Çok geçmiş olsun canım , ama düzene oturtur ekmeği azaltırsan hemen bünye alışıyor zaten.Diyetisyene gittinmi?Sana şekerine göre menü konusunda yardımcı olur hem gebeliğin boyunca.
tünaydın bayanlar. bu sabah yazamadım hemen yazıorum.
sabah çok kuvvetli yiyemedim geç kalıyordum. kahvaltı yaptım yine de.
10 gibi pizza yedim ev yapımı.
öğle yemeğinde mercimek çorbası, patates yemeği, pilav ve mandalina yedim.
Öğlen bir tam tahıllı kaşarlı tost ile bir bardak ayran içtim..
Üzerine bir kase sütlaç yedim....
Canım patates,muz,havuç,ceviz,tam tahıllı ekmek vb..aklımıza gelmeyen bir çok şeyde var...Mesela kızarmış patates yerine fırında kabuklu patates çok iy bir karbonhidrat....Ya da normal ekmek yerine tam tahıllı,çavdarlı ekmek...
Canım şeker yok çük şükür ama kilodan korkuyorum..Zaten 9 kilo aldım 6.aydayım...14 15 gibi tamamlasam yeter bana...Yani 10 kilo ile doğuma girmek derdim yok ama ilkinde 26 kilo aldığım için korkuyorum...
Amanın teşekkür ederim çok mersiibugün boş günüm kekimi poğaçamı yaptım.Zaten senden öyle bir enerji alıyorum eli bol, bol yediren, üşenmeyen süper ya kızım olunca ben de hamarat olmak isterim.Babasıyla sabah uyandıklarında kekler börekler pişmiş olsun mis gibi ayhh güzel hayaller...
8 yıllık evliyim hala sarma sarmadım şimdi hedefim sarma:)Hala dışardan kilo ile satın alıyorum:)İstersem yaparım neyim eksik demi ama:)
Kızlar kaç kilo aldınız şimdiye kadar?Son haftalarda hızlanma başladımı sizde de ?Sanki benim hem iştahm açıldı hemde kilo almadan geçen bir haftam kalmadı....
Kızlar kaç kilo aldınız şimdiye kadar?Son haftalarda hızlanma başladımı sizde de ?Sanki benim hem iştahm açıldı hemde kilo almadan geçen bir haftam kalmadı....
doktorumun tartisina gore 9 kg almisim bastan beri , son 2 ayda 6 kg almisim
hastaneye sevk ederken diyabetin ozellikle altini çizdi, hem seker içirip hem diyabet uzmani dr atarafindan izlnicem buyuk ihtimalle .. canim çok SIKILDI , o kadar çok yemiyorum ben aslinda, hani o bebege yarar bu bilmem napar diye bi derdim yok .. dr belkide su an seker var o yuzden kilon boyle dedi
baska dr da ne kadar çok kilo alirsan vucut o kadar çok insulin salgilar ve o kadar çok seker hastaligina yaklasirssin demisti ..
nasil bi çikmaza dustum ben , girdim bi çarkin içine çikamiyorumda : (((
yarin sabah ultrasona giricem suyum fazlaysa o zaman ayvayi yedim
Patates muz havuç en çok şeker içerenler. Onlardan uzak durmak gerekiyor. Bir de Mısır ve üzüm. Diğer sağlıklı olanlar tam bugday bulgur baklagil yulaf ve kuruyemiş.
Şeker yüklemesi yapıldı mı? Benim açlık kan şekerim hep düşüktü ama yüklemeden sonra tokluk kan şekerim yüksek çıktı.
Ben de gece havuçlu cevizli keki okuyunca yapayım istedim ama bakalım şu 100 g lık testi de yaptırayım ne çıkacak sonuç.
4 kilo aldım mutluyum fekat daha iştahım açılmadı her zamanki gibiyim açılırsa ne olur bilemiyorum.İnş coşmam fazla.
akşam yemeğimi de yazayım
1 kasemercimek çorbası
yarım tabak diyelim kuru fasülye
çokça yoğurt karnabaharla
şimdi de
1 elma
akşam yemekten sonra nasıl uykum geliyor ikidir şaka gibi ama hamile olduğumu yeni yeni hissediyorum 6.aydayım bugüne kadar hiç hayatım,vücudum bile değişmemişti.
Son bir ayda 700 g toplamda 2 kilo almışım. Canım hiçbirşey istemiyor. Geçen kebapçıya gitmiştik İskender yedim çok güzel hergün yerim diyordum. Bu akşam yine gittim bitiremedim. Ekmeklerini yiyemedim bile. Bir sabah kahvaltısını iyi yapıyorum o kadar.
Son bir ayda 700 g toplamda 2 kilo almışım. Canım hiçbirşey istemiyor. Geçen kebapçıya gitmiştik İskender yedim çok güzel hergün yerim diyordum. Bu akşam yine gittim bitiremedim. Ekmeklerini yiyemedim bile. Bir sabah kahvaltısını iyi yapıyorum o kadar.
Bende aynıyım canım 9 kilo aldım toplamda..Geçen ay 7 idi doktor iyi dedide bu ay bakalım ne diyecek....
Benim öyle bir sıkıntım yok çok şükür canım tabi sizin için dikkatli olmak lazım.....
Yok canım benim doktorum şeker yükselemesine karşı..Önermiyor..Açlık kan şekeri ve kahvaltı sonrası 1.saat bakıyor...Bunlarda gayet iyi çıkıyor maşallah diyelim....
Çok ağır bir kek eğer şeker sorunun varsa dikkat et canım...
Ne güzel ya benimde bir açıldı sorma
2 kilooo gözlerime inanamıyorum nasıl şeker çıkıyor genetik mi bu canım?Bu kadar dikkatli ve özenlisin çokta sakınıyorsun gördüğüm kadarıyla...
Ayşe Öner in kitabında 24.haftada rahim büyümesi + amniyon sıvısı + bebek +göğüsler +plesanta toplamda 3 kilo diyor.Bundan fazlası da vücutta yağ diyor ki bu da normal çok iyi yağ tutarmış bu dönemde.
Bence de bir daha yaptır canım inşallah yanlıştır....Testte hata olma olasılığını bile düşünüyoruz. Zaten eşim bir kez daha yapılsın tam bir saat dolmadan kanını aldılar diyor. Ailede genetik şeker yok. Anca 50 yaşlarından sonra ananem de annem de şeker hapı kullandı o kadar. Bakalım Dr 100 g lıkla tekrar test istiycem sanırım.
Canim benim de seker olcumum cok tuhaf cikti yarin dahiliyeye gidicem. Senin olcumlerin kac çıktı?Testte hata olma olasılığını bile düşünüyoruz. Zaten eşim bir kez daha yapılsın tam bir saat dolmadan kanını aldılar diyor. Ailede genetik şeker yok. Anca 50 yaşlarından sonra ananem de annem de şeker hapı kullandı o kadar. Bakalım Dr 100 g lıkla tekrar test istiycem sanırım.
ha haa bencede bünyeye göre en az 3 en fazla 5 demiş ayşe öner ama yok yine gönlümüze göre olmadıGerçi bütün sitelerde 3.aydan sonra ayda 2 kilo diyor yani toplamda 12 kilo 13 kilo civarı..6 ayda olduğumuza göre en az 6 kilo almak gayet normal ...Ayşe Öner sanırım Ebru Şallı ya yazmış o kitabı:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?