- 23 Mayıs 2011
- 491
- 982
- 103
- Konu Sahibi Denizlilisrsy
-
- #1.041
Bu gün test yaptırdık, fakat bu seferde tek spermogramla olur dediler ürolojiye gönderdiler, üroloji uzmanı onayladı.bende aynıyım senin gibi sigara içiyorum eşim içmiyor benim üzerimdede seninki gibi baskı var tabiki etkiliyordur her doktor bu konuda uyarıyor zaten özellikle tüpleri ve yumrutaları çok etkiliyor en azından azaltmak lazım diye düşünüyorum ben
hamile kaldığımı öğrendiğimde hiç içmemiştim düşük oluyor dedikleri gün başladım tekrar içmeye
sperm testini evet her merkez veya doktor 3 kez istiyor bizdende 3 kez ve aynı yerde yapılmasını istemişlerdi normal yani
Doktor muayene eder. İlaçlar yazar. Cider üyeliğiniz varsa 500 TL indirim yapikir. İlaçlar i tanudik eczaneden almaniz önemle tavsiye fikir arada 800 TL kadar fark vardır. Sonra ilaclari kullanma talimati hemşireler tarafından anlatikir. Her gün iğneler ve ilaçlar yapikir. Sonra uygun günde çatlatmak iğnesi ve yumurta toplama işlemi yapikir sonra istenirse 3. Gün ya da 5. Günde transfer işlemi uapilir. Tabi bunların ayrintilari nette var oralardan okuyabilsin tabi.Kizlar ya bise sorcam mesela benim 12 aralik beklenen adet tarihim (hemide dogum günüm :) ) doktorum 2.veya 3.gun dedi.simdi ben gidince 2.gun neler olacak biri anlatabilir mi :)
Evet ben biliyorum o karıncalanma hissini.4 tüp yaptırdım 3 ü tutan ama kimisinde oldu kimisinde olmadı.tutanların çoğunda hiçbir belirti duymadım bile.tutmayan 1 tedavide tüm hamilelik belirtileri vardı kesin diyordum.sonucu bi aldım negatif şok oldum.anlıcanız bazen beynimizde belirti veriyor.ama kesin tutup tutmadığını hiçbiri kanıtlamıyorWvwt ben de bol bol annas ve kabak çekirdeği yiyorum duymuştum Rabbimin izniyle insalllaaah güzel sonuçlar alir bebeklere kavusuruz. Bu arada tecrübeli arkadaşlara sorum olacak dun yoktu ama bugün 2. Gun bitti 3 e girdik ama sağ ve sol kasikta bucak iğne batigi gibi batiklr oluyor agei değil acaba yasayan var mi boyle birsey
Doktor muayene eder. İlaçlar yazar. Cider üyeliğiniz varsa 500 TL indirim yapikir. İlaçlar i tanudik eczaneden almaniz önemle tavsiye fikir arada 800 TL kadar fark vardır. Sonra ilaclari kullanma talimati hemşireler tarafından anlatikir. Her gün iğneler ve ilaçlar yapikir. Sonra uygun günde çatlatmak iğnesi ve yumurta toplama işlemi yapikir sonra istenirse 3. Gün ya da 5. Günde transfer işlemi uapilir. Tabi bunların ayrintilari nette var oralardan okuyabilsin tabi.
Cnm ilaçlar bizim yumurta durumumuza göre de belirleniyor.ama her halükarda yumurta geliştirici gonal f yumurta çatlamasını Önleyici bunu ilerleyen Günler'de yumurtalar Büyüyünce başlayacaksın cetrotide ve yumurtalar gerekli büyüklüğe geldiğinde çatlatmak için ovitrelle KULLANILIYOR.eğer benim gibi yumurta rezervin iyi değilse buna menogon menapur gibi ilave ilaçlar ekleniyor.bu yazdıklarım benim kullandıklarım, aynı nevi başka ilaç da yazabilir tabi. O Yüzden telaşlanma ne kadar az ilaç o kadar iyiMerhaba kizlar bugün adetin ikinci günü ve başladık tedaviye :) burda bir sürü ilaç ,jel iğne vs ismi geçiyor. Doktorum bana sadece yarin vurulmaya başlanacak 5 gün sürecek gonal adında iğne verdi okadar. Niye böyle acaba?
Benim yumurta toplamadan sonra bir önceki adet tarihimden 3 gün önce gelmişti adetim canım... İnşallah sağlıklı embriyoların olur da kucağına almayı nasip eder AllahYarın yumurta toplama işlemi yapılacak. Dr embriyo oluşursa eğer dondurup diğer ay transfer yapacak..yumurta toplamadan kaç gün sonra adet olunuyor acaba ? Sperm değerlerimiz çok kötü hiç embriyo olusmazsa eğer çok üzülürüm
Gunaydin 3. Guneee günümüz güzel ve hayirli geçsin kanamasiz agrisiz güzelliklerle ve iyi moraller le dolalim insallahgünaydınnn kızlarrr
Canım şimdi neresinden başlasamki. adet günlerimi öyle kaydırdiki doktor, beynim sulandı.Canım..Senin de dondurulmuştu değil mi? transferin adetin kaçıncı gününe denk geliyor? rahim kalınlığın kaçtı en son muayenende? Benim rahim 7,2 oldu..adetimin 21. günü bugün..pazartesiye kadar ilaçlara estrofem, gonapeptyl, climara forte banda devam..Pazartesi tekrar bakacak.. daha da kalınlaşması lazımmış benim..
Merhabalar canım. Hayırlısı olur öncelikle diyeyim. Bende ilk tüp bebek serüvenimdeyim, pazartesi günü transferim var. 30 temmuzda başladı bizimkisi. Bende bir sıkıntı yok, eşimde morfoloji %1, ileri hızlı sperm sayısı çok az. Yapabileceğin pek fazla bir şey yok, sadece stres yapma, süreci olabildiğince hayatının içine yedirmeye çalış, panik yapma, gün sayma ve mümkünse herkese bahsetme. Benim bunları söyleyen biri olsaydı ben öyle yapardım. Günler bazen geçmek bilmiyo, ilaçlar yıldırabiliyo ve en önemiside insanlar çok konuşuyoMrb. Bende tam 1 yillik evliyim. Ocakta kimyasal gebelik yasadim. Hic korunmadim ama hala olmadi. Bende pco var esimde morfoloji % 1. Bizde tup bebek icin gun sayıyorz. Bugun adetimin 4.gunu.gelecek ay ki adetimin 2.gunu gideceğim. Bu ay.sizce neler yapmaluyim. Bu arada esimde bende 26 yasindayiz. Dr sansiniz yuksek dedi ama bilemiyorum
Merhabalar canım. Hayırlısı olur öncelikle diyeyim. Bende ilk tüp bebek serüvenimdeyim, pazartesi günü transferim var. 30 temmuzda başladı bizimkisi. Bende bir sıkıntı yok, eşimde morfoloji %1, ileri hızlı sperm sayısı çok az. Yapabileceğin pek fazla bir şey yok, sadece stres yapma, süreci olabildiğince hayatının içine yedirmeye çalış, panik yapma, gün sayma ve mümkünse herkese bahsetme. Benim bunları söyleyen biri olsaydı ben öyle yapardım. Günler bazen geçmek bilmiyo, ilaçlar yıldırabiliyo ve en önemiside insanlar çok konuşuyoHerkes ayrı bir şey söylüyor, bilen bilmeyen konuşuyo akraba eş dost kime söylediysen, bazen zaten canın burnunda oluyo böyle boğazlayıvercek gibi oluyosun insanları. Doktorun çok önemli, en ufak bir kuşkun varsa ve rahat değilsen doktoruna karşı başka bir doktor bul derim. Eşinden çok doktorunla görüştüğün için bu süreçte, bir kere sinir olursan doktora eziyete dönüşebilir. Bu konulara çok takılmayanlar bile mesela benim gibi, ilaçlardan öyle garip bir psikolojiye giriyorsunki hiç tahmin ettiğin gibi biri olmuyorsun bu süreçte. Eşinin desteği çok önemli, resmen sana katlanması gerekiyor. Ben ilk ilaçlarımla 1,5 ay herşeye ağlıyordum, şu anda ilaçlar değişti ben herşeye sinirleniyorum. Adamlarda napıcağını şaşırıyo en sonunda. Yılmaması gerekiyor. Merak ettiklerini araştırabilirsin ama kötü şeyleri çok okuma ve moralini yüksek tut. Ben forumlara yumurta toplamadan yada histereskopiden sonra kötü etkiler yaşayanları okudum okudum, işlemlerden sonra bende böyle olucam diye düşünmeye başladım ama hiç birşey olmadı. Aşırı rahattım işlemler sonrası ve herşey çok güzel geçti. Doktorunun dediği şeyler dışında ben pek bitkilere yöneilmesi gerekiğine inanmıyorum. Forumda çok fazla bitki desteği kullanan arkadaş var ama bence kullanılmamalı. Benim doktorum bitkilerle ilgili herşeyi yasakladı mesela bana, adaçayı, ıhlamur bile yasak. Yan etkileri ve tedaviyi nasıl etkileyecekleri bilinmiyor çünkü. Doktorlar biz kestiremesekte bu ilaçların etkilerini takip ederek tedaviyi yönlendirmeye çalışıyorlar, bu nedenle doktoruna sorablirsin böyle şeyleri. Birde çok şeker, ekmek ve şekerli besinler tüketme, eşinde aynı şekilde, olabildiğince protein tarzı beslenirseniz daha iyi olur. Doktorum bunu önermişti bana.
Ne çok birikmiş içimde.
Herkesin serüvenininde farklı olduğunu unutma lütfen, aslında tüp bebek olayı biz her ne kadar burda genellemeye çalışsakta kişiye özel bir çalışma. Herkesin kullandığı ilaçlar, dozlar, süreç farklı. Yani bir süre sonra bende neden bunu yapmadı, ben niye bunu kullanmadım diyebilirsin. deme diye belirtiyorum. doktorlara biraz daha güvenmemiz gerekiyor bence. Sonuçta onlarda başarı peşinde, bir bildikleri vardır, hiç bir doktor başarız bir tüp bebek istemez.
Canım şimdi neresinden başlasamki. adet günlerimi öyle kaydırdiki doktor, beynim sulandı.Son adet tarihim 17 ekim. İlk gün çok hafifti kanamam,9 Kasım dedi transfer, 23. gün oluyor sanırım. 24 ekimden beri estrofem, prednol, imom, climara forte bant ve ecopirin kullanıyorum. Bugünde progestan 200 mg (vajinal yolla) eklendi bunlara günde 3 tane. Bu gece saat 10 da proluton depot iğnem var ama yarısını vurunacakmışım. Pazar günüde aynı iğneden olacağım. 3 Kasımdaydı muayenem, çift kat kalınlık 10,5 mm, tek kat kalınlık 5,2 mm oldu. Pazartesiye kadar olur bu dedi doktorum. 24 ekim ve 3 kasımda kandan progestoren bakıldı. Normalmiş değerleri, ama kaç çıktı neye göre normal bilemiyorum. Tek bildiğim ben bu ilaçlardan yıldım, midem artık isyan etmek üzere. 3 gündür ne zaman yemek yesem çıkarıyorum ardından.
Rahim kalınlığım normalde yani ilaç kullanmadğım halimde reglimin başladğı günden 10. günde 6 mm olduğunu biliyorum tek kat için. Yumurta toplamadan sonra bir iğne yapıldı, bu lh üretimini engelleyen ve yumurta döndüsünü durduran. Sanırım o yüzden şu anda yavaş yavaş kalınlaşıyo. Doktorum iyi diyor gidişat için. Bilemiyorum artık bende onların yalancısıyımTek istediğim şu transferin bitmesi, oramı buramı kurcamalarından bıktım artık. Doktorum iyi bir insan olmasa dayanılacak şey değil. Devlette nasıl yaptırıyor insanlar gerçekten bilemiyorum, arkadaşım dün doğum yaptı, aşılama ile ikizleri oldu, devlet hastanesine gidiyordu o, 9 eylüle. 2-3 defa onunla gittim, ordaki doktorları görünce korktum, sinirlendim, ben hayatta yaptıramazmışım devlette.
Merhabalar canım. Hayırlısı olur öncelikle diyeyim. Bende ilk tüp bebek serüvenimdeyim, pazartesi günü transferim var. 30 temmuzda başladı bizimkisi. Bende bir sıkıntı yok, eşimde morfoloji %1, ileri hızlı sperm sayısı çok az. Yapabileceğin pek fazla bir şey yok, sadece stres yapma, süreci olabildiğince hayatının içine yedirmeye çalış, panik yapma, gün sayma ve mümkünse herkese bahsetme. Benim bunları söyleyen biri olsaydı ben öyle yapardım. Günler bazen geçmek bilmiyo, ilaçlar yıldırabiliyo ve en önemiside insanlar çok konuşuyoHerkes ayrı bir şey söylüyor, bilen bilmeyen konuşuyo akraba eş dost kime söylediysen, bazen zaten canın burnunda oluyo böyle boğazlayıvercek gibi oluyosun insanları. Doktorun çok önemli, en ufak bir kuşkun varsa ve rahat değilsen doktoruna karşı başka bir doktor bul derim. Eşinden çok doktorunla görüştüğün için bu süreçte, bir kere sinir olursan doktora eziyete dönüşebilir. Bu konulara çok takılmayanlar bile mesela benim gibi, ilaçlardan öyle garip bir psikolojiye giriyorsunki hiç tahmin ettiğin gibi biri olmuyorsun bu süreçte. Eşinin desteği çok önemli, resmen sana katlanması gerekiyor. Ben ilk ilaçlarımla 1,5 ay herşeye ağlıyordum, şu anda ilaçlar değişti ben herşeye sinirleniyorum. Adamlarda napıcağını şaşırıyo en sonunda. Yılmaması gerekiyor. Merak ettiklerini araştırabilirsin ama kötü şeyleri çok okuma ve moralini yüksek tut. Ben forumlara yumurta toplamadan yada histereskopiden sonra kötü etkiler yaşayanları okudum okudum, işlemlerden sonra bende böyle olucam diye düşünmeye başladım ama hiç birşey olmadı. Aşırı rahattım işlemler sonrası ve herşey çok güzel geçti. Doktorunun dediği şeyler dışında ben pek bitkilere yöneilmesi gerekiğine inanmıyorum. Forumda çok fazla bitki desteği kullanan arkadaş var ama bence kullanılmamalı. Benim doktorum bitkilerle ilgili herşeyi yasakladı mesela bana, adaçayı, ıhlamur bile yasak. Yan etkileri ve tedaviyi nasıl etkileyecekleri bilinmiyor çünkü. Doktorlar biz kestiremesekte bu ilaçların etkilerini takip ederek tedaviyi yönlendirmeye çalışıyorlar, bu nedenle doktoruna sorablirsin böyle şeyleri. Birde çok şeker, ekmek ve şekerli besinler tüketme, eşinde aynı şekilde, olabildiğince protein tarzı beslenirseniz daha iyi olur. Doktorum bunu önermişti bana.
Ne çok birikmiş içimde.
Herkesin serüvenininde farklı olduğunu unutma lütfen, aslında tüp bebek olayı biz her ne kadar burda genellemeye çalışsakta kişiye özel bir çalışma. Herkesin kullandığı ilaçlar, dozlar, süreç farklı. Yani bir süre sonra bende neden bunu yapmadı, ben niye bunu kullanmadım diyebilirsin. deme diye belirtiyorum. doktorlara biraz daha güvenmemiz gerekiyor bence. Sonuçta onlarda başarı peşinde, bir bildikleri vardır, hiç bir doktor başarız bir tüp bebek istemez.
Anladım canm teşekkür ederim cevapladigin için. Doktor muayene etti yumurtaliklarin iyi durumda dedi. Demek ki dediğin gibi gerek görmemiş.Cnm ilaçlar bizim yumurta durumumuza göre de belirleniyor.ama her halükarda yumurta geliştirici gonal f yumurta çatlamasını Önleyici bunu ilerleyen Günler'de yumurtalar Büyüyünce başlayacaksın cetrotide ve yumurtalar gerekli büyüklüğe geldiğinde çatlatmak için ovitrelle KULLANILIYOR.eğer benim gibi yumurta rezervin iyi değilse buna menogon menapur gibi ilave ilaçlar ekleniyor.bu yazdıklarım benim kullandıklarım, aynı nevi başka ilaç da yazabilir tabi. O Yüzden telaşlanma ne kadar az ilaç o kadar iyi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?