• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kizlar ek gidaya gecis bi surec oldugu icin ramazana kadar bir ogun yemesi icin önceden baslamak lzm snrm..Cunku 2 tatli kasigi ile basla demisti dr. Bana..
Sütü mayalamak icin yogurt makinası almistim gerekli diil ama indirimdeydi o dönem almis bulundum artik, günlük sutlerden mayalamayı düşünüyorum. .
Bebislerinize anne sütü vermisseniz surekli ben Olsam oruc tutmak icin mama vermezdim nacizane fikrim..Gecici bi donem elden geldikce emzirmek daha mantikli geliyor sanki bana ya da dogal bi seyler vermek..ilerleyen yilllarda Allah nasip ederse telafi ederiz insallah...

Merhaba anneler

Ben malesef bu sene Oruç tutmayacağım emzirmek önceliğim olacak Allah'ın izniyle çünkü Allah katında bile iki yıl emzirmemiz isteniyor ve de kaza ruhsatı var bu durumda.. Tutacak olan Arkadaşlara sa Allah sabır versin.. Seneye el gıdaya geçince tutarım inş..

Misafirlerim vardı evde 30 kişi olduk çocuklarla kimse kimseye sahip çıkmadı ben kontrol edemedim kitkat vs çikolata çöpleri yatağımdan bile çıkıyor malesef
Ama güzel ağırladım ikramlar boldu herkes beğendi bu kısmı güzel bir de bebeğimle oynadılar bebeğimi Güldürdülee bu da yeter :))

Sonra Ayrıntılı yazmak üzere öpüyorum
Bir de doktorum yoğurt herfün mayalanacak Günlük olarak ki faydası olsun su bardağına yap demişti

hayırlı aksamlar kızlar nasılsınız bugun mısafırım vardı yıne kendımı telef ettım bıtırdım mısafır gelecegı zaman cok telas yapıyorum nedense :) oglum uc gundur kaka yapmıyor huzursuz gıbı derdındende anlamıyorum kı :110: ne yapmam gerekıyor bana bı akıl verın bezı de pek dolu degıl mama vermıyorum sadece anne sutu alıyor.... ama sutum var sıkınca gelıyor yanı doyuyorda anlamadım bu ısı :KK17:şu garıban anneye yardım lutfennn :KK51:
karnına saat yönüne doğru dairesel hareketlerle masaj yapmayı dene, ayaklarını pedal çevirir gibi hareket ettir,,, ayaklarını çukur olan bölümüne baş parmaklarınla hafifçe bastır, poposuna çok az zeytinyağı damlat, altını aç, alt açma bezinin üstüne koy, ben külot giydiriyorum etraf kaka -idrar olmasın diye,,,
karnının doyup doymadığını da bezlerinde olan ıslaklıkdan anlayabilirsin,, ben öyle anlıyorum,, birde emdiği ğögüs boşalmış diye kontrol et,,,
bu arada zeytinyağı, önceden ısıtılmış ve soğumuş olsun, çünkü yağdaki asit oranı düşüyor, ısındığı zaman,,,

canım takma desemde takıyor insan şu boşboğazlık yapanlar gerçekten can sıkıyor, sende evet alıştırdım çok memnunum halimden siz mi taşıyorsunuz de, kilo konusunda ne desem bilemiyorum senin gözüne öyle görünüyordur tarttırdın mı ?

canım dün o kadar yoğunluğun arasında akşam yine çıktım dönüşte arabada ayağımda salladım:KK53::KK53: bende oturtucam artık yatmaktan sıkılıyor bana sarıyor:KK48: test yapmadım canım sabah eşime dedim o da hamilemisin diyor aklımı yitirecek gibi oluyorum Rabbim evlat hasreti çekenlere nasip etsin bizimkileride bize bağışlasın, canım çık ya anneni bekleme inan hiç zor değil tek çıkmak güven bana:KK66:

canım gamze gibi bir şey mi normaldir çok takıyorsan doktora kontrolünde sor canım için rahat eder

ne güzel yapmışsın canım sefan olsun, diyetisyen imkanın varsa bence devam et diyetisyene, benimde vermem lazım bir gazla başladım sonu fos çıktı:KK53: ağustosta düğün var benimde 20 kilo fazlam var:mad::mad:

hoş geldin bu arada özlettin

filede yıkıyorum canım

canım bilinen yerden almak istiyorum her siteden alamam güvenemem, benim evde ki omuzlarımı çok acıtıyor sevemedim

canım çok geçmiş olsun şükür geçici bir şeymiş Allah büyük dertler vermesin yavrularımıza

canım netten hiç yorum bulamadım

bende tutmak istiyorum ama çok zorlanacağım kesin çünkü sahurdan sonra uyumuycam akşama kadar iki çocukla napıcam bilmem

inşallah çabuk geçer canım ateşi

özletin canım kendini yeri senin pamuk kızını:) oruçla ek gıdayla ilgili bende de aynı sorular mevcut:)

canım mail attım cevap gelmemiş
Ananem bu memnunum taşımaktan desem taşı gâvur eşeği gibi der :KK53: Tarttırdım canım 3 haftada 600 almış ama biliyorum 1 hafta sonrasında yine aynı kalacak bezleri filan boş çıkıyo deli olcam iki emip bırakıyo saatlerce aç geçiyo mama veriyorum yüzünü ekşitiyo ittiriyo diliyle öğürüyo filan çok üzgünüm çook:KK43:

Sağol canim da pek bi eğlence olmadi asagi indim minik huysuzkandi bi bardak cayi zor içtim. uyudu eve çıktım...sonra fırtına yağmur derken komşular da dağildi.
Bir dahakine güzel geçer inşaallah canım:)

Ya kizlar yazmistim cevap alamadim tekrar yazayim.
Oruc tutmak istiyorum ramazanda. Bebegim 5 aylik oluyor. Oglene kadar sutum olur sanirim. Sonrasinda nasil beslemeliyim ?
Canım ek gıdaya geçtiysen öğleden sonra değilde gün içine yay ek gıda işini mesela uyanınca anne sütü sonra kahvaltı arada anne sütü öğle yemeği şeklinde böylece öğleden sonrayada sütün olur

hayırlı aksamlar kızlar nasılsınız bugun mısafırım vardı yıne kendımı telef ettım bıtırdım mısafır gelecegı zaman cok telas yapıyorum nedense :) oglum uc gundur kaka yapmıyor huzursuz gıbı derdındende anlamıyorum kı :110: ne yapmam gerekıyor bana bı akıl verın bezı de pek dolu degıl mama vermıyorum sadece anne sutu alıyor.... ama sutum var sıkınca gelıyor yanı doyuyorda anlamadım bu ısı :KK17:şu garıban anneye yardım lutfennn :KK51:
canım çare bulsam sana da yazarım ilk defa kabız oldu bugün beşinci gün ne yapacağım bilmiyorum dün siyah erik kaynattım üç dört kaşık zor içti

merhaba kızlar:)

benim kızımdA hergün kaka yapmıyor 2 3 güne bir yapıyor bir huzursuzluğu yok çok şükür

bu aralar kafasını omuzlarıyla birlikte hırsla kalkıyor oturtunca çok mutlu oluyor ama ben korkuyorum ama herkes oturtuyor galiba birşey olmaz değil mi :)

benim kızım da tam dönmedi yana dönüyor amA TAM TUR YAPMADI DAHA BU DA NORMAL SANIRIM dönmeyen çok var yazılanları full okuyorum ama yazamıyorum çoğu zaman :)

mama sandalyesi ike antilop mu alsam acaba karar veremedim ya da joie mimzy diye bir marka o da çok güzel fiyat farkı çok karar veremedim :S 4

neyse tüm mesajlar için sağolun çok yardımcı oluyorsunuz :)

bu arada 2 ocak doğumluyuz ek gıdaya başlamadım 5. ay dolunca yavaştan başlıcam

oruç tutmak istiyorum ama aç kalınca sütüm azalıyor napsam bilemedim geçen seneden de borçluyum bakalım ne olacak :S

öptüm hepiniziiii :D:D:D:D
canım benimkide yüzüstü dönmüyor henüz, sağa sola dönüyor olduğu yerde360 derece dönüyor 5 ocak doğumlu arada destekli oturtuyorum

ikeanın mama sandalyesi bana rahat görünmedi canım bence normal al

Cnm karni agriyor mu bilmiyorum ama genel bi iştahsızlık var 4.ay kontrolunden bu yana. .Eskisi gibi degil..
ek gida icin tariflerinizi bekliyorum cnm, benim kiz nasil yiyeceğini bilmiyor daha dili emiyor gibi disarda garibimin..
elma rendesinin puturlerini yiyebilir mi kizlar cam rendede yapinca yoksa suyunu mu icecek..
corbayi dr. Blenderdan gecir dedi küçük diye mi dedi acaba normalde tel suzgecte yapmak daha iyiymis yutabilir mi böyle kizlar puresini..
@Girlboymom cnm sana da Allah kolaylik versin benim dedigin gibi o tarz detay islerim yok en azindan..
Canım aşıdn etkilenmiş olabilir artık daha iyi algılıyor canı yanarken bir şey yapmadığını düşünüyor sandığımızdan daha akıllılar üzüldüğü için iştahsız olabilir birde sizin ora ısındı sıcaktan olabilir.

Elmayı o şekilde yiyebilir dene önce canım yiyemezse iyice ezersin,ben blendıra katı bakmıyorum pütürlü yemeye alışsın deniliyor ama her bebek kendine özel pütürlü yiyemeyen bebeği zorlamak iştahını kapatabilir, bu konuda yine kadir tuğcuyu baz alıyorum:)

Sütüm yeterse tam altı ayın dolunca başlıycam aynı anda başlarsak yardımcı olucam canım, önce başlarsan yine tıkandığın yerde sorarsın, gurmebebek' e de mutlaka bak

benim oglumda bazen tum gun yapnayinca karnina zeytinyagiyla masaj yapiyorum makatada kulak çubuğuyla suruyorum hemen yapmiyo ama yapiyo bir dene istersen bide makata parmagimla pompa gibi yapiyorum (ayiptir solemesi)
Hmmtesekkur ederım bılgıler ıcın dun esım sırtına masaj yaptı bı saat falan sonra yaptı bundan sonra uygulayacagm :KK15:

Kizlar ek gidaya gecis bi surec oldugu icin ramazana kadar bir ogun yemesi icin önceden baslamak lzm snrm..Cunku 2 tatli kasigi ile basla demisti dr. Bana..
Sütü mayalamak icin yogurt makinası almistim gerekli diil ama indirimdeydi o dönem almis bulundum artik, günlük sutlerden mayalamayı düşünüyorum. .
Bebislerinize anne sütü vermisseniz surekli ben Olsam oruc tutmak icin mama vermezdim nacizane fikrim..Gecici bi donem elden geldikce emzirmek daha mantikli geliyor sanki bana ya da dogal bi seyler vermek..ilerleyen yilllarda Allah nasip ederse telafi ederiz insallah...
Bende oruç tutmak için mama vermem ama ek gıdaya geçebilirim yoğurt+sebze şeklinde, her ay doktora götürmüyorum ramazan öncesi götürebilirim ek gıdayı sormak için.

Tutmayı istiyorum deniycemde ama çok zorlanıcam gece 12 de yatsam sahura 3 te kalkıcam ve sonrasında uyumuycam çünkü 5 te kalkıp uyumuyorlar.

Bütün gün uykusuz aç emzirerek iki çocukla napıcam bilmem, yemek işini kv halleder bahçede hep beraber yapıyoruz iftarı çünkü.

Bir yandan büyük oğlumda hamileyken emzirirken tutmadım bunda da geçen sene tutmadım bir sürü borcum var:( araftayım yani

karnına saat yönüne doğru dairesel hareketlerle masaj yapmayı dene, ayaklarını pedal çevirir gibi hareket ettir,,, ayaklarını çukur olan bölümüne baş parmaklarınla hafifçe bastır, poposuna çok az zeytinyağı damlat, altını aç, alt açma bezinin üstüne koy, ben külot giydiriyorum etraf kaka -idrar olmasın diye,,,
karnının doyup doymadığını da bezlerinde olan ıslaklıkdan anlayabilirsin,, ben öyle anlıyorum,, birde emdiği ğögüs boşalmış diye kontrol et,,,
bu arada zeytinyağı, önceden ısıtılmış ve soğumuş olsun, çünkü yağdaki asit oranı düşüyor, ısındığı zaman,,,

tesekkur ederım soyledıgın seylerı yapacagım dun esım sırtına masaj yaptı bı saat sonra falan yaptı ben artık gazı olmadıgı ıcın masaj yapmıyordum artık yapacagım :KK54:

Ananem bu memnunum taşımaktan desem taşı gâvur eşeği gibi der :KK53: Tarttırdım canım 3 haftada 600 almış ama biliyorum 1 hafta sonrasında yine aynı kalacak bezleri filan boş çıkıyo deli olcam iki emip bırakıyo saatlerce aç geçiyo mama veriyorum yüzünü ekşitiyo ittiriyo diliyle öğürüyo filan çok üzgünüm çook:KK43:
Canım üç haftada 600 gr iyi boşuna endişelenme, demek ki sütün yetiyor ki mama istemiyor.

Gözüme küçük görünüyor diyorsun ama her bebek iri olmuyor, persentile göre normalse canını sıkma böyle.

merhaba kızlar:)

benim kızımdA hergün kaka yapmıyor 2 3 güne bir yapıyor bir huzursuzluğu yok çok şükür

bu aralar kafasını omuzlarıyla birlikte hırsla kalkıyor oturtunca çok mutlu oluyor ama ben korkuyorum ama herkes oturtuyor galiba birşey olmaz değil mi :)

benim kızım da tam dönmedi yana dönüyor amA TAM TUR YAPMADI DAHA BU DA NORMAL SANIRIM dönmeyen çok var yazılanları full okuyorum ama yazamıyorum çoğu zaman :)

mama sandalyesi ike antilop mu alsam acaba karar veremedim ya da joie mimzy diye bir marka o da çok güzel fiyat farkı çok karar veremedim :S 4

neyse tüm mesajlar için sağolun çok yardımcı oluyorsunuz :)

bu arada 2 ocak doğumluyuz ek gıdaya başlamadım 5. ay dolunca yavaştan başlıcam

oruç tutmak istiyorum ama aç kalınca sütüm azalıyor napsam bilemedim geçen seneden de borçluyum bakalım ne olacak :S

öptüm hepiniziiii :KK70::KK70::KK70::KK70:
bende oruc tutmak ıstıyorm ınsallah tutacagım gecen sene hamılelıgım cok agır gectıgı ıcın tutamadım süt ıcın endıselenmıyorum ınsallah allah bebegımın rızkını verır dıye dusunuyorum hatta oruc tutanların sutunun normal gunlere oranla arttıgını soyleyenler bıle var hayırlısı:KK51:

canım çare bulsam sana da yazarım ilk defa kabız oldu bugün beşinci gün ne yapacağım bilmiyorum dün siyah erik kaynattım üç dört kaşık zor içti
allah sıfa versın off annelık zor zanaat... dun bana cok sukur masaj ıyı geldı bıdaha olmaz ınsallah.... darısı senın bebıse :KK42:

tesekkur ederım soyledıgın seylerı yapacagım dun esım sırtına masaj yaptı bı saat sonra falan yaptı ben artık gazı olmadıgı ıcın masaj yapmıyordum artık yapacagım :KK54:
masaj her yönden bebeği çok rahatlıyor, ben artık banyodan sonra yapıyorum, birde boyun altına ve bacaklarında ki katlanma yerlerine losyon sürüyorum çünkü hafif pişikler başladı,,,,
bu arada pişik oluşmaması neler yapıyorsunuz ? ben sabah bir kalkıyorum boynu kıpkırmızı oğlumun,,, daha yaz başlamadı bile,,,,, deliricemmm

Canım üç haftada 600 gr iyi boşuna endişelenme, demek ki sütün yetiyor ki mama istemiyor.

Gözüme küçük görünüyor diyorsun ama her bebek iri olmuyor, persentile göre normalse canını sıkma böyle.
6400 canım 23ünde 4 aylık olacak persentilde %48. Bide kıyaslamak yanlış biliyorum ama hep gördüğüm bebekler daha toplu acaba bi derdi mi var da böyle oluyo diyorum

masaj her yönden bebeği çok rahatlıyor, ben artık banyodan sonra yapıyorum, birde boyun altına ve bacaklarında ki katlanma yerlerine losyon sürüyorum çünkü hafif pişikler başladı,,,,
bu arada pişik oluşmaması neler yapıyorsunuz ? ben sabah bir kalkıyorum boynu kıpkırmızı oğlumun,,, daha yaz başlamadı bile,,,,, deliricemmm
ayy benn hıc yapmıyorum bak kendımı cok suclu hıssettım sımdı... bugun banyo yaptırıp bı guzel masaj yapayım :) pisikler ıcın gecmıs olsun sukur oglumda pişik yok hep kontrol edıyorum bızım buralar soguk malum yazın yanıyoruz ama ınsallah olmaz :110:

ayy benn hıc yapmıyorum bak kendımı cok suclu hıssettım sımdı... bugun banyo yaptırıp bı guzel masaj yapayım :) pisikler ıcın gecmıs olsun sukur oglumda pişik yok hep kontrol edıyorum bızım buralar soguk malum yazın yanıyoruz ama ınsallah olmaz :110:
suçlu hissetme, sonuçta öğreniyoruz hepimiz elimizden gelenin en iyisi için çabalıyoruz,,,
benimde oğlum ilk başlarda esnediğinde ağlardı,,, sonradan anladım ki gazı çok olduğundan esnediğinde karnı gerildiğ için ağlarmış,,, tabi ben bunu 2-3 hafta sonra farkettim,,, içim cızzz etti,,,

Günaydın şekerler
Biz abdullahla dün alış verişe çıktık yaz geldi düğünler başladı ve yine kıyafet derdi başladı Ve dün kendime göre hiç birşey bulamadım hamileyken ne güzeldi giyeceğin şey belli:-)
Alışveriştrn abimlere gittim yeni doğan yiğenime hediye çeyrek falan götürdüm ordayken eşim aradı iş gereği ankaraya gitmem gerekiyor isterseniz orda kalın dedi bizde kaldık ohh beşik vardı yatak vardı ama abdullah beyi memnun etmek ne mümkün beşiğini arıyordu sabahın yefidinde gözünü açtı birdaha yatmadı bende lalkıp eve geldim bebek arabamızda yanımızdaydı sabah yürüyüşü olfu bize parktan geçerken bu sefer annemi gördüm yürüyüş yapıyordu abdullahla onun yürüyüşünede katılıp eve geldik çok güzel vakit geçirdim ama şimdi gözüm açılmıyor

Back
X