- 28 Nisan 2012
- 5.115
- 2.697
- 198
canım öncelikle % 90 sağlıklı olacak demesi yüksek bi oran inşallah sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın bebisini içini ferah tut canını sikma..Diğer insanların hareketlerinden de eskisine kıyasla daha çok etkileniyoruz hassas bi dönemde olduğumuz için..ama eşinle sıkıntılarını konuşabilirsin herseyi de içine atma zaten bu kalpteki parlaklik seni geriyordur bi de insanların davranışlarına uzulmemelisinKızlar selamlar.Midemden dolayı uyku tutmadı ben de sizlere bir bakıyım dedim sanırım kimsecikler yok ortalıkta.Cuma günü perinatolojiden randevumuz vardı bebeğimin kalbindeki parlaklıktan dolayı,çoğu kişininkini okumuştum perinatoloğa gidip ayrıntılı bakınca gözükmüyormuş mesela bazılarının.Ne yalan söyleyim bizimki de öyle olur diye düşünmüştüm ama olmadı.Bebeğimin kalbinde hala bir parlaklık var ama maaşallah diğer herşeyi ultrasonda görülen kadarıyla sağlıklı bir bebek.Böbrekleri,mesanesi,elleri,kolları,parmakları.. her yerine baktı doktor.%90 ihtimalle sağlıklı bir bebek olacağını söyledi ve yine de risk olduğu için bana amniyosentez önerdi.Ne yapılabilir ki 6 aylık bebeğe?Ben zaten amniyosentez gibi şeylere karşıydım her zaman yaptırmadım Rabbime sığınıyorum sizler de dua edin lütfen inşallah hepimiz sağlıkla sıhhatle alırız bebişlerimizi kucaklarımıza,Rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.Eşimden de bu geçen sürede istediğim desteği bulamadım bilemiyorum zaten bizimkisi planlı bir bebek değildi biliyorsunuz benim 3. bebeğim sanki diğerleri de istemedi diye itici davranıyorlar yada ben hassasım belki de bilemiyorum artık nerdeyse doğuracağım kayınvalidem geçen gün sordu bebek nasıl diye onun harici hiçbir şeyini sormadı bir hayırlı olsun gözümüz aydın bile demedi öğrendiğinde.Eşim de bakıyorum hiç dikkat etmiyor yani bilmiyorum mesela yerden birşey alınacak sen eğilme demez sürekli bana iş buyuruyor biliyorsunuz ben eşimle birlikte çalışıyorum bazı şeyler gücüme gidiyor bilemiyorum belki de ben hassaslaştım annem haricinde kimsenin benimle ilgilendiğini zannetmiyorum en yakın arkadaşıma bebeğin kalbinde parlaklık görüldüğünü cuma günü perinatoloğa gideceğimizi söylemiştim cuma günü işte hastaneden geldik tabii ben bir sürü ağladım filan sonra arkadaşım çaldırdı o kadar sevindim ki anlatamam ben sandım benim durumumu soracak unutmamış demek dedim hemen geri aradım annesiyle alışveriş merkezinde geziyormuş da bilmem neyi nerden aldığımı soracakmış...O gün de eşimle o kadar garip şeyler oldu ki anlatmak istemiyorum ama o anki üzüntümü katladığını söyleyebilirim biraz desteğe ihtiyacım vardı sadece...
Çocuk sevmek çocukları görünce sağda solda sıkıştırıp öpüp mıncıklamak değil,bizim büyüklerimiz ne zaman başımızda büyük gibi davrandı ki zaten bizleri rahat ettirsinler,ne zaman şöyle hoşgörülü,babacan,anaç,sevgi dolu,cömert,samimi olup kucak açacaklar?Sonra ama çocuklarla ilgili hep ajitasyon yaparlar,suç kendilerinde yokmuş gibi.Ne kadar takmayım desem de üzülüyorum işte.Rabbime havale ediyorum hepsini.Bütün melekler sağlıkla sıhhatle doğarlar inşallah.Gece gece amma gözyaşı döktüm amma yazdım...
Çok guzelmisEki Görüntüle 1275258 Eki Görüntüle 1275259 Eki Görüntüle 1275258 Eki Görüntüle 1275259
Bu arada emzirme koltuğundan falan bahsedilmiş. Buda benim 3 yaşındaki kızımın odasından bi kare:) şimdiki ajlım olsa o kadar para vermezdim. Daha ucuz bişey alıp ortaokul zamanında falan iyi bişey alırdım. Ama heves işte:)
Tepki dgil canim. Saglikli bebegimiz olsun diye dua edecegimize hersey yolunda diye sukredecegimze elle yapilan bir olcuma takilip bebeklerimizi kiyasliyoruz. Ben ilk gebeligimde de kiyaslamadim. Tek korkum sagligiydi. Usg kagidinda arti eksi bir hafta yaziyor biz yine de kiyasliyoruz. Dogunca da seninki boyle yapti beninki yapmadi kiyaslari baslicak. Bn simdi soyledim kiyaslanmamali diye daha da yorum yapmam. Hani bebegin kilosuni yazarsin tamam da dr normal demisken kilosunu kiyaslayip stres yapmak niye. Bu stres bebege geciyor bir anne bunu nasil dusunmez. Kadinlar olarak pimpirikli olmayi marifet sayiyoruz ama cocugumuza verdigi zarari gormuyoruz. Ben cok genel bakiyorum konuya. Bence bir anne bebegini ozel bir birey diye kabullenmeli kimseyle kiyaslamamali. Yoksa tepki gostermek ne haddime herkes istedigini yazar.bu kadar tepki vermene gerek yok ilk gebeliği olan bizler belki sana göre bazı şeyleri abartıyor fazlaca konuşuyor olabiliriz canım yapacak birşey yok herkes burada bişiler paylaşıyor sürekli kndi kilolarımzdan da bahsediyoruz herkesin bünyesi farklı ozmn onlardan da bahsetmeyelim.
bende devamlı sola yatmaya dikkat ediyorum. Son 3-4 gecedir beni oğlum geceleri yattığımda sol yanıma yatıyorum ya sol bel boşluğuma doğru başlıyor sürekli tekme atmaya sonra sağa dönüyorum rahtsz oluyorsa die bu kez de başlıyor sağ bel boşluğuma vurmaya tekme atıyor sırt üstü yatıyorum göbek deliğime mideme doğru tekmeliyor gece uyutmuyor beni böle 1-2 saat kadar
Ama sen cok uykusuz kaliyosun cnm ojunda etkisi vardir vitamin kullanmiyosan doktorundan vitamin iste bendede vardi votamin cok kilo aldigim icin yazmadi sadece ictogom demir hapini 2 ye cikardi sende kullaniyosan ole yap olmadi sabah aksam icGünaydın. Ben burdayım ama tıkınmaktan yazamadım. Bir şey takıldı kafama 4:30 dan sonra uyuyamadım.
Benim ilk üç ay olan halsizlik ve yorgunluk geri geldi. Yine bıraktım yemek falan yapmayı.
Evet cnm çok zayiftim hamile kalmasaydim 50leri goremezdimrabbim sasaglim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah
canım bir sürü şey var görsen ara ara yıkayayım diyorum birde ben taşınırsam 1 ayı bulur düzene girmem ayyy birde kızın dersleri çoookkk yoğun hiç işim olmasa aslında hemen yıkamam da ama mecburum yoğun bir döneme girdim ne yaparsam şuan kardır benim içindaha yıkamak için erken değilmi canım 8. ayda falan yıkar ütüler yerlestiririm diye düşünüyorum ben dalan roxy toz sabunu cok övüyorlar %100 bitkisel yaglardan uretilmiş toz sabun diyor.. onla yıkıcam heralde
kıyafet alışverişini bitirdim ben canım banyo eşyaları bakim ürünleri falan kaldı onlar da kolay diye sona bıraktım yakinda mobilya siparişini veririz bi de kendime de gecelik falan aldım 1 takım ama 1 takım daha gecelik ve pijama alicamEvet nedense sola yatınca bobregime ayağını sokuyor :)) şimdilik sola yatmaya alıştım bakalım nolacak :)) bebek alışverişi yapan varmı erken mi acaba
anladım canım senin durumun özelmiş o zaman vakit bulduğunda yıkar utulersin son anda sıkismaktan iyidir kolay gelsin valla 2. 3. çocuğuna hamile olup her ise yetisenlere hayranımcanım bir sürü şey var görsen ara ara yıkayayım diyorum birde ben taşınırsam 1 ayı bulur düzene girmem ayyy birde kızın dersleri çoookkk yoğun hiç işim olmasa aslında hemen yıkamam da ama mecburum yoğun bir döneme girdim ne yaparsam şuan kardır benim için
güle güle kullansın kuzun bende kiracıydım aynı senin gibi düşündüm iyi ki almamışım beşiğimiz yetti bize şimdi istikbalden alcam ama kızcem beğendi teyzesiiiii beşiğimizide kurucaz taşınınca kenarda dursunEki Görüntüle 1275258 Eki Görüntüle 1275259 Eki Görüntüle 1275258 Eki Görüntüle 1275259
Bu arada emzirme koltuğundan falan bahsedilmiş. Buda benim 3 yaşındaki kızımın odasından bi kare:) şimdiki ajlım olsa o kadar para vermezdim. Daha ucuz bişey alıp ortaokul zamanında falan iyi bişey alırdım. Ama heves işte:)
şu an hem kahvaltı hazırlıyorum hemde size yazıyorum dün 12 de uyudu cadı bilgisayarada baktırmıyor dersleri varya kötü örnek olmak istemiyorum ama hakkaten 1. sınıf zormuş yaaaa rabbime şükürler olsun ki odak süresi kısa değil sıkılmıyo yoksa ortadan çatlayacaktım llllllllllllllllll birde el yazısı bende öğreniyorum onlaanladım canım senin durumun özelmiş o zaman vakit bulduğunda yıkar utulersin son anda sıkismaktan iyidir kolay gelsin valla 2. 3. çocuğuna hamile olup her ise yetisenlere hayranım
Maşallah valla iyi yetişiyorsun allah yardımcin olsun..yeni sistem okuma yazma bi değişik ya anneler zorlanıyorMuş bayaşu an hem kahvaltı hazırlıyorum hemde size yazıyorum dün 12 de uyudu cadı bilgisayarada baktırmıyor dersleri varya kötü örnek olmak istemiyorum ama hakkaten 1. sınıf zormuş yaaaa rabbime şükürler olsun ki odak süresi kısa değil sıkılmıyo yoksa ortadan çatlayacaktım llllllllllllllllll birde el yazısı bende öğreniyorum onlaben yazamıyorum iyi o yazabiliyor bana şey dio sen iyi yazamıyosun yazma sen dio üstüne o okula gidince makinayı doldurup toparlanıyorum offff allah bana kolaylık versin her tarafım ağrıyor
sağol canım benim evet canım ben eğitimci olmama rağmen zorlanıyorum sistem zor tabi amaaaa sabırlı olunca gerisi geliyor okuma yazması olmayan anne babalara allah sabır versinMaşallah valla iyi yetişiyorsun allah yardımcin olsun..yeni sistem okuma yazma bi değişik ya anneler zorlanıyorMuş baya
yok benım vıtamınlerı kesti kilodan dolayı. cals d3 var sadece birde demir. hatta gittiğim diğer doktor cals. da içme dedı ama ben dınlemedım. kramp giriyor içmeyince.Ama sen cok uykusuz kaliyosun cnm ojunda etkisi vardir vitamin kullanmiyosan doktorundan vitamin iste bendede vardi votamin cok kilo aldigim icin yazmadi sadece ictogom demir hapini 2 ye cikardi sende kullaniyosan ole yap olmadi sabah aksam ic
bende hayranım. maşallah dıyorum. Allah nazardan korusun.anladım canım senin durumun özelmiş o zaman vakit bulduğunda yıkar utulersin son anda sıkismaktan iyidir kolay gelsin valla 2. 3. çocuğuna hamile olup her ise yetisenlere hayranım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?