2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

Çoook güzel bir kahvaltı afiyet olsun canım. Bizim kavurma akşama kalabilir daha kurbandan haber yok benim sabah kahvaltım Fix oldu nerdeyse. Tereyağlı biberli yumurta iki dilim tam buğday ekmeği peynir iki şekerli çay. Birazdan ayva yicem

Öğlen tavuklu domatesli sandviç yedim normal ekmeğin üçte biri kAdar.
Ara beş şeker
Iki Bayram çikolatası
Akşam 4kaşık kavurma ayran çoban salata.
Yarım bazlama
3 tane mandalina

Ya ben kendimi kaybettim biri bana dur desin bu bayram bitsin bende normale döneyim lütfen!!!

Dün öğlen kaşarlı lahmacun hemde 1.5Yanında bol yeşillik ve küçük bir bardak kola
Akşam tavuk şiş dürüm,fava,patlıcan salatası,1 bardak ayran içtim

Menüye bak hizaya gel..Kızla evet 3 günde sapıttım ve tartıda 1 kilo fazla çıktım..Bunu hemen atmam lazım 3 günde 1 kilo alırmı insan e bunları yerse alır tabi demi

Ekmek oranı çok düşük güzel bir menü olmuş hem birsürü yeşillik ve sebze de var. Afiyet olsun canım. Tartılma olayını hergün mü yapıyosun? Boşver bence tartılma. O bir kilolar içtiğimiz sudan bile gelebilir. Ben günde üç litre su içiyorum ama pek sebze yiyemiyorum. Sulu yemek veya çorba da yemeyince kabızlık sorun oluyor. Kayısı yedim ama fayda etmedi. Canım istiyo diye hergün bir tane ayva yiyodum acaba o ku yapıyo li.

Canım mecbur tartılıyorum aksi halde ilk hamileliğimde tartılmadan 26 kiloydu en son ki belki 30 olmuştur..Aynı şeyleri yaşamak bir yana bu sefer ki doktorumun kilo konusunda ciddi takıntısı var...Bu yüzden her gün tartılıyorum..Hoş diyeceksin ki tartılıyorum da ne oluyor işte 3 günde 1 kilo almışım hiç normal değil...Ben gece su içmem canım..7 den sonra içmemeye gayret ederim ki sabaha kadar tuvalete çıkmamak için..Sabahta iç çamaşırı ile tartılır gerçek kilomu görürüm....Çok haklısın kabızlık çok kötü bende üç gün boyunca sırf et yedim ve yavaş yavaş kabızlık hissediyorum..Bugünde etle devam ettim yarın sebze günü ilan ediyorum:)

Bugün
sabah 1 dilim tam tahıllı ekmek,4 5 zeytin,1 dilim tulum peyniri,1 su bardağı süt,1 kaşık çilek reçeli,1 kaşık kaymak,1 ceviz,2 kuru kayısı....

Ara 1 kit kat gofret mini boy

Öğlen 1 tabak pilav üstü etli nohut 1 bardak ayran

Ara: 1 kase çilekli ve vanilyalı dondurma

Akşam:4 5 adet ızgara tavuk şiş dünden kaldı 1/2 lavaş,bol salata,1 bardak ayran

1 /2 şişe elmalı soda

Gece:1/2 mandalin 1 küçük armut 2 ceviz 2 3 adet kuru üzüm

Bugün güne göre daha toparlayıcı oldu ama yine de arada çok abur cubur var ve ben şuanda yine patlamak üzereyim...Ne yesem hazımsızlık diz boyu

Tamam canım tartıl ama bak günlük yediklerimiz çok etkiliyor. Mesela lahanalı bişey yemiş olsan tartıda daha az çıkarsın ama nohut yiyince tartıda fazla çıkıyor. Bir iki kiloyu dert etmemek lazım. Üçten sonrası bence gerçek kilo. Bir de bizim bağırsak kaslarımız da etkileniyomuş normalden daha çok kabız olmamız bundanmış. Ben eskiden erik yer üstüne su içerdim anında tuvalete koştuturdum. Şimdi bana mısın demiyo

Gayet güzel bir beslenme. Benim yediklerim ise
Sabah tereyağlı biberli yumurta, peynir, domates, iki dilim beyaz ekmek, 4 kayısı, iki şekerli su, bir şekerli çay.
Ara bir ayva
Öğlen buğdaylı nohutlu mercimekli ve ıspanaklı çorba ekmeksiz.
Ara yarım çikolatalı gofret 3 adet Bayram çikolatası
Ara bir kase yoğurt
Akşam mantarlı pizza limonlu soda
3 adet mandalina
Gece 1 adet muz bir bardak süt

Evet canım çok haklısın bu doğru..Şimdi nohut ye ya da bol soğanlı bir salata varsa deli gibi şişiyor insan..Ama zeytinyağlı bir kabak yemeği ye bak ertesi gün nasıl eriyorsun:)Ama yine de insan sinir oluyor önüne geçmezsen alıp başını gidiyor kilo....Benimde senden farkım yok...Bak bugün yine tık yok tuvalete çıkamadım..Kuru kayısılar prebiyotik verdi doktor banamısın demedi...

Seninki de çok güzel canım...Şu biberli yumurtayı bende yapıcam valla anlat bakayım nasıl yapıcaz canım çekiyor sende görünce:))

Doktor bana da iki günü geçerse ilaç vereyim dedi. Ili günü geciktirmemeye çalışıyorum. Dr ıkınmamak gerekiyor dedi ıkınmayayım diye de psikolojik olarak engelliyor olabilirim bir de Demir ilacı güzel tuvalete çıkarırdi beni onu da kestik onun da etkisi var gibi.

Seninki de çok güzel canım...Şu biberli yumurtayı bende yapıcam valla anlat bakayım nasıl yapıcaz canım çekiyor sende görünce:))

Canım hem kolay oluyor hem de haşlamadan bıktım değişiklik oluyor önce tereyağını koyuyorum üzerine acı süs biberler var orta boy onlardan iki tane doğruyurum sonra iki yumurta kırıyorum. Yumurtaların birini ben yiyorum bu kadar.

Bana duphalac verdi ama yok daha beter yaptı beni...Birde ben suyu ihmal ettim bu ara o da etkiledi bence...

Bu arada ben acı yiyemem ama tatlı biberle yaparım sanıyorum:)Bende hemoroid olduğu için malesef sevdiğim halde acı yemekten çok korkuyorum:)Yarın yapıcam:))

Bugün neler yedim....

Sabah 2 kuru kayısı 1 bardak ılık su

Kahvaltı:1 dilim çavdar ekmeği,1 sahanda kaşarlı yumurta,1 dilim peynir,domates,1 kaşık çilek reçeli,1 bardak süt

Ara: 2 ceviz 3 5 adet kuru üzüm

Bir kupa kafeinsiz nescafe

Öğlen:1 tam tahıllı tost kaşarlı domatesli biberli,1 su bardağı ayran

Akşam inşallah sebze yapıcam kaç gündür yediğim löp etleri dengelemek için:)

kahvaltıyı 10-1:00 arası yptık.
Yumurta haşlaması yedim
peynir zeytin reçel helva domates salatalık yedim.
3 bardak çay içtim.
2 dilim ekmek yedimç

14-15:00 gibi dost yedim 2 bardak çay içtim.
17:00 gibi birazcık çerez yedim fındık badem antep fıstığı.

Şimdi yine midemde kazınmalar var ama evde de öle sebze fln bişi yok ne yapıp yesek düşünüyoruz eşimle

Bu arada bayramda kavurma et ikram ettiler eşimin bakışları sayesinde her yerdekini yedim bitirdim b12 az bnm et yemem lazım die baskı yapıyor 3. günü kebap yaptı akrabalar orada da yedim et. Ama çok tatlı yedim kızlar ben ömrümde hiç bu kadar tatlı yememiştim canım hep tatlı çekiyor baklavaları götürdüm cidden. Byram sonrası dr.umda kontrol var kesin 3 kilo almışımdır diyecek naptın sen böle

Aslında biberde amaç acılık değil. Yeşil biberde c vitamini çok fazla. Yumurtada da Demir var c vitaminiyle alınınca tüm Demir'i vücut almış oluyor. Biber koyu yeşil olsun yeter. Bir de tabii koyu çay içmemek gerekiyor.

Afiyet olsun canım. Bayram olmasa nereden bulup da yicez o kadar şeyi. Iyi yapmışsın zaten her gün değil ki birkaç günlük bişi bu. Biz bugun akşam mantar yaptık. Mantarların şapkalı kısımlarını önce sapından ayırıyoruz. Sonra tavaya az tereyağı koyup mantarların şapkalı kısımlarını Sapı çıkarılan kısımlar yukarı bakıcak şekilde diziyoruz. Sapı çıkan kısımların boşluklarına küçük küçük küp şeklinde tereyağ koyuyoruz. Kapak kapatıp Ocak'ta 10-15 dakika pişiriyoruz. Söndürmeye yakın karabiber tuz döküyoruz. Hem pratik hem de mantar seviyorsanız çok lezzetli oluyor

Bayram bitti eve döndük nihayet bayram da pek bi dikkat edim güzel saglıklı tatlısız güzelce yedim.arabaya atladık dönüyoruz allahım nasıl duygulandım ağlıcam çekinmesem herkesle öpüp vedalaştım halbuki mesafe az ama işte bunlar hep hamilelik Yol boyunca ağladım sonra eşim bi yerde durdu hadi dedi mutlluluk hormonu lazım galiba tatlı bişi yiyelim arada ihtiyaçtır yedim sonra bir yerde durduk annem poğaça yapıp yanımıza koymuştu bir de 4 tane ondan yedim ağlayarak bir de eve gelirken profiterol yedim hiçbirini canım çekmedi sadece saçmalamak istedim şimdi de uyku yaptı ağır geldi bir hoş yaptı şişirdi vücudumu saat 5 ti yediğimde hala nefes alamıyorum.Herkes bayramda mutlu ben mutsuz döndüm annemi bırakmak istemedim ki ben yani :-(

hiç dikkat etmiyorum yediklerime
hamile kalmadan önce ne yiyorsam şimdide onları yiyorum
extradan sadece hergüne 200 ml süt ve badem fındık fıstık ceviz kuru üzüm karışımı ekledim
onun dışında herşeyi yiyorum
tadına bakıyorum az da olsa
hatta şimdiye kadar hiç yemediklerimin bile tadına bakıyorum
ama öyle hamileyim yemem lazım diye abartmıyorum hiçbirşeyi
sadece kolayı içmeyi bıraktım

bende mantarı çok severim canım ama korkuyorum yemeye hamileyken zehirlenme fln olursa die.
bende mantarı öle tarif ettiğin gibi saplarını çıkartıyorum içine tereyağ koyup bir küp şeklinde kesilmiş kaşarda koyuyorum fırına sürüyorum dibine azcık su koyuyorum tepsinin fırında pişiriyorum böylede güzel oluyor.
Yada küpküp doğrayıp biberli domates soğanlı bol baharat biraz salçalı kavurma gibi yapıyorum oda lezzetli oluyor pilavla fln.

Vallahi kızlar bnde öle aman aman dikkat etmiyorum yediklerime zaten et süt yumurta tavuk türevlerinden zorla yiyen biriydim şimdi zorla yiyorum bebek için. Sebzeciydim ben. Tatlı hiç sevmezdim çaye şeker bile atmazdım şimdi çayı şekersiz içmiyorum eşim kızıyor die :) Ve son 3 haftadır 20.hafta bittikten sonra aşırı derecede tatlıya düşmeye başladım bayramda sırf canım istedi die 1 tepsi baklava açtım Ayrıca saatlerce bişi yemesem yemek yemek aklıma gelmezdi hiç böle iştahlı iştahlı ballandıra ballandıra yemek yemezdim ama iştahım açıldı yerken böle sanki 3 ay yemek yememişim gibi yiyorum şimdiye kadar 1 kilo almıştım 400 gramı oğluşumdu şimdiden sonra bu iştah açıklığıyla gidersem ben 20-30 kilo alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…