2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

Cok uzun zamandır canım istiyodu biri yapsa da yesem diyodum. Kimse yapmayınca iş başa düştü kabız yapar mı bilmiyorum zaten zor çıkıyorum tuvalete Sabah biraz kayısı yiyeyim en iyisi.
patates yağa girmediği sürece yapar yufka da ama inş yapmaz bazen kesin dokunacak dediğin yemek bağırsakları rahatlatıyor keyfine kalmış.Ama dediğin gibi sabah önlemini al kayısıyla bir de kabızlık germesin.

Kahveyi anında bıraktım çok içerdim zaten. Ama zararlı olduğunu bile bile içmek istemedim. Bir de sanırım isteyip de yiyemediğim hurma var.

ben de kahveyi deli içerdim şimdi arada içiyorum ama bana dr asla içme dese bir kasılıyorum zaten yapı itibarıyla yapma denilen şey çeker beni.

7 mandalinayla akşam yemeği mi olurmuş. Acıkırım işte şimdi. Bir bardak süt içeyim en iyisi.

Böreklerin birazı da peynirliydi neyse canım zaten çorba da içsem öyle rahat bir tuvalet durumu olmuyor. Büyük ihtimalle ilaçlardan. Bir de beyaz ekmek etkiliyor olabilir. Tam buğday yiyince daha rahatım. Onu da aksatmadan alıyım en iyisi.

Canım biz balık pişiricisinden ayıklanmış kızartılmış olarak söylüyoruz 1 kilo..Fazla fazla yetiyor vardır tatlım tam zamanı şimdi...

Aynen canım bende aşırıya kaçtığım şeyler oluyor ama eminim yediklerimle dengeliyorum..Bilmeden kimbilir neler yiyoruz içiyoruz..Ben çok katı değilim bu konularda..

Kahveyi anında bıraktım çok içerdim zaten. Ama zararlı olduğunu bile bile içmek istemedim. Bir de sanırım isteyip de yiyemediğim hurma var.

Canım neden zararlı olsun ki kesinlikle zararlı değil..Kafein alım miktarı normalde 300 mg hamile iken 200 mg.dır ...200 mg kadar alımında hiç bir zarar yok canım..Öyle düşünürsek çikolata da aynı zararları içeriyor....Tabi herkesin kendi görüşü..Ben her gün iki kahve birde çay içiyorum

Hamilelikte kahve (veya türk kahvesi) tüketimi bebeğe zarar verir mi sorusu anne adayları tarafından çok sık sorulan bir sorudur. Gebelikte kahve tüketimi hakkında kuşku duyulmasının en önemli nedeni içerisinde bulunan kafein maddesidir. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki hamielikte günde 200 mg'a kadar kafein almanın bir zararı yoktur. Hamile olmayan insanlarda günlük alınabilecek kafein sınırı 300 mg'dır. Aşağıdaki listede çeşitli içeceklerin içerdiği kafein miktarları verilmiştir. Buna göre hamileyken günde en fazla 2-3 fincandan fazla olmamak şartıyla kahve içmenin bir zararı yoktur. Çayda kafein kahvenin yaklaşık yarısı kadar bulunduğu için günde 5-7 bardak çay içilebilir. Siyah çayın işleme aşamasında kafein miktarı artar. Siyah çayın kafein miktarı yeşil çayın kafein miktarından daha yüksektir. Gebelikte her türlü yiyecek ve içeceğin aşırı tüketiminden kaçınmak gerekir. Kafeinin aşırı tüketiminin gebelikte düşüğe neden olabileceğini bildiren araştırmalar vardır.

Kahve ve çay çeşitlerindeki kafein miktarı:
1 fincan filtre kahve : 135-200 mg
1 fincan espresso : 100 mg
1 fincan cappuccino: 100 mg
150 cc hazır kahve : 60 mg
2 gram Nescafe® ile hazırlanan kahvede: 50-70 gram kafein bulunur
1 fincan Türk kahvesi : 60 mg
150 cc Dekafeine (kafeini alınmış) kahve : 5 mg
1 fincan siyah çay: 40 mg
1 fincan yeşil çay: 20 mg

Akşam balık ve salata çok güzel tuttu sadece iki bayram çikolatası attım ağzıma:)Bugün midem boş çok mutluyum:)Çok ilgin sabah çok yemeyince iştahım az oluyor acaba bağlantısı var mı ki?

Sen çok sağlıklı besleniyorsun,sebze seviyorsun ve azla duyuyorsun.
Çok obur gördüm kendimi. Zaten bozuk bir beslenme şeklim var hamilelikte de iyice belli oldu.

Ah ah bizim eski evin orda da balığımız pişirilip geliyordu. Ama burada yok. Bu bölgeye göndermiyorlarmış. Mecbur kendim alıp yapıcam. Kafein konusunda da zaten günlük hakkımı sabah içtiğim açık çayla ve çikolatayla kullanıyorum canım ben. O yüzden kahve içmiyorum. Zaten benim içtiğim kahve en koyusundan espresso. Onda da çoook kafein var. Kafein de direk plesentadan bebişe geçiyormuş riske atmak istemiyorum.

günaydın kızlar.
kapuskayı severim yani yerim. az pirinçli salçalı etli yaparız biz.
kaynanam etli kara lahana sarması yapcakmış. ona da bayılırım
dun akşam 2 mandalina yedim meyve anlayışım bu kdr

ben akşam hamsi yedim. çok sevmem ama çok yemişim gece boyu mıdem bulandı. ama kötü tarafı yanında gazlı içecek ve pide yedim. bundan sonra ekmek sadece sabahları var akşam kızdım kendime.
sabah
- 1 dilim kavurma
- 1 yumurta
- biraz peynir
- muz,elma
- çay
ekmek yoktu evde aldırmadım bende. aslında eskiden alışkındım ekmeksiz hayata. bir yıl ağzıma ekmek sürmedim tadını unutmuştum .insan ne kadar çok yerse o kadar istiyor karbonhidratı.

günde ortalama 1 kg a yakın meyve yiyorum, kahvlatıyı çok yapıyorum diğerlerini sadece atıştırmalık , süt yoğurt canım istemiyor ama zorla yiyip içmeye çalışıyorum.
sabah kahvaltımı abarttım biraz buraya yazsam bitmez o yaz yaz
1elma ,1 mandalina yedim şimdi.

Sabahın yedi buçuğunda bu sabah tuvalete girmeliyim diye uyandım. Tiroid ilacımı içtim yarım saat kırkbeş dakika sonra hafif sıcak su ve kayısı yedim. Anında etki etmez ki hemen tuvalete girmeye kalktım. 10:30a kadar uğraştım kendine kızıyorum bundan sonra çorba ya da sulu yemek mutlaka olucak öğünlerimde. Biraz dermanım kalmadı dinleneyim kahvaltı yaparım inşallah.

ıspanak yesene . akşam yemeğınde yıyınce sabah garantı. sık sık bence oyle seyler yemelısın. bende demır hapını ıcmesem hep senın gıbı oluyorum. keşke sende ıcsen neden vermıyor doktorun acaba.

Canım sende kafein alıyorsun demek sadece başka şekilde ....Ben sadece türk kahvesi seviyorum o da zaten kafeini en düşük kahvelerden..Kahvaltıda da çay içmem süt içiyorum hergün..

Sabah bol su ve kuru kayısı derdime derman oluyor benim maşallah diyeyim...Kabızlık çok zor bende yaşadım Allah yaşatmasın...

Bugün sabah 2 kuru kayısı 2 bardak su
1 dilim kepek ekmeği,1 dilim peynir,4 zeytin,domates,çilek reçeli ve bir bardak süt

Şimdi de 4 ceviz ve bir avuç kuru vişne yicem:)

kabızlık çok zor ya. ben de oluyor genelde. bağırsaklarım ağrıyor sürekli bazen korkuyorum bişi olur mu diye bebeğe
genelde gün içinde çorba vs içiyorum. içemezsem ayran bana iyi geliyor onu içiyorum. bazen karnıma masaj yapıyorum.

ben de ara öğün olarak 1 küçük paket süt ve meyveli kek yedim. kilo almam lazım sanki

acıktım öğlen yemeğini yedim mecburen. ben dukan diyetinden meraklıyım yedıklerımı yazmaya buraya da yazıyorum çabucacık.
öğlen
- mercımek çorbası
- tavuk sote
- 1 bardak süt.
- 1 salatalık
lokantaya ekmeği geri götür dedım dayanamaz yerdim .
yine sebzeden yoksun

keşke bende senın yerınde olsam. kılo almam lazım desem. off neler yerım neler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…