2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

yukardaki mesajima kapak olsun aksam yeemgim bi kaç sarma ve 3 peynirli pogaca ..

atin ölümü arpadan oldun deemdim tabiki yerken,nasil olsa SIKI Diyete giricem sicak sicak yaptim canim istedi fena kokdu o yuzden yedim ..

Çok geçmiş olsun canım , ama düzene oturtur ekmeği azaltırsan hemen bünye alışıyor zaten.Diyetisyene gittinmi?Sana şekerine göre menü konusunda yardımcı olur hem gebeliğin boyunca.

100 g lık testle şeker yüklemesi tekrarlanacak. Onda da yüksek çıkarsa diyetisyene giderim canım. Ekmeği tam buğday yiyorum bir ara hamilelikte beslenme seminerine gitmiştim sabah öğle akşam ekmek yenmeli diyordu. Ne kadar doğru tartışılır.

Mercimek çorbası haricinde diğer hepsi şekeri yükseltecek şeyler. Artık şekere göre düşünmeye başladım.

Öğlen bir tam tahıllı kaşarlı tost ile bir bardak ayran içtim..

Üzerine bir kase sütlaç yedim....

Benim bir arkadaşımda şeker çıkmıştı doğuma girerken sonunda zıtlaşma yiyebileceğim diyordu o geldi aklıma. Benim canım hiç tatlı bişey istemiyor ki.

Zıtlaşma =sütlaç telefondan yazınca kendi bildiğini yazıyor telefon

Patates muz havuç en çok şeker içerenler. Onlardan uzak durmak gerekiyor. Bir de Mısır ve üzüm. Diğer sağlıklı olanlar tam bugday bulgur baklagil yulaf ve kuruyemiş.

Canım şeker yok çük şükür ama kilodan korkuyorum..Zaten 9 kilo aldım 6.aydayım...14 15 gibi tamamlasam yeter bana...Yani 10 kilo ile doğuma girmek derdim yok ama ilkinde 26 kilo aldığım için korkuyorum...

Şeker yüklemesi yapıldı mı? Benim açlık kan şekerim hep düşüktü ama yüklemeden sonra tokluk kan şekerim yüksek çıktı.

Ben de gece havuçlu cevizli keki okuyunca yapayım istedim ama bakalım şu 100 g lık testi de yaptırayım ne çıkacak sonuç.

Kızlar kaç kilo aldınız şimdiye kadar?Son haftalarda hızlanma başladımı sizde de ?Sanki benim hem iştahm açıldı hemde kilo almadan geçen bir haftam kalmadı....

4 kilo aldım mutluyum fekat daha iştahım açılmadı her zamanki gibiyim açılırsa ne olur bilemiyorum.İnş coşmam fazla.

akşam yemeğimi de yazayım
1 kasemercimek çorbası
yarım tabak diyelim kuru fasülye
çokça yoğurt karnabaharla
şimdi de
1 elma
akşam yemekten sonra nasıl uykum geliyor ikidir şaka gibi ama hamile olduğumu yeni yeni hissediyorum 6.aydayım bugüne kadar hiç hayatım,vücudum bile değişmemişti.

Kızlar kaç kilo aldınız şimdiye kadar?Son haftalarda hızlanma başladımı sizde de ?Sanki benim hem iştahm açıldı hemde kilo almadan geçen bir haftam kalmadı....

Son bir ayda 700 g toplamda 2 kilo almışım. Canım hiçbirşey istemiyor. Geçen kebapçıya gitmiştik İskender yedim çok güzel hergün yerim diyordum. Bu akşam yine gittim bitiremedim. Ekmeklerini yiyemedim bile. Bir sabah kahvaltısını iyi yapıyorum o kadar.

Bende aynıyım canım 9 kilo aldım toplamda..Geçen ay 7 idi doktor iyi dedide bu ay bakalım ne diyecek....

Patates muz havuç en çok şeker içerenler. Onlardan uzak durmak gerekiyor. Bir de Mısır ve üzüm. Diğer sağlıklı olanlar tam bugday bulgur baklagil yulaf ve kuruyemiş.

Benim öyle bir sıkıntım yok çok şükür canım tabi sizin için dikkatli olmak lazım.....

Şeker yüklemesi yapıldı mı? Benim açlık kan şekerim hep düşüktü ama yüklemeden sonra tokluk kan şekerim yüksek çıktı.

Yok canım benim doktorum şeker yükselemesine karşı..Önermiyor..Açlık kan şekeri ve kahvaltı sonrası 1.saat bakıyor...Bunlarda gayet iyi çıkıyor maşallah diyelim....

Ben de gece havuçlu cevizli keki okuyunca yapayım istedim ama bakalım şu 100 g lık testi de yaptırayım ne çıkacak sonuç.

Çok ağır bir kek eğer şeker sorunun varsa dikkat et canım...

Ne güzel ya benimde bir açıldı sorma

2 kilooo gözlerime inanamıyorum nasıl şeker çıkıyor genetik mi bu canım?Bu kadar dikkatli ve özenlisin çokta sakınıyorsun gördüğüm kadarıyla...

Ayşe Öner in kitabında 24.haftada rahim büyümesi + amniyon sıvısı + bebek +göğüsler +plesanta toplamda 3 kilo diyor.Bundan fazlası da vücutta yağ diyor ki bu da normal çok iyi yağ tutarmış bu dönemde.

Merhaba bende 25. Haftanın içindeyim. Yemek listemi hic duzenlemedim takip de etmedim. Artik etmeyi düşünüyorum insallah sıkıntısız bir şekilde güzel günler görürüz

Testte hata olma olasılığını bile düşünüyoruz. Zaten eşim bir kez daha yapılsın tam bir saat dolmadan kanını aldılar diyor. Ailede genetik şeker yok. Anca 50 yaşlarından sonra ananem de annem de şeker hapı kullandı o kadar. Bakalım Dr 100 g lıkla tekrar test istiycem sanırım.

Desene bizimki yağ bağlamış :)Aman bebeğim sağlıklı olsunda ilk oğlumda aldım 26 verdim 33 bir sütüm vardı 3 çocuğu beslerdi herhaldeAynı süt olsun da ben başka birşey istemiyorum:)

Gerçi bütün sitelerde 3.aydan sonra ayda 2 kilo diyor yani toplamda 12 kilo 13 kilo civarı..6 ayda olduğumuza göre en az 6 kilo almak gayet normal ...Ayşe Öner sanırım Ebru Şallı ya yazmış o kitabı:)

Bence de bir daha yaptır canım inşallah yanlıştır....

Canim benim de seker olcumum cok tuhaf cikti yarin dahiliyeye gidicem. Senin olcumlerin kac çıktı?
Benim 1saat 206. 2saat 98 çıktı. Olcen doktor bile şaşırdı. Cihaz da sıkıntı mi var diye bile düşünüyorum.

Gerçi bütün sitelerde 3.aydan sonra ayda 2 kilo diyor yani toplamda 12 kilo 13 kilo civarı..6 ayda olduğumuza göre en az 6 kilo almak gayet normal ...Ayşe Öner sanırım Ebru Şallı ya yazmış o kitabı:)
ha haa bencede bünyeye göre en az 3 en fazla 5 demiş ayşe öner ama yok yine gönlümüze göre olmadı Sütün hamiley dönemindeki beslenmeyle doğrudan ilgisi var mı hakikaten.Bol bol sütümüz olsun inşş :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…