bende sucuk istiyorum ama daha yiyemedim iyimi
en son gittiginde esim turk eksportundan almamis bana yaramaz diye, dedim yarasin yaramasin ben onu yiycem banane :)
simdide daha gitmedi bekliyorum sucugumu dort gozle
sucukluda hiç arama yokdur ama neyse artik, oda daha çok midemi yakar demi
ayy ne guzelll:) sahliklica gelsin hayirli olsun insallahh
kiz olmasini çok ama çok istiyorum ama nasip kismet, kiz bebeklerini duyuncada havalara uçuyorum bu sene kiz senesi diye :)
Canim gaz sorunun olmasini istemiyorsan kimyon at gaz yapan yiyecegin icine. Kimyonun cozemeyecegi gaz sorunu yokmusÖğlen uzun zamandır yemediğim yeşil mercimek çorbasını yedim hem de iki tabak. Allahım bu nasıl gaz. Ağrıyo birdaha da uzunca bir zaman daha yemem artık
yok canim saolasin, iyi bi marka var artik onu alcak zatenYaa normalde Türkiye'de de her zaman yemeyiz o sucuğu ama niyeyse yurt dışında illa bi canı ister insanın. Kargoyla gönderelim mi ister misin?
kara simsegi esine sor o bilirKara şimşek ne kız dıdırıdııı dıdırıdııı diye müziği olan kara şimşek diye bi film vardı eskidençorbaya soğan biraz Erişte ve haşlanmış yeşil mercimek koymuştum. Tadı güzeldi ama tam bir bomba olmuş. Bir de abartıp iki tabak yedim göğsüm daralıyor gazdan senin bebiş kaç haftalık canım Dr niye daha söylemedi ki cinsiyetini. Bir de iki bebişin daha varmış onlar kaç yaşındalar? Allahım bebişleri korusun inşallah.
Canim gaz sorunun olmasini istemiyorsan kimyon at gaz yapan yiyecegin icine. Kimyonun cozemeyecegi gaz sorunu yokmus
kara simsegi esine sor o bilir
e o dedigin yemekde yesil mercimek çok olmazki zaten, çogunluk eriste olur sen mericmegin ayarinimi kaçirdinki
kizim 6 oglum 4.5 yasinda canim
20 haftalik hamileyim
en son 13. haftada girdim ultrasona, bi dahaki umtrason ra,devumda 22 haftda, yani 24 ekim de randevumu aldim bile
burda boyle kafana gore ultrasona giremiyorsun, dr istiyor, dr da belli zamanda istiyor ozel durum, SIKINTI vs yoksa
valla dr kalp atisi için bile 13. haftayi bekle dedi, elinde aletle bakiyor ya onu yapcakdi galibaFazla koymuşum mercimeği protein olsun diye. Artık bu kadar protein uzun süre yeter banaay bebişlerinin yaşları ne güzel hep birbirine yakın olucak. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Ultrasona zorunlu olmadıkça girmemek lazım tabii Allahım korusun inşallah bebişleri.
bugun 19+0 olmam lazim, ilk hamileligimde saaatleri sayardim hafta degisecek diye , simdi evdeki çocuklarda bu garibana sira gelmiyor , 20 haftalik oluyorum galiba ..
bi dusuneyim ne yedim bugun :)
kahvalti, patates rendelyip yumurta kirmistim,uzerine peynir, yanina zytin ekmek çay vs ( gun içinde çay khve tuketmem sadece kahvaltida 1 br çay içiyorum, yarim kup seker atarim )
oglen guveç tursu ekmek
aksam az yedim kalan guveçden
aralarda biskuvi attim agzima ama saymadim valla aslinda yasak bana CISS
1 kuçuk dilimde elme yedim bi ara
hepsi bi kenara simdi açim insallah bi br sut keser açligimi
Dygege aramizda 2 hafta var ben kendimde o iki haftada iki kg alacak potansiyeli goruyorum valla esitleniriz merak etme :)
bisey sorucam bu 100 grami gundemi aldin haftadami
yani gunlukmu tartiliyorsunuz dahami çok ara veriliyor
ben haftada 1 falan anca tartiliyorum
Bence tam buğday makarna tüketmek sakıncalı değil. Diyetisyenler genelde makarnayı ekmek grubundan sayıp tam buğday olanını tercih edin ve öğle öğününde tüketin diyorlar. Sos olarakta domatesi rendele içine hiç yağ koyma karıştır makarna ile ohh mis :) hem lif kaynağı hem nefis hem sağlıklı bence
Kızlar süpersiniz valla güzel besleniyorsunuz, ben bugün yediklerimi yazmaya utanıyorumsabah : 2 yumurtalı az yağlı menemen, 1 dilim tam buğday ekmeği. akşam üstü : 1 kır pidesi akşam: 4-5 dilim tavuk kızartma yanına kaç dilim yediğimi hatırlamadığım beyaz ekmek... sonrada 1/2 muz ve 1 mandalina üstüne bir de 1 dilim bitter çikolata. sabah çok geç kalkınca öğle öğünü yalan oldu.. akşam üstü deli gibi acıktım tabii. çarşıdaydım ve bulduğum ilk karbonhidrata saldırdım. akşam da kayınvalidemde ne bulduysam yedim işte. ama sebze aldım bir sürü yarın sağlıklı bir beslenme tablosu yapacam kendime.
Canım o kadar çok börek istiyor ki. İçindeki yağ ne kadar olacak ki ev yapımı olduğu için bence sağlıklı. Arada bir yemek lazım7 kilo da fazla değil ki kesin yarısı ödemdir kalan yarısının yarısı bebişse sende 1-2 kilo vardır
ya ben topiği yeni gördüm, ne kadar faydalı bi topik olmuş :)
bende az mı besleniyorum acaba diye soranlardanım.. zaten normalde de yemek yemeği çok sevmeyen biriydim, hamilelikte aş erirsin sürekli yersin dediler, o dönem bi türlü gelmedi.. bugünkü menüm;
sabah kalkınca; 1 bardak süt
işte;çubuk kraker, minik bi kaşarlı biberli marullu sandvich
öğlen evde; haşlanmış patates salatası
ara; bi dilim yaş pasta
akşam; fırın poşetinde tavuk,patates,soğan, bulgur pilavı yoğurt
yatmadan belki meyve
böyle yazınca fena diilmiş aslında :)
normalde zaten süt ve su içmeyi çok severim, o yüzden onlar bana fazladan bişey yapıomuşum gibi gelmiyor, et bi gün olmazsa diğer gün yiyoruz, severim eti. sebze yemekleri iç anadolulu olduğum için çok bilmem, ama idare ediyoruz işte. Kayseriliyim mantıyı affetmemceviz badem vs hiç yiyemiyorum, hiç sevmem.
nasılım sizcee?
Ben bugun dikkat ettim beslenmeme:) sabah : 1 haslanmis yumurta 2 dilim hellim peyniri bir biber bir dilim tam bugday ekmegi. Arada bir snickers:/ ogle pirasa yemegi 1 dilim tambugday.aksam bol salata ve balik . simdi de sut ictim. 22.haftamdayim 5.5 kg aldim. Detayli ultrasona bakan dr cok kilo almisin dedi5.5 kg fazlami ya
Merak ediyorum kahvaltıda paratesli yumurta yemeyen var mı? Amma favori yiyecekmiş herkes tercih ediyor
ho$geldin canimDün doktor randevum vardı..Suyun fazla su ikizi derler bilirmisin dedi...Bebek için iyi bizim için iyi ama senin karnın fazla şişecek ödem olacak dedi..İlkinde de öyle olmuştu...16 kilo verdim bir ayda...Demek su gitmiş...
Patatesli yumurtaya bayılırım..Rahmetli annemin elinden yerdik kahvaltılarda bol bol..Ama kendim yapmadım hep üşendim..Kaç senedir yemiyorum acabaKüp küp patatesleri kızartır üzerine yumurta kırar kara biber ve kırmızı biber atardı harikalar yaratırdı
ben patatesi rendeldim biraz topaklasti ama tadi gayet guzeldi bence :)
bende ilk yaptim komsum tarif etti çok guzel oluuyor diye denemis oldum, eriyen raklet peyniri vr burda uzerine ondan koydum super oldu
ya bisey diycem, buraya yazoyozda birinin cani istese nolucak :)))
neyse patates ve yumurta her evin demirbasi naisl olsa demi
ho$geldin canim
aman dikkat et, benim ikinci hamileligimde suyum çok fazlaydi,hatta 40+3 de dogurdum goren ikiz saniyordu,oyle boyle deildi yani gobegimin buyukluugu
oda sorun deil ama dr un sana soylemis olmaliydi, su fazlaligi sebebpsizde olabiliyor ama genelde ilk akillarina seker geliyor, hamilelikde seker yuksleince su fazla oluyormus , yani bu onlar için bi belirti
ben hamileyken sehir degistiridm, geldigim sehir uni hastanesi , daha iyi incelediler , 25. haftadaki seker yukemesinin normal olmasina karsin testi yenilemek istediler ama benim midem bulandi duramadim 45 dk ,ve direk bana gebelik diyabeti te$hisi koyup diyet onerdiler, 35. haftada karnima 3.5 kg ydu benim oglan ( bebegin çok asiri kilo almasida diyabetden mis )
sonuç 40. haftayi 4 kg dogumla kapattim oglani makrozomi deidkleri iri bebeklikden kurtardim diyet yaparak
biraz uzun oldu galiba sen bu su fazlaligini iyi takip ettir, genelde hep eksik olurda fazla olmasi daha nadir goruluyor ..
ben patatesi rendeldim biraz topaklasti ama tadi gayet guzeldi bence :)
bende ilk yaptim komsum tarif etti çok guzel oluuyor diye denemis oldum, eriyen raklet peyniri vr burda uzerine ondan koydum super oldu
ya bisey diycem, buraya yazoyozda birinin cani istese nolucak :)))
neyse patates ve yumurta her evin demirbasi naisl olsa demi
Bizim de okulda öğrenci yemeğidir oevinden ayrı öğrenciler kaldıkları evlerinde yaparlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?