2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

Mantara bende bayılırım ama zehirlenmeye karşı sanırım mecbur kalmadıkça yemeyi düşünmem canım.Hoş zehirlenecek olduktan sonra herşeyden zehirlenme olabilir o ayrı...Bende yine akşam sebze yapıcam dedim ya yalan oldu..Kaynımlar geldi sonra çarşıya gittik derken sebze biliyorsun zahmetli iş..Karnımız acıkınca buzluktan yine ev yapımı köftelerimi çıkardım onları pişirdim..
Akşam yemeğinde 3 köfte 1 porsiyon salçalı makarna ve yoğurt yedim....

Gece ise 2 ceviz ile 3 4 adet burçak bisküvi

Canım bende hamile kalmadan önce ne yiyorsam onu yemeye devam ediyorum ama bunun yanında sağlıklı şeyler ile teraziyi dengelemeye çalışıyorum..Ben senden beterim..Ne kolayı ne kahveyi ne de ıvır zıvır yemeyi bırakmadım..Abartmadan canım çekince hepsini yiyorum..

Bugün gittim nescafe nin kafeinsiz kahvesini aldım...En azından bir türk kahvesi kesmiyor birde ondan içerim diye..İyi geldi...Eskiden günde 4 5 kahve içen biri için her ne kadar kafeinsiz kahva kesmese de idare ediyorum...

Biberi kahvaltıda çiğ yiyorum ben :)Her sabah bir biber bir domates ve bir salatalık yemeye çalışıyorum...Henüz mandalin portakal tatlanmadı ama son aylarımızda bol bol yicez sanırım...Bu arada canım deli gibi şöyle bol tereyağlı sütlü bir irmik helvası çekiyor

aynen hee irmik helvası hiç fena olmazdı gece gece aklımıza düşene bak

Valla bilsem ki kilo yapmayacak zaten oldum davul gibi kalkıp şimdi yaparım üşenmeden:)

ben bayram şekeri attım ağzıma helva niyetine gece gece helva iyi olmaz uyuyamam midemi rahatsız eder kendimi biliyorum :) birde mide yanması başlarsa biterim ben zaten başladı mı gitmiyor uyutmuyor gece gece.

ben bayram şekeri attım ağzıma helva niyetine gece gece helva iyi olmaz uyuyamam midemi rahatsız eder kendimi biliyorum :) birde mide yanması başlarsa biterim ben zaten başladı mı gitmiyor uyutmuyor gece gece.
Sorma canım ya bak ben yemeği 19.15 gibi yedim hala uzanınca yediklerim ağzıma geliyor..İlk gebeliğimde içtiğim renie duo nun haddi hesabı yoktu sanırım yine öyle olucam..Her gece talcid ya da renie içmek zorunda kalıyorum yoksa kusacak gibi oluyorum

bende yediklerim gelmiyorda acayıp yanıyor asit oluyor böyle gece yattığımda yukarı kadar yemek borumu fln yakıyor asit geliyor ve affedersin geğirme hissi geliyor sürekli ama yapamıyorum sade soda içiyorum biraz geğirttiği için rahatlıyorum asitinide azaltıyor midemin ama yanma geçmiyor içime kor düşmüş gibi midem ciğerlerim boğazım resmen yanıyor gibi oluyor. Yediklerime dikkat ediyorum onlardan mı die ama çikolatalı goflet yediğimde oluyor şeker de fln olmadı bayramda dünya kadr baklava yedim olmadı ama bir geldimi yanma 3-5 gün geçmiyor o yüzden korkuyorum ne yesem Dr.uma mide yanmam oluyor dediğimde oluyor dedi normalşdır bebek büyüdükçe rahim büyüyor ve mideyi baskılıyor daraltıyor mide asitinin dengesi bozuluyor dedi o yüzden reflü yada gastrikliler gibi olması normal dedi ama ilaç fln hiç bişi demedi.

Canım bend de yanma oluyor hamur işi ve çok yağlı yemekler yediğimde...Aslında yanma,şişkinlik buna benzer tüm sorunlar için hamilelerinde kullanabileceğin renie duo veriyor doktorlar...Bence gittiğinde sor istersen çünkü 5 dakika kadar kısa bir sürede inanılmaz rahatlama sağlıyor..Hele son aylarda ben şişeyi resmen kafama dikiyordum

hımm bu gittiğimde sorayım bakalım. Her gün olmuyor ama bir gelincede pir geliyor. belki bnm dr.umda tavsiye eder...
Tavsiyen için tşk ederim canımç. Şimdilik çıkıyorum ben bana müsade yarın grşrz iyi geceler sanada :)

Mantardan niye zehirlenelim ki yaw. Kendimiz toplamıyoruz ki. Kültür mantarı bu marketten alınan ev yapımı köfteler kimin eseri senin mi canım? Ben köfteyi bir türlü yapamıyorum baharatlarını yanlış koyuyorum sanırım ya da eksik.

Var ya benim de canım çok istiyor. Gecen irmik aldım bayramda yaparım diyodum birtürlü yapamadım

Bu salçalı tost nasıl oluyor? Birkaç kişiden duydum ben de bir deniyim

arkadasın dediği gibi bi tarafına salça sürüom içine. ustune ne istersem koyuyom. beyaz peynırlı de guzel oluyor. ketcap yerıne ev salcası kullanmıs oluom. daha sağlıklı

valla çok da güzel gitti. tazeydi yumuşacık
başlarda midem çok bulandığı için tuzlu çubuk yedim hep. ekşiye daha bi ilgim var. turşudur, çiğ köftedir, ekşili salatadır. tatlı pek aklıma gelmiyor. ama hiç yemiyorum da deil. cinsiyetimiz erkek. 14. haftada belli oldu.

Haklısın canımda işte mantardan her zaman korkulur ya ondan sanırım..Ev yapımı köfteyi annemin usulü ile ben yapıyorum canım:=)İstersen tarif edeyim bir dene...
Yarım kilo köfte için 1 çay kaşığı kimyon,1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz,istediğin kadar ekmek içi tabi rondodan geçmiş 2 3 dilim kadar mesela,bir avuç kadar ince doğranmış maydanoz,1 rende soğan ve 1 yumurta...Bunu yoğuruyorum yarısını pişiriyorum yarısını bir daha yemek için buzluğa atıyorum...

Bugün çok uyumuşum iyi kalkmadım yataktan...10 saat yattım çok geldi...
Sabah yarım dilim ekmek bir kaşarlı yumurta yarım dilim peynir ve 3 zeytin ile 1 bardak süt içtim..

Midem bulanıyor şuanda nedense kahvatıyıda zorla yaptım

sabah kahvaltı da: ev yapımı ekmek, ev yapımı patlıcan kozleme gıbı bısı (kaynanam getirdi saolsun ıkısını de ), kaşar payniri, haslanmıs yumurta, bal, tereyagı, zeytin ne varsa yedim

oglen bakalım nolcak.

akşama ekşili fırın palamut vardı onu yerim. annem çorba yaparsa bi de ondan içerim. bi de salata tamamdır.

Teşekkür ederim canım. Ben kimyon koymuyomuşum sanırım ondan köfte gibi olmuyo maydonoz da koymuyodum onu da eklerim.

Hasta falan olmayasın canım. C vitamini al bol bol. Belki direncini artırır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…