2015 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin Cinsiyeti Ne Olacak ?

• Kızımız Olacak :)

OY: 149 47,2%
  • Oğlumuz Olacak :)

OY: 160 50,6%
  • İkiz Kızlarımız Olacak :)

OY: 0 0,0%
  • İkiz Oğullarımız Ollacak :)

OY: 1 0,3%
  • İkiz; Bir Kızımız, Bir Oğlumuz Olacak :)

OY: 5 1,6%
  • üçüzlerimiz olacak :)

OY: 1 0,3%

• Ankete Katılan
    316
  • Anket Kapalı .
Aklıma geldi eskiler anlatır bir şey yoksa bebeklere çayın içine ekmek içi katıp yedirirletmiş ben hergün şehriye çorbası içermişim mesela.şimdiki gibi mamalar nerde.ne buldun onu yiyeceksin.ben hiç yemek seçmem ondan mı aceba.
Anam eski annelerde yok simdi eski çocuklarda annelerden yani bizden mükemmel olmamız isteniyor bizde cocuklarimizi mukemmel yapma ya çalışıyoruz ama olmuyor bir yerde yanlışlık var ama ben çözemedim:KK22::KK22:

Ben su ek gıda konusunda birşey sokızlar kızlar bircogumuz kendimizi paraliuoruz çocuğum sağlıklı yesin organik yesin diye evde uğraş veriyoruz ancak bi kaç günlük tatile biyerlere gidildiginde kendimizi zorlamaya gerek olduğunu dusunmuyorum sonuçta bi kaç gün çocuk bizim yaomadigimiz yemek yese nolcak sonuçta oda evinizde olmadigini hissediyor ben ilk tatile kızımla gittiğimde kettle elektrikli ocak kocaman bir piknik sepeti ile gitmistim ona odada yemek hazirlardim simdi diyorum ki ne aptlamisim ne yordumnkendimi yedi mi hayır sadece ben vicdanimi rahatlattim ama bu tatilde oğlu na ne varsa onu verdim şükürler olsun ben rahattım oda eve gelince rahataladi hic kasmayin gerektiğinde bu cocuklar mama da yer inek sutude içer kavanoz mama da yer sonuçta cips kola vermiyoruz ya hayati kendinize zorlastirmayin yahuuu;)

Hic istahimiz yok:KK43: agzini acan sebze puresine bayilan cocuk asla yemiyor ne kahvalti ne meyva ne yogurt ne pure,en cok sevdigi sey uzum suyu olurdu hele artik ondan nefret ediyor,gercekten kizlar nazara cok inaniyorum,gunahini almiyim ama gecen hafta uzun zamndir gornedigim bir arkadasa rastladim,1,5 yasindaki kizi 7 aylik oglumla kilosu ayniydi,soka girdi ne kadar istahli dedi koca kaseyi yedi,birde cok uslu hic dedi sesi cikmiyor ne kdr sakin,tam 9 gun oldu o gunun ertesi mizmiz huysuz,istahi kapali sadexe emmek istiyor o kdr,dis zaten yakin zamanda cikmayacakmis,niye boyle olduk bilmiyorum :KK43:((
Ben sebze puresini ya irmik muhallebisiyle
Kizlar tatli olmayan kahvalti tarifi olan var mi, tatli sevmiyor benim sipa..
Bi de sac ve vucut sampuani ile yıkıyodum kizimi mustela nin bitti sampuan aldim, vücudunu ne ile yikasam sabun filan mi alsam acaba?sizler ne kullaniyosunuz vucudu icin..
Biz bübchen şampuan ve sabun kullanıyoruz doğduğumuzdan beri. Çok memnunuz. Ayrıca çok güzel kokuyo...

Bebek ekmegi ne oluyo cnm evde mi yapıyoruz hazir mi yoksa..
Bu arada sen yazinca aklima geldi, benim doktor bi krem yazmisti ismini ozelden yazabilirim kortizon icermiyor isilik olunca aksam suruyorum sabaha hicbi sey kalmıyo. .
Bi de ishal olunca kizimin poposu fena pişik oldu kaniyordu o kadar kotu..o kremi surdum bikac gun hemen toparladi cok sukur..Yalniz bitti alicam ama hicbi yerde yok su an..

Dogum sonrasi bana da minoset plus di snrm onu yazmış doktor gecen bi baktim emzirenlerde kullanilmaz yaziyodu cnm..
Sen diyince aklima geldi..

Cnm ben soyle yaptım Soğutucu aldim yolculuk icin içine buz koydum o sekilde muhafaza ettim..koctasta vardı lzm olur diye almistim.. yere gideceğim zaman da dondurucudan buz aliyorum kutuda olanlar var ya onunla aynı posete koyuyorum, aracta klima acik oluyo ztn serin kaliyo..
Evet cnm
Bebek ekmegi eti nin hazir oluyor
Dr um cok tavsiye ettigi icin kullaniyorum
O dedigin kremi yazarsan sevinirim

Tamam daha yeni başladık pes etmeyeceğim.yediği kadar ama her gün vereceğim.önceden yiyordu ya birkaç gün üst üste yemeyince tatsız geldi.
Benim kızım da sebze yemiyordu. Pekmez kattım birkaç gün. 3-4 gün sonra bıraktım. Zaten ben sebze puresine ya irmikli muhallebi ya da pirinç unu katıp yediriyorum. Bi de balkabağını dene onu çok seviyor çocuklar.
Kolay gelsin annesi...

Hic istahimiz yok:KK43: agzini acan sebze puresine bayilan cocuk asla yemiyor ne kahvalti ne meyva ne yogurt ne pure,en cok sevdigi sey uzum suyu olurdu hele artik ondan nefret ediyor,gercekten kizlar nazara cok inaniyorum,gunahini almiyim ama gecen hafta uzun zamndir gornedigim bir arkadasa rastladim,1,5 yasindaki kizi 7 aylik oglumla kilosu ayniydi,soka girdi ne kadar istahli dedi koca kaseyi yedi,birde cok uslu hic dedi sesi cikmiyor ne kdr sakin,tam 9 gun oldu o gunun ertesi mizmiz huysuz,istahi kapali sadexe emmek istiyor o kdr,dis zaten yakin zamanda cikmayacakmis,niye boyle olduk bilmiyorum :KK43:((
Ben sebze puresine ya irmikli muhallebi ya da pirinç unu katıp yediriyorum. Bi dene istersen annesi. Eğer katmak istersen bir kaşık da pekmez katabilirsin.
Afiyet olsun paşaya...

Kizlar nasipse yarin sabahtan yola cikiyoruz 3 gunluk kisa bir gezi olcak insallah, 2 aile, 3 cocuk olarak gidiyoruz.. Hipp kavanoz mamalardan aldim, vicdan azabida cekiyorumbir yandan, uzerinde organik yuzde yuz yaziyor.. Ya almanlar organik konusunda gercekten iyi, burda organik marketler filan vvar, sirf veggie beslenen insanlar vs.. Organige ulasmak cok zor degil yani.. O yuzden guveniyorum a tam guvenemiyorum iste, bit yanda bi meyve puresini komserve yapmak zor drgil gercek meyvedir diyorum, bir yandanda ya bisey varsa diye icim icimi kemiriyor.. Burda herkes yediriyor, cocuguna hic yemek pisirmemis arkadas bile var full kavanoz yedirmis..
Brnde tatile giderkrn alip yedirmeyi dusunuyorum. Cam rendemi goturucem ama firsat olur olmaz yanimda bulunsun
Ne zmn markete gitsem yuzlerce anne hep kavonoz mamalardsn aliyor
Pratik kolayina geliyorlar,ama sonucta sen mecburiyetten istisna bikac gun vereceksin cnm oyle dusun

Benim kızım da sebze yemiyordu. Pekmez kattım birkaç gün. 3-4 gün sonra bıraktım. Zaten ben sebze puresine ya irmikli muhallebi ya da pirinç unu katıp yediriyorum. Bi de balkabağını dene onu çok seviyor çocuklar.
Kolay gelsin annesi...
benim oğlanda şu sebze püresini çok sevdi yaa ilk günden beri iç birşey katmadan yiyiyor inşallah böyle devam eder..

Evet cnm
Bebek ekmegi eti nin hazir oluyor
Dr um cok tavsiye ettigi icin kullaniyorum
O dedigin kremi yazarsan sevinirim
Cnm nerde satılıyor etinin her markette olur mu acaba..Bi deniyim olmadi..
kremi burdan yazayim, kizlar da alir belki coresatin pediatrik krem pembe renk. .Cok cok memnunum kesinlikle her evde olmali..Ama yok su siralar eczanelerde ithal oldugu icin tedarik sorunu yasaniyor snrm..

Tam bir hafta totomun ustune oturamadim
Ama alistirip 1 ay denesek varya insnilmaz sıkılasıriz
kız biz bunu yaparsak ebru şallı bizim önmüzda halt etmiş olur:KK70:

şaaka maka bi yana eskiden ebru şallı gibi fiziğim vardı herkes bana kilo al diyordu ama eşim şimdi o kiloya dönmemi istiyor acilen zayıflamam lazım bi ara hamile kalmadan önceki resimleerimi atarım varsa...

Kolay gelsin annesi...
Yogurt kurtaricim benim de pureyi o sekilde yiyor..

Anam eski annelerde yok simdi eski çocuklarda annelerden yani bizden mükemmel olmamız isteniyor bizde cocuklarimizi mukemmel yapma ya çalışıyoruz ama olmuyor bir yerde yanlışlık var ama ben çözemedim:KK22::KK22:
Ben bu isi cozuceM valla
:))))
Offff organik morganik tuz yok seker yok
Ne yersem onu yedircem :)
Bize sariyer borekcisi yolu gozuktu :)))

Cnm nerde satılıyor etinin her markette olur mu acaba..Bi deniyim olmadi..
kremi burdan yazayim, kizlar da alir belki coresatin pediatrik krem pembe renk. .Cok cok memnunum kesinlikle her evde olmali..Ama yok su siralar eczanelerde ithal oldugu icin tedarik sorunu yasaniyor snrm..
Valla canim
Ben migrosdan aliyorum ama burda onur marketler oluyor happy center oluyor hepside satiyot
Kremide pzt hmn alicam insallah

kız biz bunu yaparsak ebru şallı bizim önmüzda halt etmiş olur:KK70:

şaaka maka bi yana eskiden ebru şallı gibi fiziğim vardı herkes bana kilo al diyordu ama eşim şimdi o kiloya dönmemi istiyor acilen zayıflamam lazım bi ara hamile kalmadan önceki resimleerimi atarım varsa...
Cokk isterimmm
Lutfen mutlaka atmalisinnn

Ben bu isi cozuceM valla
:))))
Offff organik morganik tuz yok seker yok
Ne yersem onu yedircem :)
Bize sariyer borekcisi yolu gozuktu :)))
Hahaa:KK70::KK70::KK70: bugün ahmete bi baktım eli yüzü çikolata hatır hutur yiyor sabahtan beri hiçbirşey yemiyor ablası ben mutfaktayken eline vermiş bizim akilli da bayıla bayıla yiyor almaya kalktım parçalaadı beni:KK67::KK67:

Back
X