bende bugün yine teyzoştaydım kahvaltıda yumurtalı ekmek kızartmıştı 2 brdk çay içtim yumurtalı ekmek yedim balla. Peynir yedim domates salatalık yedim.
Ev temizliği yaptım. Kan ilacını içtim pazar gittik geldik.
Sonra öğle niyetine 3 içliköfte yedim yarım da börek yedim çok acıkmıştım saat 16 olmuştu çünkü.
Akşama da artık kim davet eder ne yaparsa onları yerim :)
Benim akrabalarım başka şehirde eşimin ailesiyle de işlerimiz yoğun olduğu için görüşemiyoruz. Hergün ne yapayım derdi var. Bugün okuldan dönerken balık alıyım diye düşünüyodum. Çok yorgun hissettim dersten sonra eve attım kendimi. Ne yapıcam peki ben akşama
Canım kıyman yada etin varsa patatesleri küpküp doğra et koy yada kıyma içine sulu güzel patates yemeği yap baharat kat içine kimyon k.biber kırmızıbiber koy seviyorsanız sarımsakta koy .( et kıyma yerine tavuklada yapabilirsin ben tavuk gögüs etinden de yapıyorum ) pratik oluyor yoğurtla birlikte güzel gider yanınada istersen pilav yapabilirsin.
İşte Et'im yok birkaç haftadırçünkü alışverişe ben gidiyorum birkaç haftadır da gidemedim o yüzden de ne et ne tavuk ne kıyma var dışardan yemek söylemek istemiyorum çok proteinsiz kaldım sanırım. Sabahları yumurta yiyorum ama et de şart. Dr istirahat vermişti o yüzden pek çıkamadım sadece dersim olduğu günler okula gidip geliyorum o kadar. Çorba yapayım dedim ama mercimekten de başından beri midem kalktı neden bilmiyorum normalde çok severim aslında. Insanın canı bişey istemeyince ne hazırlayacağını da bilemiyo
canım ama bebek için iyi beslenmen lazım öle canım istemiyor die bişi yok. bu akşamı dışardan lahmacun söle seviyorsan bol ayranla birlikte yeşilliğinide gönderiyorlar öle idare et ama bnce yarında alışverişini yapmalısın.
Dışardan iyi yapan bir yerden lahmacun söle öle hamburger fln iyi deil bencede. Lahmacunda et olur azda olsa yeşillik olur domates doğrarsın yanında ayran istersin bolcada öle idare edebilirsin. Benimki bir öneri nacizane :)
Ayy bu ay ayrıntılı için başka doktora gitmiştim. Bugün aradı normal doktorum kaç kilo oldum diye soruyoTelefonda az daha kalp krizi geçirecektim yine azarlıycak diye. 1.3 kilo almıştım. İyi normal dedi. Geçen ay 1.5 kilo diye resmen demediği kalmamıştı Ayy manyak mı acaba bu kadın
Öğlen ve akşam menümü paylaşayım akşam kaçırdım yine ne olacak benim sonum:))
Öğlen:1 tabak tavuklu pilav yanında yoğurt
Ara:1 çikolata
Akşam 4 köfte,bol salata,patates kızartması,1 dilim ekmek,1 bardak ayran
Şuanda patlamak üzereyim
Akşam yemeği karnabahar haşlama üzerine yoğurt sebzeli bulgur pilavı ( canım uzun zamandır çekiyordu ilaç gibi geldi ohh)mercimek çorbası çok güzel doydum bugünn yiyince mutlu hissettimm
yokkkÇooook sağlıklı. Peki bunların hepsini kendin mi yapıyosun? Ben bir çeşit yapabiliyorum.
yokkkkarnabaharı haşlarım 2 -3 gün dolapta durabilir bozulmaz tadı değişmez yemeklerin yanına çıkarırım salata niyetine bazen limon bazen fırına bazen yoğurtla, mercimek çorbasını da öğlen yaparım genelde okuldan gelince akşam gelince de sadece bulgur pilavı yaptım.Ağır yemekler yapamam bilmem zaten ben sade yemekleri severim
bu aralar dengem şaştı hiç birşey canım istemiyor ama açım.
sabah koca bir dilim ekmek kaşar peyniri bir yumurta haşlanmış ve biraz salça (köyde kendimiz yaptık doğal yani)
öğlen mandalina 1 tane ve kocaman bir yeşil elma.
akşam yemeğim genelde 5 ten sonra oluyor birdaha yememeye çalışıyorum çünkü mide problemi oluyor herşey dokunuyor. o yüzden mercimek çorbası ve salçalı makarna yaptım. canım istedi uzun zamandır yememiştim.
gece de çok acıkırsam bazen koca bir bardak süt veya meyve yiyorum.
Kocaman kocaman demişsin ama pek bişey yememişsin canım. Bugun ben de akşama için mercimek çorbası düşünüyorum. Biz genelde geç yiyoruz sekizden sonra bazen dokuz. O yüzden kabak öğretenden vazgeçtim yeşil salata yapıcam yanına
Ona rağmen 100 gram almışım :)Ne yapalım benim bünye de böyle:)Akşam çok kaçmamış bence. Salata şişirmiştir. Afiyet olsun gayet güzel
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?