2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Kızlar emzirdikten ne kadar sonra gogsunuz tekrar doluyor benim bikaç gündür acayip yumuşak ama oğlum emmeye başlayınca geliyor hemen arada çıkarıp bakıyorum çeşmeden akar gb fışkırıyor :)

mesela dun gece 11.30 da emzirdim kaşık maması yemeden uyumuştu 60cc de mama verdim sabah 6.30 da uyandı emmek için ve göğsüm baya taş gibiydi sut akmıştı

her emzirme arasında öyle mi olması gerekiyor 3saate bir emzirdiğimiz düşünürsek

yazdığımı okudum pek Bi karışık geldi :) umarım anlatabilmişimdir
Hic süre tutmadim.gecen misafirlikte oglus 3 saat filan araliksiz uyudu. Göğüslerim tas kesildi cok agridj.nazar da olmus olabilir o gun cok büyümüş filan dedi oglusa. esimin halasi.okuttum esime de agrisu gecti cok şükür..ama normalde eskisi gibi degil yumuşak Canim

Son düzenleme:
Hic süre tutmadim.gecen misafirlikte oglus 3 saat filan araliksiz uyudu. Göğüslerim tas kesildi cok agridj.nazar da olmus olabilir o gun cok büyümüş filan dedi esimin halasi.okuttum esime de agrisu gecti cok şükür..ama normalde eskisi gibi degil yumuşak.
yumuşak olsa da sut geliyor onu anlayamadım ben de canm

şu an benimkide aynı aşırı yumuşak ama emzirirken geliyor sanki sıkınca gelmiyor anlayamıyorum sadece gece uzun sure emmediğinde sertleşiyor her emzirmede çıkarıp bakıyorum akıyor anlamadım
Cnm benim gogsum sadece gece doluyor hep boyleydi hatta gece saatte bi kalkarsa o zaman da dolmuyor, bi tek buraya da yazmıştım hatta kizim eskisi gibi emmiyor dediğim dönemde gunduz de sertti hep ama o dönem hic kilo almamıştı.
sıkınca süt geliyor ve yumusak tarif ettigin gibi. .ben yalniz uyutmak icin de emzirdigim icin zirt pirt veriyorum hala saat tutmuyorum cnm..Benim kizim da minyon geçen ay 6600 idi bakalım pztsi ne olmus..Inan bana da bikac kisi 4 aylıkken 2 aylik mi Demisti o insanlarin kendini bilmezligi, dr.a minyon mu dedigimde kiziyor minyon cocuk gormemissin diye..

Kızlar emzirdikten ne kadar sonra gogsunuz tekrar doluyor benim bikaç gündür acayip yumuşak ama oğlum emmeye başlayınca geliyor hemen arada çıkarıp bakıyorum çeşmeden akar gb fışkırıyor :)

mesela dun gece 11.30 da emzirdim kaşık maması yemeden uyumuştu 60cc de mama verdim sabah 6.30 da uyandı emmek için ve göğsüm baya taş gibiydi sut akmıştı

her emzirme arasında öyle mi olması gerekiyor 3saate bir emzirdiğimiz düşünürsek

yazdığımı okudum pek Bi karışık geldi :) umarım anlatabilmişimdir
canım eğer iki saat beklerse doluyordu zaten her emzirmede tek meme veriyorum böyle düşünürsek 4 saatte doluyor bir meme ama benimki saat başı emiyor gece işte iki saat uyuyor o zaman hafif sert oluyor ama 3. aydan sonra memelerin yumuşaması çok normal yazıyordu her yerde, bebeğe göre süt üretmeye başlıyormuş vücut o aydan sonra
Canım sakin ol öfkeyle kalkma aileni aramayıda ikinci plana at sorununuz çözülmeyecek durumda değil..
İnanırmısın benimde eşimin görüşmesini istemediğim arkadaşları vardı bende her seferinde onlardan rahatsız olduğumu söylüyordum ve bu eşimi düşündürüyordu biliyordu ben birisinden rahatsıx oldummu o kişide mutlaka birşey vardır ve şimdi hiç biriyle görüşmüyor..
Senin eşinde şimdi düşünüyordur seni ve bbebeğini arkadaşlarına değişmez..
Ha canım birde ben herşeyi akışına bıraktım gizlidende olsa onlardan rahatsız olduğumu hissettirdim eşime en sonunda eşimin kelimesi şu oldu ben bir arkadaş için senin gözünden yaş akıtmam senin tırnağını dünyaya değişmem dedi..
canım eşine maşallah de demek ki adam seni çok seviyor, eşimde eskiden öyle derdi gözümün içine bakardı üstüme titrerdi
Bol bol yararli sütün olsun canim.yarasin eymenimize
amin canım hepimizin bol bol olsun yedikleri içtikleri şifa olsun yavrularımıza
Cnm benim gogsum sadece gece doluyor hep boyleydi hatta gece saatte bi kalkarsa o zaman da dolmuyor, bi tek buraya da yazmıştım hatta kizim eskisi gibi emmiyor dediğim dönemde gunduz de sertti hep ama o dönem hic kilo almamıştı.
sıkınca süt geliyor ve yumusak tarif ettigin gibi. .Benim kizim da minyon geçen ay 6600 idi bakalım pztsi ne olmus..Inan bana da bikac kisi 4 aylıkken 2 aylik mi Demisti o insanlarin kendini bilmezligi, dr.a minyon mu dedigimde kiziyor minyon cocuk gormemissin diye..

canım minyon değil ama kızın gayet normal kilosu sadece iri değil normal olması gereken kiloda senin kızın

C Cucu canım senin bebeğin kaç gram almıştı bu ay? Birde dr mu demişti sana mama ver diye?

Canım çok geçmiş olsun geçici bir durum diye biliyorum burda @Queen_21 in bebeğinde de çıktı

canım ya insanlardan beklentimiz çok oluyor ama işte herkes bizim gibi düşünmüyor maalesef çok haklısın teksin yardım etmesi gerekirdi, Allah bizlere güç kuvvet versinde kimseye muhtaç etmesin, yakın olsak yardım ederim ben sıkma canını:KK60:
Cnm Allah razı Olsun soylemen bile Mutlu etti beni bizler anlıyoruz zaten birbirimizin halinden..:KK15:
Canim kulagini bilemiycem de.molfix 4 nu ya geceli cok oldu 5 e gecicez kucuk gelmeye başladı. Prima yi kullanmıyorum canim
9 kg ya kadar kullaniliyo diye agirdan almistim cnm sagolasin..
http://www.anneysen.com/uzman-makaleleri/detay/yurutec-kullanmak-zararli-mi-30599
ben yürüteç almayı düşünmüyorum internettede araşştırdım, yabancı kaynaklarıda hepsinin ortak noktası linkteki gibi,,,,
ben 4 numaraya geçeli 2 ay oluyor,,, premium care kullanıyorum,,, çokda memnunum,,,
4 numara 7kg -14 kg olunca kullaniliyor diye almadim ben..Dun yine 3 alicaktim markette 4 olunca mecbur onu aldim yavastan ben de geciyim bari...
Kizlar o kadar kotuyum ki aglayarak yaziyorum dun aksam esimle tartistik konu ise gorusmesini istemedigim arkadaslari var israrla onlarla gorusmesi küslerdi arkadadiyla geri baristilar bizimkide hala gormuyor onun kotu yanlarini aksam yemegi yemeden gittim yattim umrunda olmadi kendisi yemis biseyler sabah kalktik tabiki surat yapicam dimi barışmaya calısıyor bende soyledim ben ac yattim umrunda olmadi gorusme diyorum hala gorusuyosun falan dememe kalmadi bagirmaya basladi bende ona karsilik verdim bu arada ben oglani salliyorum nasil korktu minicik gozleri bi bana bakiyor bi babasina yavrum benim cok kotuyum ya su bebegin yaninda beni boyle aglatiyosun tartisiyosun ya yaziklar olsun sana dedim istemiyorum bitsin bu evlilik dedim simdi defoldu gitti evden ailemi arasammi kizlar gelsin gotursunler mi beni o kadar ofkeliyimki su kapidan cikarsam asla donmem kafam allak bullak
Cnm ofkE ile hareket etme, o da sinirle cikmistir evden gelir sakinlesince..
Aksam guzelce konusur halledersiniz insallah..
biz 3kullanıyoruz iki gün önce büyük paket3 aldım yani 4e geçmeme var daha
yürüteç annem,çok istiyor çatlıyor almak için:) ama ben düşünmüyorum
kulakla ilgili bilgin yok canm
Sagol cnm yurutecin zararli oldugunu ben de duymustum ancak o kadar hevesliydi ki alinca bi sey diyemedim cunku o esimi filan hep yututece koyarmis islerini yaparmis..
simdi evde duruyor zaten kizim onda da durmuyor, rahatsiz oldu...
Canım benim Yeğenim de 4-5 aylıkken başladı kulağına vurur arkadan Öne doğru uykusu gelince yapar hep hala yapıyor:)
Ama bebeklerde Kulak ağrısı da olabilir huzursuz mu ya da uyku zamanı mı yapıyor mesela?

Biz 4e Çoktan geçtik Prima premium kullanıyorum ama bırakıcam bebeğim hep pişik:KK43: yeşil paketini deneyeceğim
Kakayı da emiyor merak etme çünkü tahlile gönderdiğimizde emilmiş demişlerdi tahlili alamamışlardı bizim kaka da sıvıyı...

Yürüteç için Dr lar hayır diyor omurgası ve yürüme merakı içi Zararlı diyorlar.. Hatta walking Wings e bile izin vermiyorlar ama anneler beneği koyup rahat nefes alıyor bebek artık ayakta durup dolaşmak istediği içim o Yüzden anneler kullanıyor:.
Benim evimde de yeğenimden kalma yürüteç var ama kullanmayı düşünmüyorum hanımefendi çabalayan tuttuğunu koparan birisi olsjn hehehe:)) inş Allah'ın izniyle :)
cnm 4 numara bezin 3 ten pek farki yok gibi ben epey buyuktur diye dusunuyodum 14 kg ya kadar kullanilinca..Emmesine sevindim kakayi digeri gibi petekli olmayınca supheye düştüm. .
Ablam hemsire bburdayken ona sordum agrisa surter kulağını duramaz filan dedi, genelde uyku oncesi yapıyor aslinda ama bastan beri kulağını kasirdi diye düşünmüştüm yegenlerin 4.5. Ay basladiysa bi ihtimal ondan da.olabilir pztsi netlesir artik..

Hanımlar süt olsun diye yiyorum diyet vs. yok ne güzel başlamıştım ben ölümüne diyet yapınca anca veriyorum kilo yoksa öyle şunu kıs bunu kıs olmuyor yani, bir yanda bebeğim bir yanda koca göbeğim:KK70::KK70: iki ay sonra kardeşimin düğünü var zaten elbise falan giymiycem dış giyimimi çıkarmıyorum erkeklerin yanında ferace alıcam ama yinede millet ayy kilo almışsın der yeni bebeğim var bilmem ne bakmazlar sinir ederler:KK11: hadi onu da geçtim benim gibi kilosu kalanlar eşinizin yanında kilolarınızı saklamaya çalışıyormusunuz hoş adamın beni gördüğü yokta yine de göbeğimi görecek kiloma bir şey diyecek diye dar şeyler giymeye çekinir oldum:KK22::KK22: insan kocasından çekinir mi ben çekiniyorum kiloya takık benim eşim yani insanların kilosuna laf söylerdi hep sanki kendi mankenmiş gibi:KK70::KK70:

Nego Nego canım biz eşimle çok iyi anlaşıyoruz bizim aramızı bozan onun ailesi..
Benim eşimi dışardan görenler çok sert bilirler ama bana karşı çok nazik..
Her evlilikte dönem dönem sorunlar oluyor inanırmısın hepsini konuşarak atlattık beni dinler ben onu dinlerim

Dışarıdan olumaktan bahsedelmişti biz doğuluyuz bizim oralarda okumaya falan önem vermezler ama ben dışarıdan okulumu bitereceğim diyorum onun hoşuna gidiyor baskıcı bir yanı yok

Ailesi yüzündende çok tartışırız ama hiç bir zaman beni onlara ezdirmez ve bana sakın kendini kimseye ezdirme drr sadece beni karıştırma der..

Eşim tatile gitmeyi çok sever senede bir kendisi ayrı gider oda ya abimle yada bir akrabamla gider ayrıyeten benide götürür.

Canım seninle eşin arasındaki sorunda bence öyle büyütülecek bir sorun değil bunu bir sınav olarak gör biz çok sefer eşimle başka başka konularla bibirimizden soğuduk ama ben her seferinde sustum bekledim o yatışınca oturup konuştum ve konuşmama ilk ben seni seviyorum diyerek başlrdım ve bu eşimin çok hoşuna giderdi inşallah tez zamanda senle eşinde aynı fikrin üstüne düşersiniz..

Herşeyin başı sabır canım

Cnm Allah razı Olsun soylemen bile Mutlu etti beni bizler anlıyoruz zaten birbirimizin halinden..:KK15:

9 kg ya kadar kullaniliyo diye agirdan almistim cnm sagolasin..

4 numara 7kg -14 kg olunca kullaniliyor diye almadim ben..Dun yine 3 alicaktim markette 4 olunca mecbur onu aldim yavastan ben de geciyim bari...

Cnm ofkE ile hareket etme, o da sinirle cikmistir evden gelir sakinlesince..
Aksam guzelce konusur halledersiniz insallah..

Sagol cnm yurutecin zararli oldugunu ben de duymustum ancak o kadar hevesliydi ki alinca bi sey diyemedim cunku o esimi filan hep yututece koyarmis islerini yaparmis..
simdi evde duruyor zaten kizim onda da durmuyor, rahatsiz oldu...

cnm 4 numara bezin 3 ten pek farki yok gibi ben epey buyuktur diye dusunuyodum 14 kg ya kadar kullanilinca..Emmesine sevindim kakayi digeri gibi petekli olmayınca supheye düştüm. .
Ablam hemsire bburdayken ona sordum agrisa surter kulağını duramaz filan dedi, genelde uyku oncesi yapıyor aslinda ama bastan beri kulağını kasirdi diye düşünmüştüm yegenlerin 4.5. Ay basladiysa bi ihtimal ondan da.olabilir pztsi netlesir artik..

Canım 3+ var yeşil Prima da onu da kullanabilirsin ben öyle yapmıştık sonda Prima premium a geçtim ama bu bezin yaramadığını anladık hep pişik. Yeğenim tek kulağına yapıyor hatta sol kulağına :)
Kendinden kremli yüzey diye petekli değilmiş göya..

Ablanın olayına da çok üzüldüm yeğeni olmuş coşkuyla gelmesi gerekirken ve annene Mevlüt okutmayı düşünüyordun sana destek olabilirdi gerçekten bir de ÖĞRETMEN arkadaşlarını yatıya almadın ya ne olacak yardım etse.. Anlamıyorum ben ama o da belki yol yorgunu olabilir ya da kendi Çocupu vs yoksa halini anlamamış olabilir ama takma kafana, herkes her şeyi düşünemiyor malesed

Hanımlar süt olsun diye yiyorum diyet vs. yok ne güzel başlamıştım ben ölümüne diyet yapınca anca veriyorum kilo yoksa öyle şunu kıs bunu kıs olmuyor yani, bir yanda bebeğim bir yanda koca göbeğim:KK70::KK70: iki ay sonra kardeşimin düğünü var zaten elbise falan giymiycem dış giyimimi çıkarmıyorum erkeklerin yanında ferace alıcam ama yinede millet ayy kilo almışsın der yeni bebeğim var bilmem ne bakmazlar sinir ederler:KK11: hadi onu da geçtim benim gibi kilosu kalanlar eşinizin yanında kilolarınızı saklamaya çalışıyormusunuz hoş adamın beni gördüğü yokta yine de göbeğimi görecek kiloma bir şey diyecek diye dar şeyler giymeye çekinir oldum:KK22::KK22: insan kocasından çekinir mi ben çekiniyorum kiloya takık benim eşim yani insanların kilosuna laf söylerdi hep sanki kendi mankenmiş gibi:KK70::KK70:
Aynenn canım az birşey göbeğim var eşim göörmedin diye 41 takla atıyorum bir iki kere laf attı göneğine o benim beynime takıldı gıcık oysaki ben hamileyken ye canım diyordu ben kilo aldım diyordum bana kızıyordu sen hamilesin normaldir sakın yemenden içmenden eksiltme diyordu ama fazla yatma yürü derdi hep yengem kadar kilo alma deyip duruyordy

Canim ben hamilelikle kilo vermiştim 65 le kaldım doğumdan 1 hafta sonra 62ydim herkes süper nasıl yaptın filan derken havaya girmişim ben zayıfım diye geziyodum bi baktım 70 olmuşum benim pis boğazım da açıldı mı durmuyo napsak ki sütüm Zaten bahaneye bakıyo gitsen mi kalsam mı diye tatlı yiyince çok alıyorum ben azaltmayı deneyeceğim de azaltayim dedikçe daha da yiyesim geliyo

Nego Nego canım Göbek işini sorma doğumdan 63-65 kg ile çıktım şimdi 90lara doğru gidiyorum

Sütüm olsun diye yiyordum yemeyince süt olmıuor :( çok hareketsiz kaldım hep bebekle spor yapamıyorum hiç önceden çok yapardım derken ben de malesef kendim ettim kendim buldum bir de emzirirken öok yiyor insan :(((

Kocamla köşe kapmaca oynuyorum doğum yapınca kimse inanmamıştı evlatlık aldığımı Düşünen bile oldu kemiklerim çıkıyordu:( eşim tebrik etmişti çok güzel anne oldun diye derken şimdi vadaaaa reklamındaki ayıcık givi oldum ama ek gıdaya geçmeden de bir şey yapmayacağım

Nego Nego canım Göbek işini sorma doğumdan 63-65 kg ile çıktım şimdi 90lara doğru gidiyorum

Sütüm olsun diye yiyordum yemeyince süt olmıuor :KK43: çok hareketsiz kaldım hep bebekle spor yapamıyorum hiç önceden çok yapardım derken ben de malesef kendim ettim kendim buldum bir de emzirirken öok yiyor insan :KK43:((

Kocamla köşe kapmaca oynuyorum doğum yapınca kimse inanmamıştı evlatlık aldığımı Düşünen bile oldu kemiklerim çıkıyordu:KK43: eşim tebrik etmişti çok güzel anne oldun diye derken şimdi vadaaaa reklamındaki ayıcık givi oldum ama ek gıdaya geçmeden de bir şey yapmayacağım
aboooow canım ciddi ciddi 90 na gittinmi ben herhalde öyle olsaydım aile faciası çıkkardı eşim 70 e bile çok diyor birde benim boyum uzun kemiklerim iri ...

Nego Nego aysimason aysimason Duha22 Duha22 M miss_curious sagolun kızlar duyarlılıgınız ve desteginiz icin tesekkur ederim...ben eşimden bu hakaretleri isitecek hic bisey yapmadim kotu arkadaslarla görüşmesini istemiyorum diye bana hakaret ediyor arkadaslarini savunuyor tahammul edemiyorum hala kabullenemiyorum bu ilk tartismamiz degil hep baskalari yuzunden tartışıyoruz rahatsiz oldugumu bile bile israrla gorusmeye devam ediyor ben bu kadar arkadas düşkünü bi adam gormedim annemi aradım seçimden sonra ya siz gelin ya da ben gelicem dedim sesin kotu geliyo falan dedi de soylemedim ne oldugunu bi gelsinler bakalım...diger annelerden de ozur dilerim muhabbetinizin ortasına boyle sorunlarimla dalıyorum ama hakkinizi helal edin

C Cucu canım senin bebeğin kaç gram almıştı bu ay? Birde dr mu demişti sana mama ver diye?
200 gr aldı canım
dr a pzt gidicem canım ebe ek gıda ver deyince bide o gizli açlığı okuyunca verdim

bende şu an 66yım canım yani ideal kiloma 7kaldı haliyle ayvada az büyük Bi göbeğim var :)
dışarıda yüksek bel pantolon evde de yüksek bel sıkı Bi taytım var onu giyiyorm
benimki bakmaz kiloya ama ben takıyorum fazlaca

Nego Nego aysimason aysimason Duha22 Duha22 M miss_curious sagolun kızlar duyarlılıgınız ve desteginiz icin tesekkur ederim...ben eşimden bu hakaretleri isitecek hic bisey yapmadim kotu arkadaslarla görüşmesini istemiyorum diye bana hakaret ediyor arkadaslarini savunuyor tahammul edemiyorum hala kabullenemiyorum bu ilk tartismamiz degil hep baskalari yuzunden tartışıyoruz rahatsiz oldugumu bile bile israrla gorusmeye devam ediyor ben bu kadar arkadas düşkünü bi adam gormedim annemi aradım seçimden sonra ya siz gelin ya da ben gelicem dedim sesin kotu geliyo falan dedi de soylemedim ne oldugunu bi gelsinler bakalım...diger annelerden de ozur dilerim muhabbetinizin ortasına boyle sorunlarimla dalıyorum ama hakkinizi helal edin
Canım eşin inşallah seni anlar onu düşündüğün için onlarla görüşmeSini istemediğiNi algılayamamıştır belki.
Ona bunları mesajla yazmayı denedinmi bszen yüzyüze konuşunca insan birbirini algılayamıyor mesaj olunca defqlarca okur..

Back
X