2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

selamlar efenim.ilk hamileliğinde homini gırtlak olup fuzuli 20 kilo alıp 2 buçuk kilo çocuk doğuran ağzı dili yanmış biri olarak bu hamileliğimde beslenmeme elimden geldiğince dikkat ediyorum..

21. haftam bitiyor 2 kilo aldım.
her gün mutlaka omega için 3 4 ceviz,kabızlık çekmemek için kuru kayısı, demir için çekirdekli kuru üzüm,çok vitaminli ve şifalı oduğu için 3 4 adet hurma,

yine her gün 2 bardak süt, 1 kase yoğurt, bir bardak ayran,10 su bardağı su.

kahvaltıda yumurta,maydanoz,taze çıtır çıtır yeşil biber vazgeçilmezimm.

bir öğün sebze bir öğün et,balık , tavuk olarak ayarlıyorum.

arada meyveler elma,üzüm,muz artık evde ne varsa.

eksiklerim varsa söyleyin kızlar özellikle bebeğe kilo aldırıp bana aldırmayacak olanlardan..

hedefim 10 11 kilo ile tamamlamak.

Kizlarr tunaydinn ben daha yeni kahvaltimi yaptim çok usengec bi anneyim

Yarin bazlama ekmeğine kasarli, biberli, domatesli tost.
Bir bardak sicak sut
Salatalik
Bir KK kadar da peynir daha

Dünkü menüm
Sabah:
Kalkar kalkmaz muz
Sucuklu yumurta
1 simit ekmeğin yarisi
Lor
Cay
Yeşillik

Ara:
Çikolata şelalesi küçük bardak :)

Oglen :
Yiyemedim kozlar ya hastanedeydim disarida yemek istemedim.

Aksam:
Mercimek corbasi
Matlarli tavuk sote
Ayran
Domates salatasi
3dilim ekmek

Ara:
1 Mandalina

Su: 3 litre

sabah: 1 bardak çay, ekmek, taze kaşar, eski kaşar, labne peyniri. tereyağı bal. peynir manyağı olmuşum
öğlen olmadan arada peynirli domates yeşil biberli küçük sandviç
öğle yemeği: mercimek çorbası, pilav üstü döner
akşama evde yemek yok menemen falan yapıp geçiştircem sanırım.

dün akşam yemeğinde balık ekmek yedim.

Dün akşam yemeğinde hamsi ızgara yedim kızartmadım bile ızgara yaptım çok da lezzetli olmuş güzelce yedim fakat gece midem bulandı gibi dokundu gibi anlamadım sabah uyandım çok terlemişim vücut kabul etmemiş gibi anlamadım şunu sormak istiyorum hamsi ağır bir balık mı sindirmesi zor mu dokunur mu bilemedim?

Yağda kizarttigimizda agir gelebiliyordu ama sanmıyorum cnm sen izgara yapmissin birde. Taze birde baliklar bilemedim.
Bende bugün istavrit yapicam kizartsammi firindami yapsam düşünüyorum.

Ben de Hashimato çıktı canım bir anda 55lerden 65leri buldum. Sonra kansızlık oldu hemoglobin 9lardaydı iki sene de Demir kullandım spor yapıyorum ama diyette şart tabii.

canim bildigim kadariyla maydonoz cok iyi degil hamileyken…erken doguma sebep verebiliyormus..dereotu nanede oyle..az yersen birsey olmazda cok yersen iyi degilmis…

buarada masaAllah ne kadar dikkat ediyorsun sen yaa.. bende artik bu topike gireyim bari..

ilk hamileligimde bende 30 kiloya yakin aldim bu yuzden az dikkat etsem iyi olur ama…pek etmiyorum yalana luzum yok..ama saglikli beslenmeyi tabiiki cok isterim.

evet canım maydonuz rahimdeki kasları harekete geçiriyor ama fazla yemiyorum azar azar.
ne yapayım tatlım o kiloları verene kadar neler yaşadıklarım dün gibi aklımda.bir musibet bin nasihatten iyidir..

Merhaba Kızlar:)Bugün menümü yazayım:)Bir tatlı ihtiyacıdır gidiyor bugünlerde...

Sabah :1 dilim tam tahıllı ekmek,1 dilim ezine,1 yumurta,domates, 4 5 zeytin,1 su bardağı su

Ara:3 ceviz bir elmalı soda

Öğlen:1 tabak zeytinyağlı barbunya,1 tabak sade makarna,1 bardak ayran

Ara:2 dilim meyveli kek,1 kahve

Üzerine bir dilim börek

Akşam 1 dürüm yanında 1 bardak ayran ve bol salata

Bugün abarttım yine ne oldu bana yaAcayip bir tatlı krizim var ve kek yemeye takmış durumdayım....Meyve derseniz kesmiyorYarın kaç olcam merak ediyorum

Saat bes bucukta kalkiyorum.kahvalti canim istemiyor ki

Slm kızlar dün andolu yakasına geçtik ayrıntılı usg için ordan da eşimin teyzesine gittik.

Sabah yumurtalı patates yedim
süt içtim
2 bardak ıhlamur içtm
domates salatalık pekmez yedim.

13-14 arası hastane işimizi hallettik teyzesine geldik eşimin
kuru patlıcan ve biber doldurmuştu yoğurtlu çorba vardı barbunyadan güzel bir salata yapmıştı inanın ki kuru dolmayı özlemiştim acayıp yedim şiştim :)

Snra meyve yedik aralarda

Sonra teyzenin eşi geldi akşam yemeğinde tavuk yapmıştı bezelyeli havuçlu fln pilavla ondan yedim ekmeksiz.

Akşamda 1 badak çay içtim ve biz çıkıp eve geldik.

Bugün ki kahvaltım ise peynirli yumurta
süt pekmez zeytin domates salatalık
1 bardk çay 2 bardak ıhlamur ( ikini ayrı ayrı demliyoruz eşim çaycıdır da :)

daha öğlen yemedik çünkü eşim evdeydi bugün geç kahvaltı yaptık.

Diğer menüleride yedikçe yazarım :)

Kuru patlıcanı bende çok severim canım :)Afiyet olsun:)
Yumurtalı patateste iyi fikir bende yapayım bir gün değişiklik olsun:)

Bugün benimde sınavım vardı kpss..Bu yüzden 8 de evden çıkmadan midem bulanmasın diye 1 dilim tam tahıllı ekmek 1 dilim peynir ve 1 bardak süt içtim...

Saat 11 gibi eve geldik tabi o kahvaltı kesmedi beni....Bir kahvaltı daha yaptım hemen:)

1 kaşarlı yumurta,1 dilim ezine,domates-salatalık-biber,4 5 zeytin,1 kutu kayısı suyu,2 ceviz,1 kaşık sarelle...

Öğlen boş geçtim tabi iki kere kahvaltı yapınca..Sadece 1 dilim meyveli kek yedim..

Akşam için zeytinyağlı pırasa yaptım yanına yoğurt ile bunu yicem...

Yine kabızlık iki gün kuru yedim diye oldu kabak ıspanak hala alamadığım için onları yapamıyorum. Erik yedim üstüne su içtim ama sadece karnımı ağrıttı.
Yediklerim
Sabah 1dilim tam tahıllı ekmek, yumurta, peynir, domates, pekmezli sıcak su.
Öğlen tarhana çorbası ekmeksiz, yarım çikolatalı gofret
Ara: 5 tane erik
Akşam kavurmalı kaşarlı pide, ayran, aşûre
Toplam 3 litre su içtim
Kabız olacak ne var bunların içinde

Canım bişi sorucam. Evde birsürü hurma var hurma son aylarda yenir dedikleri için bir tane bile yemedim. Hurma doğumu kolaylaştırıyormuş son ay yiyin dediler. Yanlış mı bu?

Canımmm aman diyim kabız olma benim gibi hemoroid olmayasın...Bol bol meyve sebze ye ben çok eziyet çektim

Zeytinyağlı pırasa ve yoğurt üstüne 1 avuç kadar kuru üzüm, biraz çubuk kraker yedim...Üzerine saat 8den 9 a kadar yürüdüm....1 saat yürüyüş yapıcam elimden geldiğince kızlar ben aşırı şişmeye başladım sanki

Yürüyüş sabah olsa daha iyi olmaz mı canım? Akşama kadar şişkinlik artıyor sanki akşam yürüyünce zorlanıyormuşum gibi geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…