DYGege sen nerelisin canim
ben bugun yaptim yedim pisimi valla aksam yeemgine kahvalti yaptim yani, dunku borekden mayali hamur kalmsiti al sana pisilik hamur dedim kalkdim yaptim
benim anacigim yapartdi arefelerde dagitirdi ama ben hiç denemedim, bizede gelirdi , herkesin yaptiginin tadi farkli olurdu ben boyle kalin olanalri severdim :)
oyy sen pisi diyince eskiye döndüm yerken aklima gelmmeisti boyle
aman iyi olsun gebelikde seker oldumu çok zor
benim baba tarafinda avr, babam ve tum kardesleri nerdeyse insuline bagimli
banada dogumda sonra bi daha çock dusunursne bu kadar sansli olmuycan dedi dr, acayip tirisyorum yani seker hastaligindan
ne dogum sancisindan ne baska seyden korkmuyorum su diyabet riskim kadar
kiz benimkide ekmek hamuurydu, boregin hamuruna untuz su maya kattim dun sadece :)
hatta içine oeynirde koydum hamur haline
sen yarin sabaha pisi ye, oglene patatesli yumurta aksama et yersin :)))
hoppaaalaa
yok fransadayim litchi
ciiddimsin kiz ? nerdesin gonderym hemen
haa ben hazir hamur nasil oluyor bilmemki canim burda satilmiyor valla
ekmek hamurunda maya un su olur ya ondna oyle demistim :)
yap tabi hepsinden bayram sofrasina az bile
Allah daha çok versin, dhaa çok bayram gostersin insallah ..
Canım doktorum şekeri sürekli takip ediyor..Çok şükür şuanda şekerim gayet iyi aman maşallah diyim...Her kontrolde şeker,demir tsh,fh, idrar baktırıyor..Şimdi bayramdan sonra tekrar baktırcaz bakalım....Benim ilk oğlumda da su ikiziydi kedi yavrusu gibi doğdu 3150 gram:))Kendim aldım 26 kilo...Gören ikiz dese iyi üçüz falan diyen oluyordu utanıyordum artık:)Ama minnak birşey doğurdum...Genetikte çok etkili sanırım bizde şeker yok...Ama tabi bende olmayacak anlamına gelmez...Bakalım bayramdan sonra tekrar baktırcam çok sağol canım....
Canım zaten yemek konuşmak istemeyen buraya gelmesin çünkü burası tamamen yemek içmek üzerine kurulmuş bir topik..Bu yüzden korkmadan yazabilirsin :)
Hadi ya bilmiyorum hiç öğrenci evinde kalmadım ama harika bir yemek olduğu kesin:)
evet canim yas mayaydi benim kiBen de istiyorum ben demaya yaş maya mı canım? Benim canım hem pişi hem puf böreği istiyo. Yapabilir miyim ki acep
evet çesit çokda bizde genelde turk marketinden takilyoruz peyniure, arada çikiyor iste benim sevdigim,çocuklar yemiyor kokuyor diyeCanım benim şaka yaptımben şimdi turkiyedeyim Ankara'da ama geçen yıl ben de fransadaydım hem de Paris'te çoook güzeldi oralar. Peynire gelince o kadar çeşit peynirden bizim beğendiğimiz pek olmuyordu Türkiye'ye gelip gittikçe ezine getiriyorduk. Senin Bursa'n istediğin olursa kargolarız
kiz bu puf boeregi benim borekmis :) ama ben daha ince açmistim hamurunu
haa ben hazir hamur nasil oluyor bilmemki canim burda satilmiyor valla
ekmek hamurunda maya un su olur ya ondna oyle demistim :)
yap tabi hepsinden bayram sofrasina az bile
Allah daha çok versin, dhaa çok bayram gostersin insallah ..
Canım benim şaka yaptımben şimdi turkiyedeyim Ankara'da ama geçen yıl ben de fransadaydım hem de Paris'te çoook güzeldi oralar. Peynire gelince o kadar çeşit peynirden bizim beğendiğimiz pek olmuyordu Türkiye'ye gelip gittikçe ezine getiriyorduk. Senin Bursa'n istediğin olursa kargolarız
Canım bak gördün mü o kilolar gerçek değilmiş. Hem zaten sağlıklı besleniyosun. Bir iki börekmiş hamur işiymiş korkmamak lazım. Evde yapıldıktan sonra sağlıklı. Ben bir beslenme seminerine gitmiştim orada yiyecek piramidi vardı ve hamilenin en çok ihtiyacı olan karbonhidrat piramidin en altında en çok yer kaplayandı. Sanırım sadece yağa dikkat edicez o da tereyağ ve zeytinyağ olursa tamamhiç işlenmiş bişey yediğini görmüyorum ben bazen yiyorum mesela. Bir ara canım yumuşak şekerlerden istedi Bayram geliyo diye kentten bir paket Bayram şekeri aldım biraz biraz yiye yiye neredeyse bitirmişim tatlıya alıştırmayayım kendimi en iyisi. Bir de cips mayonez ketcap patates kızartması veya dışarda satılan kekler kurabiyeler bunlar bence çok zararlı. Patatesi evde kızartınca ise faydalı.
Bu arada çok güzel bir bayram olsun hepinizin bayramını kutlarım:))
Bugün tabi biraz bayram diye kaçtı ipin ucu tatlılar şekerler:))
Sabah 2 kuru kayısı ile bir bardak suyumu içtim
Kahvaltıda kaşarlı patatesli yumurtamı yaptım:)Yanında 4 5 zeytin,1 su bardağı süt,salatalık,biber,4 5 yeşil üzüm tanesi,1 kaşık çilek reçeli
Öğlen misafirlikte 1 lor tatlısı,1 soda,bir avuç antep fıstığı badem
Akşam etli nohut yemeği kocaman bir tabak,yine dolu dolu tabak pilav ve yoğurt yanında gazlı içecek mandalin suyu özlemişim:)
Biraz önce portakallı revani bir dilim
Ve şuanda tabi çatlıyorum bu ne yaaa nerdeyse bizimkileride yicekmişim tutmuşum kendimi
Yarın hiç tartılmamalı yoksa moral sıfıra düşer....
Senin de bayramın kutlu olsun canım. Yediklerinden sadece dolu tabak pilav ve Revaniye takıldımpilavı akşam yiyorsak abartmamak gerekebiliyo. Revani de yine akşam yerine öğlen saatlerinde yenilebilir belki. Ya da üstüne süt iç ki şekerini etkilemesin.
Ben sabah iki kuru kayısı ve iki şekerli sıcak su, tereyağlı biberli yumurta peynir iki dili tam buğday ekmeği bir şekerli çay üç ceviz.
Öğlen salçalı kaşarlı tavuklu tost tereyağında pişmiş.
Arada birkaç adet badem
3 tane Bayram şekeri
Akşam bol limonlu kısır iki şekerli limonata
Elma
3 mandalina
Evet canım malesef dolu dolu bol tereyağlı pilav mahfetti beni..Üstüne bol şuruplu revani eriyecek gibi değil 3 tane talcid içtim hala yediklerim ağzımda
Senin ki gayet güzel olmuş maşallah
Yok canım abartmıyorsun sonuçta hamilesin olacak o kadar hiç yemeden de enerji kaybı olur...Hadi kavurmanı ye gel anlat:))Şimdiden afiyet olsun:)Benimde oğlan bugün lahmacun diye kalktı yataktan:)Ailecek pis boğazlıyız:)Bizde bugün kaşarlı lahmacun yicez :)Hiç şeker kullanmayan biri olarak acaba şekeri abartıyor muyun ki diye düşünüyorum ben de. Bayramdan mıdır nedir canım kavurma çekiyor bakalım yarın inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?