2015 şubat anneleri bebeğiniz için neler yediniz bugün?

Canımmm aman diyim kabız olma benim gibi hemoroid olmayasın...Bol bol meyve sebze ye ben çok eziyet çektim

Bi sebze yiyemedim işte. Gidip almam lazım alışveriş yapamadım ki bakalım salı günü dersim var dersten sonra inşallah bişeyler almaya giderim. Üç litrede su içiyorum ama işte kuru yemekten sanırım. Sabahları bazen kabızlık için zeytinyağı içiyorum onda da birsürü kalori var.

Sabah ılık su ve kuru kayısı ye canım mümkünse birde bir arkadaş söyledi kefirde çok iyi geliyormuş...

Sabah ılık su ve kuru kayısı ye canım mümkünse birde bir arkadaş söyledi kefirde çok iyi geliyormuş...

Kefiri denemedim canım şimdi de hiç bilmediğim şeyi içmiyorum diyorum alerji falan yaparsa bir de. Kayısıyla suyu sabah yapayım. Öğleden sonra erik de yesem kayısı da yesem fayda etmiyor. En iyisi sabah.

Okulda norm fazlası oldum bir öğretmen daha gelmiş ders saatim azaldı 3 gün gidiyorum geri kalan 3 -4 gün de sabahları yürüyorum ve farkettim ki o büyüyen bebek değil göbekmiş nasıl rahatladım anlatamam hiçbir kasık ağrısı sancısı falan filan kalmadı dünya varmış tavsiye ederim.

Kızlar kabızlıkta sadece sabah kuru kayısı ılık su içtiniz akşama da mesela yogurtlu haşlanmış ya da fırınlanmış karnabahar ya da lahana ile kapuska ya da sadece lahanayı domatesle yorgurla azcık haşlayıpp yeme ara öğünlerde ev yoğurdu gibi bir gün iki gün tüm öğünlerde dikkat etmek gerekebilir ben yaşamadım ama ablam çok sıkıntı çekti akşam yemek yanlarında hoşaf yaptı sürekli tüm öğünlerde dikkat etmek gerekiyor galiba.

kızlar k.bakmayın yazamadım akşmaı öğlen bişi yemedim zaten geç kahvaltı yapmıştık. 3 gibi kan ilacını içtim evden çıktık buçuk gibi eşimle levente açılan özdilek parka gittik orda yemek yedik akşam yemeğinde iskender yedim etli bişiler yedik b12 olsun die. Eşimle bana bişiler bakacaktık ama yine bebişe aldık bişiler bide eşime sanırım annelik bu fedakarlık yaptım bebişime aldım :)

Akşam onda eve geldik . Ben ütü yaptım eşim çay hazırladı ben ıhlamur o çay içti bişiler abur cubur yedi o bir ikide ben yedim. Ütü şimdi bitti yatacağım yarın bursaya gidiyorum annemlerin evine bakalım hayırlısı hava baya kötü inş kazasız belasız giderim.

Kiz sen ne ara actin burayi :) ben yediklerimi yazmaya kalkarsam ooo iki haftalik.öğün cikar

Canım yeni aslında 1 hafta kadar oldu haber verdim şubat anneleri sayfamızda ama sen görmedim demek ki..Biliyorsun ana sayfa da yemek konuşuldumu ters tepkiler alıyoruz...Ama bir hamileliğin temeli beslenme bunu konuşmadan olmaz dedim burayı açtım sağolsun arkadaşlarda çok ilgilendi:)Bu arada whats up üzerinden de yazdım canım sen görmemişin:)Sen yaz bir okuruz:)

Canım bende dün 1 saat yürüdüm uzun aradan sonra dediğin gibi çok iyi geliyor...Demek göbekmiş bebek değilmiş:))Bende alışkanlık haline getirmem lazım hem bebek içinde iyi...

Evet canım haklısın haşlama sebzeler çok iyi geliyor birde tadı güzel olsaÖf ya sağlıklı olan herşey tadı çirkin olmak zorundamı

Bayılırım iskendere oh afiyet olsun canım...Çokta güzel tok tutuyor..Bende 2 ekimde şu doktora gideyim dikkat edicem bu hafta 3 ekimde dönercide alcam soluğu:))

Bu sabah hafif bir kahvaltı yaptım yumurta yemek istemedim...Biraz dikkat edicem doktora gidene kadar şu şişliği atmam lazım yoksa sağlam fırça yicem:))

Sabah 2 bardak ılık su
1 su bardağı süt,1 dilim tam tahıllı ekmek,4 zeytin,domates salatalık biber ve 1 dilim ezine peynir

Bugün öğlen canım yemek istemedi..Kaç gündürde sağlıklı meyve yemiyorum diye kendimi güzel bir meve tabağı yaptım öğlen öğünü yerine:)Sonra bir bardakta kefir içicem:)
Buyrun bu da tabağım:)

Canım bişi sorucam. Evde birsürü hurma var hurma son aylarda yenir dedikleri için bir tane bile yemedim. Hurma doğumu kolaylaştırıyormuş son ay yiyin dediler. Yanlış mı bu?
evet tatlım hurma rahmi kuvvetlendiriyor ve doğumu kolaylaştırıyor doğru ama hamilelikte de çok faydası var

''. Hurmanın besleyici oranının gücü, içerdiği uygun mineral dengesinden kaynaklanmaktadır. Hurmada, hamilelikte kadınların alması gereken bir B vitamini olan folik asit de bulunmaktadır. Folik asit (B9), vücutta yeni kan hücresi yapımında, vücudun yapı taşı olan amino asitlerin yapımında ve hücrelerin yenilenmesinde önemli görevler üstlenen bir vitamindir. Bu yüzden hamilelikte folik asit ihtiyacı belirgin şekilde artar ve günlük ihtiyaç iki katına çıkar. Folik asit seviyesi yetersiz olduğunda yapısal olarak normalden büyük, ancak işlevleri düşük alyuvar hücreleri meydana gelir ve kansızlık belirtileri ortaya çıkar. Özellikle hücre bölünmesinde ve hücrenin genetik yapısının oluşmasında önemli rol oynayan folik asit, hamilelik sırasında gereksinimi iki katına çıkan tek maddedir. Hurma, folik asit açısından çok zengin bir besin türüdür.'' alıntı'' gibi daha bir çok faydası var

yani bence çok abartmadan 3 4 taneden bi şey olmaz. doğuma yakın kolaylaştırması için sayısı çoğaltılabilir.

Evet bütün bunlar doğur da doktorlar 6-7 aya kadar maydonoz hurma yemeyin diyor.Birçok hamile arkadaşım da yemiyor.Doktorunuz yiyin dediyse afiyet olsun.

Hurmayı bilmiyorum hiç sevmediğim için ama muhakkak faydalıdır eminim...Ama maydonoz ve nar için ilk 3 ayı uyardı benide sonrasında salatalara falan doğruyorum abartmadan...

Karnım acıktı meyve tabağı tutmadı yarım kase kadar tavuk suyu çorba ile yine küçük bir porsiyon pırasa yedim:)Offf çok acıkmaya başladım ne olacak benim halim

Evet bütün bunlar doğur da doktorlar 6-7 aya kadar maydonoz hurma yemeyin diyor.Birçok hamile arkadaşım da yemiyor.Doktorunuz yiyin dediyse afiyet olsun.
canım doktoruma sormadım oda böyle bi uyarıda bulunmadı.kendim araştırdığım kadarıyla aşırıya kaçılmadığı sürece bi zararı yok.tabii yinede herkesin içi nasıl rahat ediyorsa öyle beslensin.

afiyet olsun, yarasin ikinize de:) ben bunlarla hayatta doymam :)

afiyet olsun, yarasin ikinize de:) ben bunlarla hayatta doymam :)

Bende doymuyorum zaten azda değil kabul ediyorum ama yinede kilo alıyorum işte canım bol bol:)
Sen neler yiyorsun çok mu zayıf hamile kaldın:)Ben zaten 69.5 ile kaldığım için dikkat etmeye çalışıyorum ama ne fayda 7 lilo aldım bile

bende kocamannn bır kase yoğurtlu semızotu mezesı yedım.. ıkısıde cok gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…