2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Iyi gclr kizlar
benim minik uyuyor bikac gundur 5 te kalkıyor hanımefendi uykusunu almis bi şekilde ve 2 saat oyaliyoruz geri uyuyor..
benim cadi sebze corbasini hic sevmedi bikac kasik aliyo o kadar zorlamak da istemiyorum napicam Corba olarak bilmiyorum. .
bugun epey yoruldu disariya ciktik, yarin evde temizlik var sabah erken gelir kadinlar..
@merve_uk ben yogurdu makina aldim.onunla yapiyorum memnunum günlük pastorize sutten yapıyorum ama her gün değil 2-3gunde bir..
Zaten tadimlik veriliyor bu aylarda camim, ara verip sonra tekrar deneyin diyorlar sevmezse.

Gunaydin kizlar, herkes iyidir umarim, benim minigin bezinde pembelik fark ettim dun, su vermeye basladim, sanirim anne sutu yazin sivi ihtiyacına yetmiyor, bir de sabah bezi cok az dolu oluyor

Canım oğlunda bir huysuzluk falan yoksa doyuyordur ama sütün yaramıyordur ona sen annesin bebeğin için en iyisini sen bilirdin kendini dinle bence..
Canım açlık huysuzlugu yok gibi çaresizim:(

Annelik icgudulerine guven canim, doydugunu dusunuyorsan ki kilosu iyiymis, 6 ayin dolmasini bekleyebilirsin, gunde bir kez mamadan da birsey olmaz, kati dusunme.
Sağol canım denedim mamayi asla almıyor beni daha çok emmek istiyor mama deneyince

Selam kizlar, tatile gittik epetdir takipedemedim, biz iyiyiz cok sukur, gueeimz guzel geciyor, kizim hicc kimseyi yababcilamiyor, aslinda bu durumda pek iyi bisey sayilmaz, herkese gulucukler attikca millet yabancilar opmeye filan basladi :KK43: kucagina alip seviyorlar bisey diyemiyorum ama coook rahatsiz oluyorum, birazcik yabancilasaydi keske :KK43:. Bizimki donebiliyor 3-4 kere yuzustu dondu ama hanimefendinin cani istemiyor galiba pek cabalamiyor :). Oturmayi cok seviyor uyurken bile kucagima alip yatagina filan koycaksam uykuda oturnaya cabaliyor :KK70:.
Kizim bu ara hep alt dudagini emiyor, uyurken, uykuya dalmak iatediginde ve acikinca sizinkiler yapiyot mu? Emzik tutmamisti ama tekrar deneyecegin sanirim..

Yerim ben o fistigi benimki bir ara emiyordu birakti

Tavsiye icin tesekkurler, penye olanlardan var bende ve uçları belli ediyor kullanmiyorum..

cnm isimiz zor, anneligin tadini çıkaramiyorum cebellesmekten..
aynen aksam esim geliyor ztn 8.30 gibi 9.30 da benimkinin uyuma krizleri başlıyor. .Biz carsafta filan salliyoruz sersemleyince gogsume aliyorum, sesten cok cabuk etkileniyor senin kizin gibi..Yatar yatmaz ustunu ortmuyoruz uyaniyor hemen ona bile..Tek tesellim bazen biraz uyuyor onda da 4-5 kez uyaniyor dalana kadar..
Dun gece 4 te uyandi uykusunu almis gibi artik yatağa koydum esim oyalasin diye 1 saate Yakin oyaladi sonra yine uyudu sukur, diyorum düzeleceğine daha bi huysuzlasti..Kv yurutec almis onda bikac dk duruyo..Napiim caresizlikten onu da kullanmaya razı oldum..

Cnm tek tesellim o ikinci cocuk nasip olursa eger daha sakin olur diye umit ediyorum. .
kizlar mi cadi oluyor ne..
goreve baslamissin, Allah kolaylik versin Ahmet akilli uslu masallah ona. .

Biz de oyleyiz cnm su siralar..
Yakin bi arkadasimin oglu 5 ayliktan bu yana akşam 7 de yatıyor ve sabah 7 de kalkiyor araliksiz uyuyor..Bir ara emmek için uyanıyordu, vazgecirdi bi şekilde. .
ustelik gelisimi epey ilerde akranlarindan su an 1 yasina girdi..

Cnm olmadi yavas yavaş ek gidaya basla..
Sonradan doktorumun söylediği mantikli geldi bana, daha sonra sut yetersiz gelince bebis de ek gida yemiyor ve gelisimi yavasliyor demisti ..
sahsen sutunun miktar olarak yeterli olduğundan eminsen, ek Gida iyi bir secenek olabilir gibi geldi bana..

Oh super cnm, iyi gelmiştir sana..
oglusun çok karizmatik cikmis resimlerde masallah kocaman olmus. .

cnm benim kizim da bi sure alt dudagini emdi su sira birakti..Gecici olabilir...
Sagol canim yogurt dusunmeye basladim mama almiyor

cnm belli bi aydan sonra gerçktn anne sutu ya doyurmuyr yada doysada kilo almıyr çunku sindirim sistemi artk gelişti buyudu anne sutunden daha çok tok tutack besnlere ihtiyacı var en azındn mamaya bnde verdm bugun çunku huzursz bikaç gundur
canim almadi mamayi cok sinirleniyor
çok güzlbi duygu dimi:KK68:

ama ben göremiyorum:KK43:

çok güzel yaa değişik dün karşılıklı çok mutlu olduk

arkadaşımızın bebeği hiç emmemiş sütü gelmemiş rica etti bende emzirdim yavrum bi emdi akşamları hi durmazmış ben emzirdim yarım sat sonra uyudu kaldı :KK46::nazar:
cok guzel yapm7ssin canim

Nego Nego aklıma bişey geldi canım nette mamayı suyla değilse anne sutuyle yapıp verdiklerini okumuştum yani hem sütü vermiş oluyoruz hem doyuruculuğu arttırıyoruz mantıklı gelmişti bana Bi araştır istersen canım belki işine yarar
sagol canim bu da mantikli ama sutum azaldi saginca cok cikmaz sanirim ama yogurdunu mamayla mayalayabilirim

Selam hanımlar
Hava ısındı diye oglusa su veriyorum. Gördüm ki oglum yemek istiyor elime sarilıyor kasigi uzatirken anliyo galiba.biraz yedirme demeyim de tattirma olarak eşimle karpuz ve meyvelerden tutup emdiriyruz cok hoşuna gidiyor. Yogurt veriyorum birazcik yüzünü ekşitiyo ama sonra yiyo.aceba baya baya yemek mi istiyor dr a gidicez olmadi yavas yavaş vereyim diyorum
canim her bebek kendine ozel istiyorsa ver

Nego Nego canim eymen kilo almamış ebw normal diyormus ama. Belki de doymuyordur.mama eger dr a gittigimizde ver derse dusunmem veririm.hatta su an huzursuzlugu eger doymadigindansa cok vicdan azabi duyarım niye vermedim mama diye.onemli olan onlarin huzurlu ve saglikli olmalari biliyrsun.icinin sesini dinle ve yap canim.
canim denedim mamayi kesinlikle istemiyor

@miss_curious canim Allahim tatli cadiya sakinlik versin.cok zor canim.oglum da kac gündür gece uykusu yok gibi bişi 12.00 de uyudu 3.00 te kaljti 6:30 da ancak uyudu 9.00 a kadar ve iki kez de uyandi o sürede.bi dinlenebildigimiz gece uykusu var o da olmayinca kac gündür seme seme geziyorum.dedim Allahım hep boyle huzursuz olan bebisler in annelerine gic kuvvet ver.
benimki hep oyle:)

Günaydın kızlar eşimin koyune geldik hava değişikliği olsun diye bayrama ancak geliriz diye onlarda ahmeti ipeği özlemişler iyi oldu.. Ek gidaya geçince sakinleştirmeye ahmet ama çok vermiyorum zaten kontrole de goturemedım 27sinde asıya gidince bakarim artık sebze çorbası yoğurt meyve bi de az az kahvaltılık veriyorm farklı seylere cesaret edemiyorum altı ay dolunca ins

@Duha22 çocuk yeme isteğini belli eder canım
iyi yapmissiniz canim:)

Amin cnm gecen gece kizim 4 te uyandi ve ilk kez esim 1 saat filan oyaladi uykusunu bolup..Dun gece gec yatiralim diyor gece kalkmasin diye..Ben aylardir bu sekildeyim kendi kalkinca farketti..
@Girlboymom iyi eglenceler cnm, corbayi verirken Blender dan.mi geciriyosun yoksa tel suzgecten mi..Benim minik agzina gelen. Puturlerin bi.kismini yutamiyo cok da yyiyemiyo..
ek gidaya geçmenin bi faydasini gordum kizimin Ishali gecti sukur bi de kaka miktari arttı ve sayisi düştü. .Hatta bugun hoc yapmadi kabız mi olucak bakalim..

canim gec yatirma daha cok huysuzlanir daha erken uyanir uzmanlar oyle diyor

Uzun bir aradan sonra merhaba,ne zamandir giremiyordum oglum cok sık uyaniyor firsatbulamiyorum diye soylenirken yazini okuyunca anliyorumki bizim uykularimiz yine meger uyuyan guzel misali uzun kaldi cok kizdim simdi kendime ,birde yawruma kiziyorum uykumu alamiyorum az uyuyorum diye,istiyorumki ilk aylardaki gibi deliksiz ve uzun uyusun ama onlar daha minicikler sut te artik tok tutmuyo cok acikiyorlar belkide hareketleri cok artti yediklerini eritiyolar ondanda uyaniyorlar eskiden arda taha 10, bucukta yatardi sadece 6 da bir defa uyanir emer bidaha 9 da uyanirdi cok mutluydum
O zmnlar simdi yine 10 bucukta uyuyo once 2 sonra 4 sonra 6 ve sonra 7,5 da tamamen uyaniyo her uyanisinda 10 dk emip tekrar uyuyo ama 6 dan sonraki uykusunda gozler kapali ama vucudu hic uyumuyo eller kollar kpir kipir ayaklar hep agizda sizinkilerde bu kdr kipirikmi uykuda

canim benimki hep oyle uyku konusunda

Merhabalar,bende cok bunalimdaydim aslinda,tatile gittim biraz iyi biraz kotu gecsede yinede degisiklik oldu ama ben depresyondan cikamadim,esime sinirlerim hicc gecmiyo oglum artik kucak muptelasi bir coxuk oldu gun icinde aksama kdr hiccc dermanim kalmiyo esim zaten 9,5 dan once eve gelmiyor birde ona o saatte kalk ywmek hazirla hic bir faydasi olmuyor ,severse 20 dk iste bi sevgi o kdr,elinde telefon saatlerce onla ugrasiyor,kucaginda tutsana dedigimde off cok yorgunum artik diye soyleniyor deliriyorumm sabhtan aksama kdr bakan benim yarim saat sevmek zoruna gidiyor,me kdr duskun babalar oluyor ettafimdan biliyorum bu sever diorumki neden yuzum gulduki bu konudan gulsun,sonra bir pazar gunu tatil ve o gunude 5 aylik olcak dogum yaptigim tam 5 aydir her pazar ya ailesi bize geliyo yada biz onlara gidiyoruz o gunude zaten babanne hala oyunlar oynuyo yine babAmiz yan gelip yatiyor,cok uzuluyorum bu duruma :KK43:

canim ya uzuldum bu modeller guzel bebek bakar demistim sana hatirladin mi yaniltti esin beni, once su pazar gunlerine cozum bulman lazim iyi alismis rahata esin, ikinizinde bebegi butun yuk sende:(

Biraz tatilden biraz bizden bahsedeyim bu arada 5 ay olmamiza 10 gun var dr umuz asla ek
Gidaya baslatmiyor kilosu herseyi cok iyi ek gidaya zaten baslicak ama amne sutu varken 6. Ci aya kdr ben uygun gormuyorum deyince bende baslamadim
Acikcasi isime geldi kizlar,tatilede cikicaz oralarda nasil yapayim derken acik bufelerde cilgin gibi yemekten zaten sutum o kdr cok olduki gece verdigim mamayi vermedim bile,gitmeden oglum cok huysuzdu meger sebebi orda beLli oldu tam 4,5 aylikken oglumun disleri cikti simdi cok komikler minik
Minik iki kucuk dis,simdiye kdr iki kere isirdi cok pis acidi ilkinde ciglik attim cok korktu ikincide burnunu sıktım birakti,termal otele gitmistik 30 derece sicaklikta termal olmayan havuzuna hergun 25 dk kdr swimtrainer simidiyle yuzduk insnilmaz suyu seviyo hic cikmak istemedi ordan hopp hamama hamamda yikandi banyo ardindan misil misil uyudu bur haftamiz cok gzl gecerken son gun pamukkale gezizim gozyaslariyla son buldu,kaldigimiz 5 yildizli otelde oglwn 12 de oglymu uyyttum 15 yasindaki yegenim odadaydi hadi dedim cay icmeye gideyim yarim saat sonra odaya geldigimdw 20 ye yakin tahta kurusu oglymun etrafini sarmisti hmn uykusunda kaptigim gibi yan odaya annemlerin yatagina goturup soyduk vucydunda isirik yoktu cildirdim agla aglaaa perisan oldum hemn dedim dr getirin iki sat sonra dr geldi hicbir isirik olmadigini asla kylaktan yada burundan bir bocek girmedigini soylesede hic huzur bulamadim odamiz suit denen baska bir adi odayla degistirildi sabaha kdr uyumadim nobet tuttum ne pamukkaleyi gorwbildim ne tatilin stresi atildi derken stresin alaasini yasadik gzl baslayan tatil cok huzursuz bitti rabbim bunla gwlmis gecmis olsun baska aci gostermesin insallah,belkide diorum okudugumiz dular onune gectide isirmadilar yawrumu ya o kdr bocek isirsaydi ben ne yapardim bilmiyorum babamiz daha bizi salmazdi hicbir yere,cook sukur hersey geride kaldi,onun disunda cok iyiyiz disimiz cikti,kilomuz iyi,ayaklarimizi tutup emiyoruz,saclarimiz uzuyor,op amnecim deyince dudaklarini yanagima degdiriyor,dedeleri annaneyi halayi babayi herkesi taniyor ,kucak hastasi ,tam bir oyuncu,numaraci ve cam kusu sokak hastasi olduk :) bizden haberler boyle hee 2,5 aylikken emZigi birakan oglum bir aydir yine emiyor :)
ilk tatilniz iy i gecm i s sonrasi cok fena bocegi okuyunca elim ayagim bosaldi Rabbim korumus kuzunu, oyy yerim onun dislerini masaallah canim

ozlettin kendini arada ugra:) yine yazini okurken keyiflendim:)

Dun dogum günümdu 24 oldum bugün evlilik yıldönümümuz her zamanki gibi hediye yok.dogum günümün aksami dondurma almis doğum günün ya diyo dalga gecer gibi ay sagol dedim....
Üzülüyorum aslında keske bi guzellik yapsa ufak da olsa hediye alsa. Aceba beni sevmiyor mu diye düşünmüyor degilim sevse alır mutlu etmek icin ugrasir herhalde.
nice yillara canim benimki hep ayni beklemiyorumm artik bende

Yarın annemlerle pikniğe gideceğiz uzun zaman oldu piknik yapmayalı ablam gelmiş çağırdım gel beraber poğaça falan yapalım dedim bizimle kaldedim Sabah etkenden gideceğiz bakalım abdullah paşa sevecekmi pikniği babsı gelemeyecek ben gidecem oğlumu hasta etme diyor bende çocuk bu susan sebeplerden hasta oluyr dedim oda ben söyleyeceğimi söyledim dedi gıcık görüyormusunuz her cefayı çeken anne çpcuk bir hasta olsun hep sen hasta ettin çocuğu deyip duruyorlar..
iyi gecmistir insaallah, ah bu erkekler deseydin ozellikle ruzgara tutucam gunesin altinda kavurucam!

Kizlar merhaba,cok uzgunum moralimi biturlu toparlayamiyorum sizle paylasayim dedim..3 gun once sag gogsumde bi sertlik ve aci hissettim herzamanki sut kitlesi heralde dedim gece uykumda titreyerek uyandim o an mastit oldugumu anladim baktim kizarmis gogsumun ustu ve dokunamiyorum cok aciyo, doktora gittim hemen mastit olmus antibiyotik kullancaz dedi,yalniz ogunden beri o gogsumde sut bitti resmen, cok cok az geliyor..acisi simdi gecti ama sut yok oglum gelmiyor diye onu emmiyor artik..okadar uzuluyorumki..surekli sagiyorum geri gelirmi diye,yiyip iciyorum insallah gelir..diger gogsume gore kuculdu bile hemen:KK43:
cok gecmis olsun pes etme sag emzirmeye calis geri gelir

Merhaba hanımlar bugün mama sandelyesini çıkardım oğlumu koydum yanlarına destek verdim oğlum 4.5 aylık oturmaya başladı.. Büyük oğlumun üstünden 5 yıl geçmiş hatırlamıyorum onu siz ne zaman oturtmaya başladınız.
5. Ayda baslaniyor yavas yavas ama ben daha once basladim pek sevmiyor benimki

Masallah masalllah:KK200: acayıp cana yakınsın hepsını okudum sıkılmadım tatıl ıcınde ayrıca uzuldum allah korumus ben koyde kalıyorum evımde bı ara fare vard dusun aklımı kacırıyorum zannettım ruyalarıma kabus oldular evımde bılumum bocek orumcek hamam bocegı aklına gelebılecek her tur bocek var onlar yuzunden gecelerı uykusuz kalıyorum neden cunku tıksınıyorum ! esım bazen sacmaladıgımı bazen abarttıgımı dusunuyor fakat hıcte oyle degıl :KK62: bu konuda senı cok cok ıyı anlıyorum sen yıne tatılde yasamısın ben her an yasıyorum bu korkuyu gezecek yerım yok bahceye cıksam etegıme ayagıma bocekler dolusuyor sonra yıne depresyon :KK43: off ammada dertlıyım bu konuda:mad:neyse... oglun cok tatlı masallah dısı soracaktım senın bebes 22 ocak mıydı tam hatırlayamıyorum benım kı de 28 ocak alt damagında mınık beyaz noktalar gordum bu dıs mıdır efendım :KK16:
canim seni iyi anliyorum bocek konusunda bende oyleyim cok kotu oluyorum insanin elinde degilki

bende dun memlekete gıttım muhammd yusufumu yaladı yuttular ıykkk geece geldık Sabah kalkar kalkmaz cocugu bı guzel yıkadım sıvastan bebek ıcın tahta kasık almıstım cope atmısım cop dedıgım kutuların ambalajlarn falan ıcınde kalmıs esım copu ılceye goturuyor atmk ıcın hemn aradım duuur atmaaa dıye oda atmamıs bakack ınsallah o_Osu cılem basladı yaklasık bı haftadır su yokkk banyo bıle yapamıyorm akıncada camur akıyorr. bebegımıde ıcme suyuyla yıkadım :KK23:bulasık camasır kaldı ne yapacm bılmıyorm :KK51:
off cok fena susuzluk Allah kolaylik versin

Selam arkadaslar uzun bi aradan sonra gelebildim. Umarim herkes iyidir. Size bir sey danismak istiyorum, doktorumuz yogurdun tarifini soyle verdi, 90 cc sek gunluk sütün icine 1,ölcek sma mama bu sekilde yogurt yapicaksin dedi. Olmuo ki yogurt. Sevmio yediremiorum o yuzden ısrarda etmek istiyorum. Siz nasil yogurt yapiosunuz.
canim normal yogurt gibi mayala gunluk bardakla

Yine uzun zaman sonra girebildim kk'ya. :) En tembel konu annesi benim heralde :KK70: ayın başında beşinci ay kontrolü vardı minnoşun. Tahmin ettiğim gibi kilo almamış. Sadece 150 g almış. Dr ek gıdaya geçelim çok az kilo almış dedi. Ben kendimi de onu da kampa aldım. Tekrardan kompostolar kaynatıldı evde. Pek dikkat etmiyordum yalan yok. Yediklerime içtiklerime özen göstermeye başladım. Kızıma her mızıklandığında dayadım memeyi :) on gün sonra tekrar tartıma götürdüm. 200 g almış on günde :KK66: kendime çok kızdım tabi. Aç bırakmışım kuzucuumu. Şimdi de sebze çorbasına başladım. Severek yiyor şükür. Çok keyifli günlerimiz. Yuvarlanıyor yerlerde :) Ben de onunla...
Bir de kaka yapma sorunu yaşattı bize. Mister dörtnal gibi b.k nöbeti tutuyorduk :KK70: demirden şüphelendim. Olabilir dedi dr. Değiştirdik. Şimdi daha iyice. Ama yeni kakalar hiç de masum değil. Rengi, kıvamı, kokusu eskileri mumla aratıyor :KK43: Sizlerde durum nedir?
masaallah canim darisi benim sutumun bebegimin basina:) bizimkininde kakasi yesil ve eksi kokuyor:)

Gunaydin kizlar, herkes iyidir umarim, benim minigin bezinde pembelik fark ettim dun, su vermeye basladim, sanirim anne sutu yazin sivi ihtiyacına yetmiyor, bir de sabah bezi cok az dolu oluyor
Gunaydin canim iyi yapmissin

Günaydın herkese giremedim, cumartesi annemdeydim oğlum cok huysuztu aç diye diye stres yaptım esime mama aldırdım ama icmedi sıringayla verdim yuzunu burusturdu çok sinirlendi beni daha hırslı emdi söylene söylene, aç ondan huysuz dediğim oğlum meğer sık sık sık emzirdigim için gazdan huysuzmus:) sabaha kadar pirtlatti:) denemeye devam ettim dün de biberonlada denedim almıyor kesinlikle, napicam şimdi ek gıda olmaz çünkü sütüm az önemli olan günlük 500 ml süt alması, mamayla yoğurt mayalamak geldi aklıma birde onu mu denesem, keyfim bu konuda çok kaçık, nazar edenler var ya neyse..
Kaynimda cins oğulları hasta dün eşimi aramış amcası getiriyimde siz bakın birde burnu tıkalı açamıyoruz diyormus, dedim biz dr muyuz hasta çocuğunu bizimkilerin yanına getirecek yani düşüncesiz diye kızdım neyse ki eşim uyarmis, nasıl bir düşüncesizlik bu kamera şakası gibiler, esimede söylendim istemiyorum ya dedim nazar ede ede sutumu kestiler yavruma yazık değil m o yeter görmek istemiyorum dedim, eşim hiçbir şey diyemefi bu konuda hak veriyor hayret!

Benim minigin uyku düzenini yazayım daha doğrusu düzensizliğini:) akşam 8 de uyku saati öncesinde pijama emzirme faslı ışıklar sönüyor ses çıkmıyor salliyorum oturma odasında, iki saat uyuyor bazen bir saat bazen üç saat:) 10 dan sonra hangi saatte uyanirsa emziriyorum beşiğini alıp yatak odasına geçiyorum uykuku emiyor gündüz memede asla uyumaz, tekrar yaptırıyorum , iki saatte bir uyaniyor sabahta 5 te güne başlıyoruz, tekrar 8 de uyutuyorum bazen 7 de, bir saat uyursa iyi bazen şaşırtıyor iki saat uyuyor tabi arada kimildiyor salliyorum beşiği, uyaniyor iki saat oyaliyorum oyun halisinda oda oda benimle ana kucaginda bazen benim yatagin ustunde bazen çocuk odasinda ki yatakta bazen kucakta, cok huysuz olunca hep kucakta, iki saat geçince salliyorum iste 30 dk 1 saat daha derken uyku aralarnini iki saat tutup ayni saatlerde uyutmaya çalışıyorum:)

Yarın misafirim var ve çok gerginim dua edin bana strese çok girmeden atlatayim

Selam arkadaslar uzun bi aradan sonra gelebildim. Umarim herkes iyidir. Size bir sey danismak istiyorum, doktorumuz yogurdun tarifini soyle verdi, 90 cc sek gunluk sütün icine 1,ölcek sma mama bu sekilde yogurt yapicaksin dedi. Olmuo ki yogurt. Sevmio yediremiorum o yuzden ısrarda etmek istiyorum. Siz nasil yogurt yapiosunuz.
canım normal eski usul yoğurt yapıyor annem tatlı olmasına özen gösteriyorum çünkü ekşi olunca tuhaf oluyor yüzü bende yedirmek istemiyorum

Yine uzun zaman sonra girebildim kk'ya. :) En tembel konu annesi benim heralde :KK70: ayın başında beşinci ay kontrolü vardı minnoşun. Tahmin ettiğim gibi kilo almamış. Sadece 150 g almış. Dr ek gıdaya geçelim çok az kilo almış dedi. Ben kendimi de onu da kampa aldım. Tekrardan kompostolar kaynatıldı evde. Pek dikkat etmiyordum yalan yok. Yediklerime içtiklerime özen göstermeye başladım. Kızıma her mızıklandığında dayadım memeyi :) on gün sonra tekrar tartıma götürdüm. 200 g almış on günde :KK66: kendime çok kızdım tabi. Aç bırakmışım kuzucuumu. Şimdi de sebze çorbasına başladım. Severek yiyor şükür. Çok keyifli günlerimiz. Yuvarlanıyor yerlerde :) Ben de onunla...
Bir de kaka yapma sorunu yaşattı bize. Mister dörtnal gibi b.k nöbeti tutuyorduk :KK70: demirden şüphelendim. Olabilir dedi dr. Değiştirdik. Şimdi daha iyice. Ama yeni kakalar hiç de masum değil. Rengi, kıvamı, kokusu eskileri mumla aratıyor :KK43: Sizlerde durum nedir?
canım kaka sorunu oğlumda da var koyu renkli yapıyor sanırım demir ilacından çünkü ebe beni önceden uyarmıştı kabızlıkta yapabilir rengi koyuda olabilir korkma demişti

Günaydın herkese giremedim, cumartesi annemdeydim oğlum cok huysuztu aç diye diye stres yaptım esime mama aldırdım ama icmedi sıringayla verdim yuzunu burusturdu çok sinirlendi beni daha hırslı emdi söylene söylene, aç ondan huysuz dediğim oğlum meğer sık sık sık emzirdigim için gazdan huysuzmus:) sabaha kadar pirtlatti:) denemeye devam ettim dün de biberonlada denedim almıyor kesinlikle, napicam şimdi ek gıda olmaz çünkü sütüm az önemli olan günlük 500 ml süt alması, mamayla yoğurt mayalamak geldi aklıma birde onu mu denesem, keyfim bu konuda çok kaçık, nazar edenler var ya neyse..
Kaynimda cins oğulları hasta dün eşimi aramış amcası getiriyimde siz bakın birde burnu tıkalı açamıyoruz diyormus, dedim biz dr muyuz hasta çocuğunu bizimkilerin yanına getirecek yani düşüncesiz diye kızdım neyse ki eşim uyarmis, nasıl bir düşüncesizlik bu kamera şakası gibiler, esimede söylendim istemiyorum ya dedim nazar ede ede sutumu kestiler yavruma yazık değil m o yeter görmek istemiyorum dedim, eşim hiçbir şey diyemefi bu konuda hak veriyor hayret!

Benim minigin uyku düzenini yazayım daha doğrusu düzensizliğini:) akşam 8 de uyku saati öncesinde pijama emzirme faslı ışıklar sönüyor ses çıkmıyor salliyorum oturma odasında, iki saat uyuyor bazen bir saat bazen üç saat:) 10 dan sonra hangi saatte uyanirsa emziriyorum beşiğini alıp yatak odasına geçiyorum uykuku emiyor gündüz memede asla uyumaz, tekrar yaptırıyorum , iki saatte bir uyaniyor sabahta 5 te güne başlıyoruz, tekrar 8 de uyutuyorum bazen 7 de, bir saat uyursa iyi bazen şaşırtıyor iki saat uyuyor tabi arada kimildiyor salliyorum beşiği, uyaniyor iki saat oyaliyorum oyun halisinda oda oda benimle ana kucaginda bazen benim yatagin ustunde bazen çocuk odasinda ki yatakta bazen kucakta, cok huysuz olunca hep kucakta, iki saat geçince salliyorum iste 30 dk 1 saat daha derken uyku aralarnini iki saat tutup ayni saatlerde uyutmaya çalışıyorum:)

canım diş çıkartıyor olabilirmi acaba sen kendini üzme senin stresin bebeğede geçiyor ek gıda olarak doktorum 4. aydan itibaren günde 1 kahve fincanını geçmeyecek şekilde yoğurt veya meyvenin suyunu önerdi yoğurt verebilirsin aslında 1 fincanı geçirmezsin sende kendini biraz iyi hissedersin oğlum huzursuz olunca emziriyorum eğer emmek istemezse evde dolaştırıyorum baktım olmuyor yüz üstü yatırıyorum gazını çıkartmaya başlıyor rahatlıyor. uyku düzeni sıkıntılıymış canım allah kolaylık versin ama gececek bu günler rahat gece uykuları bizede gelicek Hoppa

selam kızlar ben mart annesı olacaktım ama kızım acelecı davrandı ocak annesı oldum ek gıdaya gectık kasık mamalarına gunde bır ogun sızler basladınız mı neler verıyorsunuz bebeklerınıze meyvelerın tadına baktırmaya basladım ayrıca

selam kızlar ben mart annesı olacaktım ama kızım acelecı davrandı ocak annesı oldum ek gıdaya gectık kasık mamalarına gunde bır ogun sızler basladınız mı neler verıyorsunuz bebeklerınıze meyvelerın tadına baktırmaya basladım ayrıca
sabırsız bir kız annesi olacaksın anlaşılan :21: canım tercih senin tabi ama hazır değilde kendin evde yapsan daha iyi olur diye düşünüyorum dediğim gibi tercih senin tabiki ben oğluma yoğurt ve mevsim meyvelerinin püresinden veriyorum yediğim başka veyve varsa dilini şöyle ucundan değdirip tadına baktiriyorum onun haricinde haftaya çorbalara başlamayı düşünüyorum

sabırsız bir kız annesi olacaksın anlaşılan :21: canım tercih senin tabi ama hazır değilde kendin evde yapsan daha iyi olur diye düşünüyorum dediğim gibi tercih senin tabiki ben oğluma yoğurt ve mevsim meyvelerinin püresinden veriyorum yediğim başka veyve varsa dilini şöyle ucundan değdirip tadına baktiriyorum onun haricinde haftaya çorbalara başlamayı düşünüyorum
hemde nasıl sımdı bıle oyle uykusu sassın veya karnı acıksın dayanamıyor :) yogurt ıcın doktor onumuzdekı hafta dedı dr gaz yaparmıs once tattır sonra olculerı yukselt dedıı sımdı cam rende alıcam elma ve seftalı puresı ıcın 4,5 aylıgın bugun olculerı nasıl verıyorsun kac olcu yogurt

hemde nasıl sımdı bıle oyle uykusu sassın veya karnı acıksın dayanamıyor :) yogurt ıcın doktor onumuzdekı hafta dedı dr gaz yaparmıs once tattır sonra olculerı yukselt dedıı sımdı cam rende alıcam elma ve seftalı puresı ıcın 4,5 aylıgın bugun olculerı nasıl verıyorsun kac olcu yogurt
canım doktorumuz günde 1 kahve fincanını gecmeyecek şekilde ver dedi bana 6. ayda yavas yavas ölçüleri arttıracam
tabi yoğurdu direk 1 kahve fincanı vermedim birgün 1 çay kaşığı ertesi gün 2 çay kaşığı gibi yavas yavas arttırıp en fazla 1 kahve fincanına çıktım

canım doktorumuz günde 1 kahve fincanını gecmeyecek şekilde ver dedi bana 6. ayda yavas yavas ölçüleri arttıracam
tabi yoğurdu direk 1 kahve fincanı vermedim birgün 1 çay kaşığı ertesi gün 2 çay kaşığı gibi yavas yavas arttırıp en fazla 1 kahve fincanına çıktım
uyku duzenınız nasıl peki gunduzleri nasıl uyuyor

Masallah masalllah:KK200: acayıp cana yakınsın hepsını okudum sıkılmadım tatıl ıcınde ayrıca uzuldum allah korumus ben koyde kalıyorum evımde bı ara fare vard dusun aklımı kacırıyorum zannettım ruyalarıma kabus oldular evımde bılumum bocek orumcek hamam bocegı aklına gelebılecek her tur bocek var onlar yuzunden gecelerı uykusuz kalıyorum neden cunku tıksınıyorum ! esım bazen sacmaladıgımı bazen abarttıgımı dusunuyor fakat hıcte oyle degıl :KK62: bu konuda senı cok cok ıyı anlıyorum sen yıne tatılde yasamısın ben her an yasıyorum bu korkuyu gezecek yerım yok bahceye cıksam etegıme ayagıma bocekler dolusuyor sonra yıne depresyon :KK43: off ammada dertlıyım bu konuda:mad:neyse... oglun cok tatlı masallah dısı soracaktım senın bebes 22 ocak mıydı tam hatırlayamıyorum benım kı de 28 ocak alt damagında mınık beyaz noktalar gordum bu dıs mıdır efendım :KK16:
ahhh canım yaa,öperimm seni çokkk,bakma büyüklerimiz bahçede toprakta büyümedilermi hangisi toprak yemediki,düşe kalka böceğiyle sineğiyle büyüyeceklerde gel işte bunu birde bize anlat :( ne güzel yine şöyle şanslıyım diye düşünki temz havanın içindesiniz bol oksijenle büyüyecek yawrun inşallah
evet sanırım o gördüğün minicik şeyler diş :) hadi hayırlı olsun :)
görmemle yükselmesi ele gelmesi 0,25 cm olmaısı 3-4 gün içinde oldu inankı :)

Canım açlık huysuzlugu yok gibi çaresizim:KK43:

Sağol canım denedim mamayi asla almıyor beni daha çok emmek istiyor mama deneyince

Yerim ben o fistigi benimki bir ara emiyordu birakti

Sagol canim yogurt dusunmeye basladim mama almiyor

canim almadi mamayi cok sinirleniyor

cok guzel yapm7ssin canim

sagol canim bu da mantikli ama sutum azaldi saginca cok cikmaz sanirim ama yogurdunu mamayla mayalayabilirim

canim her bebek kendine ozel istiyorsa ver

canim denedim mamayi kesinlikle istemiyor

benimki hep oyle:)

iyi yapmissiniz canim:)

canim gec yatirma daha cok huysuzlanir daha erken uyanir uzmanlar oyle diyor

canim benimki hep oyle uyku konusunda

canim ya uzuldum bu modeller guzel bebek bakar demistim sana hatirladin mi yaniltti esin beni, once su pazar gunlerine cozum bulman lazim iyi alismis rahata esin, ikinizinde bebegi butun yuk sende:KK43:

ilk tatilniz iy i gecm i s sonrasi cok fena bocegi okuyunca elim ayagim bosaldi Rabbim korumus kuzunu, oyy yerim onun dislerini masaallah canim

ozlettin kendini arada ugra:) yine yazini okurken keyiflendim:)

nice yillara canim benimki hep ayni beklemiyorumm artik bende

iyi gecmistir insaallah, ah bu erkekler deseydin ozellikle ruzgara tutucam gunesin altinda kavurucam!

cok gecmis olsun pes etme sag emzirmeye calis geri gelir

5. Ayda baslaniyor yavas yavas ama ben daha once basladim pek sevmiyor benimki

canim seni iyi anliyorum bocek konusunda bende oyleyim cok kotu oluyorum insanin elinde degilki

off cok fena susuzluk Allah kolaylik versin

canim normal yogurt gibi mayala gunluk bardakla

masaallah canim darisi benim sutumun bebegimin basina:) bizimkininde kakasi yesil ve eksi kokuyor:)

Gunaydin canim iyi yapmissin
inşallah sık sık girerim cnm ya
valla hatırladım o dediğini bu tipler iyi baba olurlar demeni ama dün pazar düğündeydik,herkes hayran kaldı eşime 4 4lük baba olmuş diye,4 döndü etrafında üşütmesin yok terlemesin yok güneş geçmesin her an kucağında,elaleme gösteriş için yaptığını düşünmüyorum demekki iyi bir baba ama h içi o kdr çok işte yoruluyorki akşam 10 a doğru gelince bebeği sevmeye dermanı kalmıyor sanırım cnm

ahhh canım yaa,öperimm seni çokkk,bakma büyüklerimiz bahçede toprakta büyümedilermi hangisi toprak yemediki,düşe kalka böceğiyle sineğiyle büyüyeceklerde gel işte bunu birde bize anlat :KK43: ne güzel yine şöyle şanslıyım diye düşünki temz havanın içindesiniz bol oksijenle büyüyecek yawrun inşallah
evet sanırım o gördüğün minicik şeyler diş :) hadi hayırlı olsun :)
görmemle yükselmesi ele gelmesi 0,25 cm olmaısı 3-4 gün içinde oldu inankı :)
Bende senı opuyorum :) ben kendıme anlatamıyorum valla kafaya taktım ruyamda bıle su kulagakacan bocegı var ya onlarla ugrasıyorum dusun yanı :KK12:aslında gelenekcıyım yanı ılac falan kullanımına karsıyım ama bocege amaaan bısey olmaz yaw dıyemıyorum ucan sıne bana dogru gelse odum kopuyor heralde takıntı oldu :KK34: evımın karsısında koccaman bı baraj var bogazda oturuyrm dıyorum kendı kendıme hahaa :KK48: nokta nokta boyle ama kabarma huysuzluk falan yok yada oglm genelde huysuz oldugu ıcın ben anlamıyorum hadı bakalım hayırlı olsun deyım o zaman :KK45:

valla şu eltilerin kayınların çok ilginçler Allah sabır versin iyiki eşim tek erkek çocuk,yoksa kafayı yerdim,ne cahil insanlar var yaa,bazen doğru düzgün neden arkadaşmız bir ahbabımız yok hep biz bizeyız derken böyle okuyuncada varsın dıorum arkadaş olmasın eşim bana ben ona ailelerimiz bize yeter,yeri gelio öz annemin yaptıkları bile batarken kalkıpta böyle kapı dış kapı mandalı tiplerin akıl vermeleri,birde nazar etme olayları gerçekten sinir bozucu valla...
uyku düzeniniz aslında çok kötü diil ama kendimle kıyas yapcak olursam senın gibi bende ardayı saat 8 de yatırmaya kalkarsam eğer asla benımkıde uyumaz,elimden geldiğince gündüzleri 10 buçuk-12 30 arası 2 saat uyutuyorum,3-4 saat uyanık kalıyo 4.5-7 arası uyutuyorum birdaha 11 e doğru uyuyor,gece 2-3 gibi kalkıyuor 10 dk emıp tekrar uyanıyor,5,5 da yine uyanıyo emio sonra 7 de uyanıyor bir daha uyumuyor,10 buçuğa kdr oyun kucak mıncıklama şarkılar camdan bakmalar hemen hemen hergün aynı tempodayız canım

Back
X