2015 Şubat Anneleri

gece yoktun uyudun heralde. ya da cok mu meşguldün hastalıkla.

Düşünmeyin dogumu zorluğunu güzel yanlarindan bakin gevseyin yasanmamis seyler korkutur insani her dogum ayrı deneyi hepsi yeni yaşantı olcak bol gevseme motivasyon pozitif dusunceyle zihni hazırlık bize lazım gelen bu

zaten insanın o anlarda düşündüğü tek şey bi doğurayım da kurtulayım oluyor.kucağına alıncada hepsi unutuluyor.

Gunaydin hanimlarrrr bugun odoşumun kapi susude halledildi acayip rahatladım

geçen akşam annemlerin evde de vardı doğum muhabbeti. teyzemin gelini 35. haftada doğurucak yakında. korkuyor dedim bana doğum vız gelir tırs gider D: doğum acısı elbette bir şeye benzemez ama 3 kere kürtaj olmuş biri olarak son kürtajım da acının en son sınırında idim. ben hiç birşeyle birşeyi kıyaslama taraftarı değilim ama berbat bir doktora denk gelipte 5 10 dakikalık kürtajı 1 saate çıkardı. kendimi kasmaktan demiri yamulttum. en azından sonunda yavruna kavuşabilmenin tatlılığı var. o aletler o masa beni hiç korkutmuyor sadece sezeryan korkutuyor oda kışa denk geliyor kendimizi çok iyi kollamak gerekli. yoksa bence normal doğumun güzelliği hiç birşeye benzemez bir kere acı çekicez sezeryanda ise baya uzun süre iyileşmek mesele.birde aile eşrafı aman birşey olmasın aman biz çocuğa bakarız sen yat dedikleri için çocuğa bakmakta sıkıntı oluyor. o yüzden rabbim isteyen herkese normal doğumu nasip etsin. elbetteki normalden de korkanlar olur (sezeryana birşey demiyorum) kimse isteyerek yatmaz o ameliyat masasına o yüzden mecburi olması ve psikolojininde normal doğuma uygun olmaması bence zaten sezeryanı gerektirir. bakalım daha bizim o günlere var doktorlarımız neler diyecek. allah herkesin gönlüne göre versin inşallah :)

inşallah canım herkes guzel haberler alsın. bende bırakmayacagım topiği tabıkıde. anca beraber kanca beraber :)

Canım hayırlı olsun ne güzel darısı bize Perşembe günü bizimden randevumuz var çok heyecanlıyım bu arada sen ayrıntılı ultrasonamı girdin

Güzel haberlerle gel inşallah :)

inşallah cok cok cok guzel haberlerle donersın cnm :) ayrıntılıya gırmedım cnm ama benım doktorun ultrasonunda zoomlayıp dort boyutlu bakabılıyousun. oda oyle yapıp yüzünü gosterıyor bıze her muaynede.

en güzeli normal doğum tabii ama sezeryanın acısıda çok uzun sürmüyor.ilk gün fena oluyor zaten o gün hemşireler sürekli başında oluyor bebeğin tüm işini hallediyorlar bi emzirmek kalıyor.2. gün ayaktaydım.ama bünyeye göre değişir tabii.

tabi ki de zaten bende aynı şeyi söyledim. ama mesela ben sezeryan yapsam eşim ve annem beni eve getirme taraftarı bile değil annemler de kalıcakmışım iyileşip öyle gelicekmişim. :) allah hayırlı doğumlar nasip etsin ne diyeyim sezeryan veya normal yakında belli olucak. az kaldı 38. haftada belli oluyordu sanırım çatı muayenesi ve bebeğin içerideki durumu filan.

Ben dogumu hic dusunmuyorum bir kere kurtaj oldum onda da beni bayiltin diye ortaligi yiktim daha catal denen igrenc seyin ustune cikmadan bilmiyorum arkadasima gulmustum ayni sey benimde basima gelecek galiba simdi bile gozlerim doldu aglayacagim 2 yil doktora git gel git gel cok kasildim simdi bebegimi gormeye gidecegim gun geldiginde bile gece uyuyaman hastaneye giderken patlamaya hazir bomba gibi gerginim yuzum bembeyaz oluyor kadin dogumculara karsi fobim olustu

amiin inşallah tatlım ya .bi sağlıkla kucağımıza alalımda artık her türlü acıya katlanılıyor.ben 41. haftaya kadar bekledim normal doğumu.gelmedi kızım, suyumda iyice azalıp bebek tehlikeye girdi.bende normal doğum istiyordum suni sancı aldım 3 saat ama hiç bi açılma olmayınca elmecbur sezeryan oldu.velhasıl son ana kadar ne olacağı hiç belli olmuyor.hayırlısı olsun.

peki ya eşiğin çıkma olayı ikinci doğum diyorlar

Onu hiç duymadım şimdiden takmamak lazım o zaman gelince bir şekilde doğurturlar zaten : ))) ben hiiiç düşünmüyorum normal isticem bi anormallik olursa kordon dolanması gibi falan o zamanda sez. yapılır mecburen yapacak bişey yok , şimdiden korkmamak lazım

Inşallah herkese normal nasip olur o can havliyle aci duymuyorsundur zaten ayri bi boyut. Yalnız sezeryanda da içinde bisey kalmiyor merak etme temizliyolar oyle birakiir mi kiz:)

e olanlar hep kalıyor dediler, bunu araştırmalıyım : ))

Ben ablam.dogururken normal dogumda yanina girdim ve gulerek ciktim ablam agri cekerken o bile sinirden gulmeye basladi :) bende nasipse normal ıstıyorum cekmeye deger o aciyi

Selamlar, umarım herkes iyidir :) uyyy ben hala hastayım bugun doktora Gidecem kendim için ilaç yazdırsam Boğaz'ım için antibiyotik mi verir acep :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…