Aynen ya zevk almadığım hiç bir yemeği yemem asla...Yemek yemeyi aile seviyoruz:)
Akşama daha sağlıklı bir menüm var...Fırında tavuk,tavuk suyuna pilav ,salata ve yoğurt:)
Kızlar nerdesiniz boşladınız yoksa çok mu yiyorsunuz yazmıyorsunuz bakayım
Bugün sabah 2 kuru kayısı ile bir bardak ılım suyumu içtim..
Akabinde kahvaltıda bir bardak süt,1 tereyağlı kaşarlı yumurta,1 dilim peynir,2 zeytin,bol domates salatalık biber ve bir kaşık bal kaymak yedim....
Saat 12 de ara öğünüm klasik 4 ceviz 4 5 adet kuru üzüm
Bugün öğlen dışardayım yine iskender yicem en sağlıklısı o
Canım okadr da takma kafana akşam yememek ne demek bebek için yemen lazım dr.larda bazen cidden çok abartıyorlar şu kilo işini. Hee sana diom ama bnmde 5olılıkte şeker tam 140 çıktı tokluk tam sınır 140 imiş. 100lükle tekrarlatmadım ama stresten canım hiç bişi istemiyor ne yesem sanki şekerim fırlayacak gibi hissediyordum snrada hop bademciklerim şişti çok feci antibiyotik verdi dr. tok karna içilicek die mecbur yiyorum şimdi.
Aşure yapan olsada yesek yav dün aşureydi kimse burada yapmadı galiba dağıtan olmadı. Annemde yapmış dağıtmış. Ben çok severim aşureyi isterse şekerim 200 olsun aşure yemeden duramam aylardır kasım gelecek aşure olacak die hayalini kuruodum :)
Ah o tavuk suyuna pilav ne güzel oluyormuş. Geçen sen söylediğinde yapmıştım canım pirinci ıslatmadım bile. Hatta kavurmadım. Iki bardak tavuk suyuna bir bardak pirinç koydum bir güzel oldu. Eşim bile bu sefer pilavı iyi yapmışsın dedi
Beni şeker allak bullak etti herşeyde şeker var mı diye kontrole yiyiyorum şimdi. O yüzden pek yazamadım. Havalar da soğudu ya her gün çorba içmek istiyorum. Ama pratik olsun 5-10 dak arası hazırlansın istiyorum. Hazır çorba kullanan var mı? Zararsız olanları var mı hazır çorbaların?
Canım ben kullanmıyorum ama sağlık açısından çok dikkat ettiğim için değil yani aramadığım için....Evde mikrodalgan varsa yap normal çorbanı at buzluğa bir hafta çıkar ye bozulmazsa..Hem için rahat eder...
Beni şeker allak bullak etti herşeyde şeker var mı diye kontrole yiyiyorum şimdi. O yüzden pek yazamadım. Havalar da soğudu ya her gün çorba içmek istiyorum. Ama pratik olsun 5-10 dak arası hazırlansın istiyorum. Hazır çorba kullanan var mı? Zararsız olanları var mı hazır çorbaların?
Ben kullanıyorum canım yayla çorbası ile ezogelin alıyorum onları sevdiğim için knor markasını alıyorum öle hergün değil ama her alışverişte iki - üç tane alırım bir ayda onları tüketirim. Genelde ben tarhana çorbasını çok yapıyorum çok seviyorum çünkü sıcak sıcak birde sivas usulu eşim yoğurtlu çorba yapıyor ona bayılıyorum
Bu 15-16 arası bir dürüm çiğköfte yedim bir bardak ayranla.
Sonra kendimi temizliğe kaptırdım 17 de bitirdim ocağa yemek koydum karnıbahar yaptım kıyma ile hem sebze hem etli oldu güzel oldu biraz kalmıştı onları da az yumurta ile az yağda kızarttım yoğurtladım üstünü kocişimle yedik :) Ben 1 dilim ekmekle 1 tabak yemek yedim azcıkta yoğurtuludan yedim.
Yarın kociş okulda olacak yemeği de orada yiyecek ben bunlarla yarında devm ederim eğer ki misafirim gelmeze tabi.
Uzuuuun bir aradan sonra istemesem de bir dilim baklava yedim çok canım çekti napım
1 bardak çay içtim.
Eşim bana temizlik yaptığım halde salonun ortasında gazete üstünde ceviz kırıyor ceviz yicem
belki biraz ilerleyen saatlerde meyvede yiyebilirim acıkırsam.
Tarhana satılan güvenilir biryer bulsam ben de tarhana yapıcam da yok bulamadım. Knorda koruyucu içermez diyor aslında kimyasal bişey yok gibi ama bir sorayım dedim işte. Tavuklu şehriyeyi severim ben de ama her zaman tavuk alamıyorum. Hazır çorba daha pratik.
E peki eti kıymayı ne yapıyorsunuz canım?Buzluğa sebze meyve ya da tavuk falandamı atmıyorsunuz??Dondurulmuş gıdadan şimdilik uzak duruyoruz Dr öyle dedi bakalım. Güzel çorbalar biliyorum ama yapması uzun sürüyor. Kısa süren çorba tariflerine açığım ;(
Tarhana satılan güvenilir biryer bulsam ben de tarhana yapıcam da yok bulamadım. Knorda koruyucu içermez diyor aslında kimyasal bişey yok gibi ama bir sorayım dedim işte. Tavuklu şehriyeyi severim ben de ama her zaman tavuk alamıyorum. Hazır çorba daha pratik.
Ben kullanıyorum canım yayla çorbası ile ezogelin alıyorum onları sevdiğim için knor markasını alıyorum öle hergün değil ama her alışverişte iki - üç tane alırım bir ayda onları tüketirim. Genelde ben tarhana çorbasını çok yapıyorum çok seviyorum çünkü sıcak sıcak birde sivas usulu eşim yoğurtlu çorba yapıyor ona bayılıyorum
Bu 15-16 arası bir dürüm çiğköfte yedim bir bardak ayranla.
Sonra kendimi temizliğe kaptırdım 17 de bitirdim ocağa yemek koydum karnıbahar yaptım kıyma ile hem sebze hem etli oldu güzel oldu biraz kalmıştı onları da az yumurta ile az yağda kızarttım yoğurtladım üstünü kocişimle yedik :) Ben 1 dilim ekmekle 1 tabak yemek yedim azcıkta yoğurtuludan yedim.
Yarın kociş okulda olacak yemeği de orada yiyecek ben bunlarla yarında devm ederim eğer ki misafirim gelmeze tabi.
Uzuuuun bir aradan sonra istemesem de bir dilim baklava yedim çok canım çekti napım
1 bardak çay içtim.
Eşim bana temizlik yaptığım halde salonun ortasında gazete üstünde ceviz kırıyor ceviz yicem
belki biraz ilerleyen saatlerde meyvede yiyebilirim acıkırsam.
Ohhh afiyet olsun bende baklava istiyorum en kısa zamanda yemek ama önce perşembe şu doktora bir gideyimde hayırlısı ile:)
Evet bende canım bazen alıyorum tavuklu şehriyede ben pek diğer markaları beğenmiyorum hep knor alıyorum, öle aşırı pinpirik yapmak istemiyorum ben yaa artık öle doğal şeyleri nereden bulacağız tavuklara bile ilaçla büyütüyorlar yok hava basıyorlar fln diyorlar köy tavuğunu nerede bulucam da yapıcam da bu devirde organik zor tavuk varsa evde bişilere koymadan önce az haşlarım ben canım suyunu da cam kavanozlara koyup dolapta saklıyorum öle suyum varsa yemeklere çorbaya koyarım eti de aynen yapıyorum suyunu saklıyorum ama yoksa bazende işte hasta fln oluosun halin olmuyor pratik hazırları yapıyorum vallahi, ama öle her gün her gün de sürekli yapmam.
dipnot: tarhanayı annem kendi yapıyor el yapımı çokta güzel oluyor o yüzden bol bol rahatça tüketiyorum istersen güvenirsen sana da biraz gönderebilirim canım kargoyla.
E peki eti kıymayı ne yapıyorsunuz canım?Buzluğa sebze meyve ya da tavuk falandamı atmıyorsunuz??
Ah canım ya sen ne yiyorsun çok merak ediyorumTavuk organik değil diye yemiyorsun buzlu ürün yasak,tarhana desen güvenilir değilse yemiyorsun gerçekten ne yiyorsun ya da neden bu kadar kendini sıkıyorsun bir rahatsızlığın mı var ondan mı
Canım benim çok sağol tabii ki güvenirim mis gibidir el yapımı tarhana. Bir ara bizimkiler de göndermişti hazırda bulunması iyi oluyor çabucak pişiyor. Annem bir de nohut koyuyor içine tadı daha bir değişik oluyor. Arada yapıyorum onu bu sefer biraz fazla domates koymuş sanırım. Ben de domatesi pek pişmiş sevmiyorum. Ya da ağzımın tadı değişmiş olabilirsonuçta tarhanayı seviyorum ama yapınca da zor yiyorum.
Rahatsızlık çok bilmekten kaynaklı bir rahatsızlık sanırım canım yaa. Ne zaman bişi alsam içindekiler bölümüne bakıyorum aa bu zararlı diyip geri bırakıyorum. Meyve yiyorum işte. Yaptığım yemekler de sınırlı zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?