2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

aman iyi olsun gebelikde seker oldumu çok zor
benim baba tarafinda avr, babam ve tum kardesleri nerdeyse insuline bagimli
banada dogumda sonra bi daha çock dusunursne bu kadar sansli olmuycan dedi dr, acayip tirisyorum yani seker hastaligindan

ne dogum sancisindan ne baska seyden korkmuyorum su diyabet riskim kadar

Canım ben doğma büyüme İzmir'liyim..İzmir'in pişisi meşhurdur:)Evet benimde anne annem yapardı..Yanına peynir domates tadından yenmezdi..Keyfe keder susam atılırdı..Biz ekmek hamurundan yaparız fırından hamur alınır yapılır bizde....Yarın ne yapacağımı şaşırdım valla pişimi yapsam patatesli yumurtamı yapsam:)))

Allah korusun canım inşallah hiç birimizde olmasın zor tabi haklısın...İşte ben dün gittim yine yaptır dedi tabi bayramdan sonraya kaldı..İnşallah iyi çıkardı sorunsuz atlatırım..Bi önceki kontrolümde 92 çıkmıştı

kiz benimkide ekmek hamuurydu, boregin hamuruna untuz su maya kattim dun sadece :)

hatta içine oeynirde koydum hamur haline

sen yarin sabaha pisi ye, oglene patatesli yumurta aksama et yersin :)))

kiz benimkide ekmek hamuurydu, boregin hamuruna untuz su maya kattim dun sadece :)

hatta içine oeynirde koydum hamur haline

sen yarin sabaha pisi ye, oglene patatesli yumurta aksama et yersin :)))

Hımmm börek hamuru diyince bilmem ki :)Biz hazır alıyoruz ya evde de yapılıyordur tabi :)

Ya evet bunları yersem ertesi gün tartıda kesin bunalıma girerim..Onu da geçtim benim birde bağırsak sıkıntım var ne olurum artık bilmem:)En iyi kahvaltıda hem pişi hem patatesli yumurta yiyim ben

Sonra akşama kadar sadece sebze meyve yiyim çiğ çiğ ancak o kurtarır beni

haa ben hazir hamur nasil oluyor bilmemki canim burda satilmiyor valla
ekmek hamurunda maya un su olur ya ondna oyle demistim :)

yap tabi hepsinden bayram sofrasina az bile
Allah daha çok versin, dhaa çok bayram gostersin insallah ..

hoppaaalaa
yok fransadayim litchi
ciiddimsin kiz ? nerdesin gonderym hemen

Canım benim şaka yaptım ben şimdi turkiyedeyim Ankara'da ama geçen yıl ben de fransadaydım hem de Paris'te çoook güzeldi oralar. Peynire gelince o kadar çeşit peynirden bizim beğendiğimiz pek olmuyordu Türkiye'ye gelip gittikçe ezine getiriyorduk. Senin Bursa'n istediğin olursa kargolarız

Ben de istiyorum ben de maya yaş maya mı canım? Benim canım hem pişi hem puf böreği istiyo. Yapabilir miyim ki acep

Canım bak gördün mü o kilolar gerçek değilmiş. Hem zaten sağlıklı besleniyosun. Bir iki börekmiş hamur işiymiş korkmamak lazım. Evde yapıldıktan sonra sağlıklı. Ben bir beslenme seminerine gitmiştim orada yiyecek piramidi vardı ve hamilenin en çok ihtiyacı olan karbonhidrat piramidin en altında en çok yer kaplayandı. Sanırım sadece yağa dikkat edicez o da tereyağ ve zeytinyağ olursa tamam hiç işlenmiş bişey yediğini görmüyorum ben bazen yiyorum mesela. Bir ara canım yumuşak şekerlerden istedi Bayram geliyo diye kentten bir paket Bayram şekeri aldım biraz biraz yiye yiye neredeyse bitirmişim tatlıya alıştırmayayım kendimi en iyisi. Bir de cips mayonez ketcap patates kızartması veya dışarda satılan kekler kurabiyeler bunlar bence çok zararlı. Patatesi evde kızartınca ise faydalı.

Ben de istiyorum ben de maya yaş maya mı canım? Benim canım hem pişi hem puf böreği istiyo. Yapabilir miyim ki acep
evet canim yas mayaydi benim ki
puf boregi nasil bisey acaba, bakiyim netden kolaysa yaparim, yeni tarfleri denemeyi severim :)

evet çesit çokda bizde genelde turk marketinden takilyoruz peyniure, arada çikiyor iste benim sevdigim,çocuklar yemiyor kokuyor diye
hepsi bana kaliyor degisik peynir alinca, kocada pek sevmez saolsun

kiz bu puf boeregi benim borekmis :) ama ben daha ince açmistim hamurunu

kiz bu puf boeregi benim borekmis :) ama ben daha ince açmistim hamurunu

Annem arada yapardı da ben hiç yapmadım. Tarifine ben de internetten Bakıcam. Güzel bir börek di mi maya veya kabartma tozu kullanmayı aslında pek istemiyorum. Zararlı olabilir diye düşünüyodum ama pek araştırmadım biraz araştırayım bakalım

Sen nerde yaşıyorsun canım?Burda bildiğin ekmek fırınlarında ekmek hamuru satın alıyorsun ekmek fiyatına..Ondan pişi pizza hamuru falan gibi şeyler yapabiliyorsun...Mesela gidiyorsun 2 ekmek hamuru diyorsun alıyosun poşette...

Canım çok sağol öyle bile olsa kendimi iyi hissetmiyorum boyun uzun değil benim ondan aldığım kilo hemen kendini gösteriyor mutsuz oluyorum..Neyseki az kaldı sağlıkla kucağımıza alalımda inşallah hepsinini verirriz:)

Bu arada çok güzel bir bayram olsun hepinizin bayramını kutlarım:))

Bugün tabi biraz bayram diye kaçtı ipin ucu tatlılar şekerler:))

Sabah 2 kuru kayısı ile bir bardak suyumu içtim

Kahvaltıda kaşarlı patatesli yumurtamı yaptım:)Yanında 4 5 zeytin,1 su bardağı süt,salatalık,biber,4 5 yeşil üzüm tanesi,1 kaşık çilek reçeli

Öğlen misafirlikte 1 lor tatlısı,1 soda,bir avuç antep fıstığı badem

Akşam etli nohut yemeği kocaman bir tabak,yine dolu dolu tabak pilav ve yoğurt yanında gazlı içecek mandalin suyu özlemişim:)

Biraz önce portakallı revani bir dilim

Ve şuanda tabi çatlıyorum bu ne yaaa nerdeyse bizimkileride yicekmişim tutmuşum kendimi

Yarın hiç tartılmamalı yoksa moral sıfıra düşer....

Senin de bayramın kutlu olsun canım. Yediklerinden sadece dolu tabak pilav ve Revaniye takıldım pilavı akşam yiyorsak abartmamak gerekebiliyo. Revani de yine akşam yerine öğlen saatlerinde yenilebilir belki. Ya da üstüne süt iç ki şekerini etkilemesin.
Ben sabah iki kuru kayısı ve iki şekerli sıcak su, tereyağlı biberli yumurta peynir iki dili tam buğday ekmeği bir şekerli çay üç ceviz.
Öğlen salçalı kaşarlı tavuklu tost tereyağında pişmiş.
Arada birkaç adet badem
3 tane Bayram şekeri
Akşam bol limonlu kısır iki şekerli limonata
Elma
3 mandalina

Evet canım malesef dolu dolu bol tereyağlı pilav mahfetti beni..Üstüne bol şuruplu revani eriyecek gibi değil 3 tane talcid içtim hala yediklerim ağzımda
Senin ki gayet güzel olmuş maşallah

Evet canım malesef dolu dolu bol tereyağlı pilav mahfetti beni..Üstüne bol şuruplu revani eriyecek gibi değil 3 tane talcid içtim hala yediklerim ağzımda
Senin ki gayet güzel olmuş maşallah

Hiç şeker kullanmayan biri olarak acaba şekeri abartıyor muyun ki diye düşünüyorum ben de. Bayramdan mıdır nedir canım kavurma çekiyor bakalım yarın inşallah

Hiç şeker kullanmayan biri olarak acaba şekeri abartıyor muyun ki diye düşünüyorum ben de. Bayramdan mıdır nedir canım kavurma çekiyor bakalım yarın inşallah
Yok canım abartmıyorsun sonuçta hamilesin olacak o kadar hiç yemeden de enerji kaybı olur...Hadi kavurmanı ye gel anlat:))Şimdiden afiyet olsun:)Benimde oğlan bugün lahmacun diye kalktı yataktan:)Ailecek pis boğazlıyız:)Bizde bugün kaşarlı lahmacun yicez :)

Tünaydın kızlar:)Herkese güzel bayramlar tekrar :)

Bugün kalktım ki bir günde 500 gram almışım..Tabi bu şişilik biliyorum.Henüz nohut yiyipte ertesi gün hafif çıktığım bir gün olmadı dolayısıyla kafama takmıyorum...Bugün bol su bol yeşillik yarın atıcam inşallah...

Bugün kahvaltıda 2 kuru kayısı 1 bardak su

1 dilim tam tahıllı ekmek 1 dilim tulum peyniri 1 domates 4 zeytin yarım bardak meyve suyu ile yarım bardak süt içtim canım öyle istedi:))Sonra bir kaşıkta kaymaklı çilek reçeli ile bir tane ceviz yedim....2 3 tane de kuru üzüm attım ağzıma..Gayet enerjijk bir kahvaltı oldu...
Üstüne bir türk kahvesi içtim tek şekerli keyif yaptım...

Böyle kahvaltı yapınca enerjim süper oluyor maşallah..Sabahtan bütün ev işlerimi bitirebiliyorum...Evi derledim topladım yatak yorgan bulaşık çamaşır...Birde salona süpürgemi tuttum oturdum....Akşama doğru enerjim sıfırlara düşüyor...Ve özellikle 18.00 gibi mutlaka yatasım geliyor..Bu yüzden sabahtan bu işlerimi halledersem rahat ediyorum gün içinde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…