2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

Bu yemekleri sen yapmıyosun di mi? Ben bişeye yetişemiyorum ki artık. Yardım edenim de yok.

Bugun sabah bir yumurta sit ve tam bugday unundan bir omlet yanında bir bardak süt.
Ara bir Trabzon hurması
Öğle salçalı sarımsaklı spagetti ve limon sıkılmış soda
Ara ayva tuzlu limonlu
Akşama okuldan pert geldiğim için bişey yapamadım sanırım beyaz peynirli yeşil biberli sandviç yapıcam sadece.

Canım gebelikte baş ağrısı Allah korusun Gebelik zehirlenmesi (preeklampsi) en büyük göstergesi..Benim korkum bu..Yarın doktora gidicem bakalım sorcam...

Yaa korktma beni kuzum onda tansiyon yuksekligi de olmuyo muydu ki benm aksine düşük ayy rabbim korusun nasl takip edip anlyabliyoruz bunu ki

Sabah bir poğaça çay
oglen bol kısır bir bardak kola
arada badem fındık kuru kayısı
ikindide bir kase asure
akşam etli kuru fasulye ayran tursu biraz ekmek
gece de elma ve Trabzon hurma yerim tamamdir

Yaa korktma beni kuzum onda tansiyon yuksekligi de olmuyo muydu ki benm aksine düşük ayy rabbim korusun nasl takip edip anlyabliyoruz bunu ki

Canım yüksek tansiyon baş ağrısı yapar zaten Allah korusun tabi doktora gittim bugün söyledim yarın idrarda protein bakılacak birde kan şekerime...Bakalım sonuç ne olacak..Bildiririm...

Bugün çok sağlıksız menüm oldu sabahtan doktora gidicem diye apar topar kahvaltı yaptım..

Sabah 1 dilim beyaz ekmek,1 dilim tulum peyniri,domates salatalık,5 zeytin ve bir bardak şeftali suyu

Öğlen lokmacı gördüm hemen atladım yemek yerine 6 tane lokma yedim tatlı komasına girdim resmen geberdim pişman oldum iş içten geçti tabi....

Akşam tavuk suyuna çorba,domatesli makarna ve yoğurt yedim..

Bir bardak kefir 1 muz ve biraz fıstık yedim...Midem berbat lokma günümü mahfetti bir daha da yemem....

Bu yemekleri sen yapmıyosun di mi? Ben bişeye yetişemiyorum ki artık. Yardım edenim de yok.

ben yapıyorum valla eşim de saolsun sofra kurar falan yardım eder yani.

dun öğlen tavuk çorbası, ciğer yedim. akşama da kıymalı karnıbahar ve yoğurt yedim. öğlen çok yemişim zaten toktum daha fazla yiyemedim.
sabah da süt sucuklu yumurta peynir bal vs...

Benim yardım edenim yok gerçekten çok yoruluyorum. Akşam tv karşısında yemek yeniyor on kez mutfağa gidip getiririm. Yapmakla bitmiyor. Off çok yoruluyorum yaa. Bir gündelikçi almayı düşünüyorum bakalım uygun fiyatlı bulabilirsem.

Izmirdesin lokmasız olmaz zaten

yetişemiyorsan al bence de canım. ben de düşünüyorum ama kimseyi de bulamadım. benim eşim eskiden daha çok yardım ederdi ama şimdi hem işe gidiyor akşamları da okula gidiyor hatta şu ara sınav dönemi. evi çok dağıtmasın başka birşey istemiyorum.

Canım benimde senin gibi yardım edecek kimsem yok..Her pazartesi yardımcı geliyor tüm haftanın ütüsünü,temizliğini yapıyor..Çarşaflarıma kadar ütüleyip değiştiriyor...Buna rağmen gün içinde yemek yapmak oğlumu hazırlamak okula gitmek gelmek dahi yoruyor..Bunun yanında home office olarak çalışıyorum tabi..Bizim gibiler için yardımcı şart...Yoksa çok zor...

Bugün kan vermeye gittim açlık ve 2 saat sonra tokluk..her ikiside 76 çıktı gayet iyi sanırım.....

Sabah 1 yumurta,1 dilim çavdar ekmeği,1 dilim peynir,domates ve salatalık yedim..

Öğlen 1 tabak domatesli makarna ve yoğurt

Biraz önce 3 kremalı bisküvi ile süt içtim....

Akşama ıspanak yemeği ile et sote yapıyorum...

Gece muz yicem...

Bugün ki durum bu...

Sabah okula gitmeden bir fincan salep
okulda simit eski kasar zeytin ve cay
arada bir parça çikolata
oglen hamburger ayran bir mandalina
ikindide badem ceviz findik kuru kayisi
aksam iki icli kofte buyuk bir bardak ayran yine
simdi de elma ayva muz karisik meyve yedim
bugun nisbeten iyi bi beslnmem olmus beğendim; )

Bakalım apartman görevlisine söyledim bir iki kişi biliyor sanırım hem ev işi hem yemek düşünüyorum ben. En azından haftada bir gelsin şimdilik sonra belki artırırız. Onbeş günde bir gelen bir kadınım var zaten ona ek olarak alıyım diyorum. O da yerleri süpürüp silip toz almaktan başka bişey yapmıyor. Camlar bir yıldır silinmedi. Sürekli yetişmiyor diyor illa ki cam için başka gün gelicekmiş. Bu arada evde halım bile yok. Masaların üzerinde örtü bile yok süs biblolarım bile yok ama ev temizliği bitmiyor diyor hatun. Evde değilim ya ne yapıyor ona da bakamıyorum. Bir keresinde Dr a gitmiştim evdeydim saat iki buçukta ev temizlenmişti. Biraz yumuşağım kadına karşı Hayırlısı bakalım.

Salepi kendin mi yapıyorsun mado dan mı alıyorsun canım? Bir de öğlen yediğin Hamburger ev yapımı diyordun sanırım onu kendin mi yapıp götürüyorsun?

Salepi kendin mi yapıyorsun mado dan mı alıyorsun canım? Bir de öğlen yediğin Hamburger ev yapımı diyordun sanırım onu kendin mi yapıp götürüyorsun?

Yok kahve dunyasinin salepini aliyorum tek icimlik posetleri var bir fincan sıcak süte karstrip yapiyorum cocukken ictigimiz saleplere benziyor tadi kivami seviyorum bahaneyle süt icmis oluyorum hem bogazma iyi geliyor
Hamburger okula yakin kofteci var bitane ogretmnlere ev yapimi kofteden hazrliyor hamburgeri bunun dışında alternatfm yok oglen icin zaten kantindeki seyler cok daha sagliksiz hijyenik değil ondan mecburen hazir kofte değil en azından diye yiyorum napiyim

Anladım canım. Salep ben de alayım diyorum ama şeker vardır di mi hazırın içinde. Şekersizini arıyayım ben

Bugünkü menüm
Sabah biberli iki yumurta yağda, bir bardak süt iki dilim tam buğday ekmeği.
Ara elma
Öğle beş kaşık bulgur pilavı, bir dilim peynir, üç kaşık yoğurtla hazırlanmış sodalı ayran
Ara dort tane rulo kat
Akşam bir somon dilimi, iki dilim tam buğday ekmeği bol marul brokoli salatası yağsız balsamik sirkeli.

Biraz önce de bir avuç Antep fıstığı yedim. Aylardır canım istiyodu donunda aldım yedim

Yok artık daha neler o bence biraz sallamış işi...Benim her hafta gelen kadınım saat 9 da bende olur....Saat 10.30 a kadar ütü yapar ve 10.30 temizliğe başlar..Balkonum komple cam balkon...Ve salon kapım boydan boya sürgülü cam...İki haftada 1 mutlaka tüm evin camları silinir halılar süpürülür balkona atılır tüm parkeler silinir toz alınır banyolar temizlenir....
Her hafta geldiği için bir hafta komple mutfak dolapları iner bir hafta banyo dolapları 1 hafta kapılar 1 hafta avizeler derken evim her daim pırıl pırıldır...Ve 9 da gelir akşam 6 da gider2 senedir beraberiz...Bence sen o kadını acil değiştir canım yazık hem parana.....

Benim eşim asla başkasının elinden yemek yemez hele ki temizliğe gelen kadından asla yemez çok titizdir bu konularda...Dolayısıyla doğumdan sonra aylık olarak gelecek bana maaşla çalışacak ama yine de yemekleri ben yapıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…