2015 Şubat Anneleri

Bende ayniyim.maalesef. Eşimin isi çok stresli ister istemez yansiyor eve onu stresli gordukce dayanamiyor agliyorum. Sanirim ağlamak iyi geliyor bizlere, rahatliyorum şahsen :)

nasıl yatıcamki zaten yüzüstü yatsam tahterevalli gibi olurum.

Merhaba arkadaşlar, ben de ara sıra forumu takip ediyorum ve 27 Şubatta 2. Oğlum doğacak inşallah. Sizlerle paylaşmak istediğim konu 2. Bebeğimin de cinsiyetinin oğlan olması… ilk çocuğumu tek başıma büyüttüm işe başlayınca bakıcısıyla devam etti. İkinci çocuğu yapmak bizim için çok zor bir karardı ancak kardeşi olmasını istediğimizden ve benim de içimde bir kız çocuk özlemi olduğundan en sonunda 2.ciye hamile kaldım. Ailemde dahil olmak üzere çevremdeki herkesin bir kız beklentisi vardı. Ama içimden bir ses bu da erkek olacak diyordu. Ama kalbimden kız evlat geçiyordu çünkü ablamın da oğlu var. İlk öğrendiğim gün çok ağladım, bir kaç güne toparladım.

Son iki üç gündür, insanların 2. Oğlum olacağını duyduklarındaki ifadeleri tekrardan beni rahatsız etmeye başladı.. Bu da oğlan deyince üzüldüm diyenler mi neler ararsanız. İş yerinde de aynı şekilde tepkiler “olsun, sağlıklı olsun da oğlan olsun” diyenler mi.. Tüm bunlar benim üzerimde duygusal bir gerginlik yaratıyor, çünkü bir daha çocuk düşünmüyoruz ve hiçbir zaman bir kız evladımın olmayacağı duygusu beni çok üzüyor. Bu konuyu sadece eşimle paylaşabiliyorum. İki gecedir 3 gibi uyanıp sabah 6’ya kadar uyuyamıyorum çok huzursuz ve depresif hissediyorum. Sizlerde de benim gibi kötü hissedenler var mı acaba profesyonel bir destek almalı mıyım? Ne dersiniz? Biraz durumumun hormonal olduğunu da düşünüyorum açıkçası daha duygusalım bir süredir.

Bu dediklerinde haklısın canım burada birbiriyle bebeğinin kilosunu kıyaslayan görmedim ben o yüzden öle yazmanı garipsedim. Arkadaş şu kiloda bebeğim sizce az mı diyince bende içi rahatlasın die bnm dr.umun söylediklerini yazdım. yoksa herkesin bünyesi farklı herkesin bebeği kendi mucizesi birileriyle kıyaslamak saçmalık olur zaten. He kıyas değil ama sürekli sürekli aynı şeylerden bahsediyor olabiliriz bu belki bazılarını sıkabilir ama işte bizde ilk heyecan ilk heves olunca herşeyde tedrign olmak için tetikte gibiyiz hoş görün bizi siz tecrübeli annelerin bize öneride bulunması yol göstermesi tavsiyelerde bulunması lazım yukarda yazdığın herşeye katılıyorum. Sadece sanırım ben senin yazdığını sen bnm yazdığımı kelimeleri farklı anladığımız için farklı yorumladık saınrım ben yorum yapmam die alınganlık gösterme lütfen ben kırdıysam seni özür dilerim sadece bende ilk anne olmanın verdiği durumumuzu genel olarak belirtmek istediğim için yazmıştım cvp. Ayrıca haklısın dediğinde bol bol dua etmeliyiz sağlıkla kavuşmak için onlara ve senin gibi tecrübeli iyi bir annenin yorumlarını önemseyerek dinliyorum bizden tecrübelerini eksik etme inşAllah :)

aynen bende öyle düşündüm eskiden nerden bilecekler diye. çok araştırmaktan iyice kafayı bozduk. insan bilince olur olmadık aklına geliyor işte.
biz doğunca da susmayız.

aynen canım evet kesinlikle anneyle baba aynı görüşte olmalı yoksa çocuk ikisi arasında bocalıyor.

sen bence boşver insanların ne dediğini. kendi içinde kız özlemini çözmeye çalış sadece. ben bir tane çocuk yapıcam ve benimde kızım olacak. ben de hiç erkek annesi olamayacağım ama hiç kafama takmıyorum. Allah olana sağlık sıhhat versin gerisi önemli değil.
Bazen dışarda görüyorum erkek bebekleri de o duyguyu da tatmak istiyorum ama öyle takıntı yapmadan düşünüyorum sonra kendi bebeğime yoğunlaşıyorum.
insanlar kıza da bir şey buluyor erkeğe de boşver ne derse desinler. bana en az 15 kişi kızım olacak dediğimde "olsun" dedi. çok üzüldüm ama kızım olacak diye değil insanların kız çocuklarını o şekilde gördükleri için içim acıdı onlar adına ve ne kadar geri kalmış olduğumuz için.

migros çok yakınımda kızı okula bırakırken bi bakim sağol canım

Benim kızımında bağırsağında parlaklık gördü doktorum ama tek başına parlaklığın bir şey

Hamileyken gerçekten iki kat daha hassaslaşıyoruz, çevredekiler de buna biraz saygı duysalar ağızlarından çıkana dikkat etseler ne kadar güzel olurdu.. Kızım olmayacağı fikrine alışmak biraz daha zamanımı alacak diye düşünüyorum maalesef hayatta herşey istediğimiz ya da planladığımız gibi olmuyor.

sağdan geçen bi toplardamar var canım ona basi oluyor sağa yatınca dolaşım bozuluyor o yüzden sola yatin diyorlar bebeğe kan akımı daha iyi gidiyor o zaman..ama eğer tansiyon yada bebeğinde gelişim geriliği gibi bi problem yoksa günde 2 saatlik bu sola yatış yeterliymis onun dışında rahat ettiğimiz gibi yapabilirmisiz ama tansiyon problemi ya da gelisimde sorun varsa sola yatmak için kendimizi zorlamaliymisiz

ben tek bir tarafta yatınca kulağım ağrıyor uyuşuyor nsl olacak hep sola yatmak bilmem
insan nasıl rahat hissediyosa öyle yatmalı bence sadece sağa yada sola olmaz rahatsız olduğun an pozisyonunu değiştireceksin asıl değiştirmezsen işte o zaman uyuşukluk olur o bölgede

gece 10 kere değiştiriyorum sağımı solumu yoksa odun gibi kasılıyorum

insan nasıl rahat hissediyosa öyle yatmalı bence sadece sağa yada sola olmaz rahatsız olduğun an pozisyonunu değiştireceksin asıl değiştirmezsen işte o zaman uyuşukluk olur o bölgede

Zaten anca öyle yatılır ya şurda ne kaldı uykusuz gecelere , : )))) bari döne döne yatayım

merhabalar kızlar teldekı uygulama sıkıntı verdıgınden yazamıyorum uzun zamandır helekı tatıllerde... kızım hasta antıbıyotık baslamak zorunda kaldık herkes hasta... havada ankarada buz kombı nerdeyse bır aya yakındır aksamları yanıyoo usutmeyelımde parasına razıyım artık... sızlerde ne var neyok hep okuyorum gercı ama :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…