- 25 Haziran 2014
- 674
- 400
- 78
bende kocamannn bır kase yoğurtlu semızotu mezesı yedım..ıkısıde cok gerek
fırına attım balıkları mis kokular geliyor :) minik Eylül'e yarasın omega 3 ler :)
Sabah kahvaltıdan sonra uno nun yulaflı kurabiyesinden yemiştim 4-5 tane allahım bunların içinde ne var bilmiyorum pazara gittim alışveriş yaptım yok erimedi acıkamadım.Kıymalı makarna yaptım zar zor yedim onu da.Bu tarz hamurişi yiyince asla acıkmıyorum nedendir anlamıyorum.Halbuki tam tersi derler kan şekerini hızlı yükseltir hemen acıktırır diye ben de tam tersi oluyor güzelim elmamı bile yiyemedim.
64 ile basladim suan 68 im, boyum da 170 cm. Allah ne verdiyse yiyorum su siralar sabah süt ve peyniri ogleden sınra da yogurt ve elmayı aksatmıyorum, yatarken de süt ve ballı ekmek yiyorum. Mesela bugun 11 de uyanim yumurta domates salatalık biber bol peynir yeşil zeytin ceviz ve balin tepeleme oldugu kahvalti, yarim ekmekle birlikte. Oncesinde süt içtim. Sonra saat 3te yogurt ve elma. 5 te mercimek corbasi 6:30 da hamsi ve patates kizartmasi ile slata tabiki ekmek yine patlayana kadar yedim. Sonra da çikolata :) abartmis miyim.? :)Bende doymuyorum zaten azda değil kabul ediyorum ama yinede kilo alıyorum işte canım bol bol:)
Sen neler yiyorsun çok mu zayıf hamile kaldın:)Ben zaten 69.5 ile kaldığım için dikkat etmeye çalışıyorum ama ne fayda 7 lilo aldım bile
Haa bir de pırasa yedim :)64 ile basladim suan 68 im, boyum da 170 cm. Allah ne verdiyse yiyorum su siralar sabah süt ve peyniri ogleden sınra da yogurt ve elmayı aksatmıyorum, yatarken de süt ve ballı ekmek yiyorum. Mesela bugun 11 de uyanim yumurta domates salatalık biber bol peynir yeşil zeytin ceviz ve balin tepeleme oldugu kahvalti, yarim ekmekle birlikte. Oncesinde süt içtim. Sonra saat 3te yogurt ve elma. 5 te mercimek corbasi 6:30 da hamsi ve patates kizartmasi ile slata tabiki ekmek yine patlayana kadar yedim. Sonra da çikolata :) abartmis miyim.? :)
evet tatlım hurma rahmi kuvvetlendiriyor ve doğumu kolaylaştırıyor doğru ama hamilelikte de çok faydası var
''. Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.'' alıntı'' gibi daha bir çok faydası var
yani bence çok abartmadan 3 4 taneden bi şey olmaz. doğuma yakın kolaylaştırması için sayısı çoğaltılabilir.
64 ile basladim suan 68 im, boyum da 170 cm. Allah ne verdiyse yiyorum su siralar sabah süt ve peyniri ogleden sınra da yogurt ve elmayı aksatmıyorum, yatarken de süt ve ballı ekmek yiyorum. Mesela bugun 11 de uyanim yumurta domates salatalık biber bol peynir yeşil zeytin ceviz ve balin tepeleme oldugu kahvalti, yarim ekmekle birlikte. Oncesinde süt içtim. Sonra saat 3te yogurt ve elma. 5 te mercimek corbasi 6:30 da hamsi ve patates kizartmasi ile slata tabiki ekmek yine patlayana kadar yedim. Sonra da çikolata :) abartmis miyim.? :)
Evet bütün bunlar doğur da doktorlar 6-7 aya kadar maydonoz hurma yemeyin diyor.Birçok hamile arkadaşım da yemiyor.Doktorunuz yiyin dediyse afiyet olsun.
fırına attım balıkları mis kokular geliyor :) minik Eylül'e yarasın omega 3 ler :)
Karnım acıktı meyve tabağı tutmadı yarım kase kadar tavuk suyu çorba ile yine küçük bir porsiyon pırasa yedim:)Offf çok acıkmaya başladım ne olacak benim halim
Sabah kahvaltıdan sonra uno nun yulaflı kurabiyesinden yemiştim 4-5 tane allahım bunların içinde ne var bilmiyorum pazara gittim alışveriş yaptım yok erimedi acıkamadım.Kıymalı makarna yaptım zar zor yedim onu da.Bu tarz hamurişi yiyince asla acıkmıyorum nedendir anlamıyorum.Halbuki tam tersi derler kan şekerini hızlı yükseltir hemen acıktırır diye ben de tam tersi oluyor güzelim elmamı bile yiyemedim.
Bi hinlik vardı ama bilemedimİçindeki yağdan olabilir canım. Kurabiyeye çok yağ koyuyorlar o da tok tutuyor.
Arada ediyor soda içiyorum :) gebelikten önce de çoğunlukla böyleydi yeme alışkanlığım.Çeşitler çok güzel ama patlayana kadar yedim diyosun. Mideni rahatsız etmiyor mu?
Arada ediyor soda içiyorum :) gebelikten önce de çoğunlukla böyleydi yeme alışkanlığım.
Canım yaklaşık 5 kez diyetisyene gitmiş biri olarak emin ol makarna ve pilavdan daha tehlikeli hiç birşey yok...Gittiğim hiç bir diyetisyen makarna pilav vermedi çünkü bunlarda ölçü ve yağ oranı tutturmak imkansız...Bunun yerine ekmek yemeyi öneriyor diyetisyenler..2 kaşık pilav ya da makarna bir dilim ekmeğe eşittir(25gr.)..Tabi benim burda amacım aç kalmak değil çünkü arkasından tonla şey yiyorum benÇorbayla pırasayla doyulur mu canım yaa biraz ekmek falan yeseydin hatta makarna bile veriyor diyetisyenler.
2 ekim perşembe doktor randevum var...5 hafta önce gitmiştim doktorum 1 kilo al gel dedi...2 kilo olmuş...Son 4 gün dikkat edip en azından o şişliği atmak istiyorum azar işitiyorum resmen ya5 hafta da benim gibi iştahlı biri için 2 kilo normal bence ama yok adam kararlı ebru şallı modelinde sokacak beni doğuma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?