalayamıyorum ben mı beceremıyorum acabaa :KK51:

Canım oyalayamayacak kadar ağlıyorsa uyku vakti geciktiğinden olabilir.uyandıktan sonra ne kadar süre uyanık kalıyor dikkat et bakalım en fazla 2 saat olmalı.birde artık büyüdüler kucakta uyutmak senin için zor olur alışkanlığa dönüşmeden yöntemini değiştirmeyi dene canım

yok 3 4 saatte bı yarım saat bı saat uyur ama uyanık oldugu zaman burnumdan getırıyor. kucagımda gezdırıyrm yoruluyor ayagıma ya da hamagına koyuyorum sallıyorm mık mık sureklı huysuzlanıyor yarım saat sallarım bagıra bagıra dandını dadını nınnısını soylerım dısardan bırı gorse napıyo bu der emınım ama o nınnıye susuyor sıddetlı aglamıyosa :KK45:

Canım oyalayamayacak kadar ağlıyorsa uyku vakti geciktiğinden olabilir.uyandıktan sonra ne kadar süre uyanık kalıyor dikkat et bakalım en fazla 2 saat olmalı.birde artık büyüdüler kucakta uyutmak senin için zor olur alışkanlığa dönüşmeden yöntemini değiştirmeyi dene canım

Canım aynı durumdayız ama benimkinin sebebi uyumaması:KK43: gündüz hiç uyumaz uykuyu alamayınca ağlar ben çabalarım ama sonuç alamam 10 dk gözler kapanıp açılır tekrar ağlama...

Cnm bulunduğum ilde yok mlsf..
Satan kisi mağaza mi bilmiyorum ama farkli renkleri de mevcut kendisinde..
Alirsam msj atayim orjinal resmini gondersin elinde olan..Uyarin icin cok sagol dikkate alicam..

Oy masallah cnm senin oglan hizli..
Sen öyle diyosun ben ailemle ayni sehirdeyim ama baska sehirde olmak isterdim sanki annem olmayinca hicbi anlami yok burda olmanin..Benim pismanligim da esimin isi ile ilgili oldu bebek olduktan sonra. .Keşke memurla filan mi evlenseydim diyorum daha erken gelirdi eve..:KK51:

Hangi site acaba mahsuru yoksa soyler misin bi de ergobaby neye istinaden orjinal değil dedi sana..

Ya benim de canım sıkkın dün kizimin kakasinda kahverengi mukus vardı acaba kan miydi..
Kakasinin rengi yesil oldu bi onceki gun disaridaydik ve hava serindi usuttu snrm..
Yavrum yaparken çok ikiniyor..
Napiim kizlar beklesem mi gecer mi acaba yoksa gotursem mi dr.a..

Ahh cnm benim esim de öyle bi yere gidecekse annemi getireyim diyo hemen sus payi gibi. .:KK43:
Gecen Öğretmen arkadas geldi sehir disina cikinca oyle idare ettim artik..

hepinizin kandili mubarek olsun..
ben ergobaby abd ye email attım onlarda beni avrupa bölgesine yönlendirdiler, ben kanguru burada.com adresinden aldım ve bana o satıcının kayıtlı olmadığını büyük ihtimalle sahte olabileceğini söylediler,,,
ama lakin intenette bir sürü websites, var, sahte orj,nal ergobaby nasıl ayırd edebilirim diye oraya baktıımda orjinal gibi görünüyor,,,
bende gözümü kapadım kullanıyorum ama tabii 259 tl de para verdim,,,,
bu arada kakasından kan gelmesinin sebebi belli bir şeylere alerji olması olabilir,,,
benim oğlumda oldu,,, dr um bana diyet verdi,,,,bir süre çikolata, süt, yumurta, yogurt gibi şeyleri yemedim daha sonra çikolata yedim baktım kakasında kan var mı? soonra yumurta yedim kan yok, daha sonra yogurt yedim oldu biraz onun için çok az yogurt tüketiyorum birde bakla yemiyorum,,,
tabii doktoruna da sor,,,
özelikle eğer kızında benim oğlum gibi alerjik ise doktorlar kesinlikle ilk 6 ay ek gıdaya geçmeyin diyorlar, çünkü büyük bu ihtşmal bu alerjiler kaybolucak ama ek gıdaya geçersen hem alerjiler kalıcak, evlerden uzak alerjiye bağlı alerjik astımı olabilir yetişkinliğinde,,,,(benim ailemde alerjik insan çok fazla, alerjik astımı olan da çok fazla),,,,
geçmiş olsun yeniden,,, ama sürekli kızının kakasını kontrol et,,, ben hep bakıyorum bazende k..sında boncuk bulma deyimi buradan geldi herhalde diyorum,,, :)))))

:KK45:
aynen bende bu durumdayım SUREKLI GEZMEK KUCAK ıstıyor :KK47: ne yedırecem nasıl olacak dusunup duruyorum

dakka bası gezdırmekten kollarım uyustu bende netten arastırdım evde slıng yaptım carsaftan caprazlamasına resımde atarım cok rahatladım gercı hıntlı kadınlara benzedım ama olsun :KK45:

bu yogurdu nası yapacaksın yanı mayalamayı

gecmıs olsun:KK16:
normal yogurdu mayalar gibi yapacağım, fakat internette baktımlarım yoğurdu mayaladıkdan sonra, sıcak su dolu bir kaba koyup üstünü örtüyorlardı, çünkü çok tutan bir yoğurt değil biraz cıvık oluyor,,,

Günaydın M miss_curious seni o kadar iyi anlıyorum ki annem olsun aynı şehirde yeter diyordum yada ablam falan yada kaynanam bana da destek olacak biri olsun yeter sonra baktım ki amann zaman çabuk geçiyor ve herkes önüne gelen hayatı yaşıyor kızım büyüyor ve bana arkadaş oldu senınde kızın büyüsün kimseye ihtiyaç duymayacaksın tabiki herkesin yeri ayrı ... Bende bazen eşim yoğun çalışıyor diye üzülüyorum seninki ne iş yapıyor

M miss_curious canım ben tek kalamıyorum karanlıktan geceden korkuyorum, sus payından ziyade tek kalamadığım için çağırıyor eşim.

Canım benim annem hayatta faydası yok aynı şehirde ayda bir bile gelmiyor anne işte...

Eşinin işi ne canım, benimki memur ama sekizde anca girer eve işi çok yoğun yani memur olup benimki gibi olabilirdi:)
Esimin kendi işi kizlar bilgisayar dükkanı var, ama bunun yanında isi geregi secim oncesi Çalışmalari oluyor buna da cok kiziyorum. .
@Girlboymom büyük altı aylıkken emekledi Ahmette öyle görünüyor:) dokuz aylıkken sıraladı ama yürümesi onbeş aylıkken oldu yürüteçten olabilir gerçi günde yarım saatten fazla koymuyordum ev süpürürken yemek yaparken koyuyordum.

M miss_curious benim oğlumda iki gündür yeşil yapıyor koyu yeşil, iki gündür hafif oturtuyorum eskilerin dediğine inanıcam nerdeyse geğreği battı da yeşil yapıyor diye:) benimkide üşüttü ev serin yere koyuyorum

yürûteçe ne zaman koyabilir eflalim

Kizlar yurutec kesinlikle kullanmayin yazıyordu geçenlerde bırakın uzun sure emeklesin gibi bi sey okumustum. Uzmanlar böyle diyormus gerci kv cok hevesli bi an once yürümesi icin koyucam kesinlikle diyor. .
@eflalim fena üşütmüş benim cimcime yesil gecti gibi ama ishal oldu by seferde atesi yok sukur..Bol bol emziriyorum baska yapabileceğim bi sey yok snrm..

ben ergobaby abd ye email attım onlarda beni avrupa bölgesine yönlendirdiler, ben kanguru burada.com adresinden aldım ve bana o satıcının kayıtlı olmadığını büyük ihtimalle sahte olabileceğini söylediler,,,
ama lakin intenette bir sürü websites, var, sahte orj,nal ergobaby nasıl ayırd edebilirim diye oraya baktıımda orjinal gibi görünüyor,,,
bende gözümü kapadım kullanıyorum ama tabii 259 tl de para verdim,,,,
bu arada kakasından kan gelmesinin sebebi belli bir şeylere alerji olması olabilir,,,
benim oğlumda oldu,,, dr um bana diyet verdi,,,,bir süre çikolata, süt, yumurta, yogurt gibi şeyleri yemedim daha sonra çikolata yedim baktım kakasında kan var mı? soonra yumurta yedim kan yok, daha sonra yogurt yedim oldu biraz onun için çok az yogurt tüketiyorum birde bakla yemiyorum,,,
tabii doktoruna da sor,,,
özelikle eğer kızında benim oğlum gibi alerjik ise doktorlar kesinlikle ilk 6 ay ek gıdaya geçmeyin diyorlar, çünkü büyük bu ihtşmal bu alerjiler kaybolucak ama ek gıdaya geçersen hem alerjiler kalıcak, evlerden uzak alerjiye bağlı alerjik astımı olabilir yetişkinliğinde,,,,(benim ailemde alerjik insan çok fazla, alerjik astımı olan da çok fazla),,,,
geçmiş olsun yeniden,,, ama sürekli kızının kakasını kontrol et,,, ben hep bakıyorum bazende k..sında boncuk bulma deyimi buradan geldi herhalde diyorum,,, :)))))
Saydiklarini dogdugundan beri her gün tuketiyorum sonradan olmamıştır umarim:KK43:
Gerci duzeldi rengi şükür ama ishal su anda. .
ben de sahibinden comdan alicam gibi israrla orjinal mi diye sordum resimlerini atti guzel görünüyor, sahte bile olsa iyidir heralde..umarım aldigima deger hic kullanmama ihtimalim var ama olsun..

L leble @Mrssuperfine kizlar ynt olarak satıcı bana bunu yazmis resimleri de göndermiş, napsam alsam mi samimiyetine inandim gibi saticinin bir de ayirt etmenin bir yolu var mi kizlar sahtesi ile orjinalini..
Screenshot_2015-05-15-17-04-14-1.webp

Eklentiler

• IMG-20150515-WA0013.webp
    IMG-20150515-WA0013.webp
    24,8 KB · Görüntüleme: 96
  • IMG-20150515-WA0012.webp
    IMG-20150515-WA0012.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG-20150515-WA0009.webp
    IMG-20150515-WA0009.webp
    32,2 KB · Görüntüleme: 105
  • IMG-20150515-WA0010.webp
    IMG-20150515-WA0010.webp
    24,3 KB · Görüntüleme: 105
Slm Kizlar..
giremedim gecmisi okuycam Insallah ilerleyen Saatlerde..
Biraz canım sıkkın, kizim emmek istemiyor bikac gundur..5 dk emip geri cekiyor zorlarsam da Kusuyor..Gogsumu bosaltmiyor bi turlu..Isi gucu gezmek..
Sessiz Ortamda filan da Emzirmeyi denedim cok acsa oyle emiyor sanki. .3-4 kez kaka yapardi simdi 1-2 ye düştü. .
Bakalim biraz izliycem Olmadi bi goturucem doktora..
emzirme suresini mi uzatmaliyim bilemedim. .
Canim benimki de oyleydi. Dikkat et sutun azalmasin emmedigi icin. Sutunu sagmaya calis. Benim gogusler yumus yumus oldu sıkıyorum cok az geliyo. Dereotu incir humana. Dut... Ne bulduysam yapiyorum simdi tekrar artsin diye

internette gezerken gördüm bazı anneler emzirme kolyesi takıyormuş, maksat bebek emerken onunla oynasın ve emmeye devam etsin,,
çünkü artık dışarıda ki herşeye çok açıklar dikkatleri çok dağılıyor,,,,
https://www.google.com.tr/search?q=breastfeeding+necklace&espv=2&biw=1242&bih=585&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=1ExSVep0iZ-yAdbOgZgL&ved=0CAYQ_AUoAQ#imgrc=0TtE9653zgb0vM%3A;eKlKygBcWxJoLM;https%3A%2F%2Fsparkofamber.files.wordpress.com%2F2013%2F04%2Fnursingnecklace2.jpg;https%3A%2F%2Fsparkofamber.wordpress.com%2F2013%2F04%2F18%2Fthe-mothers-love-baltic-amber-breastfeeding-nursing-necklace%2F;868;659

bende araştırıcam eğer burada varsa alırım yoksa da kendim bir şeyler uydururum,,,
Cok mantikli gercekten. Ben de alayim oyle bir sey.

merhaba kızlar telefondan takip ediyorum ama yazamıyorum, bilgisayarı açınca yazayım dedim :)
benim bebeğim de gündüz 4 saati buluyor bazen acıkması bazen de 2 saat sonra yine istiyor ne zaman isterse o zaman emziriyorum geceleri daha da uzuyor tabi kilo alımı da çok iyi çok şükür :)

sizinle bir yazı paylaşmak istiyorum :) ek gıda ile ilgili aşçıanne diye birinin blogundan :) bebe bisküvüsü tarifini beğendim yapıcam bende kızıma ek gıdaya geçince :)

EK GIDAYA GEÇİŞTE YAPILAN 9 YANLIŞ
YANLIŞ 1) Ek Gıdaya Erken Başlamak: Bana gelen her soruda ve her fırsatta da belirttiğim gibi, tek başına anne sütü, (yoksa veya yetersizse formül süt), bebek D vitamini ile desteklendiği takdirde, ilk 6 ay bebeğin tüm gereksinimlerini karşılar. Ek gıdaya erken başlamak, bebeğin henüz gelişmemiş sindirim sisteminde çok şey beklemek anlamına geliyor. Bebek “ek gıda”ya başlasa bile, yediklerinden fayda sağlayamayacağı gibi, bir de boşu boşuna sindirim sistemi sorunlarıyla karşı karşıya kalıyor. Ek gıdaya geçişte yapılan yanlışlardan biri de ek gıdaya 4-6 ay arası başlamak. Mayıs 2001’de yapılan ve dünyadaki tüm ülkelerin katılımıyla düzenlenen 54. Dünya Sağlık Toplantısında ek gıdaya 6.ayda başlanması kararı alınmıştır.

Not: Bebeğiniz altıncı ayını doldurmuş olsa bile, başını henüz dik tutamıyor, diliyle geri itme refleksi hala devam ediyor ve henüz dik oturamıyorsa ek gıdaya geçişi erteleyebilir ve bir uzmandan yardım alabilirsiniz.

YANLIŞ 2) “Benim oğlum brokoliyi hiç sevmedi” gibi cümleler kurmak: Bebekler genelde kendilerine ilk kez sunulan bir besini yemeyi reddedebilirler. Damak tadı konusunda bebeklerin aşırı muhafazakar bir zihniyette olduğunu asla unutmayın. İlk sunumlarda bebeğin bir yiyeceği yememesi, o besinin sevilmediği/sevilmeyeceği anlamına gelmez. O nedenle “Benim bebeğim brokoli sevmiyor” şeklindeki cümleleri içinizden bile kurmayın. Bu durumda bebeğinizin yemeyi reddettiği şeyi, hiç ısrar etmeden birkaç gün sonra tekrar deneyin. Farklı tabak, farklı besin kombinasyonları (yanına yoğurt, baharat çeşitlerini kullanmak), farklı dokular (püre yerine çorba gibi, kıyma yerine kuşbaşı kavurma gibi) ile denerseniz başarınız artar. Yine reddederse bu sefer bir, bazen birkaç hafta sonra deneyin. Sevmediği gıdayı sonraki dönemlerde tekrar sunun. Ve o sevmediği besin her neyse, o besin ailenizde tüketiliyor mu onu bir sorgulayın. Sebze yenmeyen evlerde bebeklerin sebze sevmemesi çok normal, hatta sevmesi anormal olur. Zira bebekler neyi görürse kaydediyorlar. Sizin bu süreçte yapmanız gereken, ısrarcı olmadan ve bıkmadan, kararlılıkla bebeğinize sağlıklı yemekler yapıp özenlice sunmak. Yaratıcılığınızı sonuna kadar kullanın, siz bir AşçıAnne’siniz bunu sakın unutmayın
icon_wink.gif

Bazen de bebekler, ek gıdaya geçişte ilk aylarda, refleks olarak dilleriyle kaşığı itebilir. Bu durumda bebeğim şu şu püreyi sevmedi demeyin. Bu tarz bir durumda küçük bir çay kaşığı yardımıyla besini dilinin üstüne koyun. O zaman lokmayı kabul edebilir.

YANLIŞ 3) Paketli Hazır Ek Gıda Vermek: Hazır bebe bisküvileri, binbir çeşidi olan ve harika tatlara sahip kaşık mamalar, kavanoz mamaları… Bu besinler “Junk Food”dur. Yani abur cubur. Yani bizim için hamburger, cips neyse onlar için de hazır paketli kaşık mamalar ve hazır bebe bisküvileri de o. Asıl benim içimi acıtan, çoğu çocuk doktorlarının bu besinleri kendi ağızlarıyla tavsiye etmesi. Bazı annelerin de kolayına geliyor tabi. Tadı da güzel olduğu için, zira şeker var içinde, bebekler reddetmeden yiyiyor. Hazırlaması da kolay, nasıl olsa doktor da önerdi diye diye abur cuburcu bir nesil yetişiyor. Lütfen bebeklerinizden hazır bebe bisküvilerini uzak tutun. Evde kendiniz tam buğday unundan ve şeker kullanmadan yapın. Ev yapımı bebe bisküvisi tariflerim için;

http://www.ascianne.com/tarif/ev-yapimi-bebe-biskuvisi-6-ay/

http://www.ascianne.com/tarif/muzlu-bebe-buskuvisi-12-ay/

YANLIŞ 4) Bulamaç Yapmak: Genelde kahvaltı öğünü için tercih edilir. Doktorlar tarafından da tavsiye edilir. Bulamaç yapmak, bebeğin damak zevkinin gelişmesini engeller. Tereyağı, yumurta, peynir ve pekmez gibi alakasız besinleri bir araya getirmek, bebeklerin damak zevkine karşı işlenmiş bir suçtur.

YANLIŞ 5) Blendır kullanmamak için Pütürlü Yiyemeyen Bebeğe Islarla Pütürlü Yemek Sunmak:. Besinler, ek gıdaya geçişte ilk önce tel süzgeçten veya blendırdan geçirilmelidir. Blendırın besinlerin vitaminini öldürdüğüne dair hiçbir bilimsel makaleyle karşılaşmadım henüz. Bebeğiniz blendırdan sonuna kadar çekilmiş püreleri, konforluca yiyiyorsa, lütfen bunu ondan esirgemeyin, en azından ek gıdaya başladığınız ilk iki ay. Blendırdan geçirilerek çok pürüzsüz hale getirilmiş gıdalar, bebeğin pütürlü gıdalara alışmasını geciktirebiliyor bu doğru. Fakat buradan yola çıkarak, bebeğin çok iyi beslenmesi gereken bir süreçte, pütürlü yiyemeyen veya henüz pütürlüye alışmaya hazır olmayan bebeğe, daha az yiyeceği bir dokuda yemeği sunmam ben şahsen… Sunmadım da… Çünkü bazı çorbaları pütürlü yemedi benim oğlum. Ben de o besin her neyse, ondan mahrum kalmaması için kullandım.

Blendır kullanımındaki tek yanlış, bebeğin her yediğini blendırlamak. Blendırlanmış püre ve çorba dışındaki dokularla da mutlaka tanışması lazım bebeklerimizin.

Ek gıdaya geçiş sürecinde, pütürlü gıdalarla beslenme ağız ve dil kaslarını geliştirerek bebeğin konuşmasına da fayda sağlar. Çünkü beslenme için kullanılan dil, dudak, sert ve yumuşak damak ve çene; aynı zamanda konuşmamızı sağlayan organlardır. O nedenle blendır kullanan anneler, zamanla yemekleri blendırdan geçirme süresini azaltarak, olabildiğince erken pütürlü gıdaya geçmelidir.

Bu konudaki detaylı yazımı, http://www.ascianne.com/puturlu-mu-putursuz-mu-blendir-mi-tel-suzgec-mi-catalla-ezmek-mi/ buradan okuyabilirsiniz.

YANLIŞ 6) İnek Sütüne 1 Yaş Öncesinde Başlamak: Eskiden anne sütü yoksa veya azsa akla gelen ilk alternatif inek sütüymüş. Sonucu büyük ihtimalle kabız veya ishal olan, alerjiden dolayı egzamalı ve gazlı bir bebek tabi. Sonra sulandırarak verilmeye başlanmış, şimdilerde ise neyseki 1 yaş öncesi inek sütü vermenin zararları artık çoğu anne tarafından biliniyor. Alerji ve her türlü sindirim sistemi sorunlarını tetikliyor, hatta bizzat sebep oluyor.

YANLIŞ 7) Meyve Suları, Yemek Suları ve Et/Kemik Sularına Güvenmek: Meyve suyu, başta C vitamini olmak üzere iyi bir vitamin kaynağıdır. C vitamini, demirin emilimin artırır ki bu bizim için önemli bir nimet. Zira ırkımız bebeklerinde demir eksikliği yaygın. Ama gereğinden fazla miktarda tüketilmesi; bebeğin anne sütü ile dolması gereken midesini başka bir sıvıyla doldurması anlamına gelir. Artı diğer sağlıklı besinlere (meyve suyuna nispeten daha lezzetsiz sebzelere) karşı iştahsızlığa neden olur. Zira her meyve suyunun tadı süperdir ve bu tadı alan bebek başka şeyler yemeyi muhtemelen reddedecektir.

Hiçbir besin değeri olmayan yemek sularına gelince… Bebeğe yemeğin suyu değil, yemeğin kendisinin verilmesi gerekir. Aynı şey et ve kemik suları için de geçerlidir. Et ve kemik suları hakkındaki düşüncelerimi; http://www.ascianne.com/?s=kemik&submit.x=0&submit.y=0 buradan okuyabilirsiniz.

YANLIŞ 8) Ek Gıda Verirken Biberon Kullanmak: Besinler kaşık ile verilmeli; ek gıdalarla beslenme esnasında biberon asla kullanılmamalıdır. Kıvamı koyu besinler, biberon emziğinden emilirken boğulmalara yol açabilir. Aynı zamanda biberon, bebeğin kendisini kaşıkla/çatalla besleme ve sofraya oturmaya başlama sürecini aşırı olumsuz etkiler. Bir de üç yanlışın birleşimi olan kombo bir yanlış var ki… Malesef bazı anneler, biberona hazır bebe bisküvili sütü koyup veriyor ve bebeklerin o küçük mideleri, fayda sağmayan bir sıvıyla dolmuş oluyor. Hem, o kıvamda sıvıyı biberonla ver, hem çöp gıda olan hazır bebe bisküvisi ile 1 yaş öncesi bebeğe yasak olan inek sütünü karıştır, hem de protein ve vitaminden yoksun bir öğünle bebeği doyur… Bebek tabii ki sebze yemez bu şartlarda…

YANLIŞ 9) (Sözüm ona) Soğanı Pembeleştirmek: Daha doğrusu şuna soğanı kızartmak diyelim. Artık kızartmanın zararlarından haberdar olmayan kimse yoktur diye düşünüyorum. Soğanı hangi yağda olursa olsun pembeleştirmek, soğanı kızartma işlemidir. Soğanlar suda sotelenmelidir. Sıkı takipçilerim bilirler, her soğanlı tarifimde de belirtirim soğanlar su ile sotelenir diye. Bu işlemi bebeklik dönemi boyunca sürdürmenizi tavsiye ederim.

Biz anneler için, bebeğimizin yediği her lokma bir mutluluk sebebidir. Özenle hazırlanan öğünleri reddeden bebekler karşısında anne son derece üzülür, bebeğinin yeterli besin alıp alamadığını sorgular. Bu noktada şunu unutmamalıyız; çocuk yeterli kilo alıyor, vitamin ve mineral eksikliği yaşamıyorsa, beslenmesi muhtemelen yeterli ve dengelidir diyebiliriz.

Ek gıda süreci, zordur, sabır ister, bilgi ister…
Sagol paylasimin icin:)

günaydın bayanlar,,
brnim bir kaç zamandır sütüm azalıyordu,, yaklaşık 1 haftadır oğluşumla beraber yatıyorum ve sütüm eskisi gibi yavaş yavaş artmaya başladı,,,
gerçi yatağını doğduğu günden ayırdım ama oğlumun ilk 6 ay sütle beslenmesini istediğim için yanıma aldım,,,,
bunun bilimsel olarakda açıklaması var,,, benim gibi sütü azalanlara tavsiye ederim,,,,
Benim de cok azaldi. Az emiyor diye oldugunu dusunuyordum ama simdi gecmisi okuyunca hepinizin bebekleri emme sikligini azaltmis. Ben de beraber yatayim bari. Umarim ise yarar..

Günaydın kızlar sizede
Geçmişi okudum bayadır giremiyordum.emzirmekle ilgili 3.aydan sonra 3,4 saat aralık olması gerekiyor diyor tracy hogg.eğer sık emzirirsek uykuları daha kısa ve atıştırmacı bir bebek olabilir kızlar.artık okadar sık emzirmeye gerek yok.ben 3 saatte bir emziriyorum 10 dk da doyuyor kilo alımı iyi şükür.artık kısa sürede bitiriyorlar
Ayy ne cok sey ogreniyorum sizden. Iyi ki varsiniz kizlar

Saydiklarini dogdugundan beri her gün tuketiyorum sonradan olmamıştır umarim:KK43:
Gerci duzeldi rengi şükür ama ishal su anda. .
ben de sahibinden comdan alicam gibi israrla orjinal mi diye sordum resimlerini atti guzel görünüyor, sahte bile olsa iyidir heralde..umarım aldigima deger hic kullanmama ihtimalim var ama olsun..
ben , tam 3 aylıkken kullanmaya başladım, ilk başlarda biraz ağlıyordu ama şimdi alışdı hatta çok seviyor,,, yemeğe falan gittik mi takıyorum birde benim sol kolumda zorlamadn şişme olmuşdu o falan da geçti,,,,
ilk başlarda sevmezse sen genede dene alışıyor belli bir zaman sonra,,, ilk başlarda takmak biraz zor gibi oluyor ama alışıyorsun,,,

Arkadaşlar aranızda aptamil pregomin as mama kullanan var mı? Bebeğimi 4 ay dolumuna kadar anne sütüyle besledim sadece. Bgn kontrolü vardı bir ayda 250gr almış:( mama takviyesi yapacağız fakat inek sütü alerjisi var. Sadece bu mamayı kullanabilirmiş. Tadının çok kötü olduğunu söyledi dr. Kullanan yedirebilen oldu mu?

Arkadaşlar aranızda aptamil pregomin as mama kullanan var mı? Bebeğimi 4 ay dolumuna kadar anne sütüyle besledim sadece. Bgn kontrolü vardı bir ayda 250gr almış:KK43: mama takviyesi yapacağız fakat inek sütü alerjisi var. Sadece bu mamayı kullanabilirmiş. Tadının çok kötü olduğunu söyledi dr. Kullanan yedirebilen oldu mu?
Onu kullanmadım canım ama aptamil conformil kullanmıştım ben gaz için ve tadı iğrençti oğlumda içmedi zaten

Benim de cok azaldi. Az emiyor diye oldugunu dusunuyordum ama simdi gecmisi okuyunca hepinizin bebekleri emme sikligini azaltmis. Ben de beraber yatayim bari. Umarim ise yarar..
yarıyor ama bir günde hemen bir değişim olmuyor aşagı yukarı bir hafta alıyor,,,,
eşimde söyleniyor madem yanında yatırıcakdın neden ilk başdan ayırdın diye ama , herşey bebişlerimiz için,,,,
bugünde mesela bütün gün benim koynumda uyudu,,,, uyanıyor emiyor küt uyuyor haftada 1-2 defada böyle bir huyumuz oldu,,,, öğlen 2 den akşam 5-6 ya kadar koynumda uyuyor,,,

Back
X