2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

Ankara da yaşarken okurken hep sevmiyorum derdim. ama artık başta ailem olmak üzere burnumda tütüyo. ordayken sıktı artık dediğim tunalı burnumda tütüyo. lins de cheese cake bi de frambuazlı:)

Hadi bakalım inşallah yersin canım gelince.

Akşama çiğ köfteyi yapıyoruz kızlar:)Önce olsun size tarif vericem..Yanında bol yeşillik roka maydanoz ve marul ile servis yapıcam bakalım nasıl olacak:)

Allah gelsin çiğ köfteler tarif versen de ben yapamam ki çoğu zaman enerjim düşük oluyor. Sabahları biraz dincim o kadar. Multivitamin de alıyorum neden oluyor ki? Özellikle akşam yemeğini yapmaya gücüm kalmıyor

Bugun yediklerim
Sabah peynirli omlet, bir dilim tam bugday ekmeği, bir dilim beyaz ekmek üzerine fındık ezmesi, bir şekerli sıcak su.
Ara bir elma
Öğle tarhana çorbası (içine lahana da doğmadım sebze niyetine) iki dilim beyaz ekmek arası kaşar ve bir dilim beyaz ekmek üzeri fındık ezmesi
Ara birkaç kestane
Ara bir armut birkaç dilim mandalina
Akşama ekmek yemiyim en iyisi

Canım zaten sen yapamazsın benimde eşim yaptı çok güç gerektiriyor:)

Of off gitti bizim brokoli sebze kocacim dünkü icki kofteye doyamamis asermis gitti yine almaya yanina mantae guvec cay takilirz artik neyseki kiza kadar corbam var gelsin kaloriler amaneyyy

Of off gitti bizim brokoli sebze kocacim dünkü icki kofteye doyamamis asermis gitti yine almaya yanina mantae guvec cay takilirz artik neyseki kiza kadar corbam var gelsin kaloriler amaneyyy

Ha brokoli ha mantar. Mantar da çok besleyiciymiş. Brokoliyi zaten yedirecek adam bulmak zor

sabah komsuda kahvaltidaydim, pataesli yumurta , kuru patlican kavurmasi ,zeytin peynir vs yedim iki br çay

ogle yemeginde pirasa ve mantar yedim ( ekmegi her seferinde yiyorum az yada çok artik yazmaya utaniyorum valla )
aksama ne yiycem bilmiyorum

aradada meyva yedim elma mandalina

Fransa'nın ekmeği de yenir hani. Mmmmm mis gibidir o tradisyonlar bagetler

Akşam yemeğine ekşili çorba yaptım Maraş usulü. İçine bugday, mercimek, soğan, nohut, ıspanak, sarımsak, tuz, pul biber, nane ve limon koyuyorsun oluyor sana bir tencere çorba. Beyaz peyniri ufalayıp üzerine döküp servis ediyoruz. Çok besleyici bir çorba tavsiye ederim

Hmm benim eşim belki istesem yapar da zamanı yok ki. Sen yine de tarif verirsen hafta sonu yapalım diyim bakalım
Bizde 10 gündür yapıcaz ancak oldu:))

Ben tarif vereyim yinede aklınızda olsun çok zor değilmiş bizde ilk kez denedik...En azından hijyenik eldivensiz ben hayatta yemem köfte kısır ve mercimek tarzı şeyleri...Bu yüzden dışardan yiyemem..Evde 100 lü doktor eldiveni bize 10 gün gidiyor:))
Neyse gelelim tarife:

2 su bardağı köftelik esmer bulgur
1 kuru soğan
1 domates
1 2 diş sarımsak
2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ keyfinize göre zeytinyağı ne isterseniz
1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı varsa isot 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğanın yeşil kısmı

Soğan,domates ve sarımsak rondodan geçiriyoruz ve bulgur ile karıştırıyoruz...Bu karışıma yağ,salça ve baharatlarıda karıştırıyoruz çiğden yoğuruyoruz..Yaklaşık 30 ile 40 dakika arasında bulgur pişmiş oluyor...Bu arada kurudukça elimize sıcak su alıyoruz yumuşatıyoruz....Bulgur iyice yumuşadıktan sonra çok ince doğranmış maydanoz ve taze soğanda karıştırıyoruz tekrar yoğuruyoruz...Çiğ köftemiz hazır:)

Yanına bol roka,marul,maydanoz söğüş domates ve salatalık ile tabi nar ekşimiz ve limonumuz yedik biz:)Birde 1 litre ayran aldık buz gibi:)Oh afiyet olsun:)

Hımm o kadar çiğ köftenin üzerine 1 soda yarım litre su içtim hala yanıyor içim:))Bu gece davul gibi geziyorum:)

kiz o nasil bi çorba daha detayli anlat heele
benim esim marasli bilirmiki bunu, yapayim da yiyelim ama azcuk detayli ver tarifini :)

Fransa'nın ekmeği de yenir hani. Mmmmm mis gibidir o tradisyonlar bagetler
valla yedim gitti, fransiz ekmeginden deil bizim turk kulturunden kaynaklniyor ekmek sevdasi
burda kaldiignda denk geldinmi bilmiyorum fransiz lar bageti yarim yarim satin alir
biz turkler 5 den asagi almiyoruz
yinede mahallede en insafli benim genelde 2 bageti bitiremiyoruz bi gunde ..

günaydın hanımlarr. bişi sorcam size ben akşam erken yatıorum uykum gelio karşı koyamıyorum. 9 gibi. geve 1-2 gibi uyanıorum ve çok acıkmış oluyorum ama uykum da var. uyumalı mıyım yemek mi yemeliyim sizce ?

dun aksam: tarhana corbası, z.yaglı fasulye, pilav ve cacık yedim.
sabah da klasık kahvaltım yanında kavurmalı yumurta favorim bu ara
bakalım gun içinde neler kısmetımız olacak.

şu brokoli çorbasını nsl yapıyonuz kızlar benim eşim çok sever brokoliyi her türlü yer , bi de çorbasını deneyeyim dedim ama daha önce yapmadım hiç

Sabah bir tost cayla birlikte arada 3 kuru kayisi bir avuc fındık
oglen iki yumurtadan tereyağli omlet ve ekmek ustu tahin pekmez ve yine cay bu ara cok içiyorum azaltmam lazim cayi
aralarda bayramdan kalan kucuk cikolatalardan attim yine bes alti olmustur bu ara tatli manyagi oldum cikolta ozellikle
aksam kesinlikle sebze yemeliyiz bugun bakalim kutudan ne cikicak

kiz o nasil bi çorba daha detayli anlat heele
benim esim marasli bilirmiki bunu, yapayim da yiyelim ama azcuk detayli ver tarifini :)

Güzel bir çorba detayı şöyle: önce buğdayları yarım saat kadar pişiriyorum. Büyükçe bir tencerede bir su bardağı kadar. Sonra bir su bardağı mercimek ekliyorum birlikte pişmeye devam ediyorlar. Bir soğan doğruyurum soğan istenirse kavrulabilir. Yarım saat üçü pişince ıspanak doğruyorum yarım kilo kadar. Haşlanmış nohut vardı onu en sona koyuyorum yoksa başka biryerde ilk onu başlamaktadır yarar var. Hepsi pişerken üzerine arada sıcak su ekliyorum suyu bitmesin diye. Ispanaktan ve nohuttan beş dakika kadar sonra on diş civarı sarımsak dövüyorum Tuzla. Onu ekliyorum sonra pul biber nane beş dak daha kaynatıyorum en üste limon sıkıyorum bir ya da iki tane. Son bir beş dak kaynatıp söndürüyorum. Yemeden önce beyaz peyniri ufalayıp kâselere çorbayı koyduktan sonra üzerine döküyorum. Bu kadar

Yatmadan önce başucuna süt koy istersen. Çok aç uyanırsan içip yatarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…