Zor işler valla ya. Bide diyo ki eşim bu çocuğumuzun ismini koysunlar kırmayalım sonrakilere karışmazlar. Ama öyle olacağını da hiç zannetmiyorum yani. Niye benim yavrumun ismini başkası koyuyo ki ? Görümcemin çocuklarına hiç karışmadılar. Benim yaşım küçük diyemi böyle yapıyorlar bilemedim ki. Ay ne dert etmişşm ben bu konuyu meğerse. Ewt ewt konuşcam ciddi bi şekilde. Şimdi konuşsam belki annesine söyler annesi bişey der niye falan der. Doğuma yakın mı söylesem o zaman karışmazlar belki eşim söylemezse.Acitasyonu yaparken cumlelerin kararli mesajin net olsun amaonlar kadar kararlı oldugunu belli et bunun anne olarak senin hakkin olduğunu tatli dille belirt. Bazi erkeklere duygusallik işlemiyo aileleri soz konusuysa o yuzden dise dis
Çok zor çok. Çeken bilir. Ona göre isim koyun. Bütün okullarda sana ne diye hitap edelim diye sordular. O nedenle ben hayatta iki isim koymam. Üniversitede sınavında kodlama yetmez bir kereOkul hayatinda resmi hayatta hep zorluk uzun isimler cocuga da yazik oluyor biz de kizima iki ad koyduk biri uzun dr randevusu alirken bile sıkıntı oluyor tekefonda dert anlatmak. Bi de millet sec beğen yapio herkes ayri ismini soyluyo cocuga da zor ki seninki uc isim hic olcak sey degil
Ilk aylar uyurgezer gibi wc ye kalkıyordum ben de, aöa uykumu alamıyordum o zmn dagece yapıyo bana bazen şaka gibi geliyo :) tuvalete kaldırıyo bazende :)alıştırıyo uyanmaya geceleri
Acıtasyon yapayım azıcık. Ben bel ağrıları çekip geceleri uykusuz kalayım isim konusunda beni kimse takmıyo diyim ağlıyım azıcık. Bakalım ne tepki vercek.
Ay görümce :) cok severim . Atamızın kanını yerde komaaa yiğidim şeklinde yaklaşmış resmenEwt bende öyle düşünüyorum. Çünkü en başta cengiz ismi çok güzel dimi vs.dedi ısındırmaya çalıştı bende yok ya olmaz dedim neden olmasın aklımızda olsun vs.dedi. Kayınvalideme gidince görümcem eşime bababmın lafını yerde bırakmıycaksın dimi çok heveslendi kendi isminin konulmasına dedi kayınvalidem de ewt ewt illa cengiz olcak dedi dedi. Ben şok oldum hiç bişi demedim. O günden beri eşim karnımı muhammed cengiz enes diye seviyo. Ben muhammed enes diyorum soranlara da kendim de öyle hitap ediyorum bebeğime. Sonuç ne olacak bilmiyorum ama içim kemiriliyo. Benim sülalemde hiç böyle adetler gelenekler yok sinir oluyorum ama elden ne gelir ki.....
Bi de yakininzda yorenizde size yakim dogum yapcak varsa koycaginiz ismi söylemeyin aman bazi kendini bilmezler gözünüzün icine baka baka baska isim yokmus gibi aynisini koyuyor hasedinden. Karsi komsumuzun kizina kendim gibi yans yakila isim ararken ben benden gizli gitti kizimin adini koydu kizina. Neye uğradım sasrdim hic oyle bi niyeti yoktu çünkü benden iki hfta önce dogum yaptı kazigi da atti ki kardesm gibiydi bi de yakinlikta
yaa aynısı sabah namaz vakti bi açtım gözümü midem nasıl kazınıyor bayılacağım sandım açlıktan
o saatte canım hiçbişey yemek istemiyor ama süt içmek iyi geliyor mide kazıntısına
Kayınvalidem muhammed mustafa istiyorduda zor vazgeçirdim mustafadan ağır isim diye. Muhammed ismi berekettir çoğu geçmiş alimler çocuğuna 2 isim koymuş biri muhammed. Bu 2 sebepten ötürü onda karar kaldım ü. Muhammed cengiz istiyorlar da fikir olsun diye enesi ben istedim. Bekarlığımdan beri hayalim enes koymak.Cengiz Enes olsa olmaz mı canım? Muhammed ismi çok ağır bir isim herkes taşıyamıyor peygamberimizin ismi olduğu için. Ben iki tane bu isimde Tunuslu tanıdım açıkcası onlarla konuşurken isimlerini telaffuz etmek istemedim. Çünkü hareketleri ve sözleriyle isimlerini yakıştırmadım. Sanırım o ismi taşıyanlardan peygamber davranışı istiyoruz bilinçaltımızda öyle yani. Aksi hareketleri olduğunda hemen yadırgıyoruz halbuki ismi farklı olsa bu kadar yadırgamıcaz belki. O yüzden taşıması ağır bir isim.
Ben sana çözüm buldum. Şimdi. O kötü işler yapan adamın hikayesini anlat eşine. Sonra deki babanın adı ama bu isim muhammet adının yanına yakışmıyor. Tezatlık var falan de. Gerekirse bu konularda bilgili birini tembihle seni onaylasınZor işler valla ya. Bide diyo ki eşim bu çocuğumuzun ismini koysunlar kırmayalım sonrakilere karışmazlar. Ama öyle olacağını da hiç zannetmiyorum yani. Niye benim yavrumun ismini başkası koyuyo ki ? Görümcemin çocuklarına hiç karışmadılar. Benim yaşım küçük diyemi böyle yapıyorlar bilemedim ki. Ay ne dert etmişşm ben bu konuyu meğerse. Ewt ewt konuşcam ciddi bi şekilde. Şimdi konuşsam belki annesine söyler annesi bişey der niye falan der. Doğuma yakın mı söylesem o zaman karışmazlar belki eşim söylemezse.
Zor işler valla ya. Bide diyo ki eşim bu çocuğumuzun ismini koysunlar kırmayalım sonrakilere karışmazlar. Ama öyle olacağını da hiç zannetmiyorum yani. Niye benim yavrumun ismini başkası koyuyo ki ? Görümcemin çocuklarına hiç karışmadılar. Benim yaşım küçük diyemi böyle yapıyorlar bilemedim ki. Ay ne dert etmişşm ben bu konuyu meğerse. Ewt ewt konuşcam ciddi bi şekilde. Şimdi konuşsam belki annesine söyler annesi bişey der niye falan der. Doğuma yakın mı söylesem o zaman karışmazlar belki eşim söylemezse.
Ananem 3 cocuk doğurmuş 3 ünün de adını koyamamış , hep sinir olurdum bu duruma . Eşim de illa babasının adını koyacaktı ben de ekledim yanına kendi babamın ismini bana ne , Benm de söz hakkım olsun değil mi azbuçuk yakını oluyprım sanırım bu bıdığınZor işler valla ya. Bide diyo ki eşim bu çocuğumuzun ismini koysunlar kırmayalım sonrakilere karışmazlar. Ama öyle olacağını da hiç zannetmiyorum yani. Niye benim yavrumun ismini başkası koyuyo ki ? Görümcemin çocuklarına hiç karışmadılar. Benim yaşım küçük diyemi böyle yapıyorlar bilemedim ki. Ay ne dert etmişşm ben bu konuyu meğerse. Ewt ewt konuşcam ciddi bi şekilde. Şimdi konuşsam belki annesine söyler annesi bişey der niye falan der. Doğuma yakın mı söylesem o zaman karışmazlar belki eşim söylemezse.
Genelde ben karışmıyorum ama böyle olmalı der hep. Karışmaz ama hüküm koyar yani. Ya ben takılmadım bi hüseyin ahmet gbi eski isim olsa yine koyarım hönlü kalmadın diye. Ama ismi kimin taşıdığı önemli benim için. Cengizhan iyi şeyler yapmamış ben napıyım.Ay görümce :) cok severim . Atamızın kanını yerde komaaa yiğidim şeklinde yaklaşmış resmen
Valla isim konusunda kimsenin dikrini sormadık ve fikir dahi almadık. Birde ben kızıma hamileyken eşimin içine hep kız doğuyordu. Kız olursa Elif olsun dedi. Bende Naz isminide çok seviyorum. Elifnaz olsun dedim, öyle oldu. Belki büyüklere siz de bir fikir verin deseydik oblarda bişey söylerdi. Ana sağolsun bu kohuda eşimde benim gibi. Benim çocuğum isminide ben koyarım. Bakalım perşembe günü cinsiyet öğrencez. Eğer erkek olursa Ahmet Yusuf olacak. Ama ben göbek adı gibi Fatih isminide istiyorum, eşimin adı. Bundada ben hep oğlum olursa Yusuf istiyorum derdim, eşimde Ahmet:) kız olursa aklımda İkra, Ravza, Reyyan isimleri var.
Bu arada benim yanaklarda ufak kızarıklıklar oldu hanımlar. Kızımda hiç böyle şeyler olmamıştı. Bilgisi olan varmı? Özellikle erkek annelerinde olan varmı:)
ay çok sevindim adına kuzum maşallah bebişine darısı biz yapmayanlara olsun inşşşGünaydın kızlar :) bu sabah ayrıntılıya girdik Allahıma binlerce şükür bi problem çıkmadı. Bu arada esobacım ultrasonda doktor dediki harekerleri geç hissedebilirsin çünkü benim plasenta öndeymiş o yüzden kişiden kişiye değişirmiş. Ben bişey sormadan söyledi doktor o yüzden burdaki yorumlara takılma sıkma canını eee bide sen kilo almışsın baya ya onunda etkisi olur
Eveeeet buda çok mantıklı :) en iyisi ben cengizhanı detaylı araştırayım. Teşekkür ederim :)Ben sana çözüm buldum. Şimdi. O kötü işler yapan adamın hikayesini anlat eşine. Sonra deki babanın adı ama bu isim muhammet adının yanına yakışmıyor. Tezatlık var falan de. Gerekirse bu konularda bilgili birini tembihle seni onaylasın
bana 2 isim bile fazla geliyor sen 3 isim diyosun biraz da çocuğu düşünün, eşine derdini anlat uygun bir şekilde kayınpederi de üzmeden izah edin benceİsim konusu konuşulmuş. Benim kayınpeder tutturdu benim adım olcak diye ismi de geçmiş te kötü işler yapmış birinin adı. Hiç istemiyorum sırf bu yüzden yavrum 3 isimli olacak . soyadıyla tekerleme gibi. Çok moralim bozuluyo ama bişey diyemedim. Kimliğe yazdırtmasam keşke ama nasıl izah edicem eşime bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?