2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Ayyyy evet sizin gibiler için bunu yazmak da istemiyorum var çünkü grupta annesi yardımcı olmayan hatta aramayan bile hakkınızı helal edin kızlar yazıyoruz böyle ama 😥
Canın sağ olsun senin yaz tabii 🥹 Bazılarımız şanssızız işte olur öyle iyisiyle kötüsüyle burada çok fazla şey paylaşıyoruz🙏 Hem herkesin şansı da şanssızlığına denk geliyor nihayetinde, mesela ben çok şükür eşimi buldum kimseyi aratmıyor, iyi ki de o var 🥹🥹 gideyim de yemeğe sevdiği bir şeyler yapayım bari 😅😅😅

Valla tatlım ben bir buçuk haftadır bu durumu çözmeye çalışıyorum çözemedim bgn çıldırma noktasına geldim ama yok yani bulamadım cevabını inşallah buluruz çünkü gerçekten bebeğimle olan ilişkimi de çok etkiliyor bu durum küçücük bebeğe sinirlendigimi farkediyorum sonra da vicdan azabı sinirlenip tabi bişey yapmıyorum ama içten o sınırı anlamak sonradan aşırı rahatsız ediyor beni
Biraz zaman gerekli. Bence bir aya guzel emip, birakmayi ogrenirler. Simdi yoruluyorlar hala. Hatirliyorum oglum 2 aylikken hizlica emip birakiyordu.

20 günlük olduk bugün. Gece özellikle sabaha karşı zorlanıyorum. Gündüz de ikindi vakti çok zor dalıyor. Öyle çok ilgili değil etrafa henüz. Valla düşmeyeyim diye gece lambası yakıyorum, bez değişiminde de koridorun ışığını yakıyorum. Zaten ne oluyorsa bez değişiminde oluyor biraz da.
Yok yani öyle kısa süreli ışık yakmaktan bir şey olmaz da, bazen annelerimiz filan aman bebekler korkar diyip bütün gece koridorun ışığını filan açık bırakabiliyorlar da, o açıdan dedim.

Ah canım, Allah yardımcın olsun. Keşke sana fiziksel olarak da destek olabilsek. Bilirubin biraz yüksek çıkmış evet, kan değişimi benim bildiğim en son yöntem öyle bi şey mi yapacaklar acaba yoksa ışık tedavisiyle mi düşürmeye çalışacaklar

Sen yurt dışındaydın dimi, ah canım ne zor günlerden geçiyorsun. Ağrımaz mı, her yerin ağrır. Çocukların da sık sık gelebilir mi yanına, seni görsünler bi. Yazık onlar da küçüktür. Kimse yok mu yanına gelebilecek bi kuzen, bi teyze, sizin eşinizle ebeveynlerinizden biri. Senin eşine de ihtiyacın var çünkü

Geçecek canım inşallah, sabret
Desteğiniz için Allah razı olsun çocuklarımı 1 kez göre bildim doğumdan sonra izin yok ayrı oda tutmamıza rağmen.Evde çocuklarıma bakan ablamız var 3 aylığına anlaşmıştım çocuklarıma iyi bakıyor sağolsun.Burda tıp biraz farklı hem çok korkutuyorlar sonrada tedaviye soğukkanlılar.

Kızlar sütümü sağdım 3 saat önce mastit olmaması için buzdolabında değil odada bozulmaz dimi? Maximum Ne kadar bekletmeli?bebeğime vermek istiyorum bu akşam

Selam kızlar bizde de durum şöyle bebeğim emiyor ama emerken uyuyakaldığı zaman memeden çekiyorum. Ağlıyor kısa bir süre sonra sağdığım sütten verince biberonla onu da içmek istiyor ama bu sefer çıkarıyor. Ben anlamadım. Sütüm doyurmuyor olsa sağdığım sütte benden çıkıyor sonuçta.
Uyuduğu zaman emmeye devam ediyorsa memede kalsın ön süt laktoz açısından zengin olduğu için şişkinlik yapar ve huzursuzluk verebilir arka süt yağ açısından zengin ve daha besleyici olduğu için uzun uyuyor diye duydum

Kızlar sütümü sağdım 3 saat önce mastit olmaması için buzdolabında değil odada bozulmaz dimi? Maximum Ne kadar bekletmeli?bebeğime vermek istiyorum bu akşam
Canım nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama hava çok sıcak besin değeri düşmez inşallah. oda sıcaklığında 4 saat, buzdolabında 4 gün durabilir

Kızlar merhaba bende 38. Haftamdayım az kaldı bebişin gelmesine sizin konuşmalarınızı hep okuyorum şu an herkes emzirme konusunda baya tecrübeli bu yüzden size şunu sormak istiyorum ? Bende bi göğüs pompası almak istiyorum sütü sağmak için bana öneride bulunabilir misiniz ?
Merhaba .mochi giyilebilir almıştım ben .çok memnunum. 4 farklı sağma modu var .modlar da 1 den 15 e kadar çıkıyor seviye seviye .Ben masaj modunda sağıyorum .göğüs uçlarım yara oldu çünkü emmekten .En azından emme öncesi beni biraz rahatlıyor. Sağdığım sütude kaşık biberonla veriyorum.
Özetle mochi öneririm 😊

Kızlar göğüslerimin altı egzama gibi kızarmış ve fena halde kaşınıyor. Ne sürebilirim böyle bir şey yaşayan var mı

Kızlar bebek mamaları kutusu açıldıktan sonra 1 ay içerisinde tüketilmesi gerekiyor deniyor. Ben mama kullanmıyorum ama acil durumlar için her zaman evde bulunsun istiyoeum. Bazen süt sağamazsam ya da dışardaysam
Benim bebekte pişik oldu maalesef molfix değiştirdim prima aldım ilk kzıda hiç yaşamamıştık 😢 krem sürdüm kıyamet kopartıo çocuk nasıl acıosa canı içim gitti 😭 bir de ben little remedies gripe water baslicam, mommy bliss te var fikir olsun bitkisel oluyor bunlar rahatlatıyor gaz , hıçkırık gibi ben çok fayda görmüştüm , dr sorabilirsiniz 🌸
Çok geçmiş olsun. Bezde prima premium care, ıslak mendilde prima aqua pure. Kesinnlşkli izmir sıcağında bile bebeğimde hafif kızarıklık bile olmadı. Pişik kremi de süemüyorum hiç gerek kalmadı. Tavsiye ederim :)

Ona da sordum 😀 bildiğimiz şeyler uyandır çenesine dökün falan zaten onları da yapıyorum ama yok aktif bı sekilde memeyi emmiyor yok yaaa ben cidden zorlanıyorum bu hafta kontrolde konusacam doktorla olmayacaksa hocam ben mamaya geçiyorum artık diyecem tamam anne sütü iyidir hoştur falan filan ama bizde insanız yani, olmuyorsa olmuyordur mama içen çocukta büyüyor benim kendi kadın doğum doktorum şey demişti mama yiyen çocuk gerizekalı olmuyor demişti 😀 öyle yani bi noktada gülüyorum gibi görünse de çaresiz çaresiz ağlarken yazıyorum bu satırları 😥🤦‍♀️🤷‍♀️
Acaba sütüm doyurmuyor mudur diyorsun yani evet öyle de olabilir
Bende bu gece mama vereceğim. Sütümü sağarak vermeme rağmen miktarını bilerek ve bol vermeme rağmen sanırım sindirimi iyi olduğu içib hemen acıkıyor ve gece mahvoluyorum . 1-1,5 saatte uyanıyor artık ruh sağlığımı bozacağıma gece 1 öğün mama vereceğim en azından ilk uykusuz biraz daha uzun olsun 3 saat belki uyur. Deneyip görecez🥹

Tamam canım çok teşekkür ederim ben mochiyi düşünüyordum giyilebiliri o nasıl bi bilgin var mı
Ben mochi giyilebilir sipariş verdim henüz elime ulaşmadı. İsterseniz bekleyin ben deneyip size bilgi veririm . Bende tekli sipariş verdim memnun kalırsam 2. Yi de siğaeiş vereceğim

Kızlar ben artık cidden kafayı yemek üzereyim, bgn 21 günlük olduk emzirme işi hala rayına girmedi çok geriliyorum yaaaa, sütüm azdı eds tekniğiyle memeden sonra mama veriyorum sütüm de bariz arttı yani elimle sıkınca fışkırıyor falan ama kızım memede aktif emmiyor sürekli oyalanıyor uyuyor sürekli memede bir saat memede kalıyor üstüne mamayi verince onuda içiyor, ne olacak böyle ben anlayamıyorum tamam mamayla devam edilecekse mama yani böyle ne yapacağımı bilememek cok yıprattı yoruldum iyice, bide niye aktif emmiyor memede güzel tutuyor sütde var ne yapabilirim bu konuda fikri olan var mı
Canım üzülme. Çene kasları çok gelişmiş değil henüz o yüzden iyice çekemiyor. Tüm kahverengi kısmı yani en azından bi kısmını ağzına soktuğundan emin ol. Bi de kesinlikle sağ. Sağmazsan sütün azalabilir. Sağım hem artırır hem de mama vermezsin yine kendi sütünü verirsin. Ya da verdiğin mamadan daha azına ihtiyacın olur

Selam kızlar bizde de durum şöyle bebeğim emiyor ama emerken uyuyakaldığı zaman memeden çekiyorum. Ağlıyor kısa bir süre sonra sağdığım sütten verince biberonla onu da içmek istiyor ama bu sefer çıkarıyor. Ben anlamadım. Sütüm doyurmuyor olsa sağdığım sütte benden çıkıyor sonuçta.
Kaç günlük bebeğin canım? Bi de kaç cc süt veriyosun. Sağdığının hepsini veriyosan çok geliyodur kusuyodur

Desteğinizi kalben hissettim teşekkür ederim bebeğim kendi uyanıyor, ilk günden memeyi iyi kaptı kilo alımı iyi emmeyi seviyor. Tek problem sarılık.
Bebeğin kendi uyanıyorsa o kadar yüksek bi sarılık değeri çıkmaması gerekiyor gibi. Sen nasıl görüyorsun kuzunu, sarardı-karardı mı gerçekten de çok. Çünkü oğlum da sarılık olmuştu, şimdi kızım da sarılık ve kendi kendilerine çok çok az uyanırlar

Back
X