2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

biz ikimizde ne olsa yeriz, benim yemekte aradığım kriter hijyen ve lezzet : ))) en çok sevdiğim yemek bile olsa ne kadar aç olursam olayım güzel yapılmamışsa yemem ekmek yerim daha iyi, ayıptır söylemesi yemeğimde iyidir hani : ))) evdeki fırında adana kebap bile yaparım, eşimde yemek seçmez o lezzette aramaz ne koysan önüne onu yer bi de sonunda bu yemek güzel olmamıştı der : ))

Şu sıralar bana da birileri pasta börek yapsa hAyır demem afiyet olsun canım
Kıyamam ev yapımı bir ablamız var butik pastane burda olsan ondan alır getirirdim sana:)

Dün yedim valla hem pasta hem poğaça bende özlemişim:)

Bizde de her sebze pişer..Beğensekte beğenmesekte sırf oğlum için yeriz...Ben bekarken yemediğim ne kadar sebze varsa oğlum ek gıdaya geçtiğinde pişirdim...Oğlum şuanda brokoli,pırasa,karnıbahar,lahana,kabak ve aklınıza ne gelirse bayılarak yiyorBir oturuşta 1 kg brokoliyi yer ve 7 yaşında...Bizde öyleyiz..Nasıl alıştırırsan öyle gidiyor..Çok şükür ne eşimden ne de oğlumdan yemek konusunda çekmedim İnşalah bu oğlumda aynı olur

Bugün sabah 2 kuru kayısı,1 bardak süt,1 dilim tam tahıllı ekmek ,5 zeytin,1 dilim beyaz bir dilim kaşar peyniri,2 yeşil biber ve 1 bardak süt içtim..

Şimdi 1 muz ile 4 ceviz yicem birde bir bardak süt :)

Selam kızlar:)Bugün kimse uğramamış....Kahvaltıdan sonra ara öğünde küçük bir muz,4 5 adet ceviz,4 kadar fındık ve yine bir kaç tane kuru üzüm yedim

Öğlen bir tam tahıllı ekmeğe kaşarlı tost ile bir bardak ayran içtim

Akşam 1 tabak tavuk suyuna şehriye çorbası bol limonlu ve tavuk eti ile

1 koca tabak tavuklu pilav ve bir bardak ayran 2 yeşil biber

Şuanda çatlamak üzereyim..Gündüz çok yemediğim halde akşam pilavı abarttım..Tavuk suyuna pilava asla dayanamıyorum...

Şimdi canım tatlı birşeyler istiyor ama zaten kaçırmışım daha da ne tatlısı demi ama!!

Hazır akşam yemeğimi yerken bugun yediklerimi de yazayım
Sabah beş adet kayısı
bir yumurtalı bir dilim peynirli omlet
Bir şekerli sıcak su
Ara bir adet ayva
Ara iki tatlı kaşığı fındık ezmesi
Öğlen iki büyük patatesi kızarttım
Yanında üç dört kaşık yoğurt
Ara bir sütlü şeker
Akşam karnıbahar ögreten ve su

Akşamüstü arada da bir Trabzon hurması ve bir armut yemiştim

Tavuk suyuyla olunca çorba da pilav da harika olmuştur. Afiyet olsun canım. Canınız tatlı çekerse sütün üzerine tarçın dökün için demişti bir diyetisyen. Sütlü tatlı gibi algılıyormuş beyin

Tavuk suyu olunca gerçekten bir başka canım dediğin gibi:)Sağolasın:)

Ay sorma İzmir'de ne kadar meşhur diyetisyen varsa hepsinden çeşit çeşit tatlı tarifim var ama beyin değil göz algılamıyor canım:)Sorun ordaBeni meyve bile kesmiyor ki değil süt kessin:Neyseki bir kaşık bal ile toparladım durumu

O da olur

Bugun benm menu yaramaz yine okulda tam gun diye oldu bu tabi.
Sabah bir simit cay
arada uc dort kuru kayısı fındık
oglen kucuk bi haburger koftesi hazr değil
arada iki hurma
aksam iki parca cordon blue pattes kızartması ile bir bardak kola
Simdi bi trabzon hurma yerim tamamdr
goruldgu gibi bol karbonhidrat ciss menu

Sağlık olsun canım ara sıra kaçıyor işte...Bir sonraki gün telafi edersin

Süper bir menü olmuş afiyet olsun canım
saol canim bugun biraz bozdum ama

eltime gittim ve tartildim 64 geldim çok sukurrr
arkadasa diycem at o tartiyi sen çope, onun yuzunden depresyona giriyordum nereyse, 67 nere 64 nereee

ama 64 de az deil 6 kg yapar, diyete devam :)

bugun kahavlti

tereyagli yumurta peynir zeytin
1 br sekersiz çay
iki uç dilim yumurtali ekmek ( dilimler baya inceydi, çocuklar bitiremeyince yedim artik )
arada yarim elme

oglen kisir , iki dilim islak kek : ( , bi fincan tek sekerli çay ama çayi bitirmedim sekerin yariisni tuketmis oluyoirum herhalde

aksama karnibahar koftesi, yogurt, salata
sut

bugunluk boyle oldu yarina ALLAH kerim ..

Gece 1 mandalin ve 1 küçük yeşil elma yedim:) Tatlı krizim geçti şükür :)

günaydın bayanlar. gece yemesiyle alakalı cevaplar için tşk ederim. en iyisi başlamamak zaten gözümü açamıyorum yatmadan biraz önce bişeyler atıştırıp öle yatıyorum. yoksa sabah çok aç kalkıyorum.
kayınvalidem evine döndü artık nasıl bi yemek menüm olur bilemiyorum.
dün akşam: köfteli çorba, karnıbahar yemeği ve yoğurt yedim. üstüne de 2 mandalina.
sabah da klasik kahvaltı haşlanmış yumurta bi de kırmızı biber közleme.
yanıma havuclu cevızlı kek aldım ev yapımı 10 gibi de onu yicem sütle.
bi de börek yapcam akşama atıştırmalık iyi oluo.
eşim de grip oldu. inş bana geçmez yoksa 15 gunde ıyıleşemiyorum.

Bugun sabah karnıbaharlı omlet yedim. Bundan sonra uzun süre sabahları karnıbahar yemeği düşünmüyorum Yanında bir şekerli sıcak su içtim ve dört küçük domates yedim.
Ara üç ceviz
Ara bir ayva yedim.

Merhaba Kızlar :)
Bir kaç sabahtır mide bulantısı ve yanma ile uyanıyorum ve talcid içmeden tekrar uyuyamıyorum..Sabah 5 ti midem yanarak uyandım o saatte hala yanması da pek ilginç anlamadım...

Bu sabah 1 kaşarlı teryağlı yumurta,1 dilim beyaz bir dilim kaşar peyniri,1 kaşık bal,4 zeytin,1 bardak meyve suyu ve 1 dilim tam tahıllı ekmek yedim..

Öğlen misafirim vardı çaya....Mecburen yemek yerine kurabiyelerden yedim..

2 çay yanında 2 ev yapımı ufak poğaça,1 elmalı kurabiye,1 bademli birde mahlepli....5 kuranbiye iki çay ile çok sağlıksız bir öğün oldu tabi...

Bugün hiç meyve yemedim ceviz ve fındık yok süt yok..Hangi birini yicem..Akşam yemek yemeyim atıştırmalık mı yapayım yoksa normal yemek yiyim bugün bunlar olmasın hangisi karar veremedim

Neyseki kahvaltım sağlam akşam biraz telafi edebilirim sanırım ....

Karnıbaharlı omlet ilk olarak duydum :)Bence de bir kez yiyen bir daha yiyemez onu:)))Şaka bir yana bende ayda yılda bir pişirim şifa niyetine yerim karnıbaharı....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…