valla yedim gitti, fransiz ekmeginden deil bizim turk kulturunden kaynaklniyor ekmek sevdasi
burda kaldiignda denk geldinmi bilmiyorum fransiz lar bageti yarim yarim satin alir
biz turkler 5 den asagi almiyoruz
yinede mahallede en insafli benim genelde 2 bageti bitiremiyoruz bi gunde ..
Sabah bir tost cayla birlikte arada 3 kuru kayisi bir avuc fındık
oglen iki yumurtadan tereyağli omlet ve ekmek ustu tahin pekmez ve yine caybu ara cok içiyorum azaltmam lazim cayi
aralarda bayramdan kalan kucuk cikolatalardan attim yine bes alti olmustur bu ara tatli manyagi oldum cikolta ozellikle
aksam kesinlikle sebze yemeliyiz bugun bakalim kutudan ne cikicak
tari için saol canim, ellerine saglikGüzel bir çorbadetayı şöyle: önce buğdayları yarım saat kadar pişiriyorum. Büyükçe bir tencerede bir su bardağı kadar. Sonra bir su bardağı mercimek ekliyorum birlikte pişmeye devam ediyorlar. Bir soğan doğruyurum soğan istenirse kavrulabilir. Yarım saat üçü pişince ıspanak doğruyorum yarım kilo kadar. Haşlanmış nohut vardı onu en sona koyuyorum yoksa başka biryerde ilk onu başlamaktadır yarar var. Hepsi pişerken üzerine arada sıcak su ekliyorum suyu bitmesin diye. Ispanaktan ve nohuttan beş dakika kadar sonra on diş civarı sarımsak dövüyorum Tuzla. Onu ekliyorum sonra pul biber nane beş dak daha kaynatıyorum en üste limon sıkıyorum bir ya da iki tane. Son bir beş dak kaynatıp söndürüyorum. Yemeden önce beyaz peyniri ufalayıp kâselere çorbayı koyduktan sonra üzerine döküyorum. Bu kadar
Bizde 10 gündür yapıcaz ancak oldu:))
Ben tarif vereyim yinede aklınızda olsun çok zor değilmiş bizde ilk kez denedik...En azından hijyenik eldivensiz ben hayatta yemem köfte kısır ve mercimek tarzı şeyleri...Bu yüzden dışardan yiyemem..Evde 100 lü doktor eldiveni bize 10 gün gidiyor:))
Neyse gelelim tarife:
2 su bardağı köftelik esmer bulgur
1 kuru soğan
1 domates
1 2 diş sarımsak
2 kaşık domates salçası 1 kaşık biber salçası
1/2 çay bardağı sıvı yağ keyfinize göre zeytinyağı ne isterseniz
1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı varsa isot 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
1/2 demet taze soğanın yeşil kısmı
Soğan,domates ve sarımsak rondodan geçiriyoruz ve bulgur ile karıştırıyoruz...Bu karışıma yağ,salça ve baharatlarıda karıştırıyoruz çiğden yoğuruyoruz..Yaklaşık 30 ile 40 dakika arasında bulgur pişmiş oluyor...Bu arada kurudukça elimize sıcak su alıyoruz yumuşatıyoruz....Bulgur iyice yumuşadıktan sonra çok ince doğranmış maydanoz ve taze soğanda karıştırıyoruz tekrar yoğuruyoruz...Çiğ köftemiz hazır:)
Yanına bol roka,marul,maydanoz söğüş domates ve salatalık ile tabi nar ekşimiz ve limonumuz yedik biz:)Birde 1 litre ayran aldık buz gibi:)Oh afiyet olsun:)
hehe e tabi sicak ekmek kimseye yetmezÇabuk bitiyorlar ondan çok alınıyordurama pasta gibiydi gerçekten. Biz iki kişi iki Baget alırdık. Hele bir de iş çıkışı eve dönerken fırından alırdık tazecik sıcacık. Eve gelene kadar neredeyse biri biterdi evde bir de president tereyağı varsa ooooo iki Baget bile az gelir
kiz bulgur olmaz robota hamur gibi olur, firinda psiir ekmek niyetine ye :)))AcabA bulguru falan robota koysak olur mu ki? Yoğrulmak yerine robotta karışsa hepsi
gece yeme olayina hiç baslama canim, ona bi absladinmi ayni sigara alkol gibi bi aliskanlik halini aliyorgünaydın hanımlarr. bişi sorcam size ben akşam erken yatıorum uykum gelio karşı koyamıyorum. 9 gibi. geve 1-2 gibi uyanıorum ve çok acıkmış oluyorum ama uykum da var. uyumalı mıyım yemek mi yemeliyim sizce ?
dun aksam: tarhana corbası, z.yaglı fasulye, pilav ve cacık yedim.
sabah da klasık kahvaltım yanında kavurmalı yumurta favorim bu ara
bakalım gun içinde neler kısmetımız olacak.
tari için saol canim, ellerine saglik
kiz yalniz bu tarifden bi dugune yetecek kadar çorba çikar
malzemeelri azaltsam olur demi : )
Olmaz canım bulgur çiğden olduğu için zaten yoğurdukça pişiyor el emeği göz nuru yani:)AcabA bulguru falan robota koysak olur mu ki? Yoğrulmak yerine robotta karışsa hepsi
Olmaz canım bulgur çiğden olduğu için zaten yoğurdukça pişiyor el emeği göz nuru yani:)
Belki aralara meyva serpiştirmek iyi gelir. Kayıdı gibi küçük değil de elma armut ayva gibi büyük. Ben bunları yemezsem çikolatalı gofrete sarıyorum. Bazen iki tane arka arkaya yediğim oluyor. Ama meyve yedirmiyor çok. Bu ara ben de fındık ezmesi yemek istiyorum. Aldım ama çok kalorili. Bir iki kaşık yiyip kapatıyorum kapağını
Merhaba Kızlar bugün neler yedim yazayım
Sabah 1 dilim ekmek 1 dilim beyaz peynir,4 zeytin ve bir bardak süt
Ara4 ceviz 1 bardak süt 2 kuru kayısı 5 10 tane kuru üzüm
Öğle 1 tam tahıllı ekmeğe tost bir portakal suyu
Ara bitter çikolata 1 karenin yarısı kadar
Akşam 1 tabak zeytinyağlı barbunya,1 kase yoğurt bir dilim ekmek
Üzerine biraz ceviz ve üzüm atıştırdım kesmedi yemek:)
Evet haklisin bu ara meyvadan uzaklastim niyeyse bir ara elmaya mandalinaya dadanmstim Biktim herhalde aramiyor bunyem tekrar hatrlmkta fayda var
bugun dengeli ve saglikli bi menun varmis afiuet bal sifa olsun
aksam yemeginde yedim karnibahari gazdan catliyorum simdi soda da kesmedi
kizlar az once komsumun tartisinda 66 geldim(
benim taeti çalismiyor 1 haftdir ya bozuk ya pili bitti
ben en son 63.5 geliyordum .2.5 kg almis olamam demi
çok moralim bozuldu
yuruyusde yoruluyorum, napicam ben bana akil verin
kilo alirsam diyabet riskim yukseliyor,her gram seker hastaligina bi adim gibi çok korkuyorum
karatay yapsam dayanabilrmiyimki, atistirmazsam midem bulaniyor hemen benim : (
Merhaba Kızlar bugün neler yedim yazayım
Sabah 1 dilim ekmek 1 dilim beyaz peynir,4 zeytin ve bir bardak süt
Ara4 ceviz 1 bardak süt 2 kuru kayısı 5 10 tane kuru üzüm
Öğle 1 tam tahıllı ekmeğe tost bir portakal suyu
Ara bitter çikolata 1 karenin yarısı kadar
Akşam 1 tabak zeytinyağlı barbunya,1 kase yoğurt bir dilim ekmek
Üzerine biraz ceviz ve üzüm atıştırdım kesmedi yemek:)
arkadas dediki goruntumde $i$lik varmis vucucda odem gibi yaniCanım inşallah almamışsındır ama hamilelikte 1 günde bile 1 kg alabiliyor insan....Şişiyor daha doğrusu...Bende bir hamile diyeti var onu yapabilirsin istersen yani sağlıklı beslenir en azından şişliğini atarsın..Ama tabi kendi tartında tartıl bence...
Olmaz canım bulgur çiğden olduğu için zaten yoğurdukça pişiyor el emeği göz nuru yani:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?